Spring naar bijdragen

pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers


bolletje

Aanbevolen berichten

Waarschijnlijk ga ik binnen kort ook aan de refusal en campral, ik weet zelf goed dat ik wel 100% achter m'n beslissing moet staan om echt een tijd te stoppen met drank. Zelf heb ik er nog een dubbel gevoel over, enerzijds lijkt me het verstandig een tijd niet meer te drinken, anderzijds zal ik de drank echt gaan missen, net of ik afscheid moet nemen van mijn beste vriend (hoe zielig het ook klinkt), ik weet echter dat ik niet met drank om kan gaan. Hebben deze medicijnen nog eventuele bijwerkingen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Unknown.

Ja en als het een beetje tegen zit heb je ook het gevoel dat je in een rouwproces komt, doordat je afscheid moet nemen van je beste vriend waar je je altijd aan hebt vastgeklampt. maar dat heeft bij mij in ieder geval niet zo lang geduurd.

Ik had wel last van een ijzersmaak in m'n mond van de Refu. Bij mij is dat blijvend en zodoende ben ik dus twee halven per week gaan slikken. voor mij meer dan genoeg.

Verder kan je misschien ook wat opzoeken over de bijwerkingen van Refu en Campral, dat staat meestal wel op internet.

Ja en verder, als je kan en wilt, veel op het forum komen als je het moeilijk hebt.

Voor mijzelf was het altijd heel belangrijk dat ik het gevoel had, niet de enigste op de wereld te zijn met bepaalde gevoelens.

Heel veel suc6.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Unknown dat is ook niet te begrijpen. Waarom drinken we, waarom maken we onszelf ziek, ja dat heet verslaving. Dat is iets ongrijpbaars.

Ikzelf zweer bij Refusal, gewoon omdat ik dan op z'n minst 5 dagen niet kan drinken.

Die trek bij mij duurd bij mij altijd maar even omdat ik weet dat ik toch niet kan drinken dus zeggen mijn hersens stop met trek hebben dat haalt niets uit. En ik kan weer met andere, leuke dingen aan de gang gaan. het geeft mij ontzettend veel rust, en ik hoef ook niet meer tegen die trek te vechten. ken je dat, dat spelletje in je hoofd, "ach ik kan het er wel bij een houden, toe maar, nee ik weet dat drank niet goed is, nee ik drink tot ik er bij neer val. "Dat zijn zo van die gevechten die in je hoofd afspelen.

soms was ik sterk genoeg, vaak verloor ik van mezelf.

Daarom zweer ik bij refu.;) Ik hoop echt dat jij het ook gaat doen, je zal zien dat het een veel gemakkelijker leven wordt voor je.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja dat spelletje ken ik erg goed of juist niet want ik verlies het 9 van de 10 keer, best vaak zomaar op een doordeweekse dag na school de ingeving krijgen om een fles wodka te halen, dat idee blijft zo erg knagen dat ik toch weer een fles koop met het voornemen om 1 vol glas te drinken om daarna te stoppen maar die avond toch weer meer dan een halve liter weg drinken. 's ochtendsvroeg opstaan met zo'n laag zelfvertrouwen dat je 's ochtends alweer trek hebt in wat wodka.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hier word ik heel vrolijk van Toine ook al is de aanleiding minder. Goed zo kerel, we gaan vandaag beginnen hƩ? Ja als het goed is gaat die ijzersmaak over joh, maar beter een ijzersmaak dan een kater, toch?;)

Onthoud deze dag want die komt bij jou in de boeken te staan als stopdatum.;):present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Toine,

Mij geeft de refu wat meer rust in mijn hoofd qua drank

hoef er niet lang over na te denken om wel of te niet gaan drinken, kan niet!

Ik hoop dat jij hierdoor ook wat meer rust zult vinden!

Mijn eigen idee was om eigenlijk ook zo snel mogelijk een kwart te gaan slikken

helaas zegt mijn gevoel dat ik het nog beter even bij een halve kan houden

zodra ik denk dat de kust 'veilig' voor me is stap ik ook over op een kwart.

Succes met de refu, mij bevalt het goed en ben blij dat ik deze zet heb gedaan.

Sha :present:

* Last van ijzersmaak heb ik niet, misschien omdat ik een halve slik?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik neem aan dat er een bijsluiter in zit? Eigenlijk is het zo dat waneer je begint de eerste dagen 750mg neemt om een bloedspiegel op te bouwen. Het kan in ieder geval geen kwaad om 500 te nemen. Maar omdat je net begint zou ik een halve per dag nemen om te kijken hoe je erop reageerd. Dat bloedspiegel verhaal zal wel, je laat het echt wel om te drinken. Doe anders even Refusal in de zoekmachine van deze site, dan kom je veel te weten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Smikkie ik heb 9 proefdronken gehad en daarbij 3 refu's per dag slikken. 1 proefdronk en dan 1 dag om weer te herstellen. Het is inderdaad een vreselijke ervaring geweest. toendertijd stond iedereen met hun rug tegen de muur en wist niet beter. Refu helpt alleen als je er zelf voor 100% achter staat, je moet het helemaal zelf doen en dan pas, als je echt wilt, kan refu een heel goed middel zijn om rust in je hoofd te krijgen. Niet meer zo bezig te zijn met de drank. En trek verwijnt als sneeuw voor de zon, want je weet, je kan niet drinken. Ik gebruik het al tientallen jaren. voorheen kon ik er zelfs (gecontroleerd) door drinken. Maar ook toen weer, was ik bezig met zelfs de uren af te tellen om weer te gaan drinken, en altijd telde ik verkeerd. Wel 20 x per dag opnieuw tellen of ik niet toch een foutje gemaakt had.

Nu heb ik 2 jaar geleden echt besloten om regelmatig refu te slikken 2x per week een halve. Das voor mij genoeg. Het slikken hoort nu zo bij mijn leven als bij een ander insuline spuiten omdat het anders mis gaat.:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jootje is dat zo als je iedere dag een halve slikt? Misschien zou je dan eens kunnen denken om bij je huisarts te vragen naar Antabus, dat is sterker (geloof ik).

Vreemd hƩ? Ik heb aan twee halven per week genoeg en iemand anders aan een halve per dag nog niet.

Merk je helemaal niets dan? Soms denk ik wel eens, mensen merken niets omdat ze dan al teveel gedronken hebben, maar dat kan niet, dan moeten ze toch iets merken na 5 min. als ze beginnen met drinken,

Toch opletten hoor meis, het blijft erg link, zeker voor je .:heart:

Ik ben helemaal gestopt met drinken als je dat bedoeld Jo. Al bijna twee jaar. Alleen gisterenochtend weer vergeten om een refu in te nemen. Dus dat vanochtend maar gedaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Originally posted by: Jootje
Als ik een halve slik kan ik nog gewoon drinken en ben dus bang dat het bij mij niet werkt. heb het gewoon geprobeerdquote>


Met alle respect Jootje, jij bent jij en ik ben ik
maar ik was dan dus meteen alweer overgestapt naar een hele per dag!
Ik viel namelijk over je zin: 'ben dus bang dat het bij mij niet werkt'
als jij wil strijden tegen de alcohol zal het je lukken, hoe moeilijk het ook is
en uiteindelijk is het wel de knop in je hoofd die om moet
de refusal is een mooi stuk gereedschap om een stok achter de deur te houden vind ik
Veel succes.

Shahire :present:
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik slik nog trouw iedere dag een halve refu

gistermiddag vergeten omdat de herinneringen in mijn telefoon 'op' waren

kwam er pas laat op de avond achter

vanmiddag gewoon weer door met de refu slikken

in afgelopen maand een enkele maal de trek naar alcohol gehad in mijn hoofd

of snel de refu genomen of snel gedacht: kan niet en weg de gedachte!

voor mij prima hulpmiddel dit!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...