Spring naar bijdragen

pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers


bolletje

Aanbevolen berichten

Loen, je bedoelt waarschijnlijk dat wat er met je maatje gebeurt motivatie voldoende moet zijn om ook zonder refusal niet te drinken.

Het kan heel goed dat je daar gelijk in hebt. En na zo'n zin komt vaak de zin die met maar begint.

Ā 

Een aantal jaren geleden heb ik een broer verloren. De oorzaak was voor mij duidelijk. Het is voor mij geen voldoende motivatie gebleken om van de drank af te blijven, hoewel ik dat ernstig van plan was en heb geprobeerd. Mijn hoofd kan rare gedachtekronkels maken, als het over drank gaat.

Ā 

Het is niet mijn bedoeling om je aan te vallen op dit punt, of om te zeggen dat je het niet zonder medicatie kunt. Maar wilde dit wel met je gedeeld hebben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb vanmorgen weer een halve genomen.

(.)

Ā 

Ik ben nu op weg naar de drie maanden zonder alcohol en begin me nu pas wat beter te voelen. Ik was ook even met de refusal gestopt, dacht ook dat het misschien aan dat pilletje lag dat ik me nog niet optimaal voelde maar er mee stoppen maakte niks uit. Nu slik ik het weer en ik voel me de laatste paar dagen heel erg goed, echt goed, zo goed heb ik me lang niet gevoeld. Maar ik geloof ook echt, dat een lichaam nog veel meer tijd nodig heeft, veel meer. Maar ik ben op de goede weg, dat voel ik. Dat is een heel fijn gevoel. En dat heb ik mƩt dat pilletje ;)

Ā 

Ik hoop van harte dat je jezelf niet om de tuin zit te leiden nu, daar zijn alcoholisten namelijk verdraaid goed in.

Hou vol en blijf schrijven, ok?

Loen, lieve Loen herinner je je deze posting nog?

Wil je je besluit heroverwegen, er nog een nachtje over slapen?

Ik ben bezorgd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weet je waarom ik bezorgd ben? Ik denk dat jij wel sterk bent, maar ik moet denken aan de tijden dat ik probeerde te stoppen. Ik had telefoonnummers op zak voor situaties waarin het fout dreigde te gaan. Maar eenmaal in zo'n situatie................ dan had ik al besloten dat bellen geen zin had omdat ze mij van mijn plan, drinken, af zouden houden. En dĆ”t was nou Ć³Ć³k weer niet de bedoelingĀ  :wacko:Ā . Als jouw refusal net zo 'voor het geval dat' zijn als mijn telefoonnummers waren, dan breng je jezelf onnodig in gevaar.Ā 

Maar gelukkig doe jij dit nĆ” een therapie, ik deed dit vĆ³Ć³rdat de knop ECHT om was.Ā 

Ā 

Veel woorden om aan te geven dat ik besef dat dit een verschil is en dat ik dus inderdaad voorbarig ben. Dank trouwens voor je snelle reactie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Loen; nog maar 5 juni schreef je dit:

best doe. We werken nu vooral aan de gebieden waar wel winst te behalen is en dat is toch wel die terugvallen bij mij... ik kan heel lang goed gaan en zelfs geen trek hebben en dan ineens PATS BOEM zit ik weer met een glas wijn voor mijn neus. Aan dat stuk valt nog te werken. Wat werkt bij mij goed, hoe krijg ik dat onder de knie. Zo zonde toch, steeds weer opnieuw te moeten beginnen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hier ook weer. :)

Ā 

Tja ik blijf me ook altijd afvragen waarom mensen toch willen proberen om het zonder refusal te gaan doen. Ikzelf zou het risico nog steeds te groot vinden voor mij. Ik blijf slikken en heb daar totaal geen moeite mee. Refu betekent voor mij een rustig safe leven, en geen risico hebben om toch een keer voor de bijl te gaan. Wat is nou toch een pilletje slikken als je weet dat het risico om te gaan drinken dan bijna nihil is.

ik ben en blijft verslaafd, dus ik blijf refu slikken om die verslaving de baas te blijven. ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijne zit er ook weer in!

Zo denk ik er ook over, Bolletje. Het is eigenlijk maar een hele kleine moeite om een heel groot probleem de baas te worden/blijven. Ik ben ook zeker van plan m de refusal nog een hele lang tijd te gaan slikken. En mocht ik ooit - in de toekomst - stoppen met de pillen en ik krijg ook alleen maar de neiging om weer te gaan drinken wil ik ook meteen weer Refusal. Staat in mijn noodplan ook.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo doe ik het ook Bolletje, en daar ben ik heel tevreden mee. Ik heb geen enkele ambitie om met de refu ooit nog te stoppen. Dat zou op zich weer een strijd opleveren waarvan ik de uitkomst wel weet. De angst voor medicatie heb ik ook nooit zo begrepen. De rommel die erin zit staat in geen enkele verhouding tot de schade die alcohol o.i.d. oplevert.

Hij zit er mooi weer in voor vadaag, rust aan de kop!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hier zit ie er ook weer in,

Ā 

Van mij uit ook opgetrokken wenkbrouwen Luna. Misschien moet je je afvragen: wat doe ik in een heel slechte bui, doe ik dan wel eens iets impulsiefs, en heb ik dan wel eens de instelling: wat kan mij het schelen.

Is het zo erg om de refu nog een tijdje door te blijven gebruiken? Gewoon om jezelf nog zekerder te maken?

Ā 

Ik denk er ook over om het mijn leven lang te blijven slikken. Als ik een paar slechte dagen heb, is voor mij de winkel nog steeds dichtbij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi!Ā 

Ik heb heel lang niet geschreven.

Ik gebruik ook weer refusal, maar ik heb het omgedoopt tot Rust.. want dat geeft het echt. Alleen, idd, bijna altijd na een paar weken komt de drang om te stoppen met slikken. Ik zou het heel fijn vinden om een maatje te hebben en elkaar dan per bijv whatsapp te herinneren op de dagen, net eveb die stok achter de deur. Mocht iemand dat fijn vinden stuur me dan een pb. Ā Begrijp ook dat veel mensen dit te persoonlijk zullen vinden, maar wellicht is er iemand die dit ook aanspreekt. Liefs Lianne

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...