Spring naar bijdragen

pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers


bolletje

Aanbevolen berichten

Een dagboek is idd een goed idee. En refusal is mijn maatje/mijn zekerheid op dit moment. Het is goed om te horen dat je dat zo lang mag slikken. Want voorlopig zou ik echt niet zonder kunnen. Ik moet ook maar eens de AA hier in de buurt googlen.

Lees er hier goede berichten over.

Ik heb alleen nog maar 1 op 1 therapie gehad maar merk door dit forum dat het fijn is te praten met mede-alcoholisten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is normaal Arja dat dat stemmetje z'n zin wil krijgen het is wat dat betreft net een klein kind ;) die altijd z'n zin heeft gekregen. Dan is dat zeker in het begin, moeilijk om dat terug te draaien.

Het zit zo in jouw systeem, en de kunst is om te leren niet toe te geven. Die trek duurt meestal een minuut of 20 en gaat dan weer weg. Blijf je maag gevuld houden, das echt heel belangrijk.

Probeer er dingen voor in de plaats te zetten die voldoening geven. Wees lief voor jezelf. Weet je, soms legt men het geld weg wat men normaal gesproken gebruikt voor de drank, en koopt daar dan iets moois voor voor zichzelf als een soort cadeautje.Ā 

Trek kan veel spanningen geven. Verstandig is dan ook om een warme douche te pakken, of een andere vorm van ontspanningen te zoeken.

En blijf er van overtuigd, hoe moeilijk dat soms is, dat je het kan. Je zal echt zien dat je later een prettiger leven krijgt zonder drank. Niet altijd makkelijker maar alleen al geen kater hebben en s'ochtends fris op te staan is het al waard om niet meer te drinken.

En als dat stemmetje zegt, "joh eentje kan geen kwaad, je ziet toch dat je de drank kan laten staan", nooit aan toegeven want dat zijn echt gevaarlijke momenten want voor je er erg in hebt, drink je weer meer. :rose:Ā  :rose:Ā  :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je Bolletje,

Ik ga het onthouden.

Morgen ga ik als beloning een nieuw behangetje voor mijn slaapkamer halen.

Ik had het behang ondergekotst met rode wijn 4 maanden geleden. Toen was voor mij de maat vol en ging het roer rigoureus om

Al die tijd niet vernieuwd als een soort waarschuwing maar nu is het genoeg niet om aan te zien en inderdaad moet ik ook maar eens lief zijn voor mezelf

En jij? Je bent altijd zo lief voor iedereen hier... Ben je ook lief voor jezelf?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou Arja voor mij betekent lief zijn voor een ander, automatisch ook lief zijn voor mijzelf. Ik mag graag anderen helpen, en krijg daar een heel goed gevoel van.Ā  ;)Ā Bovendien kan ik het niet maken om aan een ander te schrijven dat drinken niet goed is, en het vervolgens zelf wel te doen. Dus het houdt me erg scherp.

Heb je al een kleur behangetje in je hoofd? Ja dat zijn de leuke dingen van het niet drinken, je krijgt tijd om hele leuke dingen te gaan doen. En het is goed dat je dit doet, als een soort nieuwe start. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja heb het al helemaal in mijn hoofd hoe slaapkamer moet worden en heb daar zin in.

Ik had het al ergens anders geschreven, vroeger was ik heel creatief maar die creativiteit was helemaal verzopen door de alcohol.

Nu snijdt het mes aan meerdere kanten:

de schande van mijn vroegere leven wegpoetsen, creatief zijn, bezig zijn (geen stemmetje) = Beloning.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Arja we hebben hier ergens een creatief draadje ik zal eens kijken of ik het nog kan vinden. Misschien wel leuk om eens te schrijven wat je vroeger aan creativiteit deed.

En creativiteit is er nog steeds hoor alleen is het op de achtergrond gekomen, maar met een beetje moeite komt het zo weer naar boven, want het is een gedeelte dat bij jou hoort. Als er maar weer ruimte komt.

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag een beetje dom geweest. Refu niet geslikt. Om 17.00 uur naar supermarkt gegaan. Ik had een lijstje en deed alleen die dingen die erop stonden in wagentje echter: + plus klein flesje rode wijn.

Thuisgekomen kon ik gelukkig weer helder denken: Waar was ik toch nu weer mee bezig, ik dacht aan jullie en voor ik me kon bedenken heb ik het flesje leeggespoeld in gootsteen.

Gek hoe een verslaafde geest werkt. Afgezien nog van het feit dat ik gisteren wel refu geslikt had (dus alle nadelige effecten hiervan nog zou hebben ervaren als ik nu het flesje opgedronken had). Wat dacht ik nou eigenlijk?

Zo lekker bezig was ik, zo gemotiveerd en ook trots, nu toch weer even stapje terug.

Gisteren nog was ik op een feestje met ong. 20 man. Ik was de enige die geen alcohol dronk. De gastheer had heel lief voor mij alcoholvrij rose- bier in huis gehaald.Op een gegeven moment raakte het hele zooitje een beetje aangeschoten en had ik er ook nog een soort plezier in om vanaf de zijlijn toe te kijken.

Ik ben blij dat ik morgen gewoon weer op " de post" mijn refu slik

bewerkt door Arja
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Arja, misschien geen stapje terug

maar juist een grote stap vooruit!

Je weet nu dat een gewoonte niet zo maar

is afgeleerd, maar dat jij met je bewustzijn

en verantwoordelijkheid er heel anders mee om kunt gaan.

Dat kleine flesje staat symbool voor de vele verleidingen die erna

waren gekomen weer. Nu staat het wegkiepen van die inhoud

voor het door de gootsteen spoelen van je vroegere gedrag.

bloemetje verdiend dusanimaatjes-rozen-68017.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Arja, Het duurt een week tot twee weken voordat het spul uit je lijf is.

Je wilt niet weten wat er gaat gebeuren als je drinkt terwijl er nog refusal in je lijf zit.

Van zo'n klein flesje slaat je lijf op tilt!!!!

Ā 

Ik heb mijn coach geschreven dat mijn hoofd weer aan het verzinnen is om te minderen met refusal.

Dat voelt goed en direct na het posten was er weer rust in mijn hoofd.

Vanavond ook AA en ik kan er weer een tijdje tegen!

Lucht op.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal,

Ja hij zit er weer in!

Bij de methadon post van verslavingszorg hier.

Een vriendin van me zegt: kinderachtig dat je daar moet slikken, moet je een half uur voor fietsen en dan zit je daar tussen de verslaafden. Ik heb haar gezegd dat ik daar precies thuishoor: ik ben VERSLAAFD!

Ik geloof dat er wat bij haar begon te dagen :-)

Maar door dit forum heb ik geleerd: verslaving is een ziekte maar je hebt nog steeds zelf verantwoordelijkheid. Je neemt zelf weer 'de eerste' . Ik heb me jaren verscholen achter mijn "ziekte" maar door hier mee te praten ben ik dat in gaan zien.

Succes iedereen vandaag

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even vraagje voor refusal gebruikers. Mijn hobby is koken. In veel recepten wordt met wijn, wijn azijn, of alcohol in andere vorm gewerkt. De laatste maanden wilde ik dit niet in huis hebben en ik ben daar voorlopig ook niet sterk genoeg voor dus eigenlijk nog niet aan de orde, maar als er met alcohol gekookt is krijg je dan een lichamelijke reactie van de refusal?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik slik ook refu. Koken (en eten) doe ik ook heel graag. Ik gebruik geen alcohol meer voor gerechten.Ā Ook als ik uit eten ga vraag ik naar het gebruik van alcohol bij de bereiding. Mijn arts gaf aan dat alles wat je normaliter thuis aan 'huis en tuin gerechten' maakt rustig kunt eten. Maar mijn 'huis en tuin gerechten' waren / zijn de met royale bourgondische inslag en gebruik van alcohol bij de bereiding en de behoorlijke liflafjesĀ  ;):)Ā Laatst heb ik wel gebakken banaan gegeten, enĀ ben wezenĀ wokken....maar dit wel na navraag over het gebruik van alcohol bij de bereiding. Ik hou het liever bij 'safe'. Sinds het slikken van Refu gebruik ik geen alcohol in gerechten.

bewerkt door Lotus66
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...