Spring naar bijdragen

baclofen


Gast

Aanbevolen berichten

pr je bent hartstikke welkom op de baclo draad

maar je mag je gerust een beetje aanpassen aan

de heersende sfeer. mensen die heen en weer schrijven

krijgen nu eenmaal een band en in een vergadering is een

grapje of anekdote ook juist helpend om de aandacht erbij te houden.

als je alleen info wilt en geen menselijke interventies kun je beter

googlen en van internet gegevens lezen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pindarotsje,

als ik het goed heb, dan heeft bb je uitgebreid welkom geheten op deze draad.

Wat de laatste berichten betreft: het lijkt me logisch dat mensen die hier al langer komen, zich afvragen waar bb uithangt. Verder is er sprake van een goedmoedige edoch korte plagerij tussen Monika en mij.

Ik hoop van harte dat je gewoon blijft lezen en schrijven; dit is over het algemeen een zeer ernstige draad.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Monika,

ik lees je PB nu pas.

Ben zelden nog op het forum,

maar nu dus wel eventjes.

Ik lees wel af en toe hier,

maar daar hoef je niet voor in te loggen.

Ja, ik slik baclofen.

Sinds een maand nu weer.

Ik heb het vorig jaar ook geslikt,

en dacht na een paar maanden dat ik wel zonder baclofen kon....

Daarna is het vallen en opstaan geworden.

Het heeft lang geduurd voordat ik besefte dat het enige wat me geholpen heeft,

echt geholpen dus, baclofen was.

Dus na een langdurige terugval ben ik weer begonnen.

Ik krijg het van mijn huisarts,

die contact heeft met een verslavingsarts van het Bouman GGZ in Spijkenisse.

Nu zit ik op 50 mg per dag.

Ik heb vorig jaar lang op 45 mg gezeten, geen trek, niets.

Nu wil ik eerst wat hoger gaan, en dan rustig kijken wat de juiste dosering is voor me.

Maar het gaat nu al heel goed.

Geen trek meer, ik slaap goed en bijwerkingen heb ik maar heel licht.

Beetje duizelig, maar heel soms, en wat slaperig in de avond.

PR,

jammer van dat aparte draadje.

Verder sluit ik me bij Kate en Jane aan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

Ik verbaas me nogal over je commentaar ,pr , het irriteert me ook wel. Je vraagt om informatie over baclofen van anderen. In mijn bericht van 21-8 heb ik je zelfs nog persoonlijk genoemd en op wat persoonlijke vragen van je ingegaan met antwoorden. Daar heb je niets op gezegd. Dan krijg ik de indruk dat het er niet zoveel toe doet als ik moeite voor je doe. Dat geeft niets maar dan denk ik daarna wel dat je het zelf maar uit moet zoeken. Ruim een week er na zie ik je hier dan klagen dat mensen hier niet serieus zijn over baclofen en dat je meteen maar zelf een nieuw draadje start over baclofen. Dat vind ik een belediging voor bb die al jaren zijn best doet om hier iedereen van dienst te zijn die graag informatie wil over baclofen. Ik zou het niet op kunnen brengen wat hij doet, mensen persoonlijk stimuleren en iedereen waarschuwen dat de opbouwfase die in de bijsluiter staat van 3 dagen toch echt te kort is en dat men beter kan wachten tot men geen last meer heeft van de bijwerkingen. Ik ben het beslist niet altijd met hem eens maar ik heb er zeker respect voor.

Tegelijk staat de cultuur binnen deze draad je niet aan als een paar mensen met humor hun conflictje de wereld uit helpen juist om de sfeer hier geen geweld aan te doen. Dat vind ik erg volwassen gedrag van de betrokkenen, we zouden graag zien dat alle mensen zo hun conflicten beslechten. Maar jij vind het niks want jij wil nu informatie over baclofen en daar lijkt alles hier voor te moeten wijken.

Ik vind dat de anderen hier veel geduld met je hebben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

Ik zie her en der wat in het voorbijgaan over prive berichtjes. Ik wil iedereen vragen om berichten op de draad te plaatsen en alleen als het niet anders kan dat prive te doen. Dit zo dat we er met zijn allen voor zorgen dat dit een levendige draad blijft met zoveel mogelijk informatie over baclofen van zoveel mogelijk verschillende mensen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemiddag allemaal..

Ik zit nu op ongeveer 20 mg 3x perdag..helaas gister wel gedronken.. als ik nog drink dan durf ik mijn laaste dosis ook niet meer te nemen..

misschien niet zo slim..moet echt tijdelijk situaties vermijden waar gedronken word.

Vind het echt nog moeilijk hoor..vooral in t weekend om toch niet een lekker flesje wijn te kopen..

Ach ik slik vrolijk verder..hoop snel iets meer effect te merken van de baclofen..

@monika stoer zeg dat je ook van de sigaretjes af bent!! doorzetten.

iedereen nog een fijn weekend..ik ga zo heerlijk aan de wandel met onze hond..morgen oude gebakkies kijken op zandvoort!! zin in..

groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Trijsje, Wat bedoel je met ongeveer? Mijn ervaring is, dat het er nogal op aan komt, hoeveel je precies slikt, en ook precies om de 5 uur. Als je geen bijwerkingen meer hebt, kun je verhogen

Als ik drink, is het wel minder dan voorheen. Heb jij dat ook?

Ik merk dat ik nog snel naar drank grijp, als ik plotseling ergens over gestrest raak. Als ik een rustig en vredig dagje heb, taal ik niet naar drank.

Zelfde geldt voor roken.

Ik heb vandaag verhoogd naar 3 x 15 mg, na overleg met bb.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi, ik ben er ook weer eens. Zolang ik geen grote hoeveelheid Baclofen had leek het mij zinloos te blijven reageren. Het bleef toch altijd speculatie.

Maar de pillen stromen nu binnen. De tropische apotheek heeft na mijn klacht opnieuw geleverd. Gister kreeg ik een brief van Post.nl dat de eerste zending door de douane in beslag genomen is. Stelletje dieven. De tweede zending kwam er wel door. Ze leverden trouwens zonder discussie gratis nogmaals.....ik denk omdat ze er toch idioot veel winst op maken.

Bovendien is iemand voor mij Spanje aan het leegkopen. Dat lukt aardig, al beginnen sommige pharmacias toch over een recept. Bovendien hebben ze kleine voorraden.

Dusss...ben weer voorzichtig aan het opbouwen. Zit nu op 5x10 mg per dag. De werking is niet heel duidelijk, maar ik ervaar wel een soort kalmte. Ook een soort optimistisch gevoel. Als bijwerking zou ik een soort afwezigheid kunnen noemen...soms zit ik erg diep in mijn gedachten. Verder slaap ik uitstekend. Kan allemaal toeval zijn, of placebo-effect. De tijd, en hogere doses zullen het leren.

De discussie over het verdelen van de dosis over de dag wordt niet alleen hier gevoerd. De meesten lijken het er over eens om veel te spreiden, dus 4 of meer keer per dag te slikken. Er is ook een kleine groep die zweert bij alles in 1 keer. Het zal wel persoonlijk zijn

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ho Ho wat gebeurt hier allemaal Voor allen kijk naar eerdere berichten over baclofen. Zijn er veel, niet alleen van bb maar ook uitgebreid over de werking van oa mij en anderen. Doe je voordeel en wees bewust val elkaar aub niet af in de strijd.

Na gesprek met de arts die helaas weer teruggaat naar rottterdam. blijf ik na goed overleg op 75 mg per dag. Ik heb Met deze dosering bijna 2200km gefietst. Geen bw at all.

Dus angstigen over spierverslappende werking nee!

Mijn arts en de andere die ik nu krijg gaan op zijn minst een half jaar door op dezelfde dosering daarna verder kijken en wellicht nog een half jaar totdat de receptoren weer op normaal nivo zijn daarna eventueel afbouwen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Is dat geen bijwerking, Bobby, als je pillen gaat slikken waarvan je om de een of andere reden 2200km gaat fietsen?:)

Nee, zonder dollen, wat voor arts heb/had jij? Gewoon een zelfstandige huisarts?

En Monika, de bijsluiter meldt inderdaad 3x per dag. Dat betekent dat het na veel testen het beste en veiligste is. Misschien is het niet zo gek om dat in ieder geval als uitgangspunt te nemen.

De bijsluiter heeft het echter alleen maar over het "traditionele" gebruik. Ik ben er niet van overtuigd dat voor ons doel dezelfde manier van doseren automatisch het beste is. Alleen al de hoeveelheid is bij ons waarschijnlijk al hoger.

Ook weet ik bijvoorbeeld niet of het wel noodzakelijk is dat het 's nachts werkt. Spasmen en MS-klachten zijn 's nachts vast erg vervelend; wij hebben daar geen last van.

Misschien hebben wij wel baat bij een zo constant mogelijk baclofenpeil in je bloed, vaker slikken dus. Of zijn er mensen die juist profiteren van plotselinge piekdoses. We tasten voorlopig allemaal een beetje in het duister. Bij gebrek aan groot wetenschappelijk onderzoek zijn ervaringsverhalen het voornaamste waar ik op af kan gaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Dennis. Het is een ggd arts uit rotterdam hij werkt daar ook maar werkte tijdelijk ook in vlaardingen. Zijn opvolger heeft hij mij verteld neemt de prescriptie over en staat ook achter het gebruik van baclofen. Het lijkt er op dat er steeds meer voorgeschreven wordt. Dit geldt ook voor cocaine. Een kennis van mij is begonnen met 50 mg per dag. Gaat momenteel goed.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een GGD-arts lijkt me iets anders dan een arts van een grote verslavingsinstelling als Bouman. Volgen jullie daar ook een behandeling of gaat het alleen om medicatieadvies?

Ik vind het wel goed nieuws. Van GGD-artsen wist ik het, maar ik dacht dat die grote verslavingsinstellngen het gewoon standaard niet voorschreven ( behalve misschien stiekem....aan uitzichtloze gevallen), uit angst dat het werkt en dat ze dan failliet gaan. Huisartsen schrijven het soms voor, en commerciele verslavingsinstellingen willen er wel over praten, maar alleen als je een volledige behandeling bij ze afneemt en dus bijdraagt aan hun bedrijfsresultaat.

Misschien is dit beeld wel een beetje verouderd en zitten er langzame doorbraakjes in het voorschrijfbeleid.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dennis,

Vorig jaar ben ik in detox gegaan bij de Bouman.

Wel extern, dus elke dag moest ik daar verschijnen.

Dat is toen heel goed gegaan.

Na de detox kreeg ik de verslavingsarts dr. Lever toegewezen.

Tegen hem heb ik direct gezegd dat ik baclofen wilde proberen.

Wat schets mijn verbazing, hij werkte er zelfs vaak mee!

Voor zowel alcohol als drugsverslaafden.

Hij vertelde me toen dat de slagingskans heel hoog ligt.

Bij mijn weten is hij de enige bij de Bouman die ermee werkt.

Dat ik een terugval heb gekregen is mijn eigen schuld.

Ik dacht na enige tijd dat ik het ook wel zonder baclofen kon.....

Mijn HA was inmiddels al bekend, door mij, met baclofen.

Nu schrijft mijn HA het me dus gewoon voor.

Daar ben ik erg blij mee.

Spijkenisse ligt niet naast mijn deur. ;-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hi Mijn arts bij ggd bouman werkt nu weer in Rotterdam bij diverse soorten drugsverslaafden met vaak een crimineel verleden. Hij schrijft al heel lang baclofen voor met groot succes ook voor cacaineverslaafden. Uij is ook van mening dat artsen te makkelijk en vaak te langdurig benzodiazepines voorschrijven met alle nadelige gevolgen van dien. Ik had bij de afkick ook librium maar die moet je snel afbouwen. Let op de gevaren van bv valium, librium of oxazepam. Ze werken op de lange duur sterk verslavend. Lijden tot geheugenverlies en cognitieve storingen. Je wordt zo duf als een ...Baclofen is zeer selectief en ik wordt er zelf helderder door kan beter denken en na afbouw is het niet verslavend. Toch moet ik volgens Dr. Barai nog een jaar op 75 mg per dag doorgaan om de receptoren totaal te normaliseren. Daarna is afbouw tot 0 mogelijk. Maar ook daar kijken of craving terug komt anders eventueel weer verhogen. het enige wat vaak lastig is is dat je bij bepaalde situaties gewend was te gebruiken. Dat is een soort geestelijke verandering of gedrags verandering. Al heb ik eigenlijk geen trek meer in deze situaties.

De andere arts die ik krijg is de Noord. Scheint ook al baclofen voor te schrijven. Ik kan gelukkig wel mijn prescriptie behouden aldus Barai. Zou ook raar zijn het werkt uitstekend.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou,klopt echt niet dat Baclofen 6 uur werkt. Heb vandaag iets verhoogd tot 3 x 15 mg, maar heb de 3e keer maar niet meer genomen. 2e pil was om 14.00 uur. Daarna duizelig, misselijk. Nu nog steeds, 9 uur later.

En die vreselijk droge mond! Tong lijkt wel schuurpapier. Water helpt niet. Ook al wondje in mijn mond. Ik snap niet dat er mensen zijn die gelijk met 50 mg beginnen, zoals Bobby hier boven schrijft. Als ik zie hoe heftig ik al reageer telkens op een zeer kleine verhoging...

Maar: goede nieuws is dat ik geen zin in drank heb. In mijn hoofd wel, maar als ik eraan denk dat ik een blikje bier zou pakken, voel ik grote weerstand.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

bb zei altijd luister naar je lichaam en dat klopt. Doseer pas hoger indien je geen bijwerkingen hebt en toch nog een lichamelijke drang voelt voor alcohol. Als deze laatste verdwijnt zal er nog wel een vorm van geestelijke verslaving overblijven maar die moet je veranderen met je gedragspatroon. Geestelijke steun is ook van groot belang en motivatie dat spreekt voor zich. Er is een misverstand dat een medicijn een x aantal uren werkt en daarna niet. Ik heb zelf farmacie gestudeerd en weet dat ieder medicijn een halfwaarde tijd heeft. In geval van 6 uur zal de helft nog aanwezig zijn, na 6 uur nog een kwart enz. Er blijft dus altijd wel een restant in je plasmaspiegel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...