Spring naar bijdragen

baclofen


Gast

Aanbevolen berichten

***

Ik geef GEEN doseringsadvies (want ik ben geen arts.)

Ik geef aan hoe de halfwaardetijd werkt en dat je min of meer kunt berekenen hoeveel werkzame stof je op een gegeven moment in je systeem hebt. Wederom een stukje informatie waarmee een baclofengebruilker zijn voordeel kan doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

***

Ik weet hoelang Baclofen werkt en dat is 6 uur, trek hier de inwerktijd van af en die is 1 à 1.1/2 uur = 4 1/2 à 5 uur tijd voor een nieuwe dosering wil je aansluitend profijt ervan hebben.

Hoeveel ik nog in mijn lichaam heb zitten interesseert me niet, het werkt.

****

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het zou kunnen BB, dat iemand laag en niet vaak doseert en daardoor op enig moment op de dag NIETS in zijn bloed heeft en daardoor wellicht trek ervaart.

Nogmaals ik probeer info te geven waar mensen wat aan kunnen hebben. Daarnaast probeer ik IEDEREEN op dit forum te steunen of nuttige info te geven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goh, bb...........het WAS niet eens een aanval op jouw Enig Juiste Schema. Hte was niet eens een schema. Het was nuttige en interessante info voor mensen die eropuit zijn veel te weten te komen...........iets meer dan "het werkt" .Voor mij specifiek interessant omdat ik helemaal vergeten was om het fenomeen halfwaardetijd te betrekken bij het nadenken over schema's.

Als jij iets oninteressant vindt, hoeft dat niet te betekenen dat dat voor anderen ook zo is. Zijn er weleens mensen die zeggen dat jij alles vaak op jezelf betrekt...?:)

En wat bedoel je precies: alleen mensen die het gebruiken weten hoe je het moet gebruiken? Maar die mensen zijn toch ook ooit begonnen?

Maar zoals gezegd......ik vind ALLE info interessant, ook de jouwe. Hou me dan ook aanbevolen voor jouw schema.

Er is ook een "stroming" die vindt dat je juist de hele dagdosis in 1x moet nemen. Dus niet spreiden. Zij beweren dat het (voor hen) nodig is om een soort opdoffer te krijgen om een "schakelaar" om te zetten die zorgt dat het middel werkt. Dat zou zelfs 's nachts, onmerkbaar, kunnen gebeuren. Ze zijn in de minderheid......maar ik las ergens dat er net zoveel baclofenusers zijn als titration schedules.

Gelukkig kennen wij iemand met het Enig Juiste!

Toch is er wel wat consensus ontstaan in de tijd dat het nu gebruikt is. Extreem langzame opbouw en 3 of 4 x slikken per dag lijkt voor velen het beste. Klinkt ook het meest logisch. Veel erover staat hier:

https://dl.dropbox.com/u/59......Alcoholism-Don.pdf

Ik weet niet of iemand het weleens hier heeft geplaatst. Het komt van een paar Franse artsen die gepoogd hebben iets algemeens op papier te zette, vooral voor collegae die nooit van het middel gehoord hebben. Sommige mensen die (zoals ik) uit zijn op een voorschriftrecept sturen het naar hun arts, soms samen met een hele zooi andere documentatie. Ik heb dat nooit gedurft. Volgens moeten veel artsen er niets van hebben om door patienten bestookt te worden met allerlei ongevraagde artikelen. ZIjn er mensen die goede ervaringen hebben met een dergelijke spamactie?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dacht nochtans niet meer hier te reageren, maar goed...

idd zijn half waardetijden WEL heel belangrijk bij medicijn gebruik.

Gelijk welk medicijn.

Daar van uitgaande zou het denk ik best kunnen om een zodanige bloedspiegel op te bouwen dat je eventueel (mits rekensommetje) 1 X gaas kan slikken.

En Dennis , hier ("hier" is dus ECHT wel platte lands artsen he) zijn ze er meestal niet zo blij mee (eigen ervaring).

HUN zijn ARTS en weten daarom hoe HET moet....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ligt niet aan het platteland, denk ik meer aan de arrogantie van een bepaald deel van de medische stand, Waar militairen spreken over een NuKuBu (Nutteloze * Burger) spreken sommige artsen denk ik over een NuKuPa(tient).

Je KAN niets weten, je hebt er niet voor gestudeerd. Aan de andere kant kan ik me ook wel voorstellen dat je doodmoe wordt van types die je helemaal platmailen als ze weer eens iets medisch in de Libelle hebben gelezen.

Vorig jaar ofzo was er een hele mooie documentairereeks over bejaarde Vlaamse plattelandsartsen. Geweldig was dat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Dennis

Ik heb zelf de baclofen ook niet van de huisarts maar waarschijnlijk hetzelfde waar jij ook uitgekomen bent.

Wel wil ik naar mijn huisarts gaan. Was dit eigenlijk al van plan maar is er nog niet van gekomen. Als ik ga dan neem ik inderdaad een vracht informatie mee omdat ze nog nooit gehoord heeft van baclofen i.c.m. alcoholverslaving. Dus bedankt voor je link...die doe ik er ook bij.

Of ze er iets mee doet is aan haar maar ik wil het open besproken hebben.

Toen ik er naar vroeg een aantal maanden geleden had ze het opgezocht en ze zei alleen maar "dat doe ik niet, daar is het niet voor bedoeld".

De bedoeling is natuurlijk dat ze het dan alsnog offlabel gaat voorschrijven maar zoniet dan ga ik gewoon door hoe ik nu bezig ben.

Dag vijf zonder alcohol en het gaat ineens heel gemakkelijk B)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind heel heel prettig om het eea te lezen over manieren van opbouwen en naderhand weer afbouwen. Dus Dennis; bedankt voor je link. Ook het stuk over halfwaardetijden is erg nuttig, in het handboek b4a was de informatie wat mij betreft wat vaag. Dus Bb en Sieraad ook aan jullie mijn dank. Weer ff jammer van de sfeer maar hopelijk trekt dat snel weer bij.

Dennis; wat is het voor een onzin dat jij je arts niet durft te informeren over Baclofen? Volgens mij ben je niet zo bang, je hebt iig niets te verliezen. Lijkt me wel goed dat je je arts niet overspoelt met info, volgens heb je behoorlijk wat. Gewoon goede, overzichtelijke en ter zake doende selectie maken en doormailen met het verzoek aan de arts om naar de info te kijken. Eisen dat hij/zij zich inleest kun je niet, erom vragen wel! Ik denk dat eenieder die zo zijn arts benadert iig laat zien serieus te zijn. Dat het niet zomaar een bevlieging is. Natuurlijk zitten er nog steeds artsen in ivoren torens maar er zijn ook steeds meer artsen die bereid zijn naast hun patiënt te gaan staan. Als je een arts hebt die in een ivoren toren zit is het ms zinvol om over te stappen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Soni, weet jouw arts dat je inmiddels buiten haar om aan de gang bent gegaan? Ik heb in mijn therapiegroep gezegd dat ik het besteld heb op de dag dat de psychiater van het behandelteam, nadat hij even gegoogeld had op zijn telefoontje (!) , mijn verzoek afwees (tegen hem had ik nog niks gezegd).

Ik verwacht eigenlijk dat ze de volgende keer gaan zeuren dat ik bij HEN onder behandeling ben en dat ze niet toestaan dat ik op eigen houtje ga rotzooien en dan ontstaat de vraag of ik nog wel langer in die therapie wil/mag blijven. Maar ik loop wel vaker op de zaken vooruit. Onderdeel van mijn kwaal!:)

Geertje, ik heb zo'n psychiater in een ivoren toren. Ik kwam dus met een soort verhaal over de ontwikkelingen die gaande zijn rond Baclofen en dat dat op onderdeleln zo goed aansluit bij waar ik last van heb. Hij vond het niet interessant. Verwees me door naar eennverslavingsarts van zo'n grote instelling. Ik zei dat van alle artsen juist ZIJ het niet voorschrijven maar ook dat geloofde hij niet. Volgende patient. Ik vond het vrij vernederend.

Dat B4a handbook zit in de post. Als het goed is.......het komt van een of andere vage doe-het-zelf-drukkerij/uitgeverij die idioot lang over verzenden doet.

Bedankt voor jullie kijk op de zaken. Ik laat me inderdaad erg snel intimideren. Aan de andere kant weet ik dat je de oorlog toch nooit gaat winnen van zo'n gast. Wat moet hij terugverlangen naar de tijd dat er nog geen internet bestond en het receptenblokje almacht vertegenwoordigde.

Bovendien geloof ik niet dat hij Baclofen niet kende. Volgens mij MAG hij het dus niet voorschrijven. Wel als arts, maar niet als werknemer. Je zou er schizo van worden.

Maar ik ben gesterkt in mijn voornemen om het dan toch maar eens bij de huisarts ga proberen. Die mailde dat ze wel degelijk mijn huisarts nog is. Daar twijfelde ik aan vanwege dat behandelteam. Zou je het kunnen maken om te mailen hoe ze ertegenover staat? Ik heb echt geen zin om weer vrij te nemen voor een zinloos medicijnbedelgesprekje. En ze zou zich eventueel alvast kunnen inlezen. Maar volgens mij houden ze dus niet van dat soort gedrag. Maar volgens mij ga ik OOK teveel uit van vooronderstellingen...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dennis, ik denk dat je inderdaad om zaken vooruitloopt. Dat is jammer. Ik snap het wel, je bent toch bang afgewezen danwel niet gehoord te worden. Het is trouwens niet zo dat instellingen bepalen wat artsen (en dus ook psychiaters) voorschrijven. Artsen bepalen zelf wat ze voorschrijven, dragen hun eigen verantwoordelijkheid. Een instelling kan een bepaald beleid hebben, bv over Baclofen, maar de arts bepaald per client ( geen idee hoe ik een trema typ ) wat hij voorschrijft. Hij ontvangt loon voor goede medische zorg maar bepaalt dus altijd zelf wat hij daaronder verstaat.

Je uit een therapiegroep zetten omdat je een mening hebt over je eigen behandeling oftewel je leven is helemaal kolder. Het is juist geweldig dat je verantwoordelijkheid daarvoor neemt. Het is vooral belangrijk dat je open en eerlijk de ander tegemoet treedt, zonder vooronderstellingen of verborgen agenda. En natuurlijk voor jezelf de hoofd en bijzaken goed scheiden rondom de info die je wil geven over Baclofen. Ik heb de indruk dat je neigt te vervallen in details...... : - ) . (Met neusje).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee Dennis. Dat schreef ik in mijn vorige bericht. De huisarts weet het nog niet.

Maar het stoort me niet om het haar te vertellen. Vind het ook belangrijk dat ze op de

hoogte is van mijn medicijn gebruik.

Overigens ben ik niet bij de huisarts onder behandeling. Na lange tijd had ik eindelijk de moed bij elkaar geraapt om het te durven vertellen en toen kreeg ik gesprekken aangeboden met een GGZ verpleegkundige binnen de praktijk. Na vier gesprekken vond ze dat we het wel konden afsluiten. Toen heb ik voor mezelf de beslissing genomen dat ik Baclofen zou gaan gebruiken.

@Geertje

Gebruik jij zelf ook baclofen of heb je om een andere reden interesse in dit topic?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Okee Soni, het was me niet helemaal duidelijk of je haar nou al gezegd had dat je het zonder haar bent gaan doen. Maar dat ga je dus wel doen. Ik heb steeds het idee dat ze daar woedend om worden omdat je hun oordeel naast je neerlegt, maar dat slaat waarschijnlijk nergens op. Bovendien is iedere arts anders..........het lijken wel mensen.

Geertje....details zijn mijn lust en mijn leven...maar leiden mss af en toe tot copuleren met kruipende, ijverige insectjes. Ik zit ook gewoon te wachten op mijn pillen, en in de tussentijd kan ik net zo goed kennis vergaren. Maar als ik een voorschrijver iets ga opsturen, zal ik ervoor zorgen dat het zo kort en terzakedoend mogelijk is.

Open en eerlijk zou in mijn geval ook betekenen dat ik in mijn therapiegroep zeg dat ik de psychiater een luie, domme en mogelijk corrupte pensionado vind. Daar heb ik minder moeite mee.

Maar het B4a handbook zat WEL bij de post. [denk de :Dancingbanana: emoticon er ff zelf bij.....die kan hier niet].

Beetje klein pocketje voor die prijs. De arts verdient goed centjes met dit gat in de markt. Maar het ziet er wel boeiend uit. Ik kende tot nu toe alleen maar gedeelten van het werkje. Ik laat weten als me iets opvalt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Dex, welkom! Ben benieuwd hoe het je gaat bevallen.

@soni, nee ik slik zelf geen B, ben betrokken bij een beginnende B gebruiker.

@ Dennis, heb je je pillen inmiddels ontvangen? Hoe vond je het handboekje, ik vond er veel overbodige info in staan maar ook zaken die van belang zijn. Ik had het via iBooks dus meteen beschikbaar. Nadeel is dat ik geen idee heb of en hoe ik er een print van kan maken.

Geniet van de zon allemaal! Maak er een gezond weekend van.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Miranda,

Dank je wel voor je interesse...... Donderdagavond mijn laatste wijntje gedronken . ( 1glas ) om afscheid te nemen van mijn vroegere leven. Vrijdag dus begonnen met de baclofen . Vandaag dag 2 . En ik hou me aan het schema maar merk eerlijk gezegd helemaal niets. Niks geen bijwerkingen . Mischien heel even . Hooguit 10 minuten iets licht in het hoofd. Maar goed ook geen drup gedronken en daar doen we het toch voor. Ik wil ook echt heel graag dat dit slaagt. Gebruik jij ook baclofen Miranda ?

Groet Dex

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Yep, pillen zijn binnen. Ik begin vrijdag, voor het weekend, ivm autorijden ed. Hoewel? mss toch maar vanavond.....ik wacht nu al zo lang....

B4a vond ik wel compleet en interessant. Wat vond jij, Geertje, zo overbodig? Ik zag ook dat je het via iBooks kan kopen.............maar dan mag je er helemaal niks mee! Je mag het lezen op je iPhone of je iPad (heb ik beide niet) maar niet op je iMac (heb ik wel) of op iets anders. Je koopt geen boek, je koopt een vaag soort gebruikersrecht. Printen, kopieren, delen......je kan het wel vergeten. Zelfs Apple-adepten kopen geen iBooks, maar bv Kindle. Ook beveiligd, maar met Adobe DRM.....zodat je het op alle media kan lezen. Kansloze bookshop van Apple.

Ik heb het dus gekocht bij dat vage dure uitgeverijtje.

Ook heb ik een exemplaar laten komen van "the end of my addiction" van Ameisen himself. Ik heb het een paar jaar terug gelezen en vond het heel boeiend om het te herlezen met de kennis die ik nu heb. Het sluit ECHT heel goed aan bij mijn problematiek.

Amazon.de (affiliate) verkoopt het voor €1,75+ €3,00 verzend!! Wel een oude druk denk ik....de titel is tegenwoordig geloof ik "Heal Thyself".

Heb ook gelezen hoe Ameisen begon. Hij merkte wel degelijk meteen iets ( ook een half pilletje) voornamelijk in zijn spieren. Een prettig soort ontspanning in plaats van de verkramptheid die hij altijd met zich meedroeg.

Toch, Dex (hallo), is dat volgens mij zeldzaam. Ik verwacht niets te merken tijdens de eerste we(e)k(en) van mijn opbouw.

Verder maak ik me zorgen dat ik zo verrot weinig heb. 100x 10mg

Voorlopig geen probleem......maar iedereen waarschuwt ernstig om te zorgen dat je nooit plotseling zonder zit.......want in 1 keer stoppen zonder afbouw lijkt toch zeer lastig. En werkzame dosis kan heel hoog zijn, dus dan ben je ook in een paar dagen doorheen ( en ga ik het bovendien niet lang kunnen betalen.

Ik denk dat ik nog maar ff 400 bijbestel voor mijn gemoedsrust. In de tussentijd moet het toch wel lukken om er op een fatsoenlijker manier aan te komen.

Dex, mag ik vragen hoe jij je recept versierd hebt, en of de voorschrijver zich bemoeit met je dosis? En krijg je zoveel als je wil?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dennis,

Zonder de draad helemaal terug te lezen maar heb je het al geprobeerd bij je huisarts?

Ga met goed onderbouwde argumenten met hem/haar in discussie.

Ik gebruik het nu bijna 8 maanden, en 8 maanden droog zonder enige craving/zucht.

Mijn arts hier in het buitenland stond er eerst ook negatief tegenover, na hem een aantal artikelen van o.a. Ameissen en de gezamenlijke apothekers toegespeeld te hebben heeft hij het mij voorgeschreven tegen de kramp in mijn kuiten waar hij van denkt dat ik daar last van heb.

Succes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Dennis ,

Tot nu toe gaat het goed. Ik zit op 3 x 10 mg per dag. Vanaf morgen 4 x 10 mg . Voor de eerste 2 weken heb ik een recept gekregen van een ( verslavings)arts. Na die twee weken evalueren we het en kijken verder . Zij kwamen hier zelf mee aan . daarna zelf wat naar gegoogeled en ik zag het wel zitten. Ik heb het idee dat het goed aanslaat . Kan niet echt zeggen wat het is maar het werkt. Op wat lichte hoofdpijn na geen bijverschijnselen. Wordt op een bepaalde manier iets rustiger ,meer ontspannen. Ben altijd wat verlegen als ik nuchter ben maar daar heb ik nu geen last van. Of ik haal het me allemaal in mijn hoofd. In ieder geval bijna een week niet gezopen ... Dat is me sinds de jaren 90 niet gelukt. Jij ook suc6 met de baclofen.

Groet dex

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank Romualdus, welk buitenland? Vast niet Spanje of Turkije. :)

Maar ik heb het al eerder gehad over mijn terughoudendheid om te bedelen bij een arts om een medicijn dat ik op goede gronden ben gaan gebruiken. Verschillende forumcollega's hebben mij al gewezen op de raarheid daarvan. Maar jij hebt het ook min of meer verkregen op valse gronden. Beetje raar dat hij het NA die verslavingsartikelen WEL gaat voorschrijven, maar dan voor zere kuiten ( 8 maanden lang?)

Discussie heb ik geprobeerd met psychiaters van grote instellingen en een verslavingsconsulent van een grote (verslavings)instelling.Ik HEB wel een huisarts though, ben ik laatst achtergekomen. Consult ga ik aanvragen.

Baclofen wordt volgens mij in NL alleen nog maar voorgeschreven door zelfstandige (huis)artsen die niet verbonden zijn aan een zorgkolos. Voor werknemers van de grote zorgfirma' s geldt een managementoekaze om het zo lang mogelijk tegen te houden, omdat het een inkrimping van de verslavingsmarkt gaat betekenen van zo'n 60%, en van de algemene psychiatrische zorg van zo'n 30%.

Die houding, die men verdedigt door te schermen met de ontbrekende goedkeuring om dit middel (evt. experimenteel) in te zetten tegen verslavings- en andere dwangmatige problematiek kost du moment voor duizenden mensen onnodige ellende en mogelijk zelfs mensenlevens. En dit is dus geen medische kwestie, maar een financiele overweging.

Daarom Dex, ben ik uiteraard benieuwd van wat voor verslavingsarts je het hebt gekregen. Ik kan me voorstellen dat je denkt dat verbetering "allemaal in je hoofd zit". Ik ben ook bang voor placebo-effect. Sterker nog, als ik tot de groep blijk te behoren waarvoor Baclofen niets doet, heb ik een serieus probleem,vanwege hooggespannen verwachtingen , die ook weer getriggerd worden door die opzichtig zeikerige houding t.o.v. voorschrijven.

Soms gedraag ik me, als iemand die het middel nog nooit heeft geslikt, t.o. vrienden als een soort Bacofengelovige.

Waar IS bb trouwens?

Anyway. Kogel. Kerk.

Uurtje geleden op symbolisch moment op symbolische plek de eerste 10 mg gepopt. Vanaf morgen serieuze opbouw van 5x5x5 etc.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Dennis,

Allereerst succes met Baclofen.

Mijn arts is gedekt bij de voorschrijving van Baclofen voor de kramp in mijn kuiten.

Hij vindt het interessant dat het werkt bij mij tegen mijn alcoholverslaving en noteert mijn bevindingen nauwkeurig om t.z.t. bij gewijzigde protocolen in te zetten bij andere patiënten.

Nu is het in mijn patiëntendossier beschreven als medicijn tegen mijn kuitkramp.

Gewoon het spelletje meespelen en voorzichtig experimenteren!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Miranda!!!!!!!!!!!! :heart:

Gefeliciteerd met je 7 maanden!!!!!!!!!!!!!

Wel verwarrend, op het jaarpact sta je met 2 maanden genoteerd.

Maarreh...nog steeds droog, goed!! :present:

Bb, is die onvrijwillige vakantie nou nog niet om??

Idd, stil hier. Maar ik heb zelf eigenlijk ook niks toe te

voegen op dit moment, haha!

Behalve: kom op, we gaan er weer voor met z'n allen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...