Spring naar bijdragen

baclofen


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo, Miranda: Hoezo ben ik niet slim bezig? En hoezo: "Wat wil je nou?" Lijkt me duidelijk, toch?

Pindarotsje: ik ben (gelukkig) niet depressief. Vroeger wel, dus ik weet wat dat is. Wat mijn bijwerkingen betreft; heb ik hier al een paar x beschreven. Echt ziek (draaierig, misselijk). Kan dan niet functioneren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee, ik heb geen begeleiding. 2 psychiaters, een alcoholconsulent (Jellinek) en 2 huisartsen wilden het niet.

Ik koop het illegaal op internet en semi-legaal in Spanje.

Aan de ene kant vind ik dat qua dosering niet zo'n probleem...het is toch uitproberen... ervaringen van anderen gebruiken...een arts zou ongeveer hetzelfde doen.

Qua bespreken van lichamelijk en geestelijke reacties...een boom opzetten over de theorie achter het middel....advies over mijn specifieke situatie....zou ik best een arts willen spreken.

Wel ben ik bang dat een arts erg voorzichting wil zijn. Je ziet dat vaak in de VS. Een arts wil dan wel proberen.....maar schrikt van (bij spierziektes) ongebruikelijk hoge doses. In sommige staten mag het maar tot 90mg/dag. Mensen gaan dan toch bijkopen.

Misschien doe ik het wat dat betreft wel liever alleen. Maar dat is dure&onzekere supply. Wat dat betreft doe ik een moord voor een voorschrijving. Heb gewoon pech gehad in mijn keuze van artsen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn arts heet Barai, werkt nu weer ergens in Rotterdam. Dr. de Noord neemt nu over maar moet van Barai uiteraard dezelfde prescriptie handhaven. Mijn HA in Vlaardingen durfde op mijn aandringen niet voor te schrijven omdat het een off-label prescriptie is. Was ook niet op de hoogte en verwees me naar de GGD. Daar was eerst een arts (van oorsprong Russische arts) die wilde mij refusal en campral voorschrijven. Ik was daar om diverse redenen niet mee eens en stelde Baclofen voor. Zij wilde in conclaaf en was 2 weken later verdwenen. Toen had ik mazzel dat ik Dr. Barai kreeg die mij wel serieus nam en zelf al jaren met succes voorschrijft. Vele artsen zelfs in de verslavingszorg zijn slecht of niet op de hoogte.

Belachelijk eigenlijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank Pindarotsje, Fruitvlieg en Bobby. Weer het een ander te onderzoeken. Ik kom erop terug (als dat mag).

Pindarotsje...ik kan me voorstellen dat je eraan denkt om te verhogen, want het lijkt nog niet goed genoeg te zijn. Ik hoop dat bij mij na 2 maanden het doordrinkeffect totaal 0 is. Ik hoop het niet zozeer vies te gaan vinden...ik hoop dat ik ervoor zou kunnen kiezen om de smaak, maar ik wil dat het psychoeffectieve aspect mij helemaal niets meer doet.... niet meer aan denken dus. Het enorme besef, dat ik altijd heb gehouden, dat 24/7 drank mij iets geeft is al behoorlijk afgenomen.

Ben benieuwd wat je psychiater denkt.

Op internet betaal ik €80 voor een hoeveelheid waar ik in Spanje €25 voor betaal. Vind ik nog veel, want de kostprijs is nog veel lager inderdaad en via arts is het natuurlijk €0.

Ik heb ook de ervaring dat een van de artsen (die mij niet kende) mij het niet-ongevaarlijke noodremmiddel Refusal best zonder meer wilde voorschrijven maar te besodemieterd was om zich even te verdiepen in Baclofen.

Bij verslavingsartsen van de gevestigde verslavingszorg is het volgens mij geen onwetendheid (meer) Bobby. Als zo'n gespecialiseerde arts er NU nog niet van gehoord heeft zou hij echt zijn vaktijdschriften eens uit de wikkel moeten halen. Daar lijkt echt iets meer aan de hand, zoals ik al eerder zei.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oh Dennis, nu ik dat lees van jou, over die Refusal... Brrrr ik heb het jaren geslikt. Ik kreeg het van de AA in mijn woonplaats, zonder voorschrift van de arts. Ze zeiden dat het geen enkele kwaad kon. Nou, ik heb erdoorheen gedronken. En een middel (ook weer via AA) ontdekt, dat het effect van de Refusal teniet doet. Kortom: een waardeloos medicijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Monika, voor jou waardeloos. Ik denk dat het dat ook voor mij zou zijn. Het kan zeker kwaad. Het is niet al te gezond (alhoewel gestoomde broccoli vergeleken met overmatig drinken) en erdoorheen drinken is of makkelijk of ronduit levensgevaarlijk. Dat tegenmiddel snap ik niet zo....dan kan je toch makkelijker gewoon geen Refusal of Antabus nemen?

Er zijn echter toch wel mensen die er wel degelijk iets of veel aan hebben. Als noodrem, als stok-achter-de-deur, korte overbruggingsperiode of om wat voor reden dan ook.

We zijn mensen met een bizar probleem, dat op bizarre wijze reageert op soms bizarre dingen. Whatever floats your boat...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, Dennis...dit is een Baclofen draadje, dus wil ik er niet al te diep op in gaan. Toen ik dat tegenmiddel ontdekte, had Refusal geen enkele waarde meer voor mij. En al die jaren daarvoor... was het een stok achter de deur. Je word gestraft als je drinkt, en niet zuinig ook. Ik bleef al die tijd hunkeren naar drank, was geen leven. Dat is mijn persoonlijke ervaring.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou, dat hebben jij en ik dan misschien gemeen: wel (op welke manier dan ook) een tijd kunnen stoppen met drank, maar daardoor niet automatisch verlost zijn van een bepaalde obsessie, zoals de zorg wel suggereert en belooft ("als je maar lang genoeg niet drinkt, DAN...............................................").

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Monika, dat treuren is wat ze droogdrinken noemen denk ik.

Je voedt je psychisch deel van je verslaving

en vergeet de voordelen van niet drinken bewust te ervaren.

Baclofen is een gereedschap; maar JIJ moet die leren hanteren.

Baclofen neemt niet jouw aandeel en verantwoording weg.

Het klinkt alsof de knop nog niet echt om is.

Het zou niet verkeerd zijn eens een maand of drie echt te stoppen

en wel baclofen te gebruiken, kijken wat je dat oplevert.

Daarna heb je misschien een echte keus, mocht je dat willen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Er zijn er best een paar op dit forum die de fles al jaren laten staan en de indruk wekken dat dat ze geen enkele inspanning (meer) kost. En velen die zijn losgekomen zullen ook het forum verlaten.

Wereldwijd zijn er inmiddels tien(honderd?)duizenden die allemaal beweren dat ze dat effect vrij snel en blijvend bereikt hebben met Baclofen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Grappig, hoe ik kennelijk ineens treurig schijn te zijn als ik niet drink. Is niet zo hoor, als je mijn 3 dagen nuchter zijn leest van een paar dagen terug, zie je dat ik juist heel blij was!

En dan die goedbedoelde adviezen over hoe je nuchter moet blijven... die ken ik allemaal, heb ze meer dan 30 jaar gehoord en geprobeerd. AA groepen, therapien, verslavingszorg, Refusal, Campral, noem allemaal maar op. Veel van geleerd, maar heeft me nooit lang droog gehouden.

Nadat ik het boek van Ameisen had gelezen over Baclofen, kreeg ik weer hoop. Hij beweert dat hij zonder enige moeite nuchter kon blijven. De trek verdween vanzelf bij hem. Juist zonder strijd, zonder allerlei 'inzichten' enz. Over de bijwerkingen schrijft hij dat ze mild zijn en dat hij de soort slaperigheid/ontspannenheid juist wel prettig vond. bb is er ook zo één die dit geluk had. Overigens beschrijft hij, dat je rustig een drankje kan drinken, omdat je namelijk niet dóórdrinkt. Maar persoonlijk koos hij ervoor om dat niet meer te doen, omdat alcohol hem al zoveel ellende had gebracht.

Bij mij loopt dat anders. Ook bij meerderen heb ik hier op het forum gelezen. Vind de bijwerkingen echt naar. Zo duizelig en misselijk, kan dan niet functioneren. Dus zit ik nog steeds op een heel lage dosering, 35 mg. En dus KAN het zijn werk nog niet goed doen. Tuurlijk is er dan nog de hunkering naar drank. Ik lees hier ook verhalen van mensen die aan 100 of 150 mg nog niet genoeg hebben.

Wat dat betreft, krijg ik toch wel twijfels, logisch toch?

Ik blijf echter volhouden. En heb uitgepuzzeld, samen met bb, dat ik 's avonds met een halfje verhoog. Dan ben ik tenminste overdag niet ziek en kan mijn lichaam er toch aan wennen. En doe intussen mijn uiterste best om niet te drinken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat brengt mij inderdaad op het volgende waar ik al een tijdje mee zit:

WAAR IS bb?

Ik heb eens wat gezocht........ik heb de indruk dat hij een bbban heeft. Ik kan uiteraard niet nazoeken wat hij dan voor verschrikkelijks zou hebben gedaan. Maar ZO erg kan het toch niet zijn? Hij is blijkbaar te fatsoenlijk om met een proxy in te loggen of hij weet niet hoe dat moet.

Monika, jij hebt dus contact met hem? Het gaat toch wel goed met hem?

Ik mis hem best een beetje :). Ik denk dat hij een beetje een hekel aan mij had en ik had ook weleens moeite met zijn manier van redeneren, maar daar is een forum voor. Verschillende invalshoeken uitwisselen, weetjewel?

Bovendien is dit draadje een beetje zijn kindje. Ik ben hem sowieso dankbaar dat hij de enige (levende) Nederlandstalige Baclofendraad is gestart en al die tijd in leven heeft gehouden.

Hey TACTIVE! Doe-es opheffen die bbban?

WIJ WILLEN....(ach, laat ik voor mezelf spreken....)

IK WIL bb TERUG!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

bb zal het leuk vinden om dit te lezen, hij leest nog steeds mee. Ik heb via email contact met hem.

Bobby, ik begrijp je posting niet, over dat zwalkend door het leven gaan. Denk ik dat of interpreteer ik dat? Heb toch niets over je gezegd of zo? Zal wel een of ander misverstandje zijn, neem ik aan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...