Spring naar bijdragen

baclofen


Gast

Aanbevolen berichten

en Soni, Evita en alle niet genoemde ;)

ook Aicha zou ik wel eens willen horen, die is toen begonnen en toen....???

nooit wat van gehoord. Wil haar verhaal wel eens horen, écht ik meen het.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Way to go BB en Dennis. Zo fijn dat de vijandige toon verdwenen is!! Gewoon elkaar ondersteunen en waar nodig een kritische noot, echt heel prettig!

Bb, wat of wie is btw? Aanbiddingsmodem? :huh:

Dennis, mooi dat je zo'n belangrijk detail ziet dat de smileys geen neusjes hebben. Jammer dat je smiley verkeerd typt :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

http://en.wiktionary.org/wiki/smiley. Meervoud smileys of ongebruikelijker smilies.

Mmmm, ook in het NL is het volgens mij smiley. Meervoud is hier gewoon enkelvoud+s. Kan alleen maar smileys zijn. Van Dale kent het niet maar:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Smiley

Volgens mij spel ik het goed? Het zou ook raar zijn als ik een spelfout maakte, want dat doe ik nooit en dat heb ik nog nooit gedaan en dat zal ik ook nooit doen. Ik ken de gehele Nederlandsche Spelling uit mijn hoofd! Sterker nog, ik daag iedereen uit om in al mijn voorgaande plempsels een spelfout te vinden. Voor iedere spelfout krijg je een tientje!

Nee. Dat laatste neem ik terug.:)

bb spelde het fout: smyley.

*

Maar het was grappig bedoeld hoor...niet vijandig!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Originally posted by: bb
en Soni, Evita en alle niet genoemde ;)
quote>


Hoi hoi. Met mij gaat het best goed.
Ik ben tijdens de baclofen een paar keer de fout ingegaan. Ik bleef "matig" drinken en dat gaat een keer mis. Vooral omdat ik slordig was met innemen. Vaak een dosis vergeten.
Vrijdag en zaterdag had ik weer matig gedronken (2 glazen) en zondagochtend toen ik wakker werd, voelde ik me daar zo rot over. Hier ben ik baclofen niet voor gaan gebruiken!!
Zaterdagavond is mijn laatste glas geweest en ben niet meer van plan nog een glas alcohol aan te raken. Om het innemen niet te vergeten, staat nu drie keer per dag het wekkertje op mijn mobiele telefoon. Zondag heb ik best lastige momenten gehad maar vandaag ging
eigenlijk heel goed. Heb er niet eens zo veel over nagedacht.
Op dit moment neem ik 3 x 20 mg en geen last meer van bijwerkingen. Of het voldoende is qua doseren kan ik nog niet beoordelen. Voorlopig kijk ik het zo nog een paar dagen aan.
Als het heel lastig word kan ik dat altijd nog verhogen.
Ergens was ik in het begin teleurgesteld omdat ik had gehoopt (of stiekem had verwacht)
dat bij mij een lage dosering voldoende zou zijn maar ik snap ook dat ik toch niet met de goede instelling erin gegaan ben. Ik wilde dat baclofen het werk voor mij zou doen i.p.v. ik het werk met ondersteuning van baclofen.

Ben er nu wel klaar mee mijn kop te stoten. Dit is de derde keer in een jaar dat ik wil stoppen...en drie keer is scheepsrecht.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dennis ik vind het jammer dat je mij ziet als één of andere domme sjarletan (ook dit woord zal

ik wel verkeerd geschreven hebben) en neem het je dan ook kwalijk.

Als je mij niet serieus kan nemen zal ik jou ook niet meer lastig vallen met m'n nonsens.

Sorry ik kan hier niet om lachen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

zo.. en toen was er Soni :)

leuk je weer te spreken. Blij dat het je goed gaat.

Even wat tegenvallertjes mag de pret niet drukken en je gaat er nu écht voor.

Ja, het doseren daar valt of staat het bij maar daar heb je ook iets op gevonden.

Slimme meid ;)

Geef je lichaam wel de tijd om aan de Baclofen te wennen hoor, het zijn tenslotte

géén snoepjes.

Nou Soni kom weer snel langs, we blijven nieuwsgierig.

en succes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

He, toe nou, het ging net zo goed :)

Ik vind jou helemaal geen domme charlatan. Ik neem je heus wel serieus. Maar ik verbaas me en maak me soms vrolijk over het feit dat jij er niet tegen kan als mensen zich hele doodnormale dingen afvragen of ergens over twijfelen of gewoon op zoek zijn naar zoveel mogelijk info.

De meeste ervaringen met Baclofen zijn (zeer) positief, zoals de jouwe. Door mensen zoals jij ben ik uberhaupt geinteresseerd geraakt in Baclofen. Het is voorlopig de voornaamste bron van info: de ervaringen van mensen. Maar het iets minder juichende verhaal van Soni bijvoorbeeld roept ook weer wat vragen bij me op. En jij zou me kwalijk kunnen nemen als ik die stel. Past niet in het plaatje.

Maar verder heb je wel gelijk: ik moet het nu eerst maar eens proberen, ik ben er klaar voor. Je kan niet zeggen dat ik me niet uitgebreid op de hoogte heb gesteld.

En ik denk ook steeds dat jij wel tegen een stootje kan.........ik heb je er namelijk ook weleens eentje zien uitdelen aan deze of gene....:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Dennis

Ja het is een iets minder juichend verhaal maar dat zoek ik wel helemaal bij mezelf.

Er is sinds ik begonnen ben met baclofen wel degelijk veel veranderd.

Op een normale avond was 1-2 flessen wijn geen uitzondering. Dat zat binnen een paar dagen op 2 glazen. Twee keer heb ik een uitschieter gehad naar 5 glazen en wat heb ik me daar beroerd bij gevoeld. Zó een kater heb ik nog nooit gehad.

In het begin dacht ik dat ik de goede kant opging maar ik bleef maar hangen op die twee glazen en hoewel dat misschien niet veel is, had ik er geen goed gevoel bij omdat ik weet dat ik bij het minste of geringste dan weer over een grens ga.

Het is vooral mijn instelling die achter bleef. Ik was het gevecht zo zat. Was er zo moe van. Iedere keer de tegenslagen, het mislukken. Ik heb best een paar keer gedacht dat stoppen er voor mij niet in zat en heb op het punt gestaan om op te geven. HET te accepteren zoals het was.

Daar komt denk ik toch de baclofen om de hoek kijken. Normaal bij dat gevoel (teleurstelling, tikkie zelfmedelijden) kwam altijd een enorme "zuipperiode". Dat heb ik nu niet gehad.

Redelijk helder heb ik alles kunnen bedenken, beredeneren en voelen.

Nu ga ik er zelf weer vol voor. Waar ik normaal als ik niet zou drinken enorme onrust heb, slapeloosheid en noem maar op, heb ik nu alleen zondag lichte onrust ervaren. Gisteren en vooral gisterenavond was ik helemaal ontspannen en heb heerlijk geslapen.

Er is dus wel een keerzijde aan mijn minder juichende verhaal en die keerzijde heet Soni.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Soni, het doet dus wel degelijk iets voor je maar het lijkt niet voldoende? Ik zou het verleidelijk vinden om dan wat meer te slikken, maar dat moet eenieder voor zichzelf uitzoeken.

Wel mooi dat het je behoedt voor doordrinken en "teleurstellingsterugval".

En het is natuurlijk zo dat je slordig geslikt hebt. Dat kan mij ook overkomen. Vaak zijn het 4 slikmomenten per dag en toen ik dat zag dacht ik "mwah, ' s ochtends bij de koffie de hele bubs" maar juist bij dit middel lijkt het zaak om te timen als een Japanse treinconducteur. Dat gaat mij moeite kosten! Wekkertje=slim.

Hoelang gebruik je het al?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sieraad, dat had ik er even moet bijzeggen: uitgezonderd accenten en speciale tekens.

Het gebruik van HTML- en BB-code (ja, zo heet dat bb...........ze hebben een forumtaal naar je vernoemd!:)) is op dit forum heel beperkt dus wat dat betreft doe ik maar wat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hmm.. okee dan...

Nog even over hoe vaak te doseren; let daarbij op de halfwaardetijd. Dat is de tijd die baclofen er over doet uit je systeem te verdwijnen. Het gaat er denk ik om een stabiele bepaalde hoeveelheid continue in je systeem te hebben.

De halfwaardetijd is 1.5 tot 4 uur. Als we uit gaan van 4 uur en je neemt 40 mg dan is er na 4 uur nog 20 mg over in je systeem. Na 8 uur 10mg, na 12 uur 5 etc. Als je dan 4 keer per dag 10mg neemt;

1 - 10mg

2 - 10 + 5

3 - 10 + 5 + 2.5

4 - 10 + 5 + 2.5 + 1.25

Eind van de dag dus 18.75

De volgende dag begin je dan met;

1 - 10 + 5 + 2.5 + 1.25 + 0.67 (=+-19.5)

2 - 10 + 5 +2.5 + 1.25 + 0.67 + 0.33

3 etc.

Op een gegeven moment komt er net zoveel baclofen in, als er weer uitgaat. Dat is dan de hoeveelheid die stabiel en continue werkzaam is. Het is dus zaak te bepalen welke hoeveelheid dat moet zijn om optimaal voor je te werken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat klinkt niet zo gek, Sieraad, zo had ik er nog niet naar gekeken. Die korte halfwaardetijd verklaart ook waarom je het zo vaak moet slikken. Jammer wel dat die halfwaardetijd zo ruim is. Bij iemand waarbij het 1,5 uur is zou NOG vaker slikken beter zijn.(?)

Het lijkt bij de meeste mensen zo dat aanvankelijk een hele hoge dosis pas een duidelijke werking heeft. De meesten kunnen daarna afbouwen naar een onderhoudsdosis. Waar ik niet achter kom is of dit fenomeen voornamelijk te maken heeft met het onderdrukken van dagelijkse trek, waarvoor ik me kan voorstellen dat je eerst even een "klapper" moet maken om die jarenlange, hardnekkige trek te laten verdwijnen. Trek is wel de reden waarom verreweg de meeste mensen in eerste instantie aan dit middel beginnen.

Ach, ik zie het wel...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

kan wel zijn Dylan maar zo krijg je juist de foute doseringen waardoor het

mislukt. Juist die doseringen zijn zó belangrijk en de tussenliggende tijden.

Zij weten dat niet zolang ze zelf niet gebruiken.

*****

Link naar opmerking
Deel via andere websites

bb ik denk dat je Sieraad verkeerd hebt begrepen.

Hij geeft geen doserings advies. Hij legt alleen de halfwaarde tijd uit.

Dit betekend de hoeveelheid die er, in dit geval na vier uur, nog in je lichaam zit voordat je de volgende tablet neemt. Daarmee benadrukt hij hoe belangrijk een goede en evenwichtig verdeelde dosering is.

De voorbeeld rekensom is dan ook geen doseringsadvies maar een "redelijk" vaststaand feit.

Dus als je de tweede tablet neemt, zit de helft van je eerste tablet nog in je lichaam enz. enz.

Dat zijn de optellingen die hij maakt en niet..plus plus plus doseren.

De 4 x 10 gram die hij aanhaalt is slechts gebruikt als rekenvoorbeeld.

Wilde hier toch op reageren juist nu de toon op dit draadje weer wat positiever werd :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...