Spring naar bijdragen

Het gaat me lukken!!


Beatrix

Aanbevolen berichten

4565d02e-1e1a-4aca-9fca-e8a922ad817d.thumb.jpg.fd195b22ad8be1a5ccc288e9d08d7d91.jpg
Mijn nieuwe theepot net ingewijd. Gisteren gekregen van mijn team vrouwen voor mijn verjaardag nog.
Holy Basil heet de thee die ik op het theedraadje hier las en bestelde. Echt lekker; in de pot zit een
zeef voor de losse thee. Zoiets is een mooi kado Beatrix. En veel bevredigender (in elk geval op de lange termijn) dan drank kopen in een moeilijk moment. Thee troost en verwarmt, ook de ziel. 
Dus net als met choc.melk van Yvonne; proost!
 

bewerkt door lady jane
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen :rose:

Zo, dat kwam gisteren even binnen :o Met dank aan het slechte weer, het definitief moeten loslaten van mijn veilige plekje op de hei,  mijn protesterende lijf door al dat sjouwen en ook nog 600 km achter de kiezen ( dus doodop) kwam dus opeens die craving voorbij.......Want "natuurlijk" had ik dat glas wijn verdiend..... Ja, ja, hoe kun je jezelf bedotten...... Maar gelukkig waren al die redenen ook de motivatie om even tot 10 te tellen en met mezelf in gesprek te gaan!

Dus ben enorm trots dat ik als winnaar uit de bus ben gekomen !! De dag-voor-dag aanpak gaf me al best rust, maar op zo'n moeilijk moment was de uur-voor-uur aanpak de enige juiste !! Het lijkt zo simpel, maar dit geeft me een enorme boost voor de eventuele toekomstige craving-aanvallen:D

En nu uitzoeken, opruimen en ook wegdoen van overbodige spullen. De komende dagen ben ik hier wel mee bezig :face-icon-small-shocked:

Vandaag is het dag 26 :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Fijne, droge dag iedereen:rose:

Beatrix:lips:

bewerkt door Beatrix
Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Beatrix:

Dus ben enorm trots dat ik als winnaar uit de bus ben gekomen !!

 Daar mag je zeker trots op zijn. 
Als je straks de woonkamer weer wat toonbaarder hebt gemaakt past zo'n boeketje mooi op de tafel. 
Heb je verdiend!!!

                                                      Handgebonden herfstboeket in rood, roze en geel            

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen:rose:

Een drukke week achter de rug en ik merk ook wel emotioneel. Het was de week van het loslaten. Ik voel me een beetje ontheemd nu mijn plekje op de hei er niet meer is. Maar het was een bewuste keuze, dus het komt goed !

Gelukkig liep het seizoen ook wel een beetje op zijn eind ( vanaf oktober/november is het toch te koud/vochtig om daar te verblijven). En nu de meeste spullen netjes zijn opgeborgen ( behalve de schuur) kan ik me gaan richten op andere zaken.

Het is vandaag dag 29  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D. Als ik zo terugkijk op dit jaar dan mag ik niet ontevreden zijn : de eerste 4,5 maand heel bewust alcoholvrij. Daarna een paar maanden getracht zo nu en dan weer wat te drinken (niet doen !!!!) en ik eindig het jaar weer alcoholvrij ( ja, ja, ik weet het, het jaar is nog niet voorbij ! ) Maar mijn motivatie is huizenhoog, dus ik ga er alles aan doen om de laatste 2 maanden van dit jaar ook alcoholvrij door te komen. Al met al, geen slechts score ( vind ik zelf :lol:)

Ook op andere gebieden  mooie stappen gemaakt, dus ja, ik mag trots zijn op mezelf !!

Nu alleen nog die vervelende Corona-kilo's loslaten........ 

Ik wens iedereen een fijne en droge dag toe ( terwijl hier de regen al weer tegen de ramen klettert.......)

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha @Beatrix Ik heb je een tijdje gevolgd en zie hoe goed je gaat. Alle reden om super trots op jezelf te zijn! Jouw motivatie en enthousiasme is werkelijk heel inspirerend voor me! Ik ga toewerken naar het idee om ook te beginnen met opruimen. Ik weet uit ervaring dat dit een enorm psychologische boost kan geven, dus waar wacht ik op?! :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen:rose:

Vandaag begint een nieuwe maand en komt het eind van dit jaar al weer in zicht. Langzaamaan worden de kerstmarkten, de kerstfilms en de kerstmuziek al weer vertoond. Heb er eerlijk gezegd niet zo veel mee. Ik hou me maar "gewoon" aan mijn dag-voor-dag aanpak. Had me onlangs ook gemeld op de weekpact, maar merk dat ik dan toch nog wat onrustig wordt, dus elke dag een besluit nemen bevalt me prima :Den elke avond geef ik mezelf een pluim/cadeau :present:

Mijn statistieken zien er dus nu als volgt uit :

Oktober : 31 x :D

November :D

Vandaag  een rustdag ( nee, de schuur laat ik nog even, want je zult net zien dat als ik alles buiten heb gezet, het begint te regenen.....:() Ik blijf lekker binnen met een vers gezette pot thee en een goed boek, terwijl de kat ook gezellig bij me komt liggen ! Ik wens iedereen ook een fijne, droge dag toe :rose:

Beatrix:lips:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen:rose:

Goh, al weer een paar dagen geleden dat ik hier op mijn eigen draadje was. Dat terwijl het dagelijkse ritme van s' ochtends me hier even melden me eigenlijk best goed doet. Het houdt me scherp ! En het is een goed begin van de dag :D

De laatste dagen wat onrust in mijn lijf. Dit gebeurt me wel vaker na een goede periode waarin ik alles onder controle heb ( ja, ja, ben een echte controlfreak:rolleyes:) Dan verslapt het een beetje en heb ik het gevoel dat e.e.a. me ontglipt. En ik weet ook dat ik dan moet gaan opletten en moet trachten het tij weer te keren.

Mensen in mijn omgeving zeggen vaak dat ik die controle maar eens zou moeten loslaten, maar het geeft me op de een of andere manier toch houvast. Als ik dat doe voel ik me als een stuurloos schip en de kans dat dat loslaten van die controle betekent dat ik (op meerdere vlakken) weer terug glij is gewoon aanwezig. Ik heb die rust nodig !!

Dus maar weer een to-do lijstje maken:D en het dagelijks bijhouden van de statistieken hier geeft me ook een blij gevoel, dus.....Het is vandaag dag 5 :

Oktober 31 x  :D

November :D:D:D:D:D

Wat er ook gebeurt, ik drink vandaag niet !

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe !

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen:rose:

Het klopt wat ik in mijn vorige berichtje schreef : ik heb die regelmaat nodig ! Nu ik de laatste tijd niet meer dagelijks hier schrijf, komen er steeds vaker moeilijke momenten voorbij. De discussie over het al dan niet drinken worden dan steeds vervelender.......dus hier ben ik weer :D!

Die onrust in mijn lijf is gewoon erg vermoeiend, dus waarom niet elke morgen even hier voorbij komen en mijn voornemen om NIET te drinken op papier te zetten. Ik meld me wel elke morgen op de dagpactdraad, maar ik merk dat dat de onrust nog niet in zijn geheel wegneemt. Ik hou me er wel aan (gelukkig) maar de dagelijks discussie die er weer een tijdje is, is zo vermoeiend........En ik ben bang dat dat stemmetje zo maar op een dag te sterk is.......

Dus het is vandaag dag 12   

Oktober 31 x  :D

November :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Vraag me wel eens af hoe lang het nog duurt voordat die moeilijke momenten, die discussie, die twijfel definitief verdwijnt. Ik lees hier mensen die de knop echt definitief omgedraaid hebben en dat dat rust geeft. Ik zit nog steeds in de fase waarin - meestal onverwacht - dat stemmetje me probeert te overtuigen dat 1 glas best kan. Overigens merk ik wel dat op dagen waarop ik niet lekker in mijn vel zit, ik dat stemmetje met een paar welgemeende vloekwoorden kan overdonderen. Maar met name de dagen waarop ik me goed voel, ik blij ben, ik geniet etc. ik sneller de neiging heb om naar de super te lopen ( 150 meter van mijn huis....). Ik wil dat dit nu toch langzaam aan stopt, het is zo vermoeiend:huh::unsure:

Dus nog maar eens een duidelijke afspraak voor vandaag :

Wat er ook gebeurt, vandaag drink ik NIET !!

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha @Beatrix

Mijn ervaring is dat nu ik een jaar niet gedronken heb de alcohol wel steeds meer naar de achtergrond verdwijnt. Ben er eigenlijk niet zo veel meer mee bezig en zeker niet dagelijks. Ook het in huis hebben van of anderen zien drinken vind ik geen probleem meer. Als veel hier komen je helpt zou ik dat vooral doen. Ben trouwens wel benieuwd of je een alternatief gaat zoeken voor het huisje op de hei. Of blijf je nu voortaan thuis?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Emmy Ik weet, ik moet gewoon wat geduld hebben. Toen ik begin van dit jaar stopte en het diverse maanden volhield, ging het ook steeds beter en waren de gedachten aan wijn verdwenen. Ik voelde me goed !!

Ja, en toen dacht ik dat ik wel weer sociaal kon drinken....NIET dus :blush:

 

Nu ik weer enige tijd geleden gestart ben met het niet drinken, sta ik eigenlijk weer aan het begin en "moet" hier weer doorheen......Dus GEDULD is een schone zaak in deze. Dus ik ga weer voor de dag-voor-dag aanpak en ja, ik merk dat hier schrijven rust geeft.

Laatst kwam de gedachte in me op dat ik het niet-drinken meer als een straf zie en niet als een beloning......Met deze gedachte wil ik iets gaan doen !! Het negatieve omkeren in het positieve :D Dat zou zo maar de juiste aanpak kunnen zijn !!

Fijne dag

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha @Beatrix, zolang die controledrang jouw eigen zaken en behoeftes ondersteunt hebben anderen mi daar niets over te zeggen! Als het voor jou klopt en werkt zou ik het zeker blijven vasthouden! :rose:

Tjah, dat grensverleggende is écht een ding waar alle drinkers, stoppers en gestopten mee worstelen, niet? Hoop dat je er snel een balans in vindt en anders idd dan maar helemaal niet.

Succes!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal:rose:

Al weer een nieuwe week (nr 46) dus nog maar 8 weken tot het nieuwe jaar. Afgelopen jaar is best veel gebeurd. Eigenlijk mag ik daar wel trots op zijn ( ook al denk ik wel eens dat ik nog steeds aan het sukkelen ben...)

Ik wil dit jaar alcoholvrij eindigen en dan heb ik - met uitzondering van een paar zomermaanden - toch een mooi resultaat bereikt :heart:. Misschien een beetje laat tot inkeer gekomen ( 70 jaar) maar je bent tenslotte nooit te oud om te leren, jezelf te ontwikkelen, stapjes/stappen te zetten ! En het ging niet alleen om de alcohol de baas te worden, ik heb ook eindelijk de moed gehad om in de spiegel te kijken en ben aan de gang gegaan met een aantal behoorlijke obstakels uit mijn jeugd, die tot voor kort een toch enorme negatieve stempel hebben gedrukt op mijn leven. Dit was me nooit gelukt met alcohol op !

Nu kan ik zeggen dat een groot deel overwonnen is en dat ik ben begonnen met een nieuwe fase in mijn leven en ik kijk uit naar wat er allemaal komen gaat !! En nee, ik ben er nog niet. Ik zal nog geruime tijd ( weken, maanden, jaren?? ) alert moeten blijven, maar ik kijk met vertrouwen de toekomst in:D

Het is vandaag dat 13  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D en wat er ook gebeurt, vandaag drink ik niet !!

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe:rose:

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen hier :rose:

Schreef het al op de dagpactdraad : al die nattigheid is niet bevorderlijk voor mijn humeur :angry: Mijn dagelijkse rondje lopen schiet er nu regelmatig bij in en ik loop al weken te sniffen en met een duf hoofd en waterogen rond. Zo gaat die verkoudheid natuurlijk nog lang niet over.....Daarbij wil ik de bloembollen nu eindelijk eens in de grond stoppen en de tuin verder winterklaar maken........

Zo, genoeg geklaagd !!!

In het verleden gebeurde het nog wel eens dat ik me zo liet beínvloeden door het weer dat mijn hele dag verpest was en dat was natuurlijk ook weer een reden om iets in te schenken. Ja, smoesjes genoeg had ik....er was altijd wel een reden om een glas wijn ( of 2,3...) in te schenken. Als ik me goed voelde, als ik me slecht en waardeloos voelde, als, als, als.....

Gelukkig lukt het me steeds beter om op tijd aan de bel te trekken en me niet te laten meeslepen door dit soort humeurwisselingen met alle gevolgen van dien..... Wel is het nog wel een dingetje dat ik dan toch nog regelmatig de kasten induik om iets te snacken, te snoepen etc. etc. Maar goed, alles beter dan ......... , toch ?

Vandaag begin ik dus met goede moed en met een ( weliswaar wat gemaakte) blijheid deze  dag :D 

Er zijn ergere dingen in het leven......

Het is vandaag dag 15   :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D en wat er ook gebeurt ( zoals de hele dag regen :o) vandaag drink ik niet !!

Fijne, DROGE dag iedereen:rose:

Beatrix:lips:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal :rose:

Goh, vandaag al weer dag 19  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D !

Als je zo de hele dag binnen blijft, lijkt het allemaal zo langzaam te gaan, maar toch vliegt de tijd en wat is er veel gebeurd het afgelopen jaar. Nee hoor, ga niet nu al terugkijken, maar was net even een aantal draadjes aan het lezen. Wat zijn er veel mensen bij gekomen ( en sommigen ook al weer weg gegaan....) welke - zowel grote als kleine - stappen hebben we met zijn allen niet gezet en hoe fijn is het dat dit forum er is. Of je nu in je uppie de weg bewandelt, je hier even dagelijks meldt of gewoon even steun vind door te lezen, of een band opbouwt met "vreemden".

Ook al sla ik wel eens dagen over en meld ik me alleen op de dagpactdraad, ik voel me verbonden met gelijkgestemden en dat alleen al geeft steun op moeilijke momenten. Eigenlijk ben ik helemaal geen persoon voor een forum, voor de digitale wereld, social media etc, en vind ik veel meer voldoening in persoonlijk contact, maar blijkbaar was voor mij het onderwerp ( alcohol, en mijn afhankelijkheid hiervan ) te bedreigend om me "in de echte wereld " bloot te geven en uit te komen voor mijn 'zwakte'..... Vreemd genoeg zou ik nu wel van de daken willen schreeuwen wat ik al bereikt heb, maar ja, naar de buitenwereld heb ik me nooit hierover durven uiten ( ik was tenslotte die sterke vrouw !!).

Daarom zijn jullie des te belangrijker geworden, bij wie ik me kan openen, mijn moeilijke momenten, maar ook mijn overwinningen kan delen !

Dank daarvoor :heart: !!

Ik wens iedereen hier een fijne, droge dag toe :rose:

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen:rose:

Ja hoor @Yvonne alles oke ! Alhoewel ......

Ben al vroeg wakker na een onrustige nacht. Ben erg geschrokken van de verkiezingsuitslag. Het is niet echt een onderwerp voor dit forum, maar je zou er bijna van aan de drank geraken......

Dus eigenlijk nee, ik ben niet oke ... en zie het somber in:o

Gelukkig vandaag geen afspraken, ik moet even bijkomen, maar wat er ook gebeurt, ik drink vandaag niet !! ( weliswaar vetgedrukt, maar nog met weinig overtuiging.......dus extra alert blijven vandaag)

Het is vandaag dag 23  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D:D:D:D:D ( en zelfs deze 23 smileys kunnen me niet opvrolijken, sorry) ........

Moet alles maar even laten bezinken en me nu maar even alleen op mezelf richten......en doen waar ik wel invloed op heb : mijn eigen welzijn, mijn eigen gezondheid, het pad dat ik wil lopen, ook ga lopen ( ondanks alle stormen waar ik ongewild in verzeild raak...)

Ik kruip even in mijn holletje:face-icon-small-shocked:

Beatrix

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Natuurlijk is het ook een onderwerp voor hier Beatrix,
ik was ook in shock, en mijn 2 zussen die vrijwilligers waren in de stemlokaties, ook.
Mijn dochter had het zelfs over emigreren in haar teleurstelling.
Dus we moeten maar naar Schiermonnikoog waar het verstand wel zegeviert, En toevallig
ook ooit mijn droomplek was om met pensioen te zijn. Was. Nu toch maar niet. Maar toch.
Eerst maar eens zien hoe de regering er straks echt uit gaan zien. Het is ook vrij hopeloos
geworden onder Rutte. Ik ben al blij dat Dilan het niet heeft gered. We gaan het zien allemaal
maar het is natuurlijk nooit een excuus om ervan te gaan drinken. (snap dat je dat niet serieus bedoelt(hoop ik toch)).
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maar mevrouw Beatrix, hoezo dan?? In de hoop dat je dan de volgende ochtend met een kater wakker wordt en die verkiezingsuitslag niets anders is dan een onderdeel van die kater en dat 't dan wel weer over zou gaan?
Weer zo'n hier veel gebezigde (en o zo ware) slogan: "niets, maar dan ook niets, is het waard om (weer) te gaan drinken".
"Moet alles maar even laten bezinken"...  Ja, dat wel ja. Maar dat moeten er wellicht meerderen, dat is het normale proces.
Verdoven is een uitvinding die niets oplost en/of verandert. Maar ja, dat weet je zelf eigenlijk ook wel.
Daarom wens ik je gewoon voor nu even sterkte met het laten bezinken en verwerken. :heart:
Je bent net zo lekker weer op weg.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...