Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Aanbevolen berichten

Hallo, ik ben nieuw hier op het forum. Ik ben een vrouw van 42 jaar. Dagelijks drink ik in de avond een fles wijn en soms meer. Ik wil stoppen met drinken en heb gisteren mijn man verteld dat ik een probleem heb met alcohol. Dit was een hele grote opluchting omdat ik het altijd voor mezelf heb gehouden uit schaamte. Dit wist hij natuurlijk allang en heeft me ook meermalen gevraagd om minder te drinken. Ik ben het type binge drinken..binnen een uur is de fles leeg. 
gisteravond heb ik nog een fles wijn leeggedronken maar ik wil dat dat de laatste was. Ik wil vanaf vandaag weer nuchter door het leven gaan en hoop dat ik hier wat steun kan krijgen. Vanwege mijn werk durf ik niet naar mijn huisarts omdat we ook veel samenwerken. Ik wil het op eigen kracht gaan doen. 
 

dit is voor mij de eerste stap...en ik vind het reuze spannend...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi, ik heb geen duidelijk plan. Ik ga proberen afleiding te zoeken en heb lekkere frisdrank in huis gehaald voor de avond. Ik heb oxazepam in huis mocht ik heel erg onrustig worden...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Succes    alleen   zal ik als advies niet gelijk naar de oxazepam gaan grijpen  mocht  je onrustig worden.. dan vervang  je gelijk het gevoel met medicatie  waarop je normaal  alcohol er ingooide.

 

Denk dan meer aan iets homeopathische   zoals passieflora complex  iets minder heftig en verslavende  gevoelig.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Zou ik ook zeker niet doen, voor je t weet heb je de ene verslaving ingeruild voor de andere of heb je er gewoon twee. En als ik het pammen forum soms meelees dan denk ik dan heb ik nog liever een alcoholverslaving.

Ja gewoon flink fris drinken dat je iig geen dorst hebt, en wat anders gaan doen. En als het ff heel moeilijk is dat is normaal, maar dat duurt nooit zo lang, althans is mijn ervaring. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Welkom ChardoNEE! Ik kan me het gevoel bij mezelf ook nog goed herinneren toen ik eindelijk toegaf dat ik verslaafd was. Zeker een gevoel van bevrijding. Nu kun je tenminste iets gaan doen. Heel veel succes! 

Onrust is normaal de eerste dagen. Het beste kun je het maar gewoon laten gebeuren. Soms is slapen lastig omdat je gewend bent om met alcohol in slaap te vallen. Het gaat meestal na een paar nachten beter en dan wil je niet anders meer; nuchter inslapen is zoveel fijner. De meeste mensen hebben in het begin ook veel last moeheid. Je lichaam laat je gewoon weten hoe je het hebt toegetakeld met al die drank. En ook dat gaat weer over.

Kortom: je hebt niets te verliezen en een wereld te winnen!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Welkom chardonnee (mijn spellingscontrole wil er steeds iets anders van maKen:P

Bewustwording daar begint het mee . Ik weet niet of je al vaker het plan hebt opgevat om te stoppen daags na weer zuipfestijn?! Maar "the day after"is de motivatie altijd groot . Hoe vaak ik niet die dag zei dat het nu toch echt afgelopen moest zijn,  die zijn niet te tellen .  Het drankduiveltje lligt zijn roes nu uit te slapen maar die komt snel weer voorbij , wees daarop voorbereid en ga NIET  in onderhandeling met hem . Want dat ga je verliezen .  Dag voor dag,  vandaag drink ik niet.  Succes .

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Beste ... Mij heeft een halve oxazepam wel geholpen bij het niet meer drinken ( voor de ontwenning )  . 2 .,3 dagen , erna niet meer . Ben nu 3 maanden zonder iets ... het kan dus wel . Suc6 . 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Heel veel succes! Zou ook uitkijken met de oxazepam, ook al voel je je nerveus/onrustig etc dan is dat maar zo toch? Betekent niet dat je dat niet aankan. Je kan hier veel steun vinden, maar pas op...het forum is verslavend:)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

@ChardoNEE, allereerst welkom. Benzo's zijn idd niet aan te raden (verslavend) maar mogen best kort gebruikt worden.
Ik heb deze enkele jaren gebruikt en ben er eigenlijk cold turkey mee gestopt. maar dat kan voor een ander weer anders zijn.

Momenteel gebruik ik een anti-psychoticum (Quetiapine) wat door de Brijder is voorgeschreven.
Dit is geen Benzo maar werkt ook rustgevend en wordt wel vaker voorgeschreven bij alcohol ontwenning.

Het is maar een tip. Veel succes iig.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Dank jullie wel voor jullie reacties. Ik ben nog niet zo thuis met een forum maar dat komt vanzelf wel goed denk ik. Het is fijn om ergens mijn ei kwijt te kunnen waar mensen zijn die hetzelfde probleem hebben..ik hoop van jullie te kunnen leren...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi ChardoNEE, welkom hier. Heette jij in een vorig leven toevallig RioJA? Oh pardon, ik ook altijd met mijn flauwe woordgrapjes. Maar goed dat je een besluit hebt genomen. Goed ook dat je het meteen aan je man hebt verteld, best dapper, ik deed er veel langer over om mijn vrouw te informeren. Goed ook dat je hier bent. Raar wel he, opeens zit je tussen allemaal drankgekkies :) Maar het is vaak heel heilzaam om je verhaal hier te delen, steun of advies te vragen, of gewoon gezellig een beetje te kwetteren. Dat laatste doen we op de zogenaamde dagdraad. Daar komen in de loop van de dag allerlei forummers langs, met alcoholgerelateerde praat, of gewoon met een koe of kalf. Kijk maar eens wat jou past.

Kun je trouwens niet gewoon een andere arts raadplegen? Zoiets is toch vrij makkelijk te regelen tegenwoordig?

Succes met je weg.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...