Spring naar bijdragen

onregelmatig lorazepam gebruik


karel12

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal.

Ik kijk hier al wat langer rond maar ben er pas sinds kort in geslaagd een account aan te maken.

Ik zou namelijk een email toegezonden krijgen met een link waarop geklikt moest worden om de account procedure af te ronden.

Ik kreeg echter geen email, en ik heb er ook nooit een gekregen, ook niet na een stuk of 10 keer drukken op de knop "opnieuw verzenden"

Vervolgens heb ik op de knop "contact" gedrukt en daarin mijn probleem uitgelegd. Daar heb ik ook nooit een reactie op gekregen.

Dat heb ik maar geruime tijd zo gelaten met de gedachte dat het dan misschien maar zo moest zijn.

Kort geleden heb ik het nog eens geprobeerd met een ander email adres en deze keer is het dus gelukt.

Ik heb hier dus al een tijdje rond gekeken en er veel waardevolle informatie verzameld.

Ik wil iedereen die hier zijn of haar ervaringen en kennis en inzichten gepost heeft daar dan ook voor bedanken.

In het kort iets over mezelf.

Ik ben een man  en gebruik al meer dan 30 jaar lorazepam, niet dagelijks maar meestal een 1mg tablet op zondag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Maandag, woensdag en zaterdag gebruik ik dus niets.

Op deze laatste dagen ben ik ook energetisch uitgeteld en onderhoud ik geen sociale contacten. Ik heb lang gedacht dat dit toe te schrijven was aan een onderliggend gezondheidsprobleem, wat er misschien ook wel is, maar ik begin de laatste tijd meer rekening te houden met de mogelijkheid dat veel van mijn klachten veroorzaakt worden, of in stand gehouden worden door lorazepam ontwenning op die dagen.

Sinds enkele maanden ben ik bezig met een droge tapering, dwz met behulp van een precisie weegschaaltje, een scherp mesje en een glazen nagelvijltje haal ik eens per 2 weken of eens per 4 weken 0,05mg of 0,1 mg van mijn tabletje af.

Tot nu toe is het wel te doen maar ik heb geen idee waar dit me gaat brengen. Ik stel me ook niet als doel er helemaal vanaf te komen omdat ik niet weet of dit mogelijk is. Ik ben er lang geleden niet voor niets mee begonnen en het is goed mogelijk dat de oorspronkelijk klachten  op een gegeven moment weer sterk geactiveerd worden.

Maar dat zien we dan wel en tot die tijd beschouw ik iedere dosisreductie van 0.1 mg als winst.

Bovendien ben ik beter over benzo's geïnformeerd dan ooit, voor een groot deel te danken aan deze website, en heb ik in de loop van de tijd enkele ondersteunende middelen leren kennen waar ik veel baat bij heb.

Groeten, Karel 

bewerkt door karel12
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom, @karel12

 

30 jaar gebruik is wel erg lang, ook al gebruik je het alternerend. 

Hoeveel slikte je op de daqen dat je Lorazepam nam? 1 mg of 2,5 mg? 
Goed dat je het taperen zeer langzaam doet, dat is de beste remedie en de weg naar succes. Ook prima dat je jezelf geen doelen stelt. Je kijkt wel hoe ver je komt. Het voordeel daarvan is dat je jezelf geen enkele druk oplegt. 

Succes met de afbouw! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je, @Cyclad58

Op de dagen dat ik lorazepam neem slikte ik over het algemeen ongeveer 1mg.

Op dagen dat ik geen lorazepam gebruik slik ik een stress B complex.

De verschillende B vitaminen moeten namelijk in een bepaalde verhouding tot elkaar worden ingenomen om te voorkomen dat een hoge dosis van een enkele B vitamine een tekort veroorzaakt aan de andere.

In tijden van stress moet de verhouding weer iets anders zijn en daar zijn stress B complex tabletten voor ontwikkeld.

Er zijn meerdere merken maar ik gebruik die van Orthica en neem er dan meteen 2 bij de warme maaltijd omdat ze in samenwerking met andere voedingsstoffen het beste hun werk kunnen doen.

Een stress B complex heb ik ook beslist nodig om enigszins te kunnen functioneren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En zoals ik in dit draadje vermeldde combineer ik een lorazepam dosis met 2 doses van een Bach remedie.

Als ik onder vergrote druk sta kunnen dit ook wel eens 3 of 4 doses zijn, met tussenpauzes van ongeveer een half uur, of een uur.

De Bach remedie en het stress B complex zijn mijn belangrijkste hulpmiddelen.

Voor het overige gebruik ik nog: vitamine D druppels: 15 Davitamon olie druppels in de wintermaanden wat overeenkomt met 3 maal de dag dosis.

Een 200 mg vitamine C tablet in combinatie met de B vitamines.

Cal-Mag-Zink van Orthica (calcium, magnesium, zink) op dagen dat ik lorazepam gebruik.

De laatste jaren heb ik af en toe probiotica gebruikt, en misschien ga ik deze voortaan ieder jaar een maand gebruiken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@karel12 Ik juig het toe dat je probeert af te bouwen! Heel knap om dat na 30 jaar te besluiten.

Ik weet al een tijdje dat lavendel olie mogelijk ook kan helpen bij de afbouw. Oraal ingenomen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat het de werking van lorazepam kan overnemen, zonder de sederen, werkt ook op de gabareceptoren, zonder te verslaven. Misschien iets dat je zou kunnen helpen?  Lorazepam afbouwen is ivm de halfwaardetijd behoorlijk lastig. Maar ik snap dat je het zo wilt proberen.

 

 

Je zegt dat je er mogelijk niet vanaf kunt omdat je er ooit om een reden mee bent begonnen. Voor een mogelijk chronische reden, zijn altijd betere alternatieven te vinden. Voor mogelijk een angst gevoeligheid is therapie nog altijd veel beter. Mocht er een disbalans zijn in je chemie in je lichaam, dan is een verbetering in de werking van de darmen aan te bevelen an kan je een specialist zoeken in het alternatieve circuit, zoals een natuurarts of orthomoleculair specialist, integrale arts, of iemand als "de groene vrouw" ( die kan je googlen). 

 

Hoop dat je wat aan mijn adviezen en reactie hebt, en je kan hier altijd steun vinden om je doel toch te halen.

 

Ondanks de voedingssupplementen die je slikt, kan het heel goed mogelijk zijn dat er iets heel anders in je systeem aan de hand is dan je zou denken. Vandaar mijn advies om na de afbouw, mocht je nog klachten ervaren na verloop van tijd, gewoon toch eens dieper te laten kijken en je te laten adviseren voor jou specifieke situatie. Zo zijn de verhoudingen van alles, moment van inname, of wat je eet ook nog belangrijk en speelt er soms zelf een genetische reden achter klachten die je ooit had. Soms is dat simpel een onvermogen om zink goed op te nemen en dat brengt alles aan het rollen ( om maar zomaar eens iets te noemen).  Ons lichaam is een stuk ingewikkelder dan we soms denken.

Heel veel sterkte de komende tijd en ben benieuwd hoe het je zal vergaan.

 

0,1 mg of 0.05mg afbouwen. Is dat van het gewicht van de pil of van de medicatie?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo @Kannietmeer

Bedankt voor je belangstelling.

Voor wat betreft het orale gebruik van lavendelolie denk ik dat dit nauwelijks een optie is voor mij.

Etherische olieën werken heel sterk op de slijmvliezen en daarom bijvoorbeeld op de maag.

Als gevolg van mijn vitamine B gebruik staat de afscheiding van maagsappen toch al op scherp en moet ik scherpe kruiden of te veel koffie vermijden.

Het lijkt me daarom zeer waarschijnlijk dat de lavendelolie maag - darmklachten zal veroorzaken, is het niet bij de eerste dosis dan wel bij een latere.

Ik heb wel eens aan een flesje lavendelolie geroken, en wel eens een lavendelolie roller geprobeerd, maar daar heb ik nooit iets van gemerkt, afgezien dat ik het een aangename geur vind.

Ook heb ik wel eens lavendelthee geprobeerd, maar tot mijn eigen verbazing ervoer ik de werking hiervan niet als aangenaam of ondersteunend.

 

0,1 mg is het gewicht van de lorazepam en niet van het tabletje.

Mijn weegschaaltje geeft ook geen kleinere waarden dan 1 mg aan.

 

Met specialisten uit het alternatieve circuit heb ik overigens al heel wat negatieve ervaringen opgedaan en zoals jij je grondig zal informeren voordat je je een chemisch middel laat voorschrijven door een arts, zal ik me eerst grondig informeren voordat ik adviezen van een alternatieve deskundige opvolg, wat soms al voldoende is om tot de conclusie te komen dat het systeem zodanig gecompliceerd is dat ik er geen enkel vertrouwen in heb dat iemand dat verantwoord zou kunnen toepassen in een meer gecompliceerde situatie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

http://www.tijdschriftvoorpsychiatrie.nl/assets/articles/56-2014-9-artikel-schulte.pdf

Je maag moet je altijd in achtzaam nemen. Als je maag nu al niet zo in balans is, dan is dat mogelijk een begin voor veel dingen die dan uit balans zijn .Doet je maag zijn werk niet goed, dan geeft dat problemen in de 12 vingerige darm en kan die zijn werk niet goed doen. Vervolgens zijn alle processen en alle darmdelen onderhevig aan een verstoord proces en dat geeft op den duur schade en de darm. Waar dus nu juist onze neurotransmitters worden gemaakt. Ik zou me afvragen in dit geval of de manier waarop je dan vitamine B neemt ( als dat echt de oorzaak is) wel de juiste is. Effecten op de maag kan je in mijn ogen beter niet negeren.

Ik heb van mijn natuurarts/ orthomoleculair therapeut nog geen pil gekregen, ook geen kruiden. Maar wel zeer veel informatie en tips waarmee ik kan doen en onderzoeken en uitvinden. DAarnaast ben ik van 30 jaar allergie voor steenvruchten, noten en boompollen af.

Zeker goed je huiswerk doen, niet bijgelovig of goed gelovig zijn, maar wijsheid zoeken lijkt me altijd verstandig.

Sterkte in je herstel!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...