Spring naar bijdragen

Onze h . kamer 22-9--2018


bolletje

Aanbevolen berichten

2 uur geleden zei Kannietmeer:

ik hoop dat je gelijk hebt. Ik ben nu 9,5 maand benzo vrij. Worstel soms , soms gaat het wel.  Twijfel soms aan mijn eigen psychische gezondheid, soms voel ik me helder en slim en opgewassen tegen de wereld. Soms wil ik graag afbouwen maar angst om af te bouwen is ook aanwezig. Hoelang moet je wachten? Wanneer is wel een goed moment? Is het zo dat hoe langer je wacht, hoe moeilijker het is voor je lichaam en hersenen? Ik weet het niet en hoe vind ik de echt antwoorden?

Dit had ik letterlijk zo geschreven kunnen hebben. Wat een herkenning. Ook ik wil mijn AD graag (weer) afbouwen, maar loop tegen dezelfde vragen aan. Ook ik voel me soms zo goed dat ik de hele wereld aan kan, maar er zijn ook dragen van grote twijfels. Twijfels of het psychisch wel goed gaat. Op sommige dagen voel ik me zeker, maar op andere dagen twijfel ik erg. Ben chagrijnig op mindere dagen, zeg dan weinig. 

Liz, van mijn vorige  poging weet ik nog wel dat de eerste 18 mg van de 20 mg paroxetine zonder problemen ging. De laatste 2 mg "nekten" mij. Eerlijk gezegd vond ik de benzo ontwenning toch veel heftiger en als ik toen wist wat ik nu weet had ik de ontwenningsverschijnselen van de paroxetine voor lief genomen en doorgezet i.p.v. te herstarten. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Cyclad58:

maar op andere dagen twijfel ik erg. Ben chagrijnig op mindere dagen, zeg dan weinig. 

heb je het idee dat je stemming makkelijk aan de down site is? Kan je echte blijdschap en vreugde en plezier ten volle ervaren?

Er zijn echt dagen dat ik met mijzelf worstel, en dan weet ik niet waarom. Ik ben dan ook chaggie voor mijn gevoel. En ik weet niet hoe ik dat gevoel van onrust en onvrede moet uiten. Frustratie over mijn beperkingen en onvermogen. Als mensen me bellen ben ik er voor ze en het is zeker te doorbreken met afleiding. Vooral door anderen. Mijzelf uit de stront trekken ben ik nog niet zo goed in.
Ik zit er over te denken te gaan sporten en tegelijk vind ik het spannend omdat ik bang ben en onzeker of mijn lichaam het wel aankan en ik niet weer meer klachten ga krijgen. Waarschijnlijk niet , maar de onzekerheid is groot en het zal veel wilskracht kosten om het wel te gaan doen. En eigenlijk heb ik sporten altijd fijn gevonden, dus ik  begrijp de tegenzin of terughoudendheid niet zo goed, behalve... benzo ontwenning

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Kannietmeer Ik heb paroxetine afgebouwd, ook redelijk snel. De eerste keer voor benzo's volgens mij in een maand tijd of iets langer. Weinig last gehad eigenlijk. 2e keer was dit jaar ook paroxetine toen ben ik erg snel afgebouwd ik gebruikte het 1 maand maar ik merkte dat het me geen goed deed. Toen ben ik snel afgebouwd naar 0. Toen weer terug naar 5 want op 0 kreeg ik wel wat ontwenning, schokjes. En dat kon ik niet gebruiken in mijn afbouw en ben dus op 5 blijven hangen.

Ik zou echt wachten tot je je echt stabiel voelt en ik kan je echt aanraden om te sporten. Ik sport nu ook af en toe in de afbouw. Wel op 50% van mijn kunnen maar ik merk dat het me mentaal beter laat voelen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...