Spring naar bijdragen

Voorstellen aan jullie en een vraag over AA


Captcha

Aanbevolen berichten

Vannacht beter geslapen. Ik ben nog steeds erg moe in m'n hoofd, een stel watten zit er. Hebben jullie dat ook (gehad)?

Gisteren eindelijk begonnen met opruimen. De stapels troep in huis. En hierbij geldt zeker dat ik het rustig aan doe. Na dit posten de schuur aanpakken. Nu is het nog koel daar. 

Mijn HA weet niet dat ik zo verslaafd ben. En het lijkt me wel handig om dit haar te vertellen. De *schaamte* is er nu nog. Toch ga ik straks erheen.

Een mens lijdt het meest door de dingen die zij vreest. En daar komt dit hele proces op neer. Vechten tegen mijn angsten. Ermee om leren gaan. Leren ermee om te gaan dat me vervelend voelen, rot voelen erbij hoort. Ja maar dat wil ik niet! O, dan maar drinken? En je de volgende dag nog naarder voelen? En dan weer in vicieuze cirkel komen? Nee, liever niet. nou dan, kijk naar anderen die niet verslaafd zijn. Hoe gaan die met nare dingen om? Ze gaan door. Met hun dingen doen. En slapen wat minder soms, en daarna wat meer. Dus: wat kan je daarvan leren? Dat je rot voelen erbij hoort. 

Poeh. Eigenlijk wil ik dat niet. En stel ik daarom dingen uit. Dus: ga ik nu de schuur opruimen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat opruimen hoeft geen vermijdingsgedrag te zijn. Kan ook een teken zijn dat je schoon schip wilt maken en het roer omgooien. Hartstikke goed. Ik schaamde me ook om mijn HA in te lichten over mijn drankprobleem. Ik voelde me zo n zwak persoon die het leven niet aankan. Ook al aan de antidepressiva. Maar waarom schaamte? Dit is juist iets om trots op te zijn. Moedig en dapper dat ben je!:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Lente ja, nu zoveel mogelijk inzetten om niet terug te vallen. Hoe meer mensen die er 'verstand' van hebben (dus niet diegenen die ons veroordelen) op de hoogte zijn hoe beter, toch? En zo fijn al die complimenten :present:

@Rosee Ik bedoelde inderdaad dat ik de vermijdingsdrang niet meer wil, daarom ben ik aan het opruimen (de zin was wat te compact). Sinds ik nu echt eerlijk ben over mezelf, bij jullie, bij de AA, wordt de schaamte minder. Zo nog wel een hobbel dus bij de HA - ook antidepressiva - , die tijdens het gesprek weg zal vallen. Jij hebt het al gedaan: super goed! :rose: 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat ben jij goed bezig zeg! Compliment.

Mijn eerste stap was de huisarts. En daarna ging de bal echt rollen.  Wat een opluchting..en langzaamaan verdween de schaamte...en kun je dingen echt aan gaan pakken. Dat je bang bent om terug te vallen begrijp ik. Persoonlijk heb ik dat nog een paar keer gedaan en om die reden ook nog een traject bij Novadic gevolgd.  Het is niet altijd gemakkelijk, dit proces, vraagt soms echt 'moed', maar het levert ook veel op. Ik kijk nu terug op 8 droge maanden...de eerste langere periode. Het blijft per 24 uur...maar zo wordt het vanzelf een lange tijd...en dat voelt zó goed.

 

Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Pytje: dank je :rose:

@kruidenthee67 wow, al 8 maanden droog, wat goed!  Dat zal zonder twijfel heel sterk voelen. En licht. Heeft de behandeling bij Novadic extra inzichten gegeven?

 Vandaag dag 7, dus 1 week, droog. De HA was wat verbaasd. Dat zijn de 2 anderen die ik het heb verteld ook. Dan heb ik het voor de echte buitenwereld nog redelijk verborgen gehouden..…voor degenen die me lief zijn niet.

Eerst mezelf zo goed mogelijk op de poten krijgen, dan de problemen 1 voor 1 gaan bekijken. Later.

Opgeruimd (begin gedaan, rest komt nog), gesport, en  een gezond hapje gegeten. Ben nu tevreden over mezelf.

Komend weekend 2 trigger-avonden.  Zoals ik me nu voel, kom ik er goed uit. De speekselvloed is er, die neem ik waar. Waarnemen alsof ik van buitenaf naar mezelf kijk. En blijven denken dat ik het niet meer wil.

Het tochtje vandaag door de super was gemakkelijk, ik hoefde nauwelijks na te denken over wat ik niet zo kopen.

Nu lekker wat gaan kijken. Even niets aan m’n hoofd.

Fijne avond allen!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, 8 maanden...het begint ook 'gewoner' te worden. Licht..mwah...dat kan ik niet zo zeggen...maar wel dat ik niet meer zomaar voor de bijl ga bij 'tegenslag' of moeilijkheden....en daarbij heeft het traject bij Novadic me zeker inzichten gegeven. Combi van gesprekken met een zeer goede juffrouw en de onlinebehandeling. Alles wat ik wel 'wist', en waaraan ik al wel werkte kwam samen..zoiets.  Ik zou je willen meegeven..schroom niet als je denkt het niet alleen te redden...je hoeft het niet alleen te doen..wel zelluf. Het hulp vragen was voor mij ook een hele stap..maar eenmaal gezet, de belangrijkste. De HA kan je daarbij helpen...en die weet er nu van, harstikke goed!

Goed gedaan, een week. Lekker doorgaan.

 

Fijne avond

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weer een nieuwe dag. Het opstaan begint steeds vroeger. En als de kat mij 's nachts wakker maakt kan ik weer inslapen. Houden zo!(zeg ik tegen mezelf).

Vandaag opruimen, dan naar feest dat al 's middags begint. Dus na een uur opruimen ga ik naar de sportschool.

Mensen, heb een goede dag, en op naar de volgende 24 uur droog!

:sun:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@kruidenthee67  Wellicht zal ik de externe hulp ook nodig gaan hebben. Dank voor de info. Ik zal niet schromen ernaar te vragen.

Nee, denk ook niet dat je lichter wordt van het stoppen met alcohol. Opeens zijn er best veel zaken die vragen om aangepakt te worden. Administratie, uitpuilende kasten ontspullen, en nog veel meer.

Vandaag dag 9. Het was gisteren wat wennen om met een vriendin op een terras te zitten met een tonic zonder gin. En het was gezellig. Het hielp zeker dat mijn vriendin geen glas wijn nam, en heel lief ook wat alcoholloos.

Straks weer uit: etentje met vrienden, terras. Zal wel goed gaan nu.

Wanneer kwamen bij jullie de eerste triggers?

Als het gewoon aanvoelt?

Het lukt me best-idee?

Zou daar een gemiddelde tijd aan zitten, 5 weken of zo iets?

Of zijn er ook bij die het volledig van zuipen naar nul hebben weten te houden?

Ik ben benieuwd!

Fijne zonnige en droge dag :sun::rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De eerste triggers waren er vanaf dag 1 . Eerste dagen veel meer en intenser dan nu. Ik zit nu op dag 17 en bemerk laatste tijd geen triggers maar ik ben er alert op dat ze weer komen. Ik heb veel aan HALT dat staat voor hungry angry lonely tired. Angry vervang ik ook weleens door dat omdat dat ook een trigger is voor mij. Verder kan ik voor mezelf de F van fun toevoegen en de S van Summer :lol:. Met deze reminders in mijn achterhoofd kom ik elke dag door. Succes en zet m op :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Francoise @Nina Het komt erop neer op de constante alertheid, dus. En me weren tegen de tegenslagmomenten als ik dan de alholoroep direct hoor. Triggers vanaf dag 1 en worden minder. Ook herkenbaar. Gisteren bij een concert waar ik toch wel altijd alcohol nam. Had diverse keren zin om 1(?!!!) biertje nemen. Ik ging toen de mensen tellen die geen alcohol in hun handen hadden. Dat waren er best veel. Dus kon ik daar prima bij horen.

Ik merk rare woede. op een vriend die hartstikke lief is maar waaraan ik me nu erger. Het zal de laag zijn die eronder zit. Ik hoop maar dat het overgaat, want deze week gaan we een paar dagen samen klussen in de tuin.

Wel lekker is dat ik op zondagochtend om 8.15 fris wakker ben.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Alertheid, bewustzijn, voorbereid zijn, verantwoording nemen voor...het gaat bij de meesten niet vanzelf. Ook niet wat er naar boven komt, gaat over het algemeen niet vanzelf weg, hoe graag we dat zouden willen.  Soms hard werken, frustratie, veel tranen en harde woorden...en toch, ja toch...het wordt beter, als je er aan werkt. Merk het allemaal maar op...het is er en wellicht heb je juist dat al die tijd weggestopt. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

...'harde woorden'....dat zal ik moeten leren. Ben altijd voor zogenaamde harmonie, wat in de praktijk erop neerkomt dat ik over belangrijke emotionele zaken m'n mond hou. En als ik dat te lang doe, dan klapt het eruit. Met nare gevolgen van dien. En inderdaad: het is er. Nu. En ik ga er niet voor weglopen. En als ik dat bedenk, komt er nu onvermijdelijk craving. En die is er. Nu. En die gaat weer weg. Hoppa! Wat anders gaan doen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag dag 11 alweer. Vrijdag de 13e is dan ook makkelijk te onthouden. Nog erg onrustig, slechte focus op wat ik had willen doen vandaag. Uitstelgedrag, bah. Het helpt enorm om ervaringen van anderen te lezen, me te realiseren dat ik echt niet de enige ben met dit gevecht, worsteling. Wel fijn is elke ochtend fris opstaan. Geld besparen. Best veel geld gezien al die zinloze boodschappen om de drank heen.

Helaas nog helemaal niets afgevallen, grrrr. Het zal wel komen doordat ik me moe voel, eindeloos zit te lezen en te schrijven om mezelf te doordrenken (jaja) van alle voordelen . En zo. Mooie plannen om naast de work-outs calorieën te verbranden wandelend of fietsend: t is er nog niet van gekomen. Nu ben ik nog *moe*. Wat een rot smoes hé. 

Nu, hoppa! Half uur wat anders doen dan lezen en in de virtuele wereld m'n beklag doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...