Spring naar bijdragen

Zat van het mezelf zat zijn.


renate

Aanbevolen berichten

Goedenavond,

ben er helemaal klaar mee om verslaafd te zijn. Aan alcohol en aan roken. Ik baal er heel erg van dat ik afhankelijk ben van middelen buiten mezelf om die me zogenaamd een beter gevoel geven. Afgelopen maandag, de 18e september ben ik gestopt met drinken en roken. Ik vind het tot nu toe niet heel erg moeilijk maar het lijkt wel alsof ik een leegte ervaar terwijl ik genoeg te doen heb. Ervaar een soort van vervreemding, een unheimlich gevoel. Ik weet er eigenlijk geen woord voor. Ik hoop hier enigszins aansluiting te vinden bij anderen die mij al voor gingen op de weg naar het leven zonder genotsmiddelen zoals alcohol. 

Met vriendelijke groet, renate.

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Sheila,

nee ik heb geen hulp, als je mijn eigen recente inzichten en dit platvorm buiten beschouwing laat. Afgelopen zondag belde een kennis dat ze ergens stond met autopech en of ik kon helpen. Ik kon niet helpen want ik had al gedronken en het was pas 18.00. Ik heb toen een smoes verzonnen waarom het niet ging en daarna ben ik na gaan denken waarom ik me zo opgelucht voelde na die smoes die er veel te soepel uitkwam. Dat ik haar niet alleen voor zit te liegen maar vooral mezelf. Er zijn nog maar weinig mensen waar ik contact mee heb omdat ik de alcohol steeds voor laat gaan en daarna verzink ik weer in zelfmedelijden omdat ik bijna niemand heb en daarom ga ik maar weer drinken.

Ben hier nu aan het lezen en misschien dat ik hier die cursus ga doen die op het begin van de site staat aangegeven. Ik weet het nog niet, ben vooralsnog heel blij met mijn besluit en verder heb ik totaal geen plan van aanpak gemaakt. Als je radicaal stoppen niet als plan ziet dan.

Bedankt voor je welkom.

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom Renate!! :rose:  Wat een goede stap maak je, stoppen met roken én met alcohol, knap!  Ja er komt een moment dat je niet meer bestuurd wilt worden door externe middelen.  Het voegt niks toe, het pakt alleen maar af.  Veel lezen hier en als je steun nodig hebt, gewoon roepen!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Ajna:

Zeker renate, we doen het met zn allen, ik hou je in de gaten en jij mij -:)  we zullen misschien dezelfde valkuilen tegenkomen..of misschien niet ..  maar lopen bijna gelijk op... 

Welkom Renate. Ajna en Renate ik wil volgende maand ook stoppen met roken.  Maar durfde het niet tegelijker tijd aan . Knap van jullie . Ook ik ben het zat om afhankelijk te zijn van deze middelen . Succes , ik volg jullie .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hier dus, dank je wel Harp. Ik was de fout in gegaan met drinken en roken. Heb gedronken van dinsdag op woensdag jl. van half negen 's avonds tot drie uur 's nachts. Ben de volgende dag heel ziek geweest. Ik rook nog en drink niet maar wil mezelf wel snappen waarom ik dit steeds doe.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ajna, ik heb de Stoptober app en wil zondag dus stoppen. Ik wilde het meteen maar lukte dus niet. Met alcohol snap ik mezelf dus echt niet. Ik denk nu al: zaterdag voor het laatst roken dus ook voor het laatst drinken en ook voor het laatst ongezond eten en daarna gooi ik heel mijn leven om. Zaterdag is morgen al. Het is dom wat ik denk, ik weet het. Ik hoop dat jij wel goed gaat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

gIk heb gegoogled op Refusal. Ik drink iets van een keer in de maand maar dan helemaal in coma. Helemaal out. Ik heb niet elke dag een drankdrang. Alleen soms en dan aldoor totdat ik ziek wakker word. Kan het niet goed uitleggen. Hebben meer mensen dit?

bewerkt door renate
Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 uur geleden zei renate:

gIk heb gegoogled op Refusal. Ik drink iets van een keer in de maand maar dan helemaal in coma. Helemaal out. Ik heb niet elke dag een drankdrang. Alleen soms en dan aldoor totdat ik ziek wakker word. Kan het niet goed uitleggen. Hebben meer mensen dit?

Ik heb ook dat binge drinken. Ga door tot dat ik "out " ga. Ook geen iedere dag drang.  Maar de rem is kapot 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Het gaat heel slecht. Ik dacht dat ik dit wel even deed. Ik heb de afgelopen tijd heel veel dingen verknoeid onder invloed van alcohol. Rare mails gestuurd en erge dingen gezegd. Nu is het zover dat ik niemand meer heb. Niemand wil nog iets met mij te maken hebben. De AA ben ik geweest en wil er graag weer naar toe maar het is nu 's avonds donker en ik moet door een bos om er te komen. Het is ongeveer 25 km. Heenweg gaat er wel een bus maar terug niet. Ik heb alleen een fiets. Of is dit weer een excuus?

Ik weet het niet meer. Ik snap ook niet dat ik diep in mijn hart nog steeds denk dat ik niet bij de verslaafden hoor. Zit de hele dag alleen door mijn eigen schuld. Ik moet nu toch beter weten? Maar nee, nu heb ik weer alcohol gehaald omdat ik weer denk: morgen stop ik. En ook per ongeluk wel denk: waarom zou ik stoppen want heb toch niemand meer.

Ik schrijf het hier en niet op de dagdraad omdat ik volgens mij toch een hopeloos geval ben en elke keer hetzelfde liedje is voor jullie ook vervelen.

 

Ik moet heel snel stappen nemen maar weet niet hoe te beginnen. Heb nog niet opgegeven hoor, ik weet even niet hoe.

 

Trouwens heb hier ook al raar gedaan onder invloed dus ik snap het volkomen dat jullie ook denken: pfffff.

 

bewerkt door renate
iets vergeten
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag Renate,

Nee hoor ik denk niet pffff.....

Ik denk wel, Renate, vraag hulp.

Een veel gehoorde zin is je moet het zelluf doen, maar niet alleen.

Heb je al gedacht om naar de huisarts te gaan?

En/of verslavingshulp?

Dat is voor mij in het proces een belangrijke stap geweest.

 

Ook de stap naar de AA heeft mij geholpen. 

Is iemand van de groep die jou thuis zou kunnen brengen?

 

Ik wens je sterkte Renate.

Ook jij bent het waard.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Niemand is hopeloos Renate. 

Ik denk dat de AA het wel gewend is af en toe rare mails te krijgen van personen onder invloed. Als iemand het begrijpt zijn zij het wel. 

En tegen je huisarts kan je zeggen, sorry voor de rare mail, zonder verder alles uit te leggen en dan moet ie het maar snappen.

sterkte hee het is nooit te laat om te stoppen. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Renate ik denk helemaal niet pfffff over jou. Ik herken het natuurlijk als geen ander. Denk wel meerdere mensen hier. Je bent en komt hier ook niet voor niets lijkt mij.

Mij helpt het nu om op te schrijven wat ik wil veranderen, dag voor dag. Een plan, een houvast. Opname is niet altijd de enige mogelijkheid, je zou ook ambulant hulp gaan kunnen regelen. Wens je veel wijsheid toe want ik denk dat je een leuk mens bent zonder drank en met drank op niet(net als ik, herken dat namelijk) gun jezelf een verandering daarin, dat ben jij ook waard! Veel sterkte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Renate, geef jezelf een kans, en pak alle hulp die je kan krijgen. Juist als je niemand meer hebt kan het alleen maar beter worden als je besluit om te stoppen. Dit schiet niet op zo, zoek hulp! 

Er zijn vast wel oplossingen te vinden voor je kat, voor vervoer, en alle andere probleempjes, en er zijn echt wel mensen die je zullen helpen, maar je zult zelf de stap moeten nemen om hulp te vragen. Pak het echte probleem aan, en dan kom je erachter dat je het niet alleen hoeft te doen. Maar zowiezo die eerste stap, om hulp vragen, zul je wel zelf moeten doen. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oja, ik denk zowiezo niet van: pffffff...

En het kan misschien nog wel even duren voordat je de eerste stap zet. Maar blijf dan in ieder geval hier terug komen, je bent hier zowiezo op een hele goede plek :).

En blijf in ieder geval vertellen waar je tegenaan loopt etc, het is geen gezeur. Wie weet krijg je hier een aantal tips of inzichten, net die schop onder je kont, wie weet...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Toen heel slecht, ja drama weer. Nu nog geen week later heb ik een baan en een contract voor een jaar. En een autootje. En dus weer sociale contacten en weg eenzaamheid. 

Mijn redenen om me te bezatten zijn dus weg. Het klinkt simpel en het is ook simpel. Zonder contacten voel ik me eenzaam, zonder werk voel ik me nutteloos. Eenzaam plus nutteloos is zuipen want verdoven. Wilde dit toch even laten weten nog. Ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken maar denk wel de alcohol de baas te kunnen zijn nu.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...