Spring naar bijdragen

19Geeky91

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    51
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door 19Geeky91 geplaatst

  1. 19Geeky91

    Jaarpact

    Dankjewel! Het eerste jaar en er mogen zeker nog velen gaan volgen! Ondanks dat er echt wel eens lastige momenten zijn, ben ik blij dat ik het volhoud. Ik geniet van alle kleine dingen en die zijn zo enorm belangrijk geworden. Het nuchter zijn en blijven voelt heerlijk! Ondanks dat ik niet super vaak actief ben op het forum, doordat ik het erg druk heb met werk, mijn hond en mijn hobby's, haal ik zeker ook steun uit het forum. Soms lees ik de verhalen alleen maar mee, maar zelfs dan als ik de reacties lees, voel ik de steun. We gaan nu aan het tweede jaar beginnen en ook dit jaar wil ik vol maken.
  2. Hallo allemaal, Ik meld mij weer droog af. Afgelopen zaterdag had ik examen met de hond en we hebben prima gedraaid. We zijn geslaagd met de volgende punten: Onderdeel A (speuren) 94 punten, Onderdeel B (apel) 86 punten en onderdeel C (pakwerk) 97 punten. Dat was dus wel een heel trots moment. Helaas is het door de huidige maatregelen alleen maar mogelijk om op zondag te trainen met de vereniging. Normaal trainen we dinsdag avond, donderdagavond en zondag ochtend en middag. Dat neemt niet weg we lekker aan de bak gaan voor het volgende examen. Dat zal rond maart/april zijn. Ondanks alle vreugde heb ik wel gister een lastig moment. Na wat nare discussies met de buren was er toch echt wel een drang. Gelukkig heb ik niets in huis en doordat ik maar 1x per week boodschappen doe ben ik ook niet geneigd om even naar de winkel te gaan. Vandaag ging het weer stukken beter, gelukkig. Na een drukke dag op het werk ben ik lekker aan het trainen gegaan met de hond en daarna ben ik op Twitch gaan kijken bij mijn favoriete streamer. Ik hoop dat iedereen een fijne dag heeft gehad (hier was het ook nog eens heerlijk weer) en dat het goed met jullie gaat.
  3. Hoi allemaal, Ik meld mij na lange tijd afwezig te zijn geweest ook weer. Ik heb tot op heden nog steeds niet gedronken en niet gerookt. Dit ondanks behoorlijk veel tegenslagen en ook lastige momenten. Wel maak ik hele leuke grote vorderingen met mijn hond. Afgelopen examen zijn we geslaagd en het komende examen staat al op de planning voor de 27ste. Het is echt een hou vast om overal doorheen te komen en zeker ook een fijne afleiding. Verder gaat het wel goed met mij, op de tegenslagen na, maar gelukkig hebben die geen betrekking tot mijn gezondheid. Ook op mijn werk gaat het goed en naast het werk knutsel ik nog steeds heel erg veel. Onlangs weer een hondenkar (aanhanger) opgeknapt voor iemand wat ook erg veel en zwaar werk was. Ik hoop dat het met iedereen goed gaat en dat jullie het ook allemaal goed kunnen volhouden.
  4. Hallo allemaal! Ik heb een hele drukke dag gehad. Eigenlijk hele drukke dagen gehad.. Druk op het werk, druk met mijn hond bezig geweest, iemand anders geholpen met een hond en dan nog naar de hondenclub met mijn hond. Ondanks alle drukte bevalt het mij wel. Ik krijg eigenlijk geen kans om stil te staan bij de drang naar alcohol, wat het alleen maar makkelijker maakt. Ook de drang naar een sigaret heb ik niet, daar heb ik het immers eigenlijk ook te druk voor. Het gaat dus erg goed! Vanavond weer op de hondenclub geweest met mijn hond en we hebben daar lekker getraind. Het apel was redelijk goed, maar het kon beter. Hij was wat druk, maar alle honden waren druk. Het zal waarschijnlijk wel aan het weer liggen. Het manwerk(beter bekend als pakwerk) ging super! Hij deed het netjes, had er plezier in en we kregen zelfs een compliment van de pakwerker. Deze zei dat hij in een hele korte tijd, zeker voor een hond met een naar verleden, enorme sprongen vooruit maakt. Dat is natuurlijk geweldig om te mogen horen! Hij heeft ook geen last meer gehad van zijn nek, daar ben ik ook heel erg blij mee. Volgende week dinsdag hebben we nog een afspraak bij de dierenarts om hem te titteren, om te zien of hij nog entingen nodig heeft, of dat hij nog voldoende anti-stoffen heeft. Alleen rabiës zal sowieso gedaan worden en een snufje tegen kennelhoest. Ik hoop dat het met jullie ook goed gaat!
  5. Sorry dat ik nu pas reageer. Ik had het erg druk. Gelukkig kan ik morgen uitslapen. Het is mijn hobby, ik zit in de africhting met mijn hond, maar wel aangepast gezien zijn verleden. Wat ik doe is de IGP sport, voorheen heette dat IPO. Dat bestaat uit 3 onderdelen; speuren, apel en pakwerk. De methode die ik gebruik met hem is vooral alles voor een beloning. Kleine dingen met voer, grotere dingen met een bal, of een bijtkussen, aangezien hij dat echt de bom vindt. In mijn vrije tijd help ik wel 2 gezinnen met hun honden, zodat ze weer kunnen genieten van hun honden. Beide honden dragen net als mijn eigen hond een rugzak mee en het gaat ontzettend goed met ze. Super dat je leuke katten hebt! Logisch dat een oudere kat de jongere kat wat minder vindt door de drukte. Dat zie je bij honden ook vaak Ik ben zelf geen kattenmens, niet omdat ik ze niet leuk vind, maar omdat ik heel graag druk bezig ben met, in mijn geval, een hond Ik vind katten vooral heel fijn om lekker mee te relaxen
  6. Herders zijn wel honden die graag werken, al heb je wel een heel duidelijk verschil tussen showlijnen en werklijnen. De showlijnen zijn aanzienlijk minder gedreven om te werken en in veel gevallen zelfs redelijk onzeker als het aankomt op bepaalde oefeningen en/of onderdelen. Dat is heel erg leuk, een kat die luistert! Een speelse sociale kat is het aller leukste.
  7. Dankjewel! Hij is een hele mooie Mechelaar, alleen al vroeg grijs om zijn snuit heen. Hij heeft heel hard gewerkt, maar hij heeft er ook heel erg van genoten xD Toen we thuis kwamen en ik hem uit de auto haalde heeft hij met de buurkinderen kunnen knuffelen (voor de aller eerste keer). Normaal laat ik echt geen kinderen in zijn buurt komen, omdat hij dat helemaal niet gewend is en best wel een rugzakje met zich meedraagt, maar hij was nu zo goed gemutst en de buurkinderen waren heel erg rustig, dat het nu voor hem juist positief was. Hij heeft van alle 3 de kinderen een stukje worst gekregen en een dikke knuffel.
  8. Hallo allemaal! Vandaag weer een lekkere trainingsdag gehad met m'n hond. Jammer van de buien tussendoor, maar gelukkig hebben we wel droog kunnen trainen. De moment dat wij aan de beurt waren, was het droog en scheen zelfs de zon eventjes. Hij heeft ontzettend zijn best gedaan vandaag en heeft ze nu lekker terug getrokken om te slapen (zie foto). Na het avond eten nog een relaxte wandeling en dan is het wel even mooi geweest voor hem. Voor het slapen alleen nog even een plas, als nog wakker te krijgen is xD
  9. Hallo allemaal! Ik ben erg laat, maar ik meld mij droog af. Vandaag een drukke dag gehad, pfff... Mijn auto wilde niet starten vanmorgen, dus ben ik op de fiets naar het werk gegaan (18km fietsen). Op het werk was het druk en eenmaal weer thuisgekomen stond mijn hond natuurlijk heel druk rond te springen. Hij vond dat hij iets te lang alleen geweest was. Ik heb lekker met hem gewandeld en getraind en daarna ben ik maar naar mijn auto gaan kijken. Hoewel ik snel aan de benodigde onderdelen kon komen, was het nog een hele klus om het te vervangen. Daar ben ik tot een halfuur geleden mee bezig geweest. Daarna de hond nog even een klein rondje laten lopen en als mijn thee zo op is lekker naar bed. Ik mag morgen tot 9 uur uitslapen van mezelf xD Nu alleen nog hopen dat m'n hond het daar mee eens is. Weltrusten allemaal!
  10. 19Geeky91

    Do 13 mei 21

    Ja, het scheelt een heleboel energie, alles wat je voorwerkt. Mijn groene container was ook al erg zwaar deze keer. Meestal is het niet zo'n probleem hoor. Ik had aantal planten die niet meer te redden waren die er nu in zitten. Ja, dat was zeker heel erg mooi! Doordat het geannuleerd was, scheelde het echt teveel op de prijs. En het zijn hele mooie tegels! Als het eenmaal klaar is kun je er lekker van genieten, zeker als het weer een beetje meewerkt. Lekker in de tuin zitten.
  11. 19Geeky91

    Do 13 mei 21

    Ik heb toen geluk gehad dat er tegels in de uitverkoop waren. Dat was een partij die besteld was maar geannuleerd was. Dat scheelde teveel op de prijs, anders had ik de tegels nooit gekocht. Grindtegels zijn zwaar en onhandig. Ik ben ook blij dat ze eruit zijn, zeker nu ik weer een hond heb. Voor hem ligt dat in de voortuin ook niet lekker. Alles wat je voor werkt, hoef je op het moment zelf niet te doen, dat scheelt een hoop en je verdeeld de inspanning er ook nog eens mee. Ik heb laatst in de kennel de tegels opgehoogd, dat viel ook even tegen, ondanks dat het niet zo'n grote oppervlakte is. Bijna alles in 1 dag gedaan, alleen de laatste rand heb ik de tweede dag gedaan.
  12. 19Geeky91

    Do 13 mei 21

    Ja precies! Zou zonde zijn als het harde werk verloren gaat, @Lieke7777. Ik kan me goed voorstellen dat je er blij mee bent! Als het goeie tegels zijn, dan is het ook zonde om ze af te laten voeren. Een paar jaar geleden hebben ze hier de hele straat gedaan, maar toen mocht ik de tegels niet pakken, want ze werden herbruikt. Dus ik heb toen wel nieuwe tegels moeten aanschaffen, aangezien ik van die afgrijselijke grindtegels af wilde.
  13. 19Geeky91

    Do 13 mei 21

    Ik zou de tegels voordat je ze gaat leggen schoonmaken. Als je tegels net gelegd hebt en je gaat de hogedruk gebruiken, dan heb je kans dat de boel al snel gaat verzakken. Wel super dat je de tegels mag weghalen! Dat scheelt weer een hele boel!
  14. 19Geeky91

    Do 13 mei 21

    hallo allemaal! Aangezien het vandaag hemelvaartdag was, was er de hele dag training. Dus daar heb ik gebruik van gemaakt met m'n hond. Daarna nog even verder geklust aan de hondenaanhanger. Die kan ik komende week helemaal weer gaan opbouwen. Al met al best wel een drukke dag geweest, maar wel een hele leuke dag! Ik hoop dat jullie ook een beetje hebben kunnen genieten van de dag.
  15. 19Geeky91

    Pubquiz vragen

    Deze is eigenlijk niet zo lastig voor echte Arrowverse kijkers, maar hier komt de vraagt; Ik welk jaar zou crisis on infinite earths oorspronkelijk plaats vinden volgens de krant die te zien is in The Flash?
  16. Dat zal ik zeker doen! Ik heb hem overgenomen van iemand die hem in de kennel had zitten omdat hij "doorgedraaid" zou zijn. Blijkt dat hij gewoon een hele boel nare dingen heeft meegemaakt in de hondensport. Hij had ook niet veel geleerd van de normale dingen. Ik ben nu in een paar maanden tijd al zo ver dat hij heel veel honden accepteert, hij in de hondensport zijn vertrouwen begint te winnen en dat hij gewoon heel relaxed de normale dingen kan beleven. Het enige is dat hij het liefst tussendoor in de kennel wilt om te slapen. Dat ziet hij toch als meest prettige plekje.
  17. 19Geeky91

    Pubquiz vragen

    Succes is not final, failure is not fatal.. De rest weet ik niet meer xD Iets met courage that counts
  18. Hij krijgt alles wat hij nodig heeft en alles wat hij wilt. Hij heeft zijn plekje wel gevonden bij mij. Hij is een herplaatser. Nee, ik heb het zo druk dat ik daar eigenlijk helemaal niet mee bezig ben, hetzelfde als de drang naar een sigaret die er niet is, maar er zullen vast nog wel wat moeilijke momenten gaan komen. Daar ben ik mij wel heel erg van bewust.
  19. Zo! De training met de hond ook weer gehad. Ging goed! Apel ging heel erg netjes en het manwerk ging ook heel erg goed. Nu ligt hij lekker even een uurtje in z'n kennel te slapen. En dan kan hij straks lekker weer doen en laten wat hij wilt in huis xD
  20. Dus je projectje kan binnenkort beginnen, leuk zeg! Ik hoop dat je er ook veel plezier aan gaat beleven aan het projectje!
  21. Hallo allemaal! Ik hoop dat jullie allemaal een beetje hebben kunnen genieten van het mooie weer! Vandaag was het een drukke dag op m'n werk, dat was wel lekker. Net lekker gewandeld met de hond en nu nog maar even in de tuin zitten. Vanavond weer naar de training met de hond. Best wel een drukke dag zo.
  22. Hij vindt dat prettiger dan een bench. Na het wandelen, of trainen zondert hij zich graag af om even lekker te slapen. Vandaar dat hij een kennel heeft. Ik heb geprobeerd om hem lekker te laten uitrusten in een mand, of op de bank, maar dat wilt hij niet. In de kennel is het winddicht, hij heeft er meerdere kussens liggen, een kluif en een bak water Hij zit er maximaal 2 á 3 uur per dag in.
  23. Gewoon proberen! Heel erg veel kan er niet mis gaan. Kattenbakken zijn ook best wel lelijk, dan is het inderdaad beter om er een leuk plekje van te maken! Weltrusten!
  24. Bezig zijn is inderdaad wel heel belangrijk, @Reacher. Daar krijg je ook weer een beter ritme van, merk ik zelf. Het klussen heb ik eigenhandig geleerd. Veel op youtube dingen volgen en dan maar gewoon zelf proberen. Dat ging in het begin regelmatig mis, maar daar leer je alleen maar van. Ik heb onlangs een aantal plantenbakken gemaakt van oude schuttingpanelen en daarvoor had ik al een kennel in de uit gemaakt en die betimmerd met oude schutting panelen. Afgelopen weekend in de kennel de vloer opgehoogd, want achter de tuin is de straat hoger, dus er liep water de kennel in.. Dat is niet handig als de hond daar zit.
  25. Dankjwel @Reacher! Ik ben graag met zulke dingen bezig in mijn vrije tijd. Dat maakt alles voor mij wat makkelijker
×
×
  • Nieuwe aanmaken...