Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Lies14099

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  45
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Lies14099

 • Rang
  Nieuw hier

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw
 • Interesses
  Ontwerpen, naaien, muziek, festivals, reizen, vuurtje stoken

Recente profielbezoeken

156 profielweergaven
 1. Lies14099

  Ik stel mij voor

  Haha leuke Jim
 2. Lies14099

  Ik stel mij voor

  Het droog gehouden. En weer terug naar huis van kind bij mijn ex brengen.. me time.. alone. Spannend! Nuchtere kerst iedereen!
 3. Lies14099

  Ik stel mij voor

  Dank je CLeo.. Nee ga het niet doen maar wat is het moeilijk om die negatieve gevoelens nuchter door te komen. Maar ik doe het .. Ben kapot door alle emoties dus ga maar vroeg slapen... Vroeger zou ik ook dan juist gedronken hebben maar ja dan maar minder avond en tijd voor mezelf.
 4. Lies14099

  Ik stel mij voor

  Nou vandaag ruzie gehad met mijn zus, daar door een dramatische ochtend met mijn zoontje.. en ik voel me zwaar, down en rot. Heb daar door echt zin in een borrel. Bah bah.
 5. Lies14099

  Autumn

  He lieve Autumn, wat zwaar. En ik snap het zo goed.. Alcohol is ook gewoon een vorm van zelfmedicatie. Vooral als je je zwaar *** voelt. Wat maakt het dan ook nog uit. En ja waar doe je het voor? Het leven is zwaar en waarom zou je dan langer willen leven? Maar “gelukkig” is dit de depressie die spreekt. Dit ben jij niet. Jij bent in essentie pure liefde. Alleen jouw kern is flink verstopt door alle menselijke heftige emoties. Als je een glimp van jouw kern zou kunnen ervaren, zou je je niet eenzaam voelen. We zijn allen met elkaar verbonden in die kern, dat is wat ons verbindt. De eenzaamheid die we voelen komt door de afscheiding van onze menselijke lichamelijke vorm. Misschien ervaar je wat ik schijf als zweverig of misschien proef je iets van een essentie in deze woorden. Heb je misschien ooit eens geprobeerd te mediteren? Voorbij al deze negatieve gevoelens en gedachten gaan en op zoek naar die stille plek in jezelf? Leren die gedachten en gevoelens te laten voor wat ze zijn. Ze laten mee spoelen met de rivier waar je naar kijkt (ipv door overspoeld te worden door jouw emoties) en inzien dat ze jou niet definiëren. En ervaren wat een warmte en kracht er in je zit als je die stille plek hebt gevonden. Je bent sowieso op het goede pad want alcohol helpt niet bij deze zware emoties, versterken het juist vaak. Je hoeft het niet voor je gezondheid te doen hoor maar doe het voor de kans die je jezelf biedt om echt eens constructief te kijken naar wat jou helpen kan. Bedwelmd of in bed lukt dat niet. En misschien toch proberen te beginnen met een dagritme? Heel veel sterkte en liefs (je bent niet alleen!)!
 6. Lies14099

  Autumn

  Autumn, hoe is het nu met je?
 7. Lies14099

  Ik stel mij voor

  En trouwens: ik voel me echt blijer en sterker dan toen ik maar toe gaf aan de verslaving. Creativiteit borrelt weer, al lastig met een baby, liggen er nu wel 5 (onaffe) projectjes om me heen haha
 8. Lies14099

  Ik stel mij voor

  Ik bedacht me trouwens wel net een dieptepunt.. het moment dat ik (blijkbaar) op een doordeweekse dag terwijl ik de zorg voor mijn kindje had, af had gesproken met mijn ex en ik de hele nacht niet had geslapen en ik echt mijn bed niet uit kon komen en mijn moeder had gevraagd om op mijn zoontje te passen die dag. Echt wtf! Als ik daar aan denk, belachelijk. Nooit meer.
 9. Nee in je profiel zetten is wel heel direct. Denk dat je daar bijna iedereen mee af schrikt.. Maar normaal date ik ook met een drankje, en heb inderdaad ook van die gênante situaties beleefd, elkaar aflebberend in een café / op festival en plein public. Overdag daten en dan misschien een museum pakken ofzo haalt al wat lading er af waarschijnlijk. Maar inderdaad Jim, eerst aan mezelf werken en hier iets stabieler in worden. Al kan ik ook prima op mezelf zijn, heb ik niet de behoefte lang vrijgezel te zijn, ben al zoveel tijd kwijt aan mijn vorige relatie waar ik al snel merkte dat het niet goed zat en geen gevoel meer voor had. Daar voor ook lang vrijgezel geweest na de relatie ervoor. Ben gewoon wel toe aan een echt liefdevolle relatie met iemand waar ik mee kan levelen.. Maar ja zoiets kost ook gewoon tijd. Hopelijk kom ik niet een leuke man tegen die uiteindelijk hopeloos veel blijkt te drinken!
 10. Ik vroeg me af of er mensen zijn die zoals ik nog in de bloei van hun leven staan () en nog een significant other zoeken.. Want hoe date je dan? Vertellen jullie het gelijk op de eerste date? Vermelden jullie het in een online dating profiel..? En is het het beste om naar iemand te zoeken die ook niet drinkt..? Of gewoon maar niet daten.?!
 11. Lies14099

  Ik stel mij voor

  Pfff hoe verleidelijk is de gedachte alleen om met kerst te drinken. Stom hè.
 12. Lies14099

  Ik stel mij voor

  Ja zou je denken hè! Maar fijngevoeligheid is niet zo zijn ding. Deels reden waarom het tussen ons niet werkte. Goed bezig Chris! En gelukkig maar dat je verder wel alles kunt delen en dat je dit keer echte motivatie vanuit jezelf voelt. Voor een ander kan je helaas niet echt veranderen. Ik denk dat het moeilijkste zit in het vol blijven houden. Aan het begin ben je nog gemotiveerd en later denk je; ach waarom niet dat ene drankje. Ik zie de verslaving nu als een soort monster die als die gevoed wordt door toegeven aan een glas, die alleen maar meer aanwezig wordt en steeds luider zijn drankjes eist. Over mijn rug heen en ten koste van wat goed voor mij is. Dus ik hoop dat ik me dat kan blijven realiseren. Alcohol is echt mijn vriendje niet. En blijven investeren in dat waar je echt blij van wordt/ je ziel voedt ..! another day ! We doen het!
 13. Lies14099

  Ik stel mij voor

  Hee Chris; Ja dat is zeker niet makkelijk. Ik ben altijd wel geneigd om mensen achter me te laten als ik merk dat ze of niet goed voor me zijn of als ik niks uit het contact kan halen. Maar ja we hebben een kind samen. En het is geen slechte man maar we zijn zo anders, ik haal gewoon echt niets meer uit het contact. Onze overeenkomst was eigenlijk onze verslavende neigingen. Voor mij ook om het wat leuker te maken met hem... Hee dat is ergens wel jammer hè, dat je vriendin denkt dat je al “lang en breed” gestopt bent maar het eigenlijk nog maar net is. Je kan hier zeker aanmoediging en steun vinden. En dan hopen dat het jou ook geen druk geeft in de relatie. Kan je verder wel alles met haar delen? Zonder veroordeeld te worden?
 14. Lies14099

  Ik stel mij voor

  Hee lieve mensen, Fijn om jullie te lezen! Ja Chris, dag 11 inmiddels! Hoe is jouw eerste dag gegaan? Weet je vriendin van je geheimpje af? Met de billen bloot? Of wat niet weet wat niet deert en op doorzettingsvermogen voort gaan? Misschien kan ze je wel steunen in je besluit? Ja oude gewoontes moeten slijten, absoluut bumperjim. Oude associaties. Mijn ex triggert een hoop. Die maakt ook aldoor grapjes over drugs enzo. Gelukkig gebruikt hij niet maar samen deden we het wel regelmatig. Vrijdag onze zoon afgeleverd en dan is het toch even lastig. Ik heb toen ook geblowd. Een joint door mijn ex gemaakt. Ik had er een kater van de dag erna! Hoeft van mij ook niet meer. Al zitten we nu gelijk met eerste kerstdag: we zouden het omwille van onze zoon samen vieren/ samen eten. Maar onze zoon slaapt overdag nog dus als ik er na de trein pak ben ik er pas einde van de middag. Dat is mbt eten koken enzo wat laat voor ons zoontje. Dus komen we voor zijn slaapje. Ja en dan.. wat gaan mijn ex en ik doen? Het liefst zou ik daar niet eens zijn.. De coke grapjes zijn al voorbij gekomen. Ik drink natuurlijk niet dus echt in de verleiding kom ik dan niet. Maar ja, dan maar toch blowen om het wat gezelliger te maken? Stom hè. Ik heb er nog geen goed scenario voor. Verder voel ik me eigenlijk wel goed! Ben met mediteren bezig en nog steeds die 30 dagen zonder alcohol cursus van petra moes, en tegelijkertijd een cursus om beter met mijn hooggevoeligheid om te gaan. Lekker veel tegelijk maar helpt me juist gegrond te blijven en heel bewust van waar ik mee bezig ben. Veel zuiverder en oprecht naar mezelf toe. Ben wel heel benieuwd hoor hoe het verder zal lopen en of de trek ooit weer heel sterk om de hoek komt kijken.
 15. Lies14099

  Ik stel mij voor

  Lieve mensen, ik weet niet of dit de goede draad is maar ik moet deze Ted talk met jullie delen. Het raakt de kern!! “The opposite of addiction is not sobriety. The opposite of addiction is connection." — Johann Hari Watch the full TED Talk here: http://t.ted.com/cXvjJRp
×
×
 • Nieuwe aanmaken...