Spring naar bijdragen

Lies14099

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    45
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Lies14099 geplaatst

  1. Lies14099

    Ik stel mij voor

    Het droog gehouden. En weer terug naar huis van kind bij mijn ex brengen.. me time.. alone. Spannend! Nuchtere kerst iedereen!
  2. Lies14099

    Ik stel mij voor

    Dank je CLeo.. Nee ga het niet doen maar wat is het moeilijk om die negatieve gevoelens nuchter door te komen. Maar ik doe het .. Ben kapot door alle emoties dus ga maar vroeg slapen... Vroeger zou ik ook dan juist gedronken hebben maar ja dan maar minder avond en tijd voor mezelf.
  3. Lies14099

    Ik stel mij voor

    Nou vandaag ruzie gehad met mijn zus, daar door een dramatische ochtend met mijn zoontje.. en ik voel me zwaar, down en rot. Heb daar door echt zin in een borrel. Bah bah.
  4. Lies14099

    Autumn

    He lieve Autumn, wat zwaar. En ik snap het zo goed.. Alcohol is ook gewoon een vorm van zelfmedicatie. Vooral als je je zwaar *** voelt. Wat maakt het dan ook nog uit. En ja waar doe je het voor? Het leven is zwaar en waarom zou je dan langer willen leven? Maar “gelukkig” is dit de depressie die spreekt. Dit ben jij niet. Jij bent in essentie pure liefde. Alleen jouw kern is flink verstopt door alle menselijke heftige emoties. Als je een glimp van jouw kern zou kunnen ervaren, zou je je niet eenzaam voelen. We zijn allen met elkaar verbonden in die kern, dat is wat ons verbindt. De eenzaamheid die we voelen komt door de afscheiding van onze menselijke lichamelijke vorm. Misschien ervaar je wat ik schijf als zweverig of misschien proef je iets van een essentie in deze woorden. Heb je misschien ooit eens geprobeerd te mediteren? Voorbij al deze negatieve gevoelens en gedachten gaan en op zoek naar die stille plek in jezelf? Leren die gedachten en gevoelens te laten voor wat ze zijn. Ze laten mee spoelen met de rivier waar je naar kijkt (ipv door overspoeld te worden door jouw emoties) en inzien dat ze jou niet definiëren. En ervaren wat een warmte en kracht er in je zit als je die stille plek hebt gevonden. Je bent sowieso op het goede pad want alcohol helpt niet bij deze zware emoties, versterken het juist vaak. Je hoeft het niet voor je gezondheid te doen hoor maar doe het voor de kans die je jezelf biedt om echt eens constructief te kijken naar wat jou helpen kan. Bedwelmd of in bed lukt dat niet. En misschien toch proberen te beginnen met een dagritme? Heel veel sterkte en liefs (je bent niet alleen!)!
  5. Lies14099

    Autumn

    Autumn, hoe is het nu met je?
  6. Lies14099

    Ik stel mij voor

    En trouwens: ik voel me echt blijer en sterker dan toen ik maar toe gaf aan de verslaving. Creativiteit borrelt weer, al lastig met een baby, liggen er nu wel 5 (onaffe) projectjes om me heen haha
  7. Lies14099

    Ik stel mij voor

    Ik bedacht me trouwens wel net een dieptepunt.. het moment dat ik (blijkbaar) op een doordeweekse dag terwijl ik de zorg voor mijn kindje had, af had gesproken met mijn ex en ik de hele nacht niet had geslapen en ik echt mijn bed niet uit kon komen en mijn moeder had gevraagd om op mijn zoontje te passen die dag. Echt wtf! Als ik daar aan denk, belachelijk. Nooit meer.
  8. Nee in je profiel zetten is wel heel direct. Denk dat je daar bijna iedereen mee af schrikt.. Maar normaal date ik ook met een drankje, en heb inderdaad ook van die gênante situaties beleefd, elkaar aflebberend in een café / op festival en plein public. Overdag daten en dan misschien een museum pakken ofzo haalt al wat lading er af waarschijnlijk. Maar inderdaad Jim, eerst aan mezelf werken en hier iets stabieler in worden. Al kan ik ook prima op mezelf zijn, heb ik niet de behoefte lang vrijgezel te zijn, ben al zoveel tijd kwijt aan mijn vorige relatie waar ik al snel merkte dat het niet goed zat en geen gevoel meer voor had. Daar voor ook lang vrijgezel geweest na de relatie ervoor. Ben gewoon wel toe aan een echt liefdevolle relatie met iemand waar ik mee kan levelen.. Maar ja zoiets kost ook gewoon tijd. Hopelijk kom ik niet een leuke man tegen die uiteindelijk hopeloos veel blijkt te drinken!
  9. Ik vroeg me af of er mensen zijn die zoals ik nog in de bloei van hun leven staan () en nog een significant other zoeken.. Want hoe date je dan? Vertellen jullie het gelijk op de eerste date? Vermelden jullie het in een online dating profiel..? En is het het beste om naar iemand te zoeken die ook niet drinkt..? Of gewoon maar niet daten.?!
  10. Lies14099

    Ik stel mij voor

    Pfff hoe verleidelijk is de gedachte alleen om met kerst te drinken. Stom hè.
  11. Lies14099

    Ik stel mij voor

    Ja zou je denken hè! Maar fijngevoeligheid is niet zo zijn ding. Deels reden waarom het tussen ons niet werkte. Goed bezig Chris! En gelukkig maar dat je verder wel alles kunt delen en dat je dit keer echte motivatie vanuit jezelf voelt. Voor een ander kan je helaas niet echt veranderen. Ik denk dat het moeilijkste zit in het vol blijven houden. Aan het begin ben je nog gemotiveerd en later denk je; ach waarom niet dat ene drankje. Ik zie de verslaving nu als een soort monster die als die gevoed wordt door toegeven aan een glas, die alleen maar meer aanwezig wordt en steeds luider zijn drankjes eist. Over mijn rug heen en ten koste van wat goed voor mij is. Dus ik hoop dat ik me dat kan blijven realiseren. Alcohol is echt mijn vriendje niet. En blijven investeren in dat waar je echt blij van wordt/ je ziel voedt ..! another day ! We doen het!
  12. Lies14099

    Ik stel mij voor

    Hee Chris; Ja dat is zeker niet makkelijk. Ik ben altijd wel geneigd om mensen achter me te laten als ik merk dat ze of niet goed voor me zijn of als ik niks uit het contact kan halen. Maar ja we hebben een kind samen. En het is geen slechte man maar we zijn zo anders, ik haal gewoon echt niets meer uit het contact. Onze overeenkomst was eigenlijk onze verslavende neigingen. Voor mij ook om het wat leuker te maken met hem... Hee dat is ergens wel jammer hè, dat je vriendin denkt dat je al “lang en breed” gestopt bent maar het eigenlijk nog maar net is. Je kan hier zeker aanmoediging en steun vinden. En dan hopen dat het jou ook geen druk geeft in de relatie. Kan je verder wel alles met haar delen? Zonder veroordeeld te worden?
  13. Lies14099

    Ik stel mij voor

    Hee lieve mensen, Fijn om jullie te lezen! Ja Chris, dag 11 inmiddels! Hoe is jouw eerste dag gegaan? Weet je vriendin van je geheimpje af? Met de billen bloot? Of wat niet weet wat niet deert en op doorzettingsvermogen voort gaan? Misschien kan ze je wel steunen in je besluit? Ja oude gewoontes moeten slijten, absoluut bumperjim. Oude associaties. Mijn ex triggert een hoop. Die maakt ook aldoor grapjes over drugs enzo. Gelukkig gebruikt hij niet maar samen deden we het wel regelmatig. Vrijdag onze zoon afgeleverd en dan is het toch even lastig. Ik heb toen ook geblowd. Een joint door mijn ex gemaakt. Ik had er een kater van de dag erna! Hoeft van mij ook niet meer. Al zitten we nu gelijk met eerste kerstdag: we zouden het omwille van onze zoon samen vieren/ samen eten. Maar onze zoon slaapt overdag nog dus als ik er na de trein pak ben ik er pas einde van de middag. Dat is mbt eten koken enzo wat laat voor ons zoontje. Dus komen we voor zijn slaapje. Ja en dan.. wat gaan mijn ex en ik doen? Het liefst zou ik daar niet eens zijn.. De coke grapjes zijn al voorbij gekomen. Ik drink natuurlijk niet dus echt in de verleiding kom ik dan niet. Maar ja, dan maar toch blowen om het wat gezelliger te maken? Stom hè. Ik heb er nog geen goed scenario voor. Verder voel ik me eigenlijk wel goed! Ben met mediteren bezig en nog steeds die 30 dagen zonder alcohol cursus van petra moes, en tegelijkertijd een cursus om beter met mijn hooggevoeligheid om te gaan. Lekker veel tegelijk maar helpt me juist gegrond te blijven en heel bewust van waar ik mee bezig ben. Veel zuiverder en oprecht naar mezelf toe. Ben wel heel benieuwd hoor hoe het verder zal lopen en of de trek ooit weer heel sterk om de hoek komt kijken.
  14. Lies14099

    Ik stel mij voor

    Lieve mensen, ik weet niet of dit de goede draad is maar ik moet deze Ted talk met jullie delen. Het raakt de kern!! “The opposite of addiction is not sobriety. The opposite of addiction is connection." — Johann Hari Watch the full TED Talk here: http://t.ted.com/cXvjJRp
  15. Lies14099

    Ik stel mij voor

    Poeh dag 8, de eerste week is voorbij. Het is weekend. Ik ga zo mijn zoontje naar zijn vader brengen. En dan.. ben ik ... alleen. Normaal altijd het moment om te denken: en nu ik. Tijd voor mezelf. Zal ik eens lekker los gaan? Want me klem zuipen en eventueel met mijn ex drugs gebruiken, is ook zooo leuk..???! Nee. Maar hoe sterk zit dit in mij verankerd?! Die associatie. Vroeger was dat ooit misschien leuk. Niet meer dan dat. Ja ook wel euforische gevoelens. Lekker los gaan. Niks hoeft, alles mag. Zucht. En nu? Wat voedt mij echt? Brengt me op zielsniveau geluk? En hoe kom ik af van deze dwingende, beklemmende associatie dat alcohol en drugs mij plezier geven?
  16. Lies14099

    Ik stel mij voor

    Dank je wel Autumn, lief! Jij ook!!
  17. Lies14099

    Ik stel mij voor

    Ja na gisteravond voelde ik me vandaag weer beter. Alle emoties gaan ook voorbij. Dat moet ik mezelf voorhouden. Ik had vanmiddag echt wel even zin. Maar gewoon de zinnen verzet en door gegaan met de normale gang van zaken. En dag 5 ook weer door gekomen. Lief dat je naar me vraagt Lika!
  18. Lies14099

    Ik stel mij voor

    Haha ja inderdaad! En nu op naar het punt dat het niet erg is om dat te voelen. En wellicht eens goed op zoek naar contacten waar ik wel wat uit kan halen. Wat heb ik ook vaak gedronken met de vader van mijn kindje om het maar wat leuker te maken en mijn kritische noten uit te schakelen dat ik hem eigenlijk helemaal niet leuk of interessant vond...
  19. Lies14099

    Ik stel mij voor

    Dank je Isabelle, dat is lief.. <3 He bah nee, zeker niet die ex. Dat zou ik inderdaad niet willen. Waar komt toch dat patroon vandaan dat als ik moe en alleen ben, ben gaan denken dat dat iets is wat me wat geeft? Ook @Maverick; Ik heb geaccepteerd dat ik en sociale contacten niet zo goed gaan. Ik weet het niet. Ik lijk altijd meer moeite te doen voor de ander en mensen hebben me vaak laten stikken. Op een gegeven moment maar geaccepteerd dat dat zo gaat in mijn leven. Maar dat betekent niet dat het eenzaam kan zijn bij vlagen.
  20. Lies14099

    Ik stel mij voor

    Haha die krijgt dat in overvloed! Helaas is hij nog niet op de leeftijd bewust terug te knuffelen. Wie weet wordt dat sowieso niet vaak. Je moet altijd ontvankelijk zijn bij kinderen. Open staan. Geven. En een goed gesprek kan ik nog niet op mijn niveau met hem hebben hoor. Haha. Maar ik knuffel hem wat af. ;-)
  21. Lies14099

    Ik stel mij voor

    Pff ik heb het echt even moeilijk. Voel me zo alleen en verdrietig. Zo weinig tlc in mijn leven. Of iemand waar ik echt mee kan praten. Heb eigenlijk ook geen echte vrienden. Heb er mee om leren gaan. Maar nu zonder drank is het moeilijk. Voel me echt even eenzaam. Hunker naar connectie, gezien en begrepen voelen Naar verbinding. Liefde...
  22. Lies14099

    Autumn

    What had passed is gone! Kijk vooruit hè meid! Daar waar je aandacht aan schenkt groeit, dus focus je op het positieve, het feit dat je nu niet drinkt, en kijk niet naar wat er eerst mis is gegaan. Je eigenwaarde opkrikken na een destructieve relatie (been there), kost tijd. Gun jezelf die tijd. Inderdaad begin met een dagritme. Elke dag op hetzelfde tijdstip op staan, eten, douchen, even naar buiten. En plan iets in waar je eigenlijk blij van wordt maar lang geen aandacht hebt gegeven. Misschien een boek lezen? Een beetje freubelen zoals handwerken, of een mooi moodboard maken met plaatjes waar je blij van wordt? En je bent niet alleen en je mag hulp vragen. Soms komen we er in ons eentje niet uit. Dat is niet erg. Iedereen heeft wel eens hulp nodig, zelfs hulpverleners. En misschien als het verleden je niet los laat of jij het niet, is het misschien ook een goed idee om met een lieve hulpverlener dat op te pakken, hoe je dat een plekje kan geven.
  23. Lies14099

    Autumn

    Absoluut. Durven voelen is onderdeel van stoppen met drinken.
  24. Lies14099

    Herkennen jullie dit.....?

    Ik noem de verslaving tegenwoordig een monster: die schreeuwt om alcohol, ten koste van mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid. Maar als ik het monster niet voed, wordt hij kleiner en schreeuwt minder hard. Ik heb besloten het monster niet meer te voeden! En hopelijk kan ik mijn eigen stem die heel erg ondergesneeuwd is geraakt, zachtjes aan weer horen..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...