Spring naar bijdragen

Cura

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    28
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Cura geplaatst

  1. Hoi Dikkie. Ik heb de AD vrij snel afgebouwd. Ik heb 2 weken 10mg geslikt, toen naar 0. Dit is verrassend goed gegaan, amper last gehad van ontwenning. Al zou ik adviseren om dit wel in kleinere stapjes te doen. Ik merk nu achteraf dat ik toch wel een tik heb gekregen. Maar deze klachten stellen in verhouding heel weinig voor in vergelijking met de ontwenning van benzos. Sinds 10 dagen ongeveer merk ik weer flinke vooruitgang dus hopelijk kan ik deze stijgende lijn vasthouden. Ik heb inderdaad de AD nog lang geslikt na het stoppen van benzodiazepines. Ik wilde hier graag pas mee stoppen zodra ik enigszins stabiel was. Dit heeft dus bijna 2 jaar geduurd. Dankje voor je compliment, doet me goed! (: Wat slik jij nog momenteel?
  2. Goedenmorgen. Het is inmiddels 26 maanden geleden sinds ik mijn laatste benzo geslikt heb (clonazepam) . Het gaat gelukkig al stukken beter maar heb toch nog aardig wat klachten. Ik ben in het algemeen nog altijd erg angstig, pijnlijke spieren, sneller vermoeid door vele prikkels. Ik ben 2 maanden terug ook gestopt met de antidepressiva, citalopram 20mg. Dat heeft mij ook wel een terugslag gegeven. Elke maand zit er weer vooruitgang in en dat geeft mij enorme hoop en moed. Het is een lange weg geweest, maar het is het absoluut waard geweest. Succes en sterkte aan iedereen die dit ook moet doorstaan. Houd vol!!
  3. Cura

    Huiskamer 15 feb

    Hallo allemaal, ik ben nu ongeveer 20 maanden benzo vrij na meerdere jaren 4mg clonazepam te hebben geslikt. De afbouw is binnen 3 maanden gegaan (eigenlijk veel te snel). Dat heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat de afgelopen 2 jaar erg zwaar zijn geweest. Het gaat nog altijd met ups en downs. Maar de ups zijn steeds beter en de downs zijn steeds minder erg. In al die maanden heb ik geleerd om enorm naar mijn eigen lijf te luisteren. Het was voor mij erg belangrijk om een goede balans te vinden tussen ontspanning en inspanning. Ik ben er nog altijd niet maar ik denk momenteel op zo'n 70%. Het is een lange moeilijke weg om te stoppen maar ik garandeer jullie dat het leven zoveel beter is zonder die troep!! Sterkte en succes aan jullie allemaal
  4. @Annie87 Als ik het goed lees ben je nog erg instabiel. Ik vraag mij dan af of een baan wel bevorderend zou werken in je herstel. Misschien zou je de afleiding voorlopig beter kunnen zoeken in sport of hobby. Werken in je huidige staat zou misschien alleen maar voor meer stress zorgen.
  5. Cura

    Dinsdag 1-10-2019

    Fijn. Goed om te horen. Je hebt de meeste ellende achter de rug. Ja ik werk alweer een tijdje volledig. Ben achteraf misschien wat snel begonnen, maar heb er ook geen spijt van. Net zoals jou heb ik ook mijn mindere dagen en ben ik nog erg gevoelig voor spanningsvolle situaties.
  6. Ja de terugvallen zijn enorm herkenbaar en frusterend. Ik werk in de thuiszorg en moest soms gewoon braken tussen de cliƫnt door in de beginperiode. Ik heb mij er doorheen geslagen, of dit de beste methode is vraag ik mij wel af. De spanningen en angsten waren met perioden soms wel erg heftig. Maar nogmaals, alleen maar thuis zitten was voor mij niet het beste medicijn. Ik werk inmiddels al ongeveer 9 maanden fulltime. Wel nog met aangepaste werkzaamheden (geen leidinggevende functie, minder verantwoordelijkheid). Dat blijf ik de komende maanden zeker nog doen. Als ik het goed begrijp ben je nog niet begonnen met werken, maar twijfel je? Probeer die druk van buitenaf vooral los te laten. Die mensen weten niet wat jij voelt. Voor mij is sporten buiten het werk om enorm belangrijk. Dit verlicht enorm mijn angst en spanningen en maakt mijn hoofd leeg. Ik moet mijzelf soms van de bank slepen maar ben achteraf zo blij dat ik gegaan ben. Misschien is dat een optie voor je als je iets van afleiding zoekt.
  7. Cura

    Dinsdag 1-10-2019

    Dankje @Cyclad58. Hoe lang ben jij nu van de benzos af en wat zijn nog je klachten in het algemeen?
  8. Cura

    Dinsdag 1-10-2019

    Hallo allen. Na een heel tijdje laat ik ook weer iets van mij horen. Ondanks dat ik ongeveer 16 maanden van de benzodiazepines af ben blijft het vaak nog erg zwaar. Elke maand gaat het ietsje beter. Nog steeds veel last van angst, spanningen, pijnlijke spieren, onrust, schrikachtig gevoel en nog allerlei klachten. Ik merk wel dat ik weer beter in mijn vel zit. Het voelt niet elke dag meer aan als overleven maar kan weer genieten van sociale activiteiten, sport, werk en andere zaken. Ik heb meer energie. Mijn dagelijkse batterij houdt het steeds langer vol. Geen middagdutjes meer over het algemeen, normaal ritme is voor mij belangrijk. Ik heb nog steeds een hoop stappen te zetten, maar het gaat de goede kant op! Veel succes en sterkte aan jullie allemaal.
  9. Hallo Annie. Ik ben zelf ongeveer 16 maanden benzo vrij (4mg clonazepam dagelijks voor aantal jaar). Na ongeveer 2 maanden benzo vrij ben ik begonnen met werken. Dit ging stapsgewijs, beginnend met 8 uur per week. Ik heb zelf een fijne ervaring met de bedrijfsarts en mijn werkgever die mij uiterst serieus namen en naar mij luisterde. Het werken zelf deed mij goed, en zorgde voor afleiding. Zeker in het begin was het soms erg zwaar. Maar alleen maar thuis zitten was voor mij niet de oplossing. Voor mij is het dus een goede keus geweest om wel te gaan werken. Geef wel duidelijk je grenzen aan. Veel liefs en sterkte.
  10. Fijn om de positiviteit bij jullie allen te lezen. Ik ben weer grotendeels opgeknapt van de alcohol ervaring, heeft toch een weekje geduurd. Vanavond lekker niks, avondje op de bank. Fijne avond allemaal!!
  11. Bedankt voor je antwoord kannietmeer. Hier ga ik zeker wat mee doen.
  12. Hoe ziet jullie voedingspatroon eruit? Zijn er bepaalde voedingsstoffen of vitamines die bevorderlijk werken in het herstel? Zelf eet ik veel groenten en fruit. Ik heb het idee dat ik momenteel vrij gezond eet, veel afwisseling. Hier voel ik mij ook goed bij.
  13. @Kannietmeer Lief van je, dankje. Dat mag van jou ook gezegd worden. Koffie heb ik net zoals jullie ook altijd moeite mee gehad. Erg jammer want ik vind het wel lekker. Zodra ik dit drink voel ik mij erg opgejaagd, onprettig gevoel.
  14. Hallo allemaal. Ik meld mij ook weer eens. Een vervelend weekje achter de rug. Ben dit zelf schuld, was met vrienden opstap en wilde nog eens alcohol proberen. Dit is mij zeer slecht gevallen en ben er minstens een weekje beroerd van geweest. Ik voel mij dan weer erg angstig, en wordt als het ware weer een half jaar teruggegooid qua ontwenningsklachten. Ik krabbel sinds gisteren weer een beetje op. Ik ben bekend dat alcohol op dezelfde receptoren werkt, maar ben toch weer te eigenwijs om het te ervaren. Ik heb het afgelopen jaar geen alcohol gehad en ik ervaar dit ook totaal niet als probleem, geen moeite mee. Dus bij deze weer een reminder om hier voorlopig van af te blijven. Hopelijk gaat het jullie allen goed
  15. @Robbin Ik heb een mindere week achter de rug. Ben dit geheel zelf schuld. Ik was een avondje opstap met vrienden, heb nog eens geprobeerd alcohol te nuttigen. Zeer slecht idee! Heb mij een hele week beroerd gevoeld (erg angstig etc, alsof ik meteen een half jaar wordt teruggegooid qua klachten). Voor mij dus een wijze les en de draad weer oppakken. @Meisjeamsterdam Hallo. Ik heb inderdaad mijn afbouw in een kliniek doorgebracht zoals Robbin aangaf. Hier heb ik in 3 maanden 4mg clonazepam afgebouwd. Dit gebeurde onder begeleiding van een psychiater. Ik kan wel stellen dat ik doodziek de kliniek uitging. De maanden die daarop volgde waren het zwaarst. Inmiddels ben ik 14 maanden verder en er lijkt sinds vorige maand een betere periode aan te breken. Veel succes verder en als je nog specifieke vragen hebt wil ik ze graag voor je beantwoorden!
  16. Voor mij vandaag een mindere dag. Ik voelde de terugslag gisteren al een beetje aankomen. Vanmorgen werd ik wakker en voelt het alsof mijn hele lichaam onder spanning staat. Ik moet straks werken van 3 tot 11 en gek genoeg gaat dat mij dan meestal wel goed af. Zo wel qua angst klachten, als energie niveau. Fijne dag allemaal!
  17. Hallo Annie. Wat herkenbaar zeg wat je allemaal schrijft. Ik zou het zelf geschreven kunnen hebben. Ik ben zelf nu 13 maanden benzovrij waarvan de afbouw van 4mg clonazepam binnen 3 maanden is gegaan (vrij rap dus). Het is voor mij maandenlang overleven geweest. De batterij was elke dag heel snel op. Probeer elke dag iets te ondernemen, een stukje wandelen bijvoorbeeld. Ik ben al weer vrij snel begonnen met werken, dit was van de ene kant zwaar, maar heeft mij ook wel weer geholpen. Momenteel ben ik de overlevingsmodus voorbij en gaat het elke maand ietsje beter. Ik heb helaas geen wonderadvies voor je, alleen dat je heel veel geduld moet hebben. Ik heb mijzelf ook vaak afgevraagd of het nog wel goed zou komen. Ik merkte gelukkig steeds kleine stapjes vooruitgang en hier putte ik hoop uit. Een aantal dagen geleden schreef ik dat ik de beste periode heb gehad tot nu toe. Helaas sinds gisteren voel ik weer een kleine terugslag. Dit is voor mij accepteren en weer doorgaan. Veel succes en sterkte.
  18. @Kannietmeer Mooie gedachtegang. Als coach ga je een enorme meerwaarde zijn voor mensen, daar ben ik van overtuigd. Wat goed dat je aan al die ellende wel een heel mooi vervolg kan geven. Door deze ervaring ben ik van plan om net als jou een andere wending te maken. Momenteel werk ik als wijkverpleegkundige. Ik wil in de toekomst binnen de ggz gaan werken. Hoe dit precies tot uiting gaat komen zie ik dan wel weer. Dit is voorlopig nog niet aan de orde. Je gaf eerder aan het idee te hebben om nooit meer fulltime te kunnen werken. Betekent dit dat je het gevoel hebt dat je hieraan permanente schade gaat overhouden?
  19. @Kannietmeer Werk je momenteel wel? In het begin was het voor mij erg zwaar maar het biedt mij ook gewoon goede afleiding. Een dagje helemaal niks doet af en toe goed, maar ik moet echt wat te doen hebben. Ik zou zeggen momenteel 70%, al zakt dit voor mijn gevoel op een slechte dag al gauw naar 40%.
  20. Hallo allemaal. Het voelt goed om dingen met jullie te delen. Ik zit momenteel gelukkig in een goede periode. Eigenlijk de beste die ik in 13 maanden heb gehad. Ik heb nog altijd een breed scala aan klachten maar het gaat per maand iets beter. Sporten of bewegen jullie veel? Ik merk zelf dat ik hier veel aan heb om mijn hoofd leeg te maken.
  21. @Briba De angst van 'gaat het wel goedkomen' is erg herkenbaar. Ik heb vele maanden gedacht of het ooit wel goed zou komen. Je begint je op een begeven moment af te vragen of er niet meer aan de hand is. Voornamelijk omdat het de afgelopen maanden leek alsof er amper vooruitgang was. Elke keer als ik hier last van had, ging ik verhalen lezen op dit forum. Dit heeft mij veel geholpen. @Robbin bedankt. Het is ook fijn om dit te delen met mensen die dit ook echt goed begrijpen. @Kannietmeer18 maanden benzovrij. Heel veel respect. Dus als ik je goed begrijp ervaar je nog steeds erg veel klachten. Fijn dat je je vriend hebt met wie je alles kunt delen en naar je luistert. Ik voel mij ook wel gehoord maar nooit echt begrepen of echt 100% serieus genomen door hulpverleners of naasten. Ik kan ze dit ook niet helemaal kwalijk nemen want de enige manier om dit echt te begrijpen is om het zelf te ervaren. Om je vraag nog even te beantwoorden. Ik ben 2 maanden na de afbouw weer begonnen met werken. Dit is begonnen met 8 uurtjes per week. Ik werk nu sinds 5 maanden ongeveer weer fulltime, wel met aangepaste werkzaamheden. Minder verantwoordelijkheid zeg maar. In het begin ging dit allemaal erg moeizaam. Ik moet zeggen dat ik pas sinds begin juni weer echt plezier in het werk heb. Ik werk als verpleegkundige waar ik wel veel voldoening uit haal. Op sociaal vlak is er een hoop verwaterd, dit is bewust gebeurd. Ik ben in die periode (nu steeds minder) ook graag op mijzelf geweest.
  22. @Robbin Ja heel herkenbaar. Die dalletjes kunnen enorm frustrerend zijn. Ik heb zelf vaak de neiging om een masker op te zetten. De buitenwereld ziet en denkt dat het goed met mij gaat, maar vanbinnen rommelt het van alle kanten. Dit is wel een dingetje van mij. Een opgave aan de supermarkt kan een enorme opgave voor mij zijn op mindere dagen, zelfs op goede dagen. De vele prikkels en enorm veel gedachten zijn erg vermoeiend. Na zo'n bezoekje kan ik dan ook bekaf zijn.
  23. Wel goed dat je het langzaam aan doet. Ervaar je momenteel veel klachten?
  24. @Briba Goedzo, ga zo door. Het is een lange weg maar er is licht aan het einde van de tunnel. Mijn afbouw is gegaan van 4mg clonazepam tot aan 0mg in 3 maanden. Dit is erg snel gegaan besef ik mij achteraf, waarschijnlijk heb ik daarom nog zoveel klachten . Het voornaamste wat ik ervaar zijn de angstklachten. Dit uit zich in lichamelijke en geestelijke klachten. Deze klachten zijn erg uiteenlopend. Heel erg angstig in sociale situaties. Slechte eetlust, trillen, slecht slapen. Veel spierpijnen. Deprimerende gevoelens. Nog veel meer, maar dat zijn er teveel om op te noemen. Wat ik altijd als erg lastig heb ervaren is het begrip in je omgeving. In het begin is er veel begrip maar na vele maanden wordt dit steeds minder en word je soms gewoon een beetje moe van jezelf. Je wilt zo graag dat het beter met je gaat, maar het duurt gewoon erg lang. Het is het dubbel en dik waard, dat wel!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...