Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Cura

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  26
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Cura

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Cura

  Huiskamer 15 feb

  Hallo allemaal, ik ben nu ongeveer 20 maanden benzo vrij na meerdere jaren 4mg clonazepam te hebben geslikt. De afbouw is binnen 3 maanden gegaan (eigenlijk veel te snel). Dat heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat de afgelopen 2 jaar erg zwaar zijn geweest. Het gaat nog altijd met ups en downs. Maar de ups zijn steeds beter en de downs zijn steeds minder erg. In al die maanden heb ik geleerd om enorm naar mijn eigen lijf te luisteren. Het was voor mij erg belangrijk om een goede balans te vinden tussen ontspanning en inspanning. Ik ben er nog altijd niet maar ik denk momenteel op zo'n 70%. Het is een lange moeilijke weg om te stoppen maar ik garandeer jullie dat het leven zoveel beter is zonder die troep!! Sterkte en succes aan jullie allemaal
 2. @Annie87 Als ik het goed lees ben je nog erg instabiel. Ik vraag mij dan af of een baan wel bevorderend zou werken in je herstel. Misschien zou je de afleiding voorlopig beter kunnen zoeken in sport of hobby. Werken in je huidige staat zou misschien alleen maar voor meer stress zorgen.
 3. Cura

  Dinsdag 1-10-2019

  Fijn. Goed om te horen. Je hebt de meeste ellende achter de rug. Ja ik werk alweer een tijdje volledig. Ben achteraf misschien wat snel begonnen, maar heb er ook geen spijt van. Net zoals jou heb ik ook mijn mindere dagen en ben ik nog erg gevoelig voor spanningsvolle situaties.
 4. Ja de terugvallen zijn enorm herkenbaar en frusterend. Ik werk in de thuiszorg en moest soms gewoon braken tussen de cliƫnt door in de beginperiode. Ik heb mij er doorheen geslagen, of dit de beste methode is vraag ik mij wel af. De spanningen en angsten waren met perioden soms wel erg heftig. Maar nogmaals, alleen maar thuis zitten was voor mij niet het beste medicijn. Ik werk inmiddels al ongeveer 9 maanden fulltime. Wel nog met aangepaste werkzaamheden (geen leidinggevende functie, minder verantwoordelijkheid). Dat blijf ik de komende maanden zeker nog doen. Als ik het goed begrijp ben je nog niet begonnen met werken, maar twijfel je? Probeer die druk van buitenaf vooral los te laten. Die mensen weten niet wat jij voelt. Voor mij is sporten buiten het werk om enorm belangrijk. Dit verlicht enorm mijn angst en spanningen en maakt mijn hoofd leeg. Ik moet mijzelf soms van de bank slepen maar ben achteraf zo blij dat ik gegaan ben. Misschien is dat een optie voor je als je iets van afleiding zoekt.
 5. Cura

  Dinsdag 1-10-2019

  Dankje @Cyclad58. Hoe lang ben jij nu van de benzos af en wat zijn nog je klachten in het algemeen?
 6. Cura

  Dinsdag 1-10-2019

  Hallo allen. Na een heel tijdje laat ik ook weer iets van mij horen. Ondanks dat ik ongeveer 16 maanden van de benzodiazepines af ben blijft het vaak nog erg zwaar. Elke maand gaat het ietsje beter. Nog steeds veel last van angst, spanningen, pijnlijke spieren, onrust, schrikachtig gevoel en nog allerlei klachten. Ik merk wel dat ik weer beter in mijn vel zit. Het voelt niet elke dag meer aan als overleven maar kan weer genieten van sociale activiteiten, sport, werk en andere zaken. Ik heb meer energie. Mijn dagelijkse batterij houdt het steeds langer vol. Geen middagdutjes meer over het algemeen, normaal ritme is voor mij belangrijk. Ik heb nog steeds een hoop stappen te zetten, maar het gaat de goede kant op! Veel succes en sterkte aan jullie allemaal.
 7. Hallo Annie. Ik ben zelf ongeveer 16 maanden benzo vrij (4mg clonazepam dagelijks voor aantal jaar). Na ongeveer 2 maanden benzo vrij ben ik begonnen met werken. Dit ging stapsgewijs, beginnend met 8 uur per week. Ik heb zelf een fijne ervaring met de bedrijfsarts en mijn werkgever die mij uiterst serieus namen en naar mij luisterde. Het werken zelf deed mij goed, en zorgde voor afleiding. Zeker in het begin was het soms erg zwaar. Maar alleen maar thuis zitten was voor mij niet de oplossing. Voor mij is het dus een goede keus geweest om wel te gaan werken. Geef wel duidelijk je grenzen aan. Veel liefs en sterkte.
 8. Fijn om de positiviteit bij jullie allen te lezen. Ik ben weer grotendeels opgeknapt van de alcohol ervaring, heeft toch een weekje geduurd. Vanavond lekker niks, avondje op de bank. Fijne avond allemaal!!
 9. Bedankt voor je antwoord kannietmeer. Hier ga ik zeker wat mee doen.
 10. Hoe ziet jullie voedingspatroon eruit? Zijn er bepaalde voedingsstoffen of vitamines die bevorderlijk werken in het herstel? Zelf eet ik veel groenten en fruit. Ik heb het idee dat ik momenteel vrij gezond eet, veel afwisseling. Hier voel ik mij ook goed bij.
 11. @Kannietmeer Lief van je, dankje. Dat mag van jou ook gezegd worden. Koffie heb ik net zoals jullie ook altijd moeite mee gehad. Erg jammer want ik vind het wel lekker. Zodra ik dit drink voel ik mij erg opgejaagd, onprettig gevoel.
 12. Hallo allemaal. Ik meld mij ook weer eens. Een vervelend weekje achter de rug. Ben dit zelf schuld, was met vrienden opstap en wilde nog eens alcohol proberen. Dit is mij zeer slecht gevallen en ben er minstens een weekje beroerd van geweest. Ik voel mij dan weer erg angstig, en wordt als het ware weer een half jaar teruggegooid qua ontwenningsklachten. Ik krabbel sinds gisteren weer een beetje op. Ik ben bekend dat alcohol op dezelfde receptoren werkt, maar ben toch weer te eigenwijs om het te ervaren. Ik heb het afgelopen jaar geen alcohol gehad en ik ervaar dit ook totaal niet als probleem, geen moeite mee. Dus bij deze weer een reminder om hier voorlopig van af te blijven. Hopelijk gaat het jullie allen goed
 13. @Robbin Ik heb een mindere week achter de rug. Ben dit geheel zelf schuld. Ik was een avondje opstap met vrienden, heb nog eens geprobeerd alcohol te nuttigen. Zeer slecht idee! Heb mij een hele week beroerd gevoeld (erg angstig etc, alsof ik meteen een half jaar wordt teruggegooid qua klachten). Voor mij dus een wijze les en de draad weer oppakken. @Meisjeamsterdam Hallo. Ik heb inderdaad mijn afbouw in een kliniek doorgebracht zoals Robbin aangaf. Hier heb ik in 3 maanden 4mg clonazepam afgebouwd. Dit gebeurde onder begeleiding van een psychiater. Ik kan wel stellen dat ik doodziek de kliniek uitging. De maanden die daarop volgde waren het zwaarst. Inmiddels ben ik 14 maanden verder en er lijkt sinds vorige maand een betere periode aan te breken. Veel succes verder en als je nog specifieke vragen hebt wil ik ze graag voor je beantwoorden!
 14. Voor mij vandaag een mindere dag. Ik voelde de terugslag gisteren al een beetje aankomen. Vanmorgen werd ik wakker en voelt het alsof mijn hele lichaam onder spanning staat. Ik moet straks werken van 3 tot 11 en gek genoeg gaat dat mij dan meestal wel goed af. Zo wel qua angst klachten, als energie niveau. Fijne dag allemaal!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...