Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Krox

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  15
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Krox

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Goedemorgen @Weegschaal81. Sertaline werkt echt op angstklachten, toch? Ben je er tevreden over? Heb je veel last van bijwerkingen?
 2. Dank je voor je uitgebreige reactie @Weegschaal81. Welk AD slik je nu? Wat was je oude AD? Kan ik ergens je verhaal lezen? En welke benzo bouw jij nu af? Ik moet het idd laten rusten en dealen met de situatie. Ik heb wel het idee dat ik een AD nodig heb, alleen al vanwege het feit dat mijn hele chemische huishouding is verstoord door ooit te beginnen aan een AD. Ik had duloxetine (cymbalta). Behoorlijk heftig middel om af te bouwen. Vandaar mijn angst om weer te starten.... Ik zal moeten vragen welke AD het best werkt bij een angststoornis en continue negatieve gedachten.... .. Dit blijft een zoektocht.
 3. Hi @Weegschaal81, ik voel me slecht door de hele situatie. Ik had mezelf van de AD afgeholpen (heel langzaam). Maar op een gegeven moment belandde ik weer in een depressie door alle ontwenningsverschijnselen . Dus at en sliep ik niet meer. Omdat ik niet meer sliep, zou dat komen doordat ik depressief was. De artsen herkenden de ontwenningsverschijnselen die ik noemde niet.... Dat was mijn oude angst. En dus: nieuwe opbouw AD proberen. Maar dat wilde ik eigenlijk niet. En het werkte niet (escitalopram). Ondertussen kreeg ik (omdat ik nog steeds niet sliep) eerst oxazepam en later bij de GGZ, 2.5mg lorazepam voor het slapen (dat was eind mei). Daar wilde ik niet verslaafd aan raken , dus werd het 1mg lorazepam met een antipsychoticum erbij (quetiapine ). Daar werd ik nog nerveuzer van en dus mocht ik op mijn eigen verzoek zolpidem proberen. Nooit is er gesproken over goed afbouwen van lorazepam. Dat zou ik volgens de arts wel kunnen stoppen zodra ik me beter voelde. Zolpidem werkte helaas niet. Dus bleef het bij 1mg lorazepam en 50mg quetiapine. Door alle stress sliep ik nog niet rustig. Omdat de escitalopram niet werkte moest ik dat ook maar in eigen tempo afbouwen. Later kwam ik bij een andere psychiater. Ondertussen had ik mezelf naar 0.5mg lorazepam toegewerkt en een halve zolpidem (5mg) en minimale dosis quetiapine (6.25mg). Ook hier: nul komma nul hulp bij. Omdat ik nauwelijks kon eten, stelde de nieuwe psychiater voor om mirtazapine te nemen voor de slaap. Nog een middel erbij. En verder afbouwen escitalopram. En. .. Zei ze: begin maar met je oude AD. Want dat heeft ooit gewerkt. Dus nu vast ook. Er werd me niet gevraagd waarom ik het niet meer wilde slikken (vanwege bijwerkingen). Maar goed. Lang verhaal kort: ik slaap nu goed op 0.5mg lorazepam , 2.5mg zolpidem en 3.75mg mirtazipine. Ik heb dus zelf alle dosissen zo laag mogelijk getaperd en geen quetiapine meer. Ik zit nog op 2mg escitalopram (kort geslikt). Welke ik dus ook afbouw. Ik heb dus in een korte periode allerlei verschillende middelen gekregen. Terwijl ik altijd zo clean mogelijk geleefd heb. Ik ben ontzettend moe nu. Heb er heel veel angsten bij , vanwege lichamelijke klachten (dichtgeknepen keel, zwaar hoofd enz.). Ik weet dus niet meer van welk middel en welke afbouw ik nu last heb. Ik twijfel nu dus zelf of ik niet echt aan mn oude AD moet beginnen, omdat ik me zo rot voel en geen normaal leven meer kan leiden. 'Begeleiding' door artsen van GGZ. Ik heb er een hard hoofd in. Niemand in mijn omgeving beseft dat ik depressief ben door al deze medicatie en het gerommel. Sorry voor het warrige verhaal. Hoop dat je me kunt volgen.
 4. @Weegschaal81, ik heb het geslikt. 3x. Kreeg door de afbouw weer allemaal problemen. Veel angst en depressie. En niet meer slapen. Vandaar dat ik benzos kreeg. Om te slapen! Maar nu ben ik dus nog verder van huis. Voel me zo slecht. . Ik moet van iedereen weer aan de AD. Nu twijfel ik. Als ik me zo slecht voel, heb ik ook de kracht niet om ├╝berhaupt af te bouwen. Maar een opbouw van een AD is ook weer pittig. Ik weet het dus allemaal niet meer... ...
 5. Hoi allemaal. Ik ben benieuwd of jullie een antidepressivum slikken naast de benzo afbouw? En helpt dit?
 6. Ik heb behoefte aan een maatje /Hulp in de omgeving van Leiden ivm afbouw benzodiazepines. Woon je in deze omgeving? Laat het me weten!
 7. Krox

  Lorazepam stoppen?

  Maar @Enna91, slik je nu dus nog maar een korreltje lorazapam? Ik denk dat je dat wel kunt afbouwen, hoor. Wat was je maximale dosis?
 8. @Kaida74en @karin123 Ik slik ook mirtazipine, ongeveer 7.5mg. Hoe voelen jullie je daarbij? Ik ben behoorlijk suf de volgende dag. Maar weet nu niet of dit van de lorazepam afbouw komt of door de mirtazipine. Mijn bloeddruk is vrij laag en voel me geregeld duizelig. Alsof ik flauw ga vallen. Slik al die slaapmiddel omdat ik tot nu toe niet meer uit mijzelf kon slapen. Ook overdag geen dutjes. Heel vermoeiend allemaal. Bleegh
 9. Krox

  Lorazepam stoppen?

  Hoi Ad, Dank je. Ik bedoelde inderdaad afbouw van 10% per week! Desnoods 5%. Ik slik de lorazapam idd savonds... weet dus niet of verdelen zinvol zal zijn? Bedankt voor je uitgebreide reactie!
 10. Krox

  Lorazepam stoppen?

  Hoi @Cyclad58en @Enna91, ik heb ongeveer hetzelfde gedaan als Enna. Van 2.5mg, naar 1.25mg en toen van 1mg naar 0.5mg (gebruik sinds eind mei) . Daar zit ik nu op. Ik ervaar helaas wel ontwenningsverschijnselen. Althans , ik denk dat het van de lorazepam komt. Hele enge schokken in mijn hoofd. Geen brainzaps. Maar iets anders. .. De laatste halve milligram wil ik dus heel voorzichtig afbouwen. 25% per week eraf. Ik ervaar dat de medische wereld er heel makkelijk over praat en denkt. Ik voel me zo alleen. Nu lees ik dat de halfwaardetijd van lorazepam heel kort is. Zou het in dat opzicht beter zijn om de lorazepam nog een keer op te delen en de helft smiddags te nemen? Dus 0.25mg smiddags en dan 0.25mg savonds en dan bij afbouw steeds minder... Ik weet dat het weinig is. Maar reageer dus heel heftig. Heb ook nog zolpidem en mirtazipine voor slaap. Maar dacht :eerst de lorazepam eraf... Groetjes Krox
 11. Krox

  Vloeibaar afbouwen lorazepam

  Wat aardig dat je het hebt opgezocht! Ik ga m bestellen. Had er al 1. Maar die werkte niet goed..
 12. Krox

  Vloeibaar afbouwen lorazepam

  @Kannietmeer, Dank je wel. Met hoeveel microgram bouwde je af? En had je dan nog last van ontwenningsverschijnselen? Bouwde je per dag af? Ik ben er als de dood voor.. Ik kreeg van de GGZ lorazepam en nu (na 2 maanden) durf ik er niet zomaar mee te stoppen. Volgens mij heb ik al problemen gehad, want ze gaven me in het begin 2.5mg voor het slapen en later 1mg met quetiapine. Toen 1mg met mirtazipine. Wat een ellende allemaal. Ik zit nu op 0.5mg met mirtazipine. Maar wil die 0.5mg dus wat voorzichtiger afbouwen. Heb ook nog 5mg zolpidem erbij.... zowel de zolpidem als de lorazepam werken niet voor slapen.... Gaat het nu goed met je @Kannietmeer?
 13. Krox

  Afbouwen Zopiclon

  @Kzegmaarzo, heb jij mss een link van de site waar je kunt vinden welke voedingsmiddelen/vitaminen je nodig hebt bij gebruik van benzo en/of antidepressiva?
 14. Krox

  Vloeibaar afbouwen lorazepam

  @karin123 Dank je wel, ik zoek eigenlijk een weegschaal die in 0.001mg weegt.Heb jij toevallig ervaring in het zo langzaam mogelijk afbouwen van 0.5mg lorazepam? Ik gebruik het in de avond. In 1x de helft eraf lijkt me te veel.
 15. Hoi Op welke manier kun je 0.5mg lorazepam (avond) vloeibaar afbouwen? Ik las wat op een Engelse site, maar begrijp het niet helemaal. Ik wil het graag in water mengen. Sommige mensen hebben het ook over een weegschaal. Maar waar koop je een weegschaal die in microgrammen weegt? Wellicht staat het al ergens, maar ik hoop dat iemand het weet. Groetjes
×
×
 • Nieuwe aanmaken...