Spring naar bijdragen

Lonneke

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    18
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw
  • Interesses
    Archeologie en schilderen. Hele brede belangstelling.

Lonneke's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Het is nogal laat, maar ik ben de kerst en oud en nieuw ook droog doorgekomen. Ik was gelukkig niet in gezelschap van echte drinkers. :-)
  2. Hoi, allemaal. Ik ben een halve week niet op het forum geweest. Ik vergat het steeds. Er speelt zoveel door mijn hoofd. Negatief maar ook veel positief. Maar geen druppel alcohol. Dit is nu de 12e dag. en woensdag bij een kerstborrel geweest. Heb getoast met een leeg glas en daarna aan de sinaasappelsap. Straks ga ik bij een vriendin gourmetten. Ze vroeg wat ik wilde drinken en ik heb gezegd GEEN wijn, maar light frisdrank. Zij is helemaal geen alcoholfan. Vindt ze niet lekker, dus ik hoef ook niets te weerstaan wat in zicht staat. Morgen naar de Schouwburg in Gouda en daarna logeren bij een zus. Misschien dat er bier gedronken wordt door bijv mijn zwager, maar dat moet ik kunnen hebben. Kortom het gaat GOED!
  3. Hoi!! Ik was daarnet uit mijn evenwicht. Beetje teleurgesteld in een man. Had ik verdorie meteen trek in wijn. Ik moest boodschappen doen. Ik zag me in de AH al voor gaas gaan. Gelukkig zit er een Turkse supermarkt op mijn plein. Daar verkopen ze geen alcohol. Die dans ben ik ontsprongen. En de trek is weer weg. Ik ga zo douchen en nog ff schilderen en dan is het weer bedtijd.Dan is het de 4e avond zonder wijn. Ik voel me wat fitter en ik heb ook al een paar dagen geen maagzuur branden. Valt me op.
  4. Ik ben het met Erik eens, Spirit. Wisseldiensten werken geen structuur en standvastigheid in de hand. Ik ben nu ook aan een weekstructuur a h werken. Dat geeft meer psychische rust en meer kans van slagen om alcohol achterwege te laten. Ik heb zelf in de verzorging gewerkt met wisseldiensten. Ik weet hoe dat is.
  5. Ik heb me vanochtend niet aangemeld, maar dit was de derde avond zonder... Dus ik meld me droog af. Het gaat goed. Bloeddruk is wel nog steeds te hoog. Dinsdag krijg ik een 24 uurs meting tot woensdagmiddag. Ik ben zo klaar met die hoge bloeddruk. Ik loop veel ipv tram. Het is vaak goed weer. Maar ik wil echt mijn conditie opbouwen met kettlebells en op de hometrainer.
  6. Lonneke

    Ik stop vandaag

    Dank je wel. Gelukkig heb ik een minder eigenwijs en minder dominant karakter.
  7. Lonneke

    Ik stop vandaag

    Nee, hij leeft niet meer. Hij is in 2008 overleden aan een heel groot herseninfarct. Hij was 62, maar er zo slecht aan toe dat het geen kwaliteit van leven meer was. Hij was ook diabeet, had 2 keer open hart operatie gehad. Hij had Korsakov, dat was mij heel duidelijk. Ik ken het ziektebeeld vanuit mijn werk in vphuizen. Hij nam zijn medicijnen niet in, liet het ook niet meer toe dat thuiszorg ervoor zorgde dat hij med binnenkreeg. Hij was heel slechtziend, zijn huis was te goor voor woorden. Hijzelf ook. Hij had nog maar 1 tand in zijn mond. Ik heb nooit iemand gezien die zo gruwelijk naar * ging. Eigenlijk is het traumatisch om dat als dochter te zien gebeuren. Was het maar mogelijk geweest om hem gedwongen te laten opnemen. Maar dat was vreselijk geweest voor hem. Hij zou het vphuis verbouwd hebben.
  8. Sommige mensen krijgen het moeilijk als ze ergens een vleugje alcohol in proeven. Het ligt eraan hoe heftig je verslaving is, lijkt mij.
  9. Goh. Ik heb wat gemist. Als ik heel snel naar jullie toe reis, denken jullie dat er nog een kamer voor mij vrij is?
  10. Arrenslee Pact Kerst 2016 Jannigje Lieve Bob met zijn baby-olifantje Monster MijnGerrit Lars Jane Mootje Hub SBS Bol met twee hondjes 2 katten 3 vissen en een sprinkhaan Nancy Lonneke Goed idee dit. 1e kerstdag zit ik thuis. 2e kerstdag met familie naar theater. Oud en nieuw mogelijk alleen. Is er ook een oudejaarsavondpact?
  11. Lonneke

    Ik stop vandaag

    Hoi, Basta. Ik heb vandaag geen last gehad. Ik dronk een fles wijn per avond. Mijn vader dronk twee flessen overdag en nog een halve fles vieux of whiskey s 'avonds. Is in een keer drooggelegd in de gevangenis. Hij was met de auto frontaal tegen een huis aan gereden. Kreeg een taakstraf, maar hij opende al een tijd geen post meer. Door die drooglegging heeft hij psychoses gehad en zijn hersenen raakten nog meer beschadigd. Die man heeft afgezien. Vreselijk. Ik heb een makkie. Mijn bloeddruk was dalende, maar daarnet toch weer te hoog. Trekt vast wel bij over een paar dagen. En ik zal vast ook gaan afvallen. Yessss!
  12. k heb ook twee keer een burn out opgelopen. k verwachtte het onmenselijke van mezelf. Zeg inderdaad tegen jezelf: De koek is op. En tegen de bedrijfsarts. Bij een burn out duurt het minstens een half jaar voor er weer genoeg koekjes zijn gebakken. Ik ben al meer dan 5 jaar a h bakken. Lol
  13. Vast wel. Voor je menstruatie en de eerste dagen van je menstruatie ben je kwetsbaarder, emotioneler door hormonen. Sommige vrouwen hebben dan heftige trek in chocola. Anders trakteer je jezelf toch op een reepje.
  14. Lonneke

    Ik stop vandaag

    Bedankt voor de informatie en jullie lieve woorden. Ik voelde me vandaag prima. Ik heb ook goed geslapen vannacht. Ik heb me behoorlijk vermoeid met heel kleine pietepeuterige dingetjes schilderen. Een paar schilderijen zijn bijna af, waaronder een portret van Tori Amos, een geweldige zangeres. Dus mijn ogen zijn best wel moe en ik zal vast een beetje inkakken straks. Wijn pepte me altijd weer op, maar ik ga straks lekker op tijd slapen. Shazam. Teken je niet meer? Werd je er toen rustig van? Ik word helemaal stil en rustig in mijn bewegingen. Net alsof ik geen ADHD heb. Wacht effe.... ik meet mijn bloeddruk. Vanochtend was die netjes. 149/98 en pols 70 (de laatste tijd steeds tegen de 100!) Nu 163/111 en pols 89. Ik las ergens dat je bloeddruk tijdelijk omhoog kan gaan als je stopt, maar ik moet mijn avondpillen nog innemen.
  15. Lonneke

    Ik stop vandaag

    Fijn jullie reacties! Ik heb me voorbereid op het stoppen. Ik heb de afgelopen week muziek gebruikt die de hersengolven tot bedaren brengen. Er zijn bewustzijnsniveau's van heel allert of zelfs hyper tot diep in slaap en van alles ertussen. Dan ga je van heel allerte beta naar alpha-golven en ben je gewoon wakker maar rustiger. Het lijkt te werken bij mij. Misschien placebo-effect, maar als het wat doet is het goed. Ik heb valeriaantabletjes voor rust, ik heb een spaarpot gemaakt en goud bespoten. Een fles wijn kost E4,-. Ik ga het geld dat ik uitspaar in die pot doen elke week en ik ga sparen voor een weekendje Brugge. Zoiets. Ik ga tot zeker 21 uur schilderen. Dan zit ik in een flow en ik weet dat als ik geen alcohol drink, ik vroeger op de avond suf word. Dus zo ongeveer van de ezel rol ik mijn bed in. Ik heb de voordelen en nadelen van stoppen opgeschreven. Er zijn veel meer voordelen. Dat motiveert. En ik hoop steun te vinden bij het forum. Van mijn familie en vrienden moet ik het niet hebben. En zo nog wat meer motiverende dingetjes. Zo ben ik ook met roken gestopt in 2008 en ik rook nog steeds niet, dus ik kan het. Het mot. Lol
×
×
  • Nieuwe aanmaken...