Spring naar bijdragen

Moups

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    15
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Recente profielbezoeken

754 profielweergaven

Moups's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Moups

    Moeps

    Hallo allemaal! Bedankt voor de onstersteunende woorden, doet me goed! Vanavond vertrekken we voor een lang weekendje er tussenuit. Ben dus even van de radar! Heb net de jaargangen 2016 en 2017 van het tijdschrift LEF ontvangen. Dus ik hoef me dit weekend niet te vervelen zonder het forum! Leesstof genoeg. Ik bekijk het dag voor dag, en vandaag drink ik weer niet! Fijn weekend allemaal, ik meld me zondag of maandag weer!
  2. Moups

    Moeps

    Zondag, 1 week zonder alcohol! Een mooi begin en ik voel me best trots. Tot vorige week gingen er toch heel wat flessen naar binnen per week! Het lijkt wellicht wat makkelijk te gaan, maar ik ben me zeer bewust van de komende periode en het einde van de beginners-euforie (been there...) En onderhuids is het ook allemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Ik ben 24/24 met het stoppen bezig, ofwel op dit forum, ofwel in mijn gedachten, ofwel met het schrijven in mijn boekje, ofwel met het lezen in 2 verschillende boeken. Vandaag een nieuwe uitdaging. 2 van mijn 3 kinderen waren afgelopen week bij oma en opa (schoolvakantie). Ik kon dus buiten mijn werk thuis heerlijk zelf rondklungelen en vrijwel 100% van mijn tijd aan mezelf besteden. De oudste was weliswaar wel gewoon thuis, maar ook schoolvakantie en dus erg veel buitenshuis met vrienden. Nu nog een paar uurtjes relatieve 'rust' en tijd voor mezelf, voordat ik weer in de moederrol moet schieten en gewoon weer mezelf op de tweede plek moet zetten. Natuurlijk volledig logisch en dat is ook gewoon wat ik wil uiteraard, maar ik zie er eerlijk gezegd nu wel een beetje tegenop. Ben bang dat de trigger naar ontspanning en anti-stress aan het einde van de dag groter zal zijn. Kortom, de eerste week leek vrij makkelijk, de vuurproef begint nu. Maar ook die zal ik doorstaan, daar gaat het niet om, maar minder makkelijk denk ik. Denk nu niet dat ik mijn kinderen als excuus gebruik dat ik ben gaan drinken of dat ik nu weer zou gaan drinken. Dat is absoluut niet het geval. Mijn onrust nu is vooral gericht op het feit dat ik straks niet meer zoveel met mezelf bezig kan zijn en van daaruit bang ben om zomaar weer in de nog niet zo oude gewoonte te vervallen. Met andere woorden, ik moet nu extra mijn best doen om me goed bewust te blijven van mijn keuze, terwijl ik veel meer afgeleid zal zijn. Ik weet niet of ik echt duidelijk ben zo, denk het niet, ben bang om mezelf weer voorbij te lopen. In ieder geval, vandaag drink ik niet!
  3. Moups

    Moeps

    Bedankt allen!! Het doet me zo goed te lezen dat alles wat ik ervaar eigenlijk heel gewoon is en er gewoon bijhoort. Eigenlijk ben ik gewoon een klassiek geval! Ik hoor gewoon bij het groepje mensen die niet de automatische rem hebben. Soms voel ik me zo'n outsider! Bedankt ook @bumperjim voor de nuchtere kijk op wat nou eigenlijk zielig is! Nu is het zaterdag 18h15 en dus een avond bij uitstek om het weer moeilijk te hebben zoals gister. Grappig genoeg, heb ik dat gevoel nu totaal niet! Ik kijk ontspannen uit naar een avondje thuis met een pizza en een goeie film (of 2)! Fijne avond allen
  4. Moups

    Moeps

    Vrijdagavond 20h30.... het ergste gevaar is nu wel geweken....maar oef! Dat was toch nog even niet zo makkelijk! Voel me vanavond echt heel moe, en eigenlijk gewoon ook triest. Dat ik niet mag drinken. Dat ik niet kan drinken en dat ik niet wil drinken. Ik probeer er een positieve draai aan te geven, met alles wat ik afgelopen tijd hier gelezen heb, maar vanavond was/is het even moeilijk. Morgenochtend weer fris uit bed, dat is dan weer wel een fijne bijkomstigheid en nu al vast een fijne troostgedachte! Ik maak het niet laat vanavond, het lijkt wel of alle energie er even uit is. Is dat nog steeds het ontgiften??
  5. Moups

    Moeps

    Bedankt! Die had ik even nodig! Inderdaad de 'verslaafde Moups' die de kop opsteekt en de boel probeert te bagataliseren! Gelukkig helpt jullie ervaring om de twijfel weer te doen omslaan in heldere gedachten! Zoals je zegt @bumperjim , het gaat niet om het etiketje. De twijfel is weer weg. Ook mijn lichaam doet gezellig mee om me te laten voelen dat er wel degelijk sprake is van verslaving (met of zonder etiket). Het weekend staat voor de deur en daar waar ik afgelopen dagen niet de minste aandrang voelde om te gaan drinken, moet ik nu wel even alle zeilen bijzetten om de komende dagen niet te zwichten. Begin van deze week heb ik een lange lijst vervelende gebeurtenissen en dagelijkse narigheidjes opgeschreven die allemaal door de drank werden veroorzaakt. Van kleine bijzaakjes tot grote genante en ingrijpende gebeurtenissen, alles staat kriskras door elkaar zoals het in me opkwam. Goed om nu alweer even te lezen. O ja, daarom ga ik de eerste ook vandaag NIET drinken! En morgen ook niet, en overmorgen, en....en...en.... Dit is echt alsof ik het geschreven heb, zo 100% aansluiting! Dit laat ik niet meer gebeuren!
  6. Moups

    Moeps

    Wanneer ben je eigenlijk echt verslaafd? Dat vind ik wel lastig. Ik vind mezelf verslaafd, maar mijn leven draait gewoon door. Heel veel mensen weten van niks. Nu ik 3 dagen niet heb gedronken, gebeurt er ook niks met mijn lichaam. Wel heel moe en nogal geïrriteerd, maar daar is het ook de tijd van de maand voor. Dus of er een verband is? Al jaren drink ik elke dag ongeveer 1 fles wijn minstens, vaak meer. Al jaren heb ik regelmatig een genante uitglijder in het openbaar. De laatste maanden dronk ik meer dan dat ik liet zien (dus flessen verstoppen en stiekum leegdrinken). De laatste maanden had ik vrijwel elke avond een black-out. Dwz : ik functioneerde wel gewoon, maar wist bij het wakker worden niet hoe en wanneer ik in mijn bed was beland. Ook niet wat er de laatste uren (?) besproken is. Al jaren probeer ik mijn alcoholgebruik in de hand te houden. Dit lukt dus niet, correctie : lukte tot nu toe dus niet. Elke onderhandeling met mezelf verloor ik binnen enkele weken/dagen. Al jaren voel ik me schuldig en vol schaamte. Ben ik dus verslaafd? Waarom heb ik dan geen trillende handen? Stel ik me dan al die tijd al aan? Waarom neemt mijn omgeving mijn probleem überhaupt niet serieus? Heb ik wel een probleem? Ik sta gewoon bekend als gezelligheidsdier. Uiteraard weet vrijwel niemand hoe ik me onder mijn eigen gebruik voel, maar je ziet het dus niet vanaf de buitenkant. Zomaar wat onzekerheden die op me af vliegen...
  7. Moups

    Gevallen en nu weer opstaan

    Hallo Marguerite! Ik herken me heel erg in jouw verhaal. Ook ik woon in een bekende wijnstreek in het buitenland. Misschien wel dezelfde als jij, wie zal het zeggen. In ieder geval loop ik tegen dezelfde plaatselijke 'waarden' aan als jij : wijntje bij de lunch, wijntje of sterker als apéro en wijntjes aan tafel. O, kom je gezellig tussendoor eventjes langs, wijntje?? Ik woon hier nu 20 jaar en in die tijd is de gewoonte er behoorlijk ingeslopen. Helaas is er voor mij geen houden aan, ik hou het dan ook niet bij 1 of 2 en zelfs niet bij 4 of 5 wijntjes. De knop is nu dus weer een keer om, met als verschil dat ik nu ook niet eens wil proberen te minderen of wil onderhandelen met mezelf. Vanaf nu is het gewoon niks, noppes, nada. Een goede uitspraak las ik van jou hierboven : niet omdat ik streng wil zijn voor mezelf, maar ik besef nu eindelijk dat de wijntjes mij gewoon helemaal niets brengen, behalve ongeluk en narigheid. Ook ik wil voor mijn eigen gezondheid gaan en dus voor een alcoholvrij bestaan. Hartstikke goed van je dat je je nu al bijna 3 maanden alcoholvrij staande houdt tussen alle drinkenden en met je drinkende man (mijn man ook!). Ik hoop en wil dat ik over 3 maanden hetzelfde kan zeggen!
  8. Moups

    Moeps

    Marguerite, die ga ik direct even opzoeken! Een AA-groep heb ik inderdaad over nagedacht. Ga ook even op de dichtsbijzijnde groep Googlen. Ondertussen druk bezig met mijn eigen dagboekje volschrijven met mijn gevoel van nu, spreuken en dingen die ik vast wil houden. Voor straks, als de eerste euforie weer omslaat in : ach eentje kan toch wel. Dat wil ik deze keer dus niet! Ook een NL boek aan het lezen, luchtig boek : Ik ben Loïs en ik drink niet meer. En een Frans zelfhulpboek. Nou ja, ook nu dus nog 24/24 met alcohol bezig, maar nu even op een opbeurende en helende wijze en niet een destructieve en zelfslopende wijze. Dag voor dag, ik ga ervoor!
  9. Moups

    Moeps

    Bedankt voor de reacties! Klopt inderdaad, ik kom en ik ga. In mijn eigen draadje dan. Ondertussen lees ik met vlagen mee op andere draadjes. Vaak heb ik daar zelf dan ook wat aan op dat moment en voel ik mee met wat er geschreven wordt. Of pik er uit wat me aanspreekt. Ik vind het moeilijk om mezelf open te stellen. Dat merk ik hier ook. Ik bedoelde met een maatje niet de verantwoordelijkheid delen of afschuiven. De keus om niet te drinken is die van mij. Ik ga het proberen: Het forum wordt mijn "buddy"! Wat betreft de professionele hulp : dat ligt hier in Frankrijk toch wat moeilijk. Dan bedoel ik dus echt hier, waar ik woon. In de grote steden of zelfs gemiddelde steden zou dat best beter geregeld zijn. Dat klinkt waarschijnlijk als een excuus en dat is het natuurlijk ook, maar die stap is me nu nog te groot. Sinds deze zomer heb ik verschillende mensen om me heen ingelicht over mijn drankprobleem. Dat is nieuw, ik praatte er nooit over. Ik vind dat moeilijk en spannend om toe te geven en beschouw het dan ook als een overwinning dat ik dat nu steeds vaker doe. Niet als statement ofzo, maar ik wil het ook niet meer verbergen. Wat betreft de termijn; het is absoluut mijn bedoeling om ook na die 40 dagen niet meer te drinken. Maar zover vooruit kijken vind ik een beetje eng. Vandaar dus die fictieve termijn. Ter geruststelling. Maar eigenlijk is het gewoon dag voor dag en zoveel mogelijk dagen/weken/maanden/jaren.
  10. Moups

    Gemengde gevoelens

    Hannahs, misschien ben je er nog niet, maar ik zou willen dat ik was zoals jij nu bent. Succes, je bent een voorbeeld voor mij!!
  11. Bonsoir! Ik ben Moeps, en ik ben er weer, helaas! 2 jaar na mijn eerste post, maar al meerdere jaren daarvoor, moet ik helaas constateren dat ik nog altijd bij af ben . Ik begin dus weer een keer van voor af aan. Deze keer vanaf aanstaande maadag 40 dagen 0%. Dus tot 01/12/2018 en wellicht meer... dat is natuurlijk de bedoeling!!! Maar nog eng! Tot nu toe heb ik het elke keer geprobeerd in mijn eentje. Ben bezig geweest met de online Jellinek, maar dat is toch erg onpersoonlijk. Ik woon niet in NL. (wel in Frankrijk sinds 20 jaar). Hier is er natuurlijk ook verslavingszorg, maar toch anders. Ik ben nog niet klaar om het traject hier in te gaan. Gewoon omdat er nog teveel een taboe op ligt. Ondertussen heb ik wel begrepen dat het in mijn eentje niet lukt. Helaas maar waar. Ik zou het erg fijn vinden om een on-line 'maatje' te hebben. Iemand die al verder is in het proces dan ik en met wie ik regelmatig (1x per week?) contact heb per mail of Whatsapp (ofzo) over de voortgang en de valkuilen. Ik verwacht geen crisis-opvang en ook geen 24/24 service. Maar iemand waarmee ik mijn onzekerheden kan delen en die datzelfde of soortgelijk heeft meegemaakt. Natuurlijk is er ook dit forum, maar ik zou graag een 1 op 1 contact hebben, om het achterste van mijn tong te kunnen laten zien. Iemand? Stuur een pb, alvast bedankt! Hartelijke groet,
  12. Moups

    Moeps

    Bonsoir! Ik ben Moeps, en ik ben er weer, helaas! 2 jaar na mijn eerste post, maar al meerdere jaren daarvoor, moet ik helaas constateren dat ik nog altijd bij af ben . Ik begin dus weer een keer van voor af aan. Deze keer vanaf aanstaande maadag 40 dagen 0%. Dus tot 01/12/2018 en wellicht meer... dat is natuurlijk de bedoeling!!! Maar nog eng! Tot nu toe heb ik het elke keer geprobeerd in mijn eentje. Ben bezig geweest met de online Jellinek, maar dat is toch erg onpersoonlijk. Ik woon niet in NL. (wel in Frankrijk sinds 20 jaar). Hier is er natuurlijk ook verslavingszorg, maar toch anders. Ik ben nog niet klaar om het traject hier in te gaan. Gewoon omdat er nog teveel een taboe op ligt. Ondertussen heb ik wel begrepen dat het in mijn eentje niet lukt. Helaas maar waar. Ik zou het erg fijn vinden om een on-line 'maatje' te hebben. Iemand die al verder is in het proces dan ik en met wie ik regelmatig (1x per week?) contact heb per mail of Whatsapp (ofzo) over de voortgang en de valkuilen. Ik verwacht geen crisis-opvang en ook geen 24/24 service. Maar iemand waarmee ik mijn onzekerheden kan delen en die datzelfde of soortgelijk heeft meegemaakt. Natuurlijk is er ook dit forum, maar ik zou graag een 1 op 1 contact hebben, om het achterste van mijn tong te kunnen laten zien. Iemand? Stuur een pb, alvast bedankt! Of is mijn vraag/oproep volledig ongepast? In dat geval, sorry! Hartelijke groet, Moeps
×
×
  • Nieuwe aanmaken...