Spring naar bijdragen

plof

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    4.052
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    21

Alles door plof geplaatst

  1. Ach, ik zie dat Elma een berichtje heeft geplaatst op 31-12. Oud en nieuw ging goed. Niets gedronken: gewoon gewerkt. Relatie staat een beetje onder druk omdat ik de laatste tijd noodgedwongen heel veel werk en niet zoveel vrije tijd meer heb. Waar ik echt blij mee ben, is het veel beter slapen na een jaar of twee stoppen. Met de wisseldiensten en druk werkrooster, is het een zegen om goed te kunnen slapen. En verder is het stapje voor stapje. Nog steeds. Zelfs na ruim 2 jaar stoppen.
  2. plof

    Woensdag 11 januari

    Goedemiddag, Voor de mensen die het zwaar hebben tijdens de wintermaanden: de vogeltjes beginnen weer te zingen 's ochtends vroeg. Het afbakenen en claimen door de mannetjesvogels begint weer vanaf dat het daglicht langer schijnt. In de herst was het gezang helemaal verdwenen. Als je goed luistert, hoor je de lente en de zomer al. Hier gaat het goed. Eindelijk uit de uitkering. Beetje grieperig, maar wel kunnen werken. Ben blij dat ik tegenwoordig goed slaap. Geen alcohol drinken zorgt er voor dat je wind mee hebt. Dingen vallen de goede kant op. Vaker wel dan niet. Geduld hebben en vertrouwen hebben dat het goed komt; iets wat ik heb moeten leren tijdens het stoppen. Langzaam leer ik het wel. Fijne dag iedereen!
  3. plof

    Dinsdag 15 november

    Gefeliciteerd AR! welterusten iedereen
  4. plof

    Dinsdag 15 november

    En jannigje, gefeliciteerd met je verjaardag!
  5. plof

    Dinsdag 15 november

    Even tussendoor: je kunt van het vocht van de stoofpeertjes ook heerlijke waterijsjes van maken.
  6. plof

    Dinsdag 15 november

    Natuurlijk is overleggen en praten het beste. Maar als je je grenzen niet aangeeft, dan weet een ander niet waar die liggen.
  7. plof

    Dinsdag 15 november

    Nee jen, mensen die naast elkaar wonen moeten rekening met elkaar houden. Dus je moet er júíst elke keer iets van zeggen. Er is geen enkele andere manier voor een ander om jou grenzen te leren kennen. Maar wel gewoon op een nette en vriendelijke manier. Misschien hem even op de koffie vragen. Als hij vervolgens jou grenzen niet respecteert en waardeloze normen en waarden op nahoudt, dan mag je zeker hem oordelen op zijn gedrag. Maar dan nog, moet er elke keer bij overlast actie worden ondernomen. Eventueel kan je ook met hem onderhandelen. Max een half uur. Dan weet je wanneer het begint, ook gelijk wanneer het eindigt kan je even een blokje om ofzo.
  8. plof

    Dinsdag 15 november

    Daarnaast stelt politie wel prioriteiten. Dus de politie bellen om 1 uur 's nachts is misschien voor de eerste keer wel prettig omdat je dan wel weet dat de politie komt.
  9. plof

    Dinsdag 15 november

    Jen, je kunt ook een bemiddelaar inschakelen. Of je kunt naar een keertje overdag naar het politiebureau gaan en vragen wat je het beste kunt doen. Maar uiteindelijk zal hij moeten stoppen. Anders komt de politie alsnog en eventueel worden zijn gereedschap gevorderd. Hij hoort echt zich aan de normale tijden te houden en dat mag je ook van hem vragen.
  10. plof

    Dinsdag 15 november

    Jen, de tijd tussen 10 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends is bestemd voor nachtrust. Dat betekent dat geluidsoverlast gemeld kan worden bij de politie (na eerst bij de buurman te verzoeken te stoppen). Ik denk dat het ook zo werkt in België. Overigens is na 8 uur 's avonds normaal om niet meer te timmeren, verbouwen of te klussen. En zulke normen en waarden gelden voor iedereen. Dus om 8 uur even bij de buurman langs gaan om vriendelijk te vragen of hij wilt stoppen. Om 10 uur de politie bellen.
  11. Kohtje, ik heb het niet over de uitspraak van een woord, maar het benadrukken ervan. Daar zit een verschil in gebruik van accenten. De accenten bij "hé" en "hè" zijn belangrijk voor hoe het uitgesproken moet worden. Bij het woord "en" is de uitspraak duidelijk, bij het benadrukken van dat woord in een zin komt er een accent aigu bij: "én".
  12. Goedemiddag, AR, veel succes met het stoppen! En Bol, wat fijn dat vrijwilligerswerk je goed bevalt. Hier erg druk. Het leven is rennen of stilstaan.
  13. plof

    J*n draadje

    Jen, welkom terug!
  14. Ah, een draadje voor taalfouten. Accent grave wordt vaak verkeerd gebruikt om korte lettergrepen te benadrukken. Sinds spellingswijziging van 1996 moet dat een accent aigu zijn. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over "èchte stoppers". Dat moet natuurlijk zijn "échte stoppers".
  15. Interessante topic. Het probleem van minderen is dat het schrijven erover op dit forum andere mensen kan triggeren. Daarom is het, denk ik, goed om een aparte topic te beginnen, zodat andere mensen die snel getriggerd worden, dit niet hoeven te lezen. Ik denk dat als je naar manieren zoekt om te stoppen met drinken of om te minderen, dat je bezig bent met stoppen met de alcoholverslaving. Het is een worsteling, omdat je nog verslaafd bent aan de alcohol. Een adb-er, geheel gestopt of minderaar, heeft een rust, want het gevoel "ik ben klaar met alcoholverslaving" is veranderd in "alcoholverslaving is klaar met mij". Het is een gevoel dat steeds sterker wordt naar mate langer gestopt is. De zoektocht is over. Daarnaast denk ik, dat iemand die nog rookt, niet succesvol kan minderen. Omdat roken het verslavingsmonstertje in stand houdt. Het minderen is echter niet geheel onnuttig, omdat het bijdraagt bij de zoektocht wat wel en niet werkt om te stoppen. Ieder persoon is verschillend en ieder heeft een eigen manier om te stoppen. En de zoektocht is een fase die iedereen doormaakt bij het stoppen. Ik denk dat als je succesvol wilt minderen, Smart, eerst een jaar moet stoppen met alcohol. De verslaving uit je systeem halen. Daarna stoppen met roken. Dat een jaar volhouden. Daarna matigen met lekkernijen, anders eten, gezonder eten en dan kun je kiezen of gestopt wilt blijven of dat je af en toe een drankje wilt doen, bij het uit eten gaan, of oud en nieuw, of een ander zeldzaam moment, waarbij je van te voren weet dat er op dat moment geen trek is, en dat je zeker weet dat het bij 1 of 2 glazen blijft. Voorzichtig uitproberen, want het mag geen moeite kosten. Zodra het rekenen en plannen wordt zoals Fruit dat zei, kan je maar beter geheel gestopt blijven.
  16. Beetje late reactie op het filmpje van Peter de Graef dat geplaatst is door Erik. Heel leuk filmpje. Het blijkt dat Peter de Graef ook verslaafd is geweest aan de alcohol en ermee heeft geworsteld. Met "zitten" bedoeld Peter mediteren. Interessant stukje over zijn verslaving op 4 minuut en 2 seconden.
  17. Ik bedoel meer op maat gemaakte schoenen via internet. Die zijn een stuk goedkoper. Google eens op 'women tailored shoes'. Soms is het niet echt helemaal op maat gemaakt, maar kan je wel kiezen uit 5 verschillende breedtes. Is het meer customizen, maar heb je het voordeel dat je het weer terug kan sturen. Ik heb bijvoorbeeld mijn op maat gemaakte schoenen via itailershoes voor 80 euro. Maar dat is voor mannen.
  18. Heb in de buurt een plek gevonden met 14 tamme kastanjebomen bij elkaar. Van de week maar eens kastanjes verzamelen en er iets lekkers van maken.
  19. Goedenavond iedereen Leuk mutsje, Vol! Rapi, ik ben ooit verkoper in wandel- en bergschoenen geweest. Langer dan een half uur schoenen passen heeft geen zin, want dan voel je niet meer of schoenen goed zitten of niet. 12 paar is echt te veel. Daarnaast is het moment van passen ook belangrijk, omdat voeten bij het opstaan minder dik zijn dan aan het einde van de middag. Dat kan een halve maat schelen. Als je de neiging hebt om te klein te kopen, dan dus 's middags passen. En in de winkel een half uurtje passen, is eigenlijk niet lang genoeg. Thuis inlopen en dragen en dan nog een keer beoordelen of ze goed zitten. Zo niet gewoon terugbrengen. Daar hoef je geen frustraties over te hebben, dat is normaal. Schoenen moeten vanaf het eerste moment lekker zitten, anders zullen ze dat nooit doen. En verder goed inlopen. Ik doe daar gerust een maand over met nette schoenen. De eerste paar weken worden nieuwe nette schoenen alleen binnen gedragen. Als je moeilijke voeten hebt, zijn op maat gemaakte schoenen niets voor jou? Ik heb gisteren ook nieuwe schoenen gekocht. Gebaseerd op ouderwetse werkschoenen. Retro style, lekker eigenwijs. jowan, leuk dat je italiaans leert. Elke dag een kwartiertje het nieuws lezen in italiaans zal je erg goed helpen. Maar uitspraak is ook belangrijk. Laatst sprak ik het woord "gnocchi" uit en blijkbaar deed ik dat al 20 jaar fout.
  20. plof

    Vrijdag 9 september

    Dankjewel voor de felicitaties. Maar ik ben nog erg voorzichtig. We zullen zien. Ze zullen alles nog screenen: ziektes, werkgevers, opleidingen etc. Hmm... Dus er voor gaan en niets verwachten. Spirit, roken is toch wel iets smeriger dan drinken. Alles gaat stinken. Je haar, je huis, je kleding. Gele vingers. En dan nog die vieze ochtenrochels onder de douche omdat alles eruit moet. Van die diepe omhooggebrachte slijmballen die met veel gerochel en gehoest eruit komen, omdat ze blijven plakken aan de slijmwegen.
  21. plof

    Vrijdag 9 september

    Rap, als je af en toe nog drinkt, dan kan je tot een week later na het drinken nog een sterke dip of kort moment van depressiviteit meemaken. Soms blijft de dip afwezig. Soms is het al bij het ontnuchteren en soms pas 5 of 7 dagen later. Dat laatste was voor mij een eye opener. De dip hoeft dus niet direct na het drinken te volgen. En ja, het is een baan in de beveiliging. Vooraf zei de recruter dat ik er niet al te veel van moest verwachten. Achteraf blijkt het een superprestigeus project te zijn, dat zelfs in de wereld van beveiliging als een pareltje wordt beschouwd. Dat had de recruter niet helemaal begrepen. Hopelijk krijg ik deze kans.
  22. plof

    Vrijdag 9 september

    Gefeliciteerd met Nancy met 2 jaar! En veel succes met stoppen met roken. Hier geldt ook: dag voor dag, stap voor stap. Ik vind stoppen met roken anders dan stoppen met drinken. Stoppen met roken is voor mij moeilijker dan stoppen met drinken. Het verslavingsmonstertje is meer aanwezig. Maar gestopt blijven vind ik met roken weer gemakkelijker dan met drinken. Het lijkt erop alsof de kans op terugval bij alcoholverslaving langer aanwezig blijft dan bij roken. Rapilos, hier een stukje over vitamine D van Erik op donderdag 5 februari dit jaar in het draadje van woensdag 4 februari. Het lijkt erop dat ik met mijn neus in de boter ben gevallen en waarschijnlijk een hele leuk baan met opleiding krijg. Dat zal een grote stap in het herstelproces zijn! Eerste twee sollicitatiegesprekken gingen goed. Volgende week het opleidingscontract tekenen. Dan nog de screening goed doorlopen. Dat duurt een beetje langer. Hopelijk kom ik er doorheen. Voorzichtig ben ik al heel erg blij: dit ziet er goed uit. Iedereen een fijn weekend!
  23. plof

    vandaag gestopt

    Succes Peter, dag 1 van heel nieuw ander leven. Stap voor stap, dag voor dag.
  24. Het lastige van katten is inderdaad dat ze lijden in stilte. Want pijn laten zien is zwak en dat maakt je tot prooi. Gelukkig zit je kat aan de pijnstilling, spud.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...