Spring naar bijdragen

kruidenthee67

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    9.434
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    70

3 Volgers

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Recente profielbezoeken

6.531 profielweergaven

kruidenthee67's Achievements

Ervaren Forummer

Ervaren Forummer (3/4)

Statusupdate

Toon alle statussen van kruidenthee67

  1. Dinsdagochtend, 5 januari...het jaar gaat gewoon door...gelukkig maar. Niks 'nieuws', frisse start, voornemens...of ja gewoon? Dat nou ook weer niet. Corona, lockdown...beperkingen en vrijheid tegelijk. Raar, oncomfortabel...ook fijn...dubbel. Zoals alles twee kanten heeft in het leven.  Door het sluiten van de scholen is mijn verwachtte drukke agenda plots relatief leeg. 

    En het is maar net aan welke kant ik 'wil' zijn. Ja, wil zijn...ik kan kiezen.  Of ik mee ga in mijn drama. Of ik moeilijke dingen uit de weg ga, of ze juist aan ga om er van te leren.  En soms ook nee te zeggen om van te leren :) Met een gezonde dosis nieuwsgierigheid, lef...euh....vertrouwen.

    Ook wat discipline, want zonder 'oefenen' gaat het allemaal niet gebeuren...blijven doen wat vertrouwd is gaat automatisch, ook de manieren die niet meer werken.  Nieuwe acties vragen aandacht en ja, discipline. En overgave.  En nuchterheid.  Langere tijd ook. Dat is voor mij geen discussie. En komt op alle fronten terug...in persoonlijke ontwikkeling, relaties, werk...Drank, verdoven (in welke vorm dan ook) vertroebelt.  En dramatiseert. Laat je in denkcirkels blijven die niet kloppen en destructief zijn. Ik ben niet perfect. Ik maak fouten. Ik weet het niet altijd.  En dat is oké.  

    Vind ik dat altijd oké? Nee hoor! Regelmatig hang ik nog uit in die negatieve cirkel. Die me belemmert om licht en voluit te leven. En schiet ik van positief naar negatief of andersom.  Maar...over de hele lijn zie ik ook dat ik er mee kan dealen...er minder lang in blijf hangen. Eerder aan de bel trek. Hulp zoek. En toepas wat ik al weet. Wat helpend is. Verantwoording neem voor mijn eigen welzijn. 

    Dat is winst, pure winst.  

    Een proces, weg, pad. Nooit klaar.  Nieuwsgierig naar de uitzichten die nog komen. De zijwegen die ik kan inslaan. En ja, ook bang. Voor het nieuwe. Bang om geen controle te hebben.  En dan kijk ik naar mijn kinderen, hoe zij nog steeds onbevangen en nieuwsgierig hun pad opgaan. En dat ik mee mag lopen. Soms aan de hand, maar steeds meer aan de zijlijn. Met vertrouwen. Ze inspireren me. En spiegelen.  

    'Nuances' komt bij me op. De grijstinten waarnemen. Niet als saai...maar als 'rust'.  En kunnen bewegen, van zwart naar wit...door het landschap met zijn vele gradaties in grijs...onderzoekend.  Dat voelt wel soms saai. En dan realiseer ik me ook dat dat in feite ook een verslavingsgedachte is...'een kick' willen, zwart of wit...maakt niet uit, kick is kick, negatief of positief. En nu zit ik hier achter mijn pc...in een kleur grijs....saai? Dat is dus helemaal aan mijzelf...ik voel rust in mijn hoofd en lijf nu...is dat saai? Nee, dat is fijn. Ik kijk naar buiten en zie vogels, wel 10 mussen die bezig zijn broodkruimels op te pikken...kan er uren naar kijken....saai? Nee....aanwezig. Dat is het...op mijn plek. Met aandacht.  'Thuis', zo heb ik het onlangs voor mezelf opgeschreven. En thuis is het fijn. 

     

    Ik wens iedereen voor dit jaar 'thuis'.  En als je even weg bent van 'thuis'  dat je de weg terug weer vindt.

    Zelluf doen, niet alleen...keep up the good work.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...