Spring naar bijdragen

Ella

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    221
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Alles door Ella geplaatst

  1. Ella

    Jaarpact

    hallo ! Dank je! het voelt echt heel prettig. Het nuchtere leven bevalt ontzettend goed. soms steekt het idee om te drinken de kop op . vooral deze eerste echte zomer en vakantie zonder de drank was wennen . De gedachten aan het verleden , de ellende , depressies en zelfhaat helpen mij op zulke momenten . Daar wil ik nooit meer naar terug. Het leven heeft nu zoveel moois te bieden . En dat ben ik, maar ook de mensen om mij heen, zijn dat waard! op naar de 2 jaar! liefs Ella
  2. Ella

    Jaarpact

    Zeker Bob! Ik let niet echt meer op de tijd . Maar, toch een mijlpijl !
  3. Ella

    Jaarpact

    Wat gaat het goed hier
  4. Ella

    Jaarpact

    Dank je Bob. Ik ben trots , dankbaar en .... op adem! Gefeliciteerd allemaal !
  5. Ella

    Jaarpact

    Dank en... Gefeliciteerd allemaal ! Wat tikt de heerlijk, nuchtere tijd kalm verder . Top zijn we!
  6. Ella

    Jaarpact

    Hi Bob! Het gaat goed. Met soms een behoorlijk gevecht. Er zitten nog moeilijke dagen tussen. Ik ben er nog en neem het dag bij dag met mijn pijl op het jaar gericht. Dank voor het vragen !
  7. Ella

    Jaarpact

    Ja Bob . De tijd tikt gewoon door . Nog een maand . En nog velen daarna
  8. Ella

    Jaarpact

    Dank je! Ik ben trots als een Pauw !
  9. Ella

    Jaarpact

    Ja dat klopt. dank je hartelijk voor het toevoegen
  10. Ella

    Jaarpact

    Ik zou graag meedoen op het pact . Kan ik toegevoegd worden ?
  11. Ella

    Jaarpact

    Wat knap ! Van harte gefeliciteerd.
  12. Hoi steph. nee, ik heb niet veelvrienden die drinken . wel vrienden die soms sociaal drinken . Ik wil ook geen drinkers om mij heen . Mij zul je niet meer in een kroeg zien na het middaguur . het is wijs nu te kiezen met wie je wel of niet omgaat. Waar je mee omgaat ......
  13. Ella

    Voorstellen . 3 maanden nuchter.

    Dank Lieke . klopt wat jij zegt . Ik ben ook angstig dat ik alle jaren mijn depressie en somberheid en overgevoeligheid heb weggedronken . En, het eigenlijk logisch is: zelfmedicatie . ik heb geen hulp. wel gehad .
  14. Ella

    Voorstellen . 3 maanden nuchter.

    Het gaat niet goed Adrian. Aardig dat jij er naar vraagt. Dank je. Ik drink niet. Ik heb wel last van psychische klachten sinds ik niet meer drink. Deze lijken niet minder, maar heviger te worden met de tijd van stoppen. Dit beangstigd en ontneemt mij moed.
  15. Hallo, ik zoek een maatje . Elkaar steunen en ervaringen uitwisselen . Ik ben iemand met een goede zelfreflectie en empathie en zoek dat ook in een maatje . Voor mij staat de discussie van wel of niet drinken niet centraal ( dat wil ik ook niet meer), maar wel hoe om te gaan met deze nieuwe manier van omgaan met gevoelens , de lockdown , het leven en jezelf en anderen . Ella
  16. Ella

    Voorstellen . 3 maanden nuchter.

    Klagen heb ik niet. Alles gaat kalm en voorspoedig . Ik zie het als een reis. Soms eenzaam , maar dat moet dan ook. Soms met hulp. op naar 2021. ik wens mijzelf en elk ander in dit proces, Alle kracht en liefde voor wat komen gaat . er komt ook veel moois . Dat kan niet anders
  17. Wat zijn dan precies jouw klachten Adrian?
  18. Ella

    Kennismaken

    Veel succes ! Stoppen vind ik persoonlijk niet moeilijk . Het niet meer kunnen vluchten en ander gedrag aanleren wel. Probeer jezelf zoveel mogelijk te belonen de eerste maanden . Met lekker eten , rusten, bloemen . mij helpt het niet te lezen of horen over mensen die nog drinken . Sterkte !
  19. Ella

    Voorstellen . 3 maanden nuchter.

    Dank je. Wat jij schrijft is herkenbaar . Eerdere stoppogingen was de knop niet ECHT om bij mij. Ik voelde mij dan meer slachtoffer van het niet kunnen en niet mogen drinken . Het lijstje symptomen paste toen alomvattend . nu herken ik de symptomen . Maar, ik zal een weg moeten vinden . Mijn brein, lichaam en emoties hebben tijd nodig te Helen . Balans te vinden . drinken is geen goed idee. Dat maakt alles zoveel slechter zie ik nu. pijn hoort bij het leven . Depressieve gevoelens horen bij mijn leven . Veel moois hoort ook bij mijn leven . Het leven . Leven . Wakker zijn. mooie nuchtere kerst mensen .
  20. Ella

    Voorstellen . 3 maanden nuchter.

    Inderdaad. Er staat ook dat wanneer je het lijstje symptomen leest , iedere stopper er mee te maken heeft . hoe, hoe lang , in welke volgorde , ja dat verschilt . ik vind het stigmatiserend . Het lijkt mij ook niet helpend .
  21. Ella

    Voorstellen . 3 maanden nuchter.

    dry drunk syndroom . Bestaat dat ? Iedereen die stopt heeft toch zulke symptomen bij tijd en wijlen ? Anders zou stoppen en gestopt blijven niet zo lastig zijn . Het is 2 stappen voor en 1 naar achter . Ik heb vertrouwen : het heeft tijd nodig .
  22. Ella

    Voorstellen . 3 maanden nuchter.

    Hoe lang drink jij niet meer? ik vermoed zo dat ik met de drank ook vaak depressief was. Maar er minder van meekreeg door het drinken en de katers. Er komt een oplossing voor . Daar vertrouwen in hebben . Beter depressief zonder dan met kater Adrian.
  23. Ella

    Voorstellen . 3 maanden nuchter.

    Goed dat je jezelf hebt verwend ! We sparen veel geld uit en we verdienen het aardig zijn voor onszelf . Geen katers en drankstress . Wat een top kerst ! warme dagen toegewenst
  24. Ella

    Voorstellen . 3 maanden nuchter.

    En weer een dag overleefd ! De dagen voor kerst zijn lastig . maar, ook gezellig , nuchter , op orde . De stemming hoeft er niet ingedronken te worden . Het is goed zo . Gewoon dag voor dag . geen stress over de drankvoorraad .
×
×
  • Nieuwe aanmaken...