Spring naar bijdragen

Remi1

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    1.521
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    19

Berichten geplaatst door Remi1

  1. Aangrijpend vind ik het. Ieder jaar weer huil ik bij de televisie met de verhalen van zoveel leed bij mensen, huil ik bij 2 minuten stilte, en vlag ik beide dagen. 

    Nu wacht ik op het defilé dat straks door m'n straat rijdt. Toeterend en zwaaiend. M'n krukken staan startklaar om langs de straat terug te zwaaien en..daar moet ik vaak ook bij huilen.

    Ik ben een jankpot.:rolleyes:

  2. @Claudius Je schreef net over dat je vroeger veel in de tuin gewerkt had enzo, is het misschien een idee om dat weer op te pakken? Een volkstuintje of zo, zoals @Roberto doet?
    Dan ben je lekker bezig met iets wat je leuk vind en onder de mensen.

    Ik bedenk maar wat hoor want nu op dit moment zit je in je eentje wat te drinken dat is het toch ook niet wat je wilt?

    Door dat stomme drinken zit ik nu ook alleen te wezen ipv een gezellige sociale dag te hebben. Heb me eigen vandaag al minimaal 80x voor me harses geslagen; What was I thinking?

  3. Wat leuk die verhalen over vroeger.

    Mijn heit had vroeger ook altijd moestuin met allerlei groenten en aardappelen ook wel. Her en der wat fruitbomen ook, Eieren van onze kippen.
    Ook ging mijn heit vaak te vissen en dan aten we weer snoek of zo, of hij ging zeevissen dan aten we schol en schar etc. Onze vriezer onderin de diepe kelder zat altijd tjokvol, wij kinderen moesten altijd mee helpen om alles in porties in te vriezen. Of augurken en komkommers in het zuur in weckpotten die op de kelderplank stonden. Van al die lekkere verse groenten maakte mijn mem altijd van die heerlijke verse groentensoep, daar kwamen geen kant en klare vers- pakketten of zakjes en pakjes aan te pas hoor! Daar begon ze dan op zaterdagochtend vroeg al mee voor op de zondagmiddag, ik mocht dan de gehaktballetjes draaien en de peterselie knippen.

    Ik heb zelf de groentensoep nooit zo lekker gekregen als mijn mem en mijn groentensoep ruikt ook niet zoals die soep van mem.

  4. Dat is lief @Roberto. Een kopje muntthee is veel veiliger ook. Dan kan ik zelfgebakken appeltaart mee brengen als je wilt? Ik kom wel vaker in Groningen met de boot maar dan moet ik nog wel even de exacte locatie weten om te kijken op de waterkaart of het vaarbaar is voor mijn boot. (vaste bruggen, bedieningstijden bruggen, hoogten/ diepten etc)

  5. 6 uur geleden zei Yana:

    Bedoel je dat je daarvoor lange tijd niets gedronken hebt of bedoel je dat je lange tijd niet naar de kroeg bent geweest?

    Toen in november de palliatieve zorg voor mijn heit van start ging heb ik drastisch de fles de rug toegekeerd. Want dit was/is iets wat ik maar 1 keer zo goed en bewust als mogelijk kon doen voor heit in de eerste plaats, maar ook voor mezelf. Hetzelfde nog steeds in december toen we begonnen met de palliatieve sedatie en heit overleden is. Ook de eerste 3 maanden na heit z"n overlijden heb ik heel bewust puur het rauwe rouwen gevoeld.

    En op een oersaaie zondagmiddag in april kreeg ik spontaan het idee om eens even naar de kroeg te gaan en dus zo geschiedde. Toen ik een paar dagen later terug naar de kroeg ging om verhaal te halen wat er precies met mij was gebeurt en de rekening te betalen schrok ik ervan want er stond een rekeninkje van een flutbedragje. Het waren enkel een paar speciaalbiertjes geweest meer niet.
    Tenzij dat ik, zonder dat ik het nog weet, gevoerd ben maar dat weet ik dan dus niet meer.

  6. Vandaag de jaarlijkse feestelijke opening van het vaarseizoen voor de leden in onze vrijwilligershaven.
    Dat is altijd heel leuk en gezellig met spelletjes als je zin hebt, of gewoon met elkaar zitten kletsen en hapjes, drankjes,  en een bbq en zo.

    Nu is het niet zo dat ik tegen mensen lieg over hoe het komt dat ik met krukken loop hoor. Ik vind dat als ik de ballen heb om te zuipen tot ik letterlijk en figuurlijk omdonder dan moet ik nu ook de ballen hebben om te zeggen dat ik stomdronken was, en dat zeg ik dus ook gewoon tegen iedereen die ernaar vraagt. Want ik denk niet dat je perse alcie moet zijn om om te donderen in de kroeg van den drank.
    Maar ik ben er nu wel om thuis gebleven want ik kan zoooo verhipte lastig met die rotkrukken lopen he. Soms zie ik er mensen zo op weg krukken maar ik snap echt niet hoe die mensen dat doen!

    En zo zit Remi dus uiteindelijk vandaag maar wat allenig op de bank.
    Wel heb ik husband de deur uitgewerkt richting de haven want die zou al thuis blijven om mij. Nou nee dus, dat dacht ik even niet. Hou toch op man, wegwezen en veel plezier hoor, anders zou ik me nog bezwaarlijker voelen dan dat ik nu al steeds doe.

  7. 1 uur geleden zei Roberto:

    @Remi1, sorry, maar toen ik dit vanmiddag las moest ik lachen.
    Je begint op mijn buurman te lijken...

    Al eerder heb je hier geschreven dat je bang was om in een mantelzorg gat te vallen.
    Vanwege je heit en man.

    Hoe staat het daar nu mee, met jou bedoel ik?
    Heeft dat hiermee te maken?

     

    Nou nou nou Roberto. Stell dat wat je hier schrijft allemaal klopt en waar is, wat valt er dan precies om over te lachen? 

  8. 10 minuten geleden zei bumperjim:

    De kunst is het begrijpen waarom

    Ik ben het er niet mee eens dat stoppen met gebruiken voor iedereen beter zou zijn hoor.

    Mij hoor je niet zeggen dat het gezonder is om te gebruiken maar sommige gaan al dood zonder (psychisch).

  9. 2 uur geleden zei bolletje:

    Hé Remi hoe is het met jou?

    Oke moest even een drempel over maar vooruit dan maar.. ik ben niet voor niets hier weer op het forum aan het schrijven, dat heeft een reden helaas.


    Ik ben een 4 bijna 5 weken geleden naar de kroeg gegaan weer eens sinds lange tijd. Het leek me "weleens weer kunnen sinds lange tijd, ontspanning".
    Het enige wat ik me nog herinneren kan is dat ik daar was, speciaal bier dronk; En dat is het.
    Volgende is dat ik wakker werd in mn bed met een zere voet en niet meer kon lopen.

    Achteraf schijn ik gevallen te zijn en hebben ze me in een auto gedragen, thuis gebracht en me mijn huis ingedragen en naar bed gebracht.

    Nu loop ik al bijna 5 weken met krukken want m"n enkelbanden gescheurd.
     

  10. 15 minuten geleden zei Musashi:

    Ja ik ben ook al die jaren onder de indruk geweest (en misschien nog steeds zo) dat ik met alcohol ‘behapbaarder’ ben voor anderen. 
    Ondanks (of net omwille van 😜) alle uitleg hierover de laatste dagen) ben ik nog steeds niet helemaal mee met die ‘dry drunk syndrome’ en het verband hiermee. 

    Nee? Ik heb je hierin gevolgd (in je reactie"s op dit onderwerp) en dat dacht ik a,l dat je niet mee bent, in jou ogen, maar dat valt reuze mee hoor. Ik heb een paar pogingen gedaan om het te omschrijven/ uitleg erover te schrijven maar ik heb het steeds niet gepost want om het precies onder woorden te brengen is lastig vind ik. Wat ik van jou gelezen heb dan begrijp je het heel goed hoor alleen is het een nog een kwestie van oefenen om het bij jezelf tijdig te herkennen maar dat komt nog wel, dat heb ik al wel gezien. Sterk is dat hoor. Daar heb je van mij geen verdere uitleg bij nodig denk ik, ontdek het zelf maar, dat kun jij wel :rose:

     

  11. Om het bij mezelf te houden dan maar.. Ik was onder invloed beter te genieten dan zonder.
    Zonder alcohol kon ik behoorlijk gefrustreerd zijn en soms nog steeds wel, eerlijk toegegeven. Daar ga ik niet omheen breien want dat is gewoon nog steeds weleens zo.
    Heel vervelend want ik weet het zelf en ik merk het zelf eerder op dan mijn omgeving inmiddels dat heeft zijn voordelen maar ook zijn nadelen.
    De dry drunk in mij leeft dus nog steeds, helaas.

  12. Ja maar @lady jane als jij of ik op een openbaar forum schrijft kun je reactie"s verwachten.
    Daar kunnen mensen of reactie"s tussen zitten die je misschien niet moet maar zou je/ ik dat dan niet moeten bedenken voordat we openbaar posten?

    Ik kan moeilijk World Wide posten en verwachten dat de hele wereld z"n typvingers stil houdt tegen mij.

  13. @Roberto Haal maar beter namen weg denk ik, want het gaat er niet om wie dat doen, het gaat om jou he. Om wat het met jou doet en waarom. Snap je dat?
    Jij bent hier voor jezelf en je haalt eruit wat voor jou helpende is; dat geldt voor iedereen zo. De negeerknop gebruiken en dat ook kenbaar maken is iets wat ik persoonlijk ook niet zo goed begrijp en eerder een soort van struisvogel- en vriendjespolitiek vind en je eigen daarmee zelfs tekort doet. Als ik mezelf ergens heb leren kennen is het hier op dit forum wel. En nee dat was heus niet altijd even leuk en aardig, dat was ik zelf ook niet maar daar heb ik van geleerd.

  14. Waarom vind je dat gemeen @Roberto?
    Ik kan er niet mee zitten hoor. Ik heb niemand op negeren, nooit gehad ook.

    Pas wanneer ik het zou overwegen zou ik mezelf eerder afvragen waarom ik dat zou willen?
    Lees ik dan iets wat ik niet had willen lezen?... en zo ja; waarom dan? 
    De antwoorden daarop zijn voor mij veel belangrijker om te weten lijkt me ipv het bij een ander neer te leggen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...