Spring naar bijdragen

Strijkbout

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    611
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    4

Berichten geplaatst door Strijkbout

  1. 13 uur geleden zei Donny:

    Hoop het @Strijkbout heerlijk jouw nuchtere kijk op dingen! Blijf echt wel dat ik een vervelend gevoel houdt rechterzij en onder mijn borst maar de arts leek het ook onwaarschijnlijk maar zeker weten doe je het nooit 

    Ik heb er zelf ook wel ervaring mee. Ken volgens mij wel wat je bschrijft.

    Njah, doe gewoon ff die check. Dan kun je iig 'enge' shit voor jezelf afsluiten.

  2. 2 uur geleden zei Donny:

    Huisarts geweest en ik krijg echo volgende week donderdag . Hij heeft alles gevoeld en heeft gezegd dat met mijn perfecte bloedwaarden van twee jaar geleden het bijna onmogelijk is dat het cirrose is . Ik zie niet geel heb geen vergrote lever en ben fit . Om mij gerust te stellen toch maar een echo wat ik natuurlijk weer spannend vind want wat als ik wel cirrose of iets dergelijks heb . Nou ja daar ga je ook niet gelijk dood aan dus wordt vervolgd ! 

    0% kans cirrose. Dat gevoel wat jij beschrijft is volgens mij eerder herstel op bepaalde plekken in je lijf.

  3. 1 uur geleden zei Denise82:

    Oh zo herkenbaar!!! 

    Wat ik wel heb voel me angstig soms.... hoor zoveel over mensen die plots sterven jonge mensen die kanker  krijgen...vroeger hielp een glas wijn dan om me wat te kalmeren nu moet il iets anders zoeken......

    Het leven is vergankelijk en je bent hier nooit gekomen om hier voor altijd te zijn, niemand.  Kan bijzonder ontnuchterend werken dat heel diepgaand en nuchter onder ogen te komen. Juist dat soort dingen echt goed realiseren en werkelijk in de bek te kijken kan een hele verlichting in je bestaan brengen.

    Net als je beseffen dat je totaal niet bijzonder bent en niet het centrum van het universum. Dat is echt hoe de gemiddelde mens in het leven staat, pure onwetendheid. Lastig voor het ego, maar dat ego is toch niet echt. 

  4. Op 17-12-2023 om 12:40 zei Wijntjeofmeer:

    Huh?? En nu reageer je met je "oude" account! Je kan er dus wél bij! Je hebt waarschijnlijk dezelfde inloggegevens gebruikt?! :unsure:

    Op mijn smartphone sta ik altijd automatisch ingelogd op dit profiel, maar geen idee wat de inlogcode is. Ik zit hier altijd liever op op de pc ivm langere teksten typen. Vandaar...

  5. 22 uur geleden zei CharlieDonker:

    Omdat ik een enorme angsthaas ben kies ik voor een kwartje per dag, omdat de kans op bijwerkingen en extreme reacties bij het per ongeluk in aanraking komen met alcohol (dus niet door drinken maar het parfum/sausjes e.d.) me dan kleiner lijkt. Denk wel dat dit me gaat helpen niet te drinken, want ik wil echt niet ziek worden.

    Met sausjes en alcohol zou ik geen risico nemen persoonlijk, omdat je dan het toch direct binnenkrijgt. Maar parfums, handalcohol etc. hoef je je m.i. echt geen zorgen om te maken.

  6. 1 uur geleden zei Wijntjeofmeer:

    @Strijkbout Toeval wil dat ik gisteravond ook op dit forum naar het onderwerp heb gezocht. Daar kwam ik een oud bericht van @bolletje tegen waar jij op had gereageerd: de 4-7-8 breathing techniques. Die heb ik meteen opgezocht  en toegepast: werkte goed! Heb uiteindelijk 5 uur geslapen! Ik heb in het verleden vaak slaapmeditatie toegepast, begrijp dan ook niet zo goed waarom ik daar niet meteen aan heb gedacht. Hoe dan ook, dit ga ik weer invoeren! :D

    Ah top. Dat is fijn om te lezen. :) Kan echt helpen idd. Soms ook niet hoor. Maar goed, hopelijk zo vaak mogelijk wél ;) 

  7. 3 uur geleden zei Wijntjeofmeer:

    De laatste dagen slaap ik verschrikkelijk slecht. Althans, heel kort! Ik ga op tijd naar bed met boek, maar de slaap wil niet komen. Pas tegen drieën of later val ik in slaap. De vitamine B1 doet zn werk, maar dit is ook niet fijn! Ik heb afgelopen weekend de wekker gezet en op tijd opgestaan, maar 's avonds wil de slaap niet komen. Ik maak op dit moment nachten van enkele uren, niet goed voor mij  want 's middags krijg ik zware ogen. Eind van de dag terugrijden naar huis heb ik ramen open vd auto; bang in slaap te zullen vallen.

    Meditatie-oefeningen in bed eens proberen?

     

    Te beginnen met proberen te accepteren dat de slaap even niet komen wil, maar je toch uitrust in bed?

  8. 4 uur geleden zei Etty:

    Dat het een goed idee lijkt om lam te worden gaat buiten mijn bewuste hersendelen om, net als het kloppen van mijn hart en het stromen van mijn bloed.  Het heeft mij ook diverse keren verbaasd, hoe je (iha) iets pertinent niet wilt en het dan toch doet. Ik kom tot geen andere conclusie dan dat ik er geen vat op heb.   Wel op de keuze om niet te drinken. Het is mijn verzekering. 

    Dit ja.

    Ik heb ook regelmatig gehad dat ik met mijn bewuste gedachten heel verstandig dacht, heel gezond overtuigd was van het beste... maar de antabus had ik niet genomen, en die stelde ik ook nog maar even uit... dat kon de hele dag nog. Ondertussen gingen de verstandige gedachtes gewoon door, en ik wist het allemaal heel goed. Maar toch... er is iets op de achtergrond, en stiekem heeft dat al lang en breed de boel bepaald. De verstandige gedachten zijn eigenlijk hol en leeg, en onderliggend is iets op de achtergrond dat van geen wijken wil en lacht om die verstandige gedachtes. Het reptielenbrein? Ik denk 't wel.
    En 's avonds ga ik als een marionet aan een touwtje naar de supermarkt, terwijl de verstandige gedachtes nog tegensputteren. Echt bizar soms om dat te merken.

  9. Is het dan toch waar wat ze zeggen bij de AA: verslaving is een ziekte (eigen vertaling: monster/demoon) dat in je leeft, werkelijk nooit meer ver weg is, en ieder moment paraat staat om ineens wakker te worden en je te grijpen als je niet op let?

  10. Pffff, het lukt dus echt bijna niemand.......... :(

     

    Alhoewel ik mij heel goed kan voorstellen dat de behoefte om een keer echt door te zakken toch vroeg of laat een keer opduikt. Drinken 'voor de lekker', tsja, ik geloof daar niet zo in eerlijk gezegd. Drank is gewoon een drug, en zeker als je veel ervaring hebt met stevige drankroezen, dan wil je dat weer een keer ervaren. Heel logisch eigenlijk.

     

    Maar wel triest dat het dan weer zó gelopen is, met kinderen en vrouw, gezin in het spel die ook al die herinneringen eraan hebben. Vind sowieso dat verslaving/dronkenschap in combinatie met een gezinsleven eigenlijk per definitie een duisterder en nariger karakter krijgt al gauw.


    Lekker laten voor wat het is en niet de kans geven weer voet aan de grond binnen je bestaan te krijgen.

  11. Ergens vind ik deze topics altijd zo grappig. De naam 'ditjes en datjes' past helemaal en doet z'n naam iedere dag weer eer aan. Van die lekkere pietluttige tuttige dagelijkse shit allemaal :lol:

    Je moet wat in je nachtdienst... 

    Btw, het is overdag idd echt heerlijk weer!! Genieten nog ff hoor. Het depri jankweer komt vanzelf...

  12. 1 uur geleden zei Roberto:

    @Strijkbout, lichamelijke afhankelijkheid merk je niet zo snel na 20 jaar (dagelijks) zuipen.
    Dat merk je pas als je gaat minderen of stoppen.
    Lees je eigen berichtje hierboven eens goed.

    Nou ik merk er helemaal niks van als ik stop. Lichamelijke afhankelijkheid is trillende handjes, je ziek voelen als je niet zuipt, fysieke onrust, tot soms zelfs een delier aan toe. You're really really really fucked als je dat level hebt bereikt. Echt nog nooit dergelijke dingen gehad. Ben enkel geestelijk verslaafd eraan.

    Ik dronk overigens ook niet iedere dag. Ik was nog wel een beetje een bewuste drinker. Bewust van de gevaren en bewust van het belang er af en toe een of meerdere dagen tussen te laten zitten. Ook niet met als bewust doel te verdoven.


    Volgens mij krijg je dat pas als je van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat zuipt.

  13. Ik heb geprobeerd de afgelopen tijd drank/wietgebruik gewoon als 'een avondje aan de drugs' te zien (want dat is voor mij ook gewoon), en het dan bij zo'n avondje te laten eens in de zo veel tijd. Maar dat valt ook niet mee helaas. Ook dan is de verleiding groot er 'nog een avondje aan vast te plakken' en dat iedere dag weer opnieuw,. totdat je 3 weken verder bent. Dat werkt voorlopig ook echt nog niet voor mij.
     

  14. 51 minuten geleden zei Beatrix:

    lichamelijke afhankelijkheid

    welnee joh. Dan moet je het wel heel bont maken hoor ;) Dat treedt niet zo gauw op volgens mij. 
    Ik heb het in 20 jaar zuipen iig nooit gemerkt.
    Dat zijn volgens mij de 'ermee opstaners en mee naar bed ganers'...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...