Spring naar bijdragen

Even voorstellen


Droppie

Aanbevolen berichten

Droppie, wat een geweldige vakantie heb jij jezelf gegund. Hier kunnen velen zo tegenop zien, jij laat zien hoe het bij de mogelijkheden behoort. Heb je enig idee hoeveel mensen meelezen voordat ze de stap zetten om forumlid te worden? Jij bent een voorbeeld voor al die lezers. Dank je wel dat je schrijft. :rose:

Beste Monster, wat kwam dit bericht van jou op het juiste moment! Gisterenavond dus dat laatste diner in een restaurant op de laatste dag van de vakantie. Ik zat al weer te denken, misschien toch 1.... 1tje maar als afsluiting van de vakantie, zou toch moeten kunnen, 1tje maar.... Mijn partner (die overigens solidair niet meer drinkt sinds ik gestopt ben) zei meteen dat ik dat niet moest doen, zo jammer zou dat zijn dan had ik het niet de hele vakantie volgehouden..... Ik kon gelukkig weer de helpende gedachten oproepen; het blijft er toch niet bij 1, het is slecht voor mijn gezondheid, als ik dan weer ga door drinken (wat wel in de lijn der verwachtingen ligt) voel ik me morgen weer beroerd, ik ben nu zo goed bezig, dus ik deed het niet. Maar toen ik 's avonds thuis jou bericht las, kwam ik meteen met beide benen op de grond! Ik word als een voorbeeld genoemd en bedankt dat ik hier schrijf! Ik ben hier oprecht ontroerd door en heeft me een enorme boost gegeven om door te gaan en echt niet meer te drinken! Bedankt hiervoor!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag 8 weken droog. Het blijft toch nog steeds wel knagen hoor, af en toe die behoefte die de kop op steekt. Maar ik kan het goed naast me neer leggen, door maar iedere keer alle nadelen voor mezelf te blijven herhalen. Sinds gisteren ook serieus aan de lijn, dus ik heb mijn behoefte aan zoet ook op een zijspoor moeten zetten. Maar het is fijn er nog een uitdaging bij te hebben! We gaan er voor. Ik hoop de kerst, alcoholvrij in een beeldige outfit te vieren..... Maar eerst nog even van het zonnetje genieten! A.s. zondag is het precies 2 maanden alweer......

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het wordt wel iets gemakkelijker, maar het beest van de drank kan je zomaar, op momenten dat je het eigenlijk niet verwacht, weer naar de keel grijpen. Ik zit in de laatste fase van de internetbehandeling en heb daar veel aan gehad. Helpende gedachtes aangeleerd, die ik op zo'n moment kan oproepen. Ook het hardop in mezelf 9 X "STOP" zeggen werkt goed! (niet 10 of 8, nee écht 9, bij mij werkt het!) Ik ben er nog niet, maar wel op de goede weg; 14 dagen vakantie met 5 diners in restaurants zonder alcohol overleefd en ik heb nog genoten ook! Lekker en leuk leven zonder alcohol kan!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Droppie, begrijp ik nou goed dat de volgende forummeeting, zo rond de kerst, voorzien gaat worden van een dresscode?

Uh, dan zouden we in een japonnetje kunnen komen, hoge hakken verplicht.................... allemaal onze eigen herstel vieren ipv cleantijd want we zijn rond kerst immers allemaal even ver; nl onderweg!

Wat fijn dat je zoveel voordelen ondervindt van het clean zijn. Twee maanden alweer, wat gaat dat eigenlijk snel he?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

En dan zit je opeens op 10 weken droog. Vorige week donderdag de internet behandeling/begeleiding van Alcohol de Baas/Tactus beëindigd in de wetenschap dat mijn account nog een half jaar slapend zal zijn en ik altijd nog vragen kan stellen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik hier heel veel aan heb gehad, maar zeker ook aan dit forum. Gisteren mezelf op het jaarpact laten zetten. Zeker ook weer een stok achter de deur. Volgende week eindelijk een intake voor de (kleine, eerste en laatste) tatoeage, die ik wil laten zetten zodat ik mezelf er steeds weer aan herinner dat ik echt gestopt ben. Ook zijn er een paar ontwikkelingen in de persoonlijke sfeer, waardoor ik nog meer gemotiveerd ben om helder en niet labiel te worden. Het enige vervelende is dat ik nog steeds veel last blijf houden van de gewrichtspijnen/spierpijn (zeker 's morgens als ik zo heerlijk helder wakker word) ondanks de magnesium olie en glucosamine waar ik ook mee begonnen ben. Dat laatste zal nog wel even een tijdje duren voordat het gaat werken. Ga donderdag maar weer even naar de dokter voor advies.

Maar al met al ben ik trots op mezelf, ook omdat ik al 8 kg. kwijt ben!

Ik heb weer zin in de toekomst met mezelf en dat heb ik heel lang niet kunnen denken!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Klasse Droppie. Heb je al op artrose gegoogled? Bij mij bleek het dat nl. Hopelijk niet voor jou. Ontgiften kan ook tijdelijke bijwerkingen hebben hoor.

Nou lady jane, dat lijkt er wel op als ik google, word daar niet vrolijk van. Ik neem het in ieder geval mee naar de dokter morgen. Bedankt voor de tip!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik was van plan weer wat te schrijven als ik de 3 maanden heb bereikt, maar ik wilde dit toch even kwijt.

Gisteren bij de apotheek medicijnen gehaald. Legt de assistente aan me uit hoe te gebruiken enzo. Zegt ze: "Met dit medicijn moet u oppassen met alcohol !"

Waarop ik, voor het eerst van mijn leven antwoordde: "Oh, dat geeft niet hoor, ik gebruik geen alcohol!" :D

 

Vanavond weer een mijlpaal; mijn eerste verjaardagsfeest bij iemand thuis (met veel mensen en drank). Ze kennen me niet anders dan met een glas wijn in mijn hand, maar ik zal gewoon zeggen dat ik niet meer drink, punt! Als ze vragen waarom, zeg ik dat ik er klaar mee ben en het voor mijn gezondheid én ook gewicht beter was om helemaal te stoppen. Ik heb het al aan anderen verteld en die reageren over het algemeen heel positief. Op naar het spa'tje rood :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Droppie, fijn om te lezen dat het goed gaat met je.

Het is ook mijn ervaring dat de meeste mensen positief reageren op het feit dat ik niet meer drink (hoewel ze er nu wel aan gewend zijn trouwens).

Enkelen reageerden niet, of kunnen het niet onthouden. Dat zijn precies die mensen, die zelf totaal geen probleem hebben met drank.

 

Hoe is het met je gewrichtspijn? Mocht het geen artrose zijn, dan zou je misschien nog kunnen denken aan de ziekte van Lyme als gevolg van een tekenbeet. Dat wordt vaak vergeten. Maar misschien is het ook nog een kwestie van ontgiften en de glucosamine zijn werk laten doen.

 

Succes verder!

 

Vandaag de uitslag van de foto van één van de pijnlijke gewrichten en er is niets afwijkends geconstateerd, dus ook geen artrose. Ik denk zelf dat het toch te maken heeft met het stoppen. Ik ben al iemand die continue aangespannen spieren heeft, wellicht dat ik dit nu ongemerkt meer doe en zo één en ander overbelast heb. Advies is fysiotherapie. Ga ik wel doen denk ik.

 

De verjaardag is goed gegaan, het was niet zo druk en eigenlijk niemand vond het raar dat ik niet dronk, goed zelfs, ook omdat ik vertelde dat ik aan het lijnen ben denk ik.

Vanavond een nieuwe uitdaging; een diner met mijn man en 5 anderen, die allemaal flink doordrinken en mij ook niet anders kennen dan met een glas wijn in de hand. Ik volg dezelfde tactiek, bij het aperitief meteen vertellen dat ik geen alcohol meer drink en uitleggen dat het beter voor mijn gezondheid is en voor de lijn. Heb wel zin in het eten! Kies dan wel weer de magere gerechten én geen toetje, maar kan me hier best op verheugen!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De laatste dag van week 11, morgen alweer 12 weken droog. Bijna 3 maanden. En ik voel me goed vandaag!

Slik nu glucosamine en sinds kort op advies van MijnGerrti magnesiumcitraat tabletten en ik begin het gevoel te krijgen dat dit werkt!

Bedankt iedereen (zeker de oud gedienden, die nog steeds mensen helpen, petje af!) voor alle goede raad, tips, adviezen, en ondersteuning, ik heb hier zoveel aan!

Soms lees ik een commentaar van iemand op een bericht van een ander en dat kan dan zo binnenkomen, meteen weer met beide voetjes op de grond.

 

Vorige week dus het diner alcoholvrij overleefd. Toen ik vertelde dat ik al zo'n tijd geen alcohol dronk, reageerde één iemand meteen met "wat goed". Iemand anders

was totaal verbouwereerd en viel de mond letterlijk van open. De volgende dag kreeg ik van twee anderen een berichtje dat ze er nog eens goed over nagedacht hadden en het zo goed

en knap van me vonden. Dit sterkt me om het bij andere gelegenheden gewoon te vertellen. Je merkt ook dat bij een aantal ook wel leeft dat ze eigenlijk wel vinden dat ze teveel drinken,

sommige beginnen meteen te vertellen, wat ze eigenlijk gebruiken. Misschien open ik hier en daar wat ogen.....

 

Gisteren ook een positief moment, jongste zoon was op bezoek en bleef gezellig mee eten. Toen we na het eten een spelletje deden en ontzettend plezier hadden, vroeg ik hem of hij

mij veranderd vond sinds ik niet meer dronk. Hij moest even nadenken en vond eigenlijk van niet (godzijdank was ik dus niet zo vreselijk tijdens mijn dronken zijn) maar vond hij mij nu wel vrolijker!

En dat gaan we zo houden!

Op naar de 3 maanden droog!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...