Spring naar bijdragen

Ik moet nu stoppen met gokken


Denise72

Aanbevolen berichten

... Ik heb net jullie verhalen gelezen, was zo blij dat ik dit forum vond. Was al tijden op zoek naar een forum, omdat het vorige forum over gokken al jaren niet meer actief was. En ik wilde zoveel typen. Maar nu ik mij eindelijk heb aangemeld val ik een beetje stil

Maar ga het toch proberen.

Ik ben 44 jaar, heb voor het eerst gegokt toen ik denk ik 17 was. En won toen, ging toen om hele kleine bedragen en zeer zelden. Totdat ik een vriend kreeg die gokverslaafd was. En toen ging ik steeds fanatieker meedoen.

Ben op een gegeven moment gestopt met de relatie en met gokken! Dat voelde heel goed.

Ik kreeg op een gegeven moment een nieuwe relatie. Die heb ik eerlijk verteld dat ik gokverslaafd was, ook al gokte ik toen niet.

Maar hij was wel benieuwd naar het casino en nam mij mee en ging ik weer gokken samen met hem :(

 

Naast het vele geld en de angst betrapt te worden en het elke keer puzzelen met de financieen vond ik het ook enorm zonde van mijn tijd.

 

Op een gegeven moment heb ik toen de knop weer omgezet en ben ik radicaal gestopt met gokken.

 

Maar na een periode waarin veel nare dingen gebeurde ben ik nu jaren geleden weer begonnen met gokken en kan er nu niet mee ophouden.

 

En ik ben het zat. Het gokken maakt mij klein, mijn eigen waarde, mijn zelfvertrouwen, mijn energie alles gaat eraan.

 

Ik was vanavond op zoek naar hulp, ben ook van plan naar de agog te gaan, heb ook al gebeld, maar kreeg antwoordapparaat. Heb ingesproken, maar ga morgen nog maar eens proberen te bellen.

 

Ik hoop dat wij elkaar een beetje kunnen steunen op dit forum, want wat ik al fijn vond is om jullie verhalen te lezen. Jullie begrijpen tenminste dat het niet alleen om het geld gaat.

 

Wat ik heel moeilijk vind, is om om te gaan met de puinzooi die de financiën zijn als je stopt. Ik ga nu geen cent meer uitgeven aan gokken,. Alleen dan kijk ik naar mijn financiële shitzooi en zit er de komende jaren nog geen "beloning" aan het feit dat ik niet gok. 

Hoe gaan jullie daarmee om?

 

Jullie ook allemaal succes met een leuk leven leiden!

 

groetjes van Denise

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een dag niet gegokt!

Bezig geweest met voorkomen dat ik bij geld kan komen.

Geen directe behoefte aan gokken gehad, (maar heb ik nu ook geen geld voor).

Wel paniek, omdat er allerlei boodschappen in huis op zijn en ik nog spullen aan moet schaffen en ik volgende week 2 verjaardagen heb, waarbij ik niet met niks aan kan komen.

 

En dan gaat wel 1000 x de gedachte door mijn hoofd, als ik nu geld win......

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hee Denise, wat goed dat je gestopt bent en welkom op deze site! :)

 

Helaas zijn de fora behalve alcoholdebaas een beetje stil. Ik ben zelf gestopt met alcohol.

 

Wat ik doe is elke dag max 15 minuten besteden aan mijn financiën. Méér kan ik toch niet doen, behalve piekeren. En piekeren lost geldproblemen niet op. Dus ik besteed 15 minuten aan betalen van openstaande rekeningen, checken van saldo, etc. Daarna laat ik het los. Tenminste dat probeer ik. Ik kan de rest van de dag wel op mijn kop gaan staan. Maar als het niet helpt, dan helpt het niet. Na een tijdje wordt het steeds gemakkelijker om het lost te laten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je plof voor jouw antwoord. Werd een beetje bang dat niemand mijn bericht zou lezen :)

Ik ga proberen financieen los te laten, maar is nog lastig.

Ben nu wel creatieve manieren aan het zoeken om goedkope leuke cadeautjes voor die verjaardagen te verzinnen. Bedacht dat ik nog bijna een volle spaarkaart heb voor gratis 2 glazen. En probeer te kijken wat ik wel kan betalen, i.p.v. niet kan betalen.

Wat goed dat je bent gestopt met alcohol! Al lang?

Tot de volgende keer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben twee jaar gestopt met drinken. Af en toe, bij hoge uitzondering, drink nog een glas, hoogstens twee. En dat lukt aardig. Eerder ben ik gestopt met een wietverslaving en roken. Gokverslaving heb ik nooit gehad.

 

Financiën is een kwestie van lange adem. Maar van hele kleine verbeteringen zul je al zelfvertrouwen krijgen. En als de geldproblemen steeds een beetje kleiner worden, dan wordt het in ieder geval niet méér. Daar moet je dan op bouwen. Elk jaar krijg je een beter gevoel erover. En ergens moet je beginnen.

 

Hee wat goed dat je al een leuk kado aan het bedenken bent. Je hebt tijd genoeg. En anders bak je een taart. Dat doet het altijd goed. En misschien een paar bloemen plukken op het laatste moment. Er is vast wel iets in bloei nu. Wel snel in water zetten, want het zijn geen bloemen uit een stalletje. Af en toe brengt mijn vriendin zelfgeplukte bloemen mee, hartstikke leuk vind ik dat. En met een paar mooie glazen heb je een hartstikke leuk kado. Zet hem op!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gister niet gegokt, heb netjes boodschappen gedaan van mijn geld en had meer bewogen, buiten.

Was gister avond gesloopt en sjagi, gokken zat erg in mijn hoofd.

Vannacht over gokken gedroomd, ik had een jackpot van ruim 11.000 gewonnen, werd wakker met een big smile.

Was ff een tegenvaller toen ik echt wakker werd en het een droom bleek.

Vandaag weer netjes boodschappen gedaan, moest heel erg rekenen had nog 16,96 en ben naar 5 winkels geweest, maar heb een berg spullen gehaald. 

De drang naar is erg hoog, maar heb nog 15 cent over, dus kan niet gokken. 

Probeer mij te concentreren op leuke en goede dingen. 

Ik hoef geen boodschappen meer te doen, heb maandag pas weer geld. Kan zo lekker gaan opruimen in mijn huisje, hoef vandaag en morgen overdag nergens heen. Vanavond ff tv kijken, morgen overdag ook lekker in mijn huis bezig en morgen avond gezellig bij iemand op visite.

Ik heb ook een cadeautje, straks leuk inpakken en er iets moois van maken.

Nu ik dit zo opschrijf heb ik er ook zin in.

Fijn weekend gewenst!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

He wat goed dat je niet hebt gegokt!

 

De eerste maanden zul je weinig lol beleven. Ik denk dat het voor alle verslavingen wel geldt. Hoewel ik niet precies weet hoe het met een gokverslaving werkt. Als het mij te druk wordt in mijn hoofd met negatieve gevoelens, dan ging ik een half uurtje op bed liggen. Het werkte niet altijd. Maar het werd vaak iets rustiger in mijn hoofd. Ook niet teveel doen overdag, liefst zo saai mogelijke dag, hielp mij om niet te laten overlopen met emoties.

 

Dit weekend niet gokken. Die heb je alvast in je zak!

 

Fijn weekend! :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik las net mijn stukje van hierboven, ik was zo positief, maar gister avond ineens zo in een rot bui, voelde mij heel eenzaam.

Ben toen gaan nepgokken. Wel gokken, maar zonder geld. Dan heb je geen verlies aan het eind, maar net zo'n klote gevoel. En het is bizar genoeg net zo verslavend. Hierdoor veel te veel gerookt en veel te laat mijn bed ingegaan. Bah voelt kut.

Moet ik echt iets op gaan verzinnen.

Klinkt minder plof, de eerste maanden weinig lol, had jij geen gevoel van euforie toen je gestopt was? En werd je juist niet gek van een saaie dag? Ik heb juist na een saaie dag dat ik / mijn lijf op zoek gaat naar spanning.

Voor anderen zou dat sex, drugs en drank kunnen zijn, voor mij was dat het gokken.

Ik heb gelukkig de rest van het wekend meer afleiding, dus ga weer vol goede moed verder.

 

groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Denise,

 

De euforie van het stoppen heb ik weinig aandacht aan besteed. Na een paar maanden verdwijnt de euforie toch wel en stoppen wordt dan normaal. Als je op trots en euforie probeert te stoppen, dan val je in gat na een tijdje. Dan moet je weer uit een ander vaatje tappen. Dan kan je het net zo goed gelijk doen. En daarnaast, er zijn tijdens een dag ook andere gedachten en gevoelens die aandacht nodig hebben. Dus nee, euforie en trots, daar loop ik met een grote boog omheen. En dat schijnt te werken voor mij na veel mislukte pogingen.

 

Ja saaie dag is vervelend met negatieve emoties. Dan wil ik ook uit de ban springen 's avonds. Maar met saai bedoel ik geen gekke dingen doen. Rustige dingen zoals naar musea gaan, bibliotheek etc. Niet naar het uitgaanswereldje, feestjes, etc. Ik kijk met een schijn oog hoe oude mensen leven. Nou zo saai dus. Maar wel gewoon dingen doen.

 

Hopelijk hou je volgende week droog. Ben zelf een weekje weg.

 

Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • 4 weeks later...

Ohgruwels, zou er bijna van vloeken. Ben nu heel wanhopig. Het is weer gruwelijk misgegaan. 

Ben er zo enorm ziek van, ben compleet overstuur.

Moet echt elke dag hier gaan posten. 

Wil dit echt nooit meer.

Ben er nu echt kotsmisselijk van.

Weet ff niet waar ik het moet zoeken van ellende.

gatver.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zaterdag, zondag en vandaag niet gegokt. Ging zaterdag ochtend boodschappen doen, was rustig op de weg, had gelijk een parkeerplek, wilde afrekenen en toen.. bleek mijn bankpas nog thuis te liggen op mijn buro, omdat ik vrijdag had gegokt :(

Dus baalde, maar dacht ook, vanaf nu heb ik dit soort ongein niet meer, want ga niet meer gokken.

Ben nog steeds wel gesloopt van alles.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • 2 weeks later...

he Denise het begin is moeilijk. Zelf ben ik onder andere ook gokverslaafd. Er zijn GA Meetings waar je hoop moed en kracht kunt delen met lot genoten. iets meer en beter dan via een forum in mijn beleving. nieuwschierig stuur mij een bericht. als je serieus stopt en hulp zoekt waar nodig zal je zien hoe snel het beter kan worden! ik ben inmiddels 10 maanden en 7 dagen clean en nuchter en nog langer gok vrij

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • 2 months later...
 • 2 weeks later...

Beste Den

 

... Ik heb net jullie verhalen gelezen, was zo blij dat ik dit forum vond. Was al tijden op zoek naar een forum, omdat het vorige forum over gokken al jaren niet meer actief was. En ik wilde zoveel typen. Maar nu ik mij eindelijk heb aangemeld val ik een beetje stil

Maar ga het toch proberen.

Ik ben 44 jaar, heb voor het eerst gegokt toen ik denk ik 17 was. En won toen, ging toen om hele kleine bedragen en zeer zelden. Totdat ik een vriend kreeg die gokverslaafd was. En toen ging ik steeds fanatieker meedoen.

Ben op een gegeven moment gestopt met de relatie en met gokken! Dat voelde heel goed.

Ik kreeg op een gegeven moment een nieuwe relatie. Die heb ik eerlijk verteld dat ik gokverslaafd was, ook al gokte ik toen niet.

Maar hij was wel benieuwd naar het casino en nam mij mee en ging ik weer gokken samen met hem :(

 

Naast het vele geld en de angst betrapt te worden en het elke keer puzzelen met de financieen vond ik het ook enorm zonde van mijn tijd.

 

Op een gegeven moment heb ik toen de knop weer omgezet en ben ik radicaal gestopt met gokken.

 

Maar na een periode waarin veel nare dingen gebeurde ben ik nu jaren geleden weer begonnen met gokken en kan er nu niet mee ophouden.

 

En ik ben het zat. Het gokken maakt mij klein, mijn eigen waarde, mijn zelfvertrouwen, mijn energie alles gaat eraan.

 

Ik was vanavond op zoek naar hulp, ben ook van plan naar de agog te gaan, heb ook al gebeld, maar kreeg antwoordapparaat. Heb ingesproken, maar ga morgen nog maar eens proberen te bellen.

 

Ik hoop dat wij elkaar een beetje kunnen steunen op dit forum, want wat ik al fijn vond is om jullie verhalen te lezen. Jullie begrijpen tenminste dat het niet alleen om het geld gaat.

 

Wat ik heel moeilijk vind, is om om te gaan met de puinzooi die de financiën zijn als je stopt. Ik ga nu geen cent meer uitgeven aan gokken,. Alleen dan kijk ik naar mijn financiële shitzooi en zit er de komende jaren nog geen "beloning" aan het feit dat ik niet gok. 

Hoe gaan jullie daarmee om?

 

Jullie ook allemaal succes met een leuk leven leiden!

 

groetjes van Denise

 

 

Beste Denise,

 

Ik heb jaren ook zwaar gegokt zonder dat ik extreem in de financiele problemen kwam, omdat ik door mijn studie, gokverleden en ouders niet veel kon lenen dan max. € 5000 en mijn ouders me voor zeker 50.000 euro hebben geholpen. Maar toen ik een vastcontract kreeg heb ik op mijn 26ste in 4 maanden tijd € 30.000 geleend bij de bank. En dat voelt pijnlijk nu, vooral als je na een stukgelopen relatie de vasten lasten hoger zijn en die € 650 aflossing per maand je echt beperkt voor de komende 4 jaar. Terwijl ik net als iedereen wil reizen en leuke dingen doen ipv maar overleven en nog gefrusteerder raak. Je moet dit cirkel doorbreken, maar dat gaat mezelf slecht af. Maar elke gokvrije maand levert je die mogelijkheid op, en elke misstap duurt weer een jaar langer, Ofwel ik had al 36 maanden * 600 = 21000 € kunnen aflossen op vandaag. Maar het verschil is dat ik na verhoging in april nog steeds 29.000 mag. Klote drie jaar dus en weer 3 jaar langer. Dus niet 31 jaar en vrij leven maar nu 35 jaar.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • 2 months later...
 • 1 year later...

Goedemorgen,

ik vroeg me af of er actueel nog mensen zijn die hier een problemen delen voor het gokken. De reden hiervoor is dat ik graag helemaal wil stoppen met gokken. Ik heb het op het moment redelijk onder controle. Al heb ik het nu wel moeilijker daar vrienden van mij gokken op wedstrijden die op het wk worden gespeeld. Hebben mensen tips om je behoefte te verminderen? Ik hoor het graag en ik wil hier graag mijn dagelijkse ervaring delen hoop dat ik andere ook kan helpen en andersom. Fijne dag gewenst iedereen!

 

gr Beast

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • 1 year later...

Goedenavond, 

Ik ben sinds 2017 regelmatig gegaan naar Holland Casino. Ik nam toen altijd 50 euro mee en geen pinpas. In het begin draaide ik soms een paar tientjes winst. In 2018 ben ik wat regelmatiger gegaan met familie en vrienden, wat resulteerde in een Platina pasje (12x per jaar een bezoek). Deze pas is inmiddels 2 weken terug verlengd tot 19-06-2020. Alleen is het nu zo dat ik met mijn inzet iets hoger ligt, rond de 100-150 per avond. Ik heb er uiteindelijk wel heel veel winst uitgehaald op de roulette. Ook momenten gehad dat het niet goed ging en het puzzelen werd met het geld op mijn betaalrekening. Toen ben ik door ingrijpen van mijn ouders ook gestopt voor ongeveer 6 maanden. Dit jaar ben ik hooguit 2x geweest wat toen resulteerde in verlenging van Platina kaart. Vanavond ben ik ook weer geweest en heb ik te veel geld verloren, rond de €200. Had ergens voor gespaard en wou er nog iets meer van maken maar dat liep verkeerd af. Ik zou heel graag wat hulp willen krijgen wat betreft het stoppen met gokken bij Holland Casino omdat ik het gevoel heb dat het opnieuw de verkeerde kant op gaat zoals eind 2018 tot Februari 2019. Ik weet niet of er een hulpverlener is die mij kan helpen? Ik zeg elke keer nadat ik weg ben dat ik niet meer wil gaan naar Holland Casino (bij verlies) maar nog geen 2 weken later ben ik er weer. Met vriendelijke groet, Anton. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Antonius91:

Goedenavond, 

Ik ben sinds 2017 regelmatig gegaan naar Holland Casino. Ik nam toen altijd 50 euro mee en geen pinpas. In het begin draaide ik soms een paar tientjes winst. In 2018 ben ik wat regelmatiger gegaan met familie en vrienden, wat resulteerde in een Platina pasje (12x per jaar een bezoek). Deze pas is inmiddels 2 weken terug verlengd tot 19-06-2020. Alleen is het nu zo dat ik met mijn inzet iets hoger ligt, rond de 100-150 per avond. Ik heb er uiteindelijk wel heel veel winst uitgehaald op de roulette. Ook momenten gehad dat het niet goed ging en het puzzelen werd met het geld op mijn betaalrekening. Toen ben ik door ingrijpen van mijn ouders ook gestopt voor ongeveer 6 maanden. Dit jaar ben ik hooguit 2x geweest wat toen resulteerde in verlenging van Platina kaart. Vanavond ben ik ook weer geweest en heb ik te veel geld verloren, rond de €200. Had ergens voor gespaard en wou er nog iets meer van maken maar dat liep verkeerd af. Ik zou heel graag wat hulp willen krijgen wat betreft het stoppen met gokken bij Holland Casino omdat ik het gevoel heb dat het opnieuw de verkeerde kant op gaat zoals eind 2018 tot Februari 2019. Ik weet niet of er een hulpverlener is die mij kan helpen? Ik zeg elke keer nadat ik weg ben dat ik niet meer wil gaan naar Holland Casino (bij verlies) maar nog geen 2 weken later ben ik er weer. Met vriendelijke groet, Anton. 

Hoi Anton, bij Holland casino kun je een verbod aanvragen dan kun je niet meer naar binnen. Doen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • 2 weeks later...
Op 2-7-2019 om 23:36 zei Misses:

Hoi Anton, bij Holland casino kun je een verbod aanvragen dan kun je niet meer naar binnen. Doen!

Ik heb vanaf vandaag een bezoekperiode ingesteld met maximaal 1 bezoek per maand. Ik heb hem voor deze maand al gehad (gisteravond, wel met winst naar huis). Ik merk zelf ook dat als je wat wint je de volgende keer dat zelfde gevoel weer wilt hebben en dat maakt het verslavend. Daarom heb ik uit zelfbescherming besloten om een bezoekbeperking op te stellen tot Februari 2020. Ook uit eigen veiligheid en ik niet weer in de problemen wil komen die ik begin dit jaar gehad heb. Het is een eerste stap, als dit niet werkt dan komt er een algeheel verbod van een half jaar. Ik wou dit even delen in elk geval.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • 1 month later...
 • 1 month later...

Tuurlijk win je wel eens wat (2000/3000/4000/5000/

ik gebruik er een paar honderd van en de rest stort ik weer terug en verlies weer. Lijkt net alsof ik win om meer te kunnen spelen. Zo erg als ik er over na denk en wanneer win je nou een paar dagen achter mekaar. Ik nooit. Wie weet een goeie oplossing ik ben 33 en zit eigenlijk al vanaf Mn 15/16e achter de gokkasten. Nu speel ik Punto/banco baccarat. Poker roulette vage gok games op Unibet. Komt er meer binnen. Vergok ik meer. Nou maar wachten op reacties. Alvast bedankt. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 10-10-2019 om 23:32 zei Eindeofbegin:

Tuurlijk win je wel eens wat (2000/3000/4000/5000/

ik gebruik er een paar honderd van en de rest stort ik weer terug en verlies weer. Lijkt net alsof ik win om meer te kunnen spelen. Zo erg als ik er over na denk en wanneer win je nou een paar dagen achter mekaar. Ik nooit. Wie weet een goeie oplossing ik ben 33 en zit eigenlijk al vanaf Mn 15/16e achter de gokkasten. Nu speel ik Punto/banco baccarat. Poker roulette vage gok games op Unibet. Komt er meer binnen. Vergok ik meer. Nou maar wachten op reacties. Alvast bedankt. 

Hoi!

ik gokte ook online. Nu sinds een maandje of 3/4 gestopt. Dat is me eigenlijk pas gelukt vanaf ik heb opgebiecht en hulp gezocht. Eerder gaat dat niet lukken.

erkennen dat je een groot probleem hebt!

ik had 4 k schuld waar ik nu 1k van heb afbetaald. Voorlopig nog even zoet dus... op de blaren zitten noemen ze dat...

succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • 3 months later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...