Spring naar bijdragen

nieuw hier. Ik wil zo graag stoppen!


mikki

Aanbevolen berichten

O, dan lijkt dat wel heel erg op wat ik heb gedaan, alleen zonder medicatie en geen telefoontjes.

Ik dronk ongeveer zoals jij, alleen wist ik er vaak wel een aantal dagen per week af te blijven.

Ik vond het wel fijn dat er zo 'gewoon' over gepraat werd en voelde me serieus genomen. Eigenlijk is het toen maar een paar dagen echt moeilijk geweest, vooral wat denken aan en emoties betreft. Lichamelijk had ik nauwelijks last, wat onrustig rond 5 uur. Ik hoop zo, dat het voor jou ook zo verloopt!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen.

Het gaat goed. ik slaap redelijk. Wordt wel wat vaker wakker, maar voor het slapen een kalmeringstablet genomen en dat geeft rust.

Ik voel me nu al een stuk beter. Dat vind ik ook eng. Zo snel gaat dat dus?! Geen ontwenningsverschijnselen tot nu toe.

Ik weet van alle eerdere stoppogingen dat het stemmetje van: " zie je wel, het valt mee, je kunt zo stoppen, niks met jou aan de hand"  zo de kop weer op steekt.

Het brein werkt raar.

Gelukkig start ik met de behandeling en aangezien ik iemand ben die het altijd goed wil doen, zal ik daar doorheen komen. Maar wat daarna? Wat als alles weer " goed" gaat.

Gelukkig heb ik nog een hele tijd om daar goed over na te denken en hulp bij te krijgen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

al zou je zo 100 keer meer kunnen stoppen Mikki

je pleegt toch roofbouw

je blijft gevangen in een neerwaarste spiraal

en zo wil je toch niet met jezelf omgaan?

Wanneer je nu volhoudt die eerste niet te nemen

kun je eindelijk oogsten

en weer omhoog in die spiraal

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jazeker. Ik wil het ook lange tijd gaan ervaren hoe het is om uit die gevangenis te zijn en vrij te leven. Wel ben ik bij voorbaad al angstig voor wat mijn brein met mij gaat doen, maar ik ga hier zeker een vangnet voor bouwen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als jou brein een beetje hetzelfde werkt als dat van mij, dan is die angst terecht. Ik vind het fenomenaal hoe ik mezelf om de tuin kan denken.

 

Gelukkig - en gek genoeg - is dat dan niet het énige dat ik denk. Zo handig is mijn drankbrein dan ook weer niet. Ik denk ook dingen als:

  • klopt dit wel wat ik nu denk?
  • wacht, ik sta op dagpact
  • wat ik nu voel is trek, dat wil ik pareren en dat kan ik
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Top om te lezen dat het je goed afgaat Mikki! Mij lijkt dat je er op een zeer bewuste manier mee om gaat en je stoppen ziet als het begin van een nieuw proces. Mooi!

 

Blijf de uitdaging zien: waar je op klem liep/loopt kun je vervangen door ander gedrag. Ombuigen, omdenken inderdaad, helpt hierbij geweldig omdat je gaat inzien dat je 'brein' verschillende geestgedaanten heeft waarbij 'jij' kan gaan bijsturen op wat je voorheen als 'dwanggedachte' zou beschouwen. Eén bekende daarvan is uiteraard: trek.

 

Ik heb moeten leren om te durven voelen en doe veel moeite om met de intensiteit daarvan om te leren gaan. Als verslaving dan toch een pluspuntje kent dan is het wel dat het mij kans heeft geboden om het roer fundamenteel om te gooien en zo'n beetje alles anders te gaan doen dan ik deed (ik ben dan ook wel extreem klem gelopen destijds).

 

 

Ga zo door, het loont!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Klinkt goed Urania:

 

" Het roer omgooien en zo ' n beetje alles anders gaan doen..."

 

Ik hoop zeker dat mij dat dat ook gaat brengen. Ik zie het ook als een uitdaging. Ook los van de drank laten staan, anders kijken naar mezelf, mijn relatie met mijzelf en het leven en de dingen die ik doe. Dat allemaal in een ander daglicht gaan stellen.

Mijn relatie met het leven is de afgelopen jaar niet al te best geweest. Ik hoop enorm en wil er ook energie in gaan steken die relatie heel sterk te verbeteren. Het leven is te kort om een slaaf te zijn van de angsten over gedachtes en een slaaf van drank en de eeuwig door stomenden trein in deze maatschappij.

De relatie met mezelf en het leven is waar het in het leven om draait. En hoe het gaat uitpakken weet ik niet, maar aan ga ik het deze keer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik klim maar weer eens in de pen.

Vandaag wel een goede dag. Ik heb niet veel last van het stoppen. Behalve dat ik vandaag wel merkte dat de gevoelens door mijn lijf gierde. Het is de afgelopen dagen veel slapen; veel, heel erg veel eten, een beetje hier rondhangen en verder alles in de relax modus.

Vanavond donderdag. een echte drink avond voor mij voorheen. Het weekend inluiden.

Nu hier met een potje thee bedenken wat ik ga doen i.p.v. met een glas wijn voor de buis.

Mijn energie is laag, maar daar zal de medicatie ook een rol in spelen. Ik moet mezelf bezig houden, maar op de bank hangen lijkt me juist niet goed om te doen. Klusjes in huis in overvloed; maar daar heb ik de enrgie niet voor.

Dan straks maar een goed boek open slaan en misschien even een stukje wandelen. Het is koopavond.

Alles beter dan mijn gevoel weg zuipen en er niet zijn. Nu hier ik toch ben op aarde, kan ik er maar beter helemaal zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik klim maar weer eens in de pen.

Vandaag wel een goede dag. Ik heb niet veel last van het stoppen. Behalve dat ik vandaag wel merkte dat de gevoelens door mijn lijf gierde.

 

......

 

Mijn energie is laag, maar daar zal de medicatie ook een rol in spelen. Ik moet mezelf bezig houden, maar op de bank hangen lijkt me juist niet goed om te doen. Klusjes in huis in overvloed; maar daar heb ik de enrgie niet voor.

 

Dan straks maar een goed boek open slaan en misschien even een stukje wandelen. Het is koopavond.

Alles beter dan mijn gevoel weg zuipen en er niet zijn. Nu hier ik toch ben op aarde, kan ik er maar beter helemaal zijn.

 

Ha Mikki,

Geweldig om te lezen! Nu ik er toch ben kan ik er maar beter zijn; prachtig. Het valt me op hoe basaal je het benadert, op die manier heb ik het ook aangepakt. Alles wat ingewikkeld is/lijkt versimpelen tot het voor jou op dat moment behapbaar blijft.

 

De medicatie heeft absoluut invloed op je energie, het houdt je kunstmatig 'verdoofd'. Klopt het dat je vanaf de vijfde dag geen medicatie meer inneemt bij deze ambulante detox? En bellen ze je nog, en heb je daar dan ook iets aan?

Ik hoop van harte dat je voldoende complimenten tegenkomt.

 

Over je gierende emoties: dat is wellicht de meest lastige kant van het stoppen en gestopt blijven. In het begin kan het overweldigend zijn, daarom hoor je vaak 'met kleine stapjes vooruit'. Nog steeds bescherm ik me tegen bepaalde dingen waarvan ik weet dat ik er door 'overladen/overprikkeld' raak (zoals bijv. niet teveel contact met mijn oude leefkring en ook ga ik op regelmatige tijden naar bed en sta dito weer op).

Naarmate je vordert in langer nuchter leven zul je merken hoe anders en fijner je met de emoties om kunt gaan. Wanneer je in contact 'angst' ervaart en daarbij stilstaat en dat vervolgens broodjenuchter aan gaat, dan ga je meemaken hoe je zelfvertrouwen en gevoel van competentie groeit.

Daarbij: alle tastzinnen komen terug tot leven, wat dat betreft komt dat in de lente mooi uit!

 

Je geeft jezelf het grootste kado dat je kunt door te stoppen met die alcoholinname. Stoppen met wat je vergiftigt, teneerslaat, omlaaghaalt en groei onmogelijk maakt, is beginnen met het oppoetsen van je eigenwaarde.

Zoals je het nu aanpakt, op de bank ipv barkruk, bouw je aan een trots waar geen andere sociale waarde tegenop kan.

 

Applaus en een compliment voor jou!

bewerkt door urania
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor de fijne worden. Word er gewoon een beetje emo van haha!

De koop avond heb ik inderdaad niet gedaan. Te opgejaagd voor nu. Ik herken wat jij schrijft Urania. Ik ben een overgevoelig iemand die snel overprikkelt raakt en dan op verstand heel hard kan doorrennen. Zoals ik dat met alcohol had, geen rem, zo kan ik dat even goed zonder alcohol hebben in het over mijn emoties heen denderen.

Ik weet dan ook, dat om dit te doen slagen, ik alles heel klein en kalm moet houden. Steeds terug naar mijzelf. Dat wordt voor mij een beetje opnieuw leren lopen, maar het voelt ook als een enorme uitdaging en iets moois mezelf nu eindelijk eens die ruimte te gaan geven. Kiezen voor mezelf en mijn gevoel en echt gaan genieten. I.p.v. kiezen voor wat andere van mij verwachten, daar mijn verwachtingen van maken en niet genieten, maar uitblazen op het einde ne het op een zuipen zetten.

Ik zie het als een spiritueel proces wat ik nu kan en mag gaan doormaken.

 

De meidcatie stopt inderdaad na de 5 dagen. Ik neem ze nu soms, niet zo vaak als mag, maar het helpt nu wel voor even. Straks begin ik met de dagbehandeling, maar tot die tijd is het alles in slow motion en vooral veel rusten.

De douche tip ga ik zeker uit proberen.

 

fijn hoor, deze steun.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou, ik heb het aangepast hoor smart!

Vandaag opgestaan met een enorm kater gevoel! ik lijk wat grieperig te zijn.

Los daarvan: wat een genot om helder op te staan.

Het weekend staat voor de deur, dus straks de boodschappen binnen halen en langs de bieb om een stapel boeken te halen.

Wat lekkere sapjes, thee en veel vers fruit. Ik snoep me een ongeluk! En heb er niet zoveel zin in tonnetje rond te worden.

ik gebruik de medicatie nog. Vraag me wel af hoe dat straks zal zijn zonder. Wat is het voordeel van deze medicatie als ik er toch weer mee moet stoppen.

Al wordt ik er wel lekker rustig van..

Misschien wat Valeriaan halen voor als ik maandag met de behandeling begin.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ben inderdaad opgewekte ndat is inderdaad heerlijk! Dan komt wel weer die gedachten even op he...zonnejte, weekend, terrasje...oja, daar hoorde een goed glas wijn bij!

Maar het bleef er niet bij een, het werden er zo 10.

We g met die gedachten!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja. Vind het nu wel een beetje moeilijk. Niet erg moeilijk, want met mijn behandeling in het vooruitzicht is er geen haar op mijn hoofd die er ook maar aan denkt te drinken.

Ik ben een perfectionist. Het voordeel daarvan is dat ik, met zo'n behandeling en de daar gemaakte afspraken met mensen, nooit zou gaan drinken, want ik mag immers niet falen.

Vaak heeft dat perfectionisme veroorzaakt dat ik aan het einde van de dag het op een zuipen zette. Dan mocht ik eindelijk even ontladen. Nu helpt het mij om niet te drinken.

Neemt niet weg dat ik even een vreemde ben in mijn eigen huis zo op de vrijdag. Dit was de dag dat ik legitiem mocht drinken, weekend!

Zo toch even naar de snoepwinkel en dan de douche, pyama aan en de avond over me heen laten komen.

Morgen vroeg en fris op, om het ritme goed aan te houden.

Het gemis is er nu wel even aan dat glas wijn.

Dus mezelf goed voor ogen houden hoe ik er dan om 11 uur s avonds bij zat. Mijn bed inrolde en doodmoe weer opstond op de zaterdag. Mezelf de hele dag voorhouden geen kater te hebben, die ik uiteraard wel had..

bewerkt door mikki
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi mikki je doet het prima, fijn om te lezen.

Ik wist ook zo niet wat gedronken in het begin.

Nu heb ik mijn drankje gevonden. 

Verse munt met limoen  of citroensap en seven up.

Superlekker moet je ook eens proberen  ;)

Fijn weekend  :rose:

bewerkt door HappyDays
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...