Spring naar bijdragen

Ooit, een tijd geleden


hummer

Aanbevolen berichten

5 weken.... jij rijgt de dagen tot weken en bent al weer meer dan een maand clean. Dat is niet niks he, dat is super.

Hummers zijn ijzersterk, dat zie ik maar weer es.

 

Wat fijn dat je je zo goed voelt, en wat stoer om naar een conventie te gaan. Tijdens een conventie merk je heel sterk dat je niet alleen staat he? Een boost voor je motivatie. Succes de komende week!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi beste mensen, vandaag aan het schilderen geweest. De combi met de yoga van gisteravond maakt dat ik me 80 voel als ik opsta vanuit de bank.

Vandaag weer een conflict met mijn ex via de advocaat. Ik ben er nu zo klaar mee. Ik merk dat boosheid de zucht naar de drank doet toenemen. Bah.....

 

Maar ik ga maar aan de thee....vandaag neem ik de eerste niet!!!!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag 45 vandaag, het gaat goed. Ondanks het feit dat ik maar niet aangenomen wordt voor werk. De klok tikt door. In april wordt ik 57. Ik ben gewoon te oud. Volgende week een gesprek met een re- integratie coach. Dan maar vrijwilligerswerk, ik laat het maar over me heen komen. Ga me maar niet zo druk meer maken. 

 

 

"God, geef mij Kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen,

 

Moed om te veranderen wat ik kan veranderen, en

 

Wijsheid om tussen deze twee onderscheid te maken."

 

 

Fijne dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De afgelopen dagen telkens wat spullen verhuisd. Vandaag weer, en morgen met de bus de laatste grote dingen over brengen. Gelukkig hoeft het hier niet leeg. Ik zal hier nog regelmatig zijn. Het is goed om ook even alleen te kunnen zijn. En die luxe heb ik. Ik merk wel dat ik meer zucht heb deze periode. Dat komt waarschijnlijk door de drukte. Ik maak me ook een beetje druk om mijn honden. Die zijn hier de vrijheid gewend, kunnen naar buiten wanneer ze willen. Daar moeten ze zich weer aanpassen aan andere honden, mensen en uitlaten wanneer wij dat willen. Pippin, een Cane Corso, is bijna 9 en wordt een beetje dement, wel grappig, ze raakt weer een beetje in haar puppy tijd. Kaya is 5 een kruising boeren fox, heel aanhankelijk, maar een felle bliksem. Werk aan de winkel dus.

Ach het zal allemaal wel goed komen......

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Natuurlijk komt het allemaal goed!

Zou het kunnen dat die zucht te maken heeft met het belonende effect? Hard gewerkt dus een drankje verdiend? Zelf heb ik daarvoor een ander drankje in huis gehaald. Wat ik niet overdag mag drinken. Alleen na iets productiefs. Het helpt mij wel.

Ik hoop dat je je snel thuis voelt op je nieuwe stek! Wel fijn voor jou, en je honden, dat je steeds nog terug kan!

Liefs

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Helaas is het weer mis gegaan. Ik voelde het al aankomen, waarom doe ik er dan niets tegen???? Vandaag drink ik niet is weer het motto. 

 

Ik voel me verder niet goed. Ben neerslachtig, voel me nergens meer thuis. De tranen zitten hoog. Met mijn honden gaat het niet goed in het nieuwe huis. Pippin gaat wel, maar Kaya gilt werkelijk alles bij elkaar zodra ze naar buiten moet om te worden uitgelaten. Ze valt uit naar alles en iedereen.  Ik voel me daarom verplicht om hier in mijn chalet te zijn. Voel me gevangen. Ik heb medicijnen op kruidenbasis voor haar besteld, zodat ze wat zekerder en rustiger wordt. Ben benieuwd. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jammer, Hummer. Maar...je hebt de draad meteen weer opgepakt.

 

Je voelde het aankomen, deed er niets aan en vraagt je af waarom niet.

Ik denk dat dat je verslaving is. Je weet dat als je contact zoekt op het forum, of via je AA-groep, je te horen krijgt dat je niet moet drinken.

En daar zul je nou net geen zin in hebben op dat moment.

Zou dat het kunnen zijn?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Hummer,

Fijn dat je hier weer schrijft! Ik miste je al...

Vandaag weer dag 1. Enerzijds jammer, maar anderzijds weet je nu al dat je het kan.

Zelf ging mijn moraal er met sprongen op vooruit toen ik terug stopte. Ik hoop echt hetzelfde voor jou! Niet dat de moeilijkheden in mijn leven minder zijn. Ik voel nu wel de kracht om het aan te kunnen.

Misschien kan het voor Kaya helpen om te beginnen met bezoekjes aan de flat? Zodat ze leert dat het niet permanent is? Zodat ze tijd heeft om te wennen aan de nieuwe situatie? Ik heb natuurlijk geen idee hoe ver de 2 adressen uit elkaar liggen en of dat dus praktisch haalbaar is. De meeste honden zijn wel goed in dingen leren. als ze er de tijd voor krijgen.

Ik wens het je zo toe dat je je weer beter gaat voelen. Voor de tussentijd alvast een warme knuffel!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Helaas is het weer mis gegaan. Ik voelde het al aankomen, waarom doe ik er dan niets tegen???? 

 

Ow wat herkenbaar Hummer! Zo heb ik heeeel lang geworsteld. En elke keer mn knietjes weer afgeveegd en OPNIEUW! Het lijkt bijna alsof ik eerst alle smoezen moest hebben uitgeprobeerd, voordat ik het echt wilde en kon accepteren. Zoals: oke, vanaf nu alleen in het weekend... Of twee glaasjes maar, daar houd ik het vanaf nu bij.... Of of of of of....

 

Tot ik op een gegeven moment besloot het uit te gaan zitten, PER DAG. Elke dag weer. En weer. Want wat ik overal las; het wordt makkelijker, het moet echt eerst uit je systeem raken, geef het tijd etc etc, ik wilde dat gaan ervaren, kijken of die beloofde vrijheid echt na een tijd zou komen. Hummer, het komt! Het werkt echt op die manier. Eerst die cellen daarboven de tijd geven te rebooten. Nu, na dik 9 maanden zijn er alleen nog soms vage gedachten.... Maar geen echt hevige trekmomenten meer. Beetje zo van huh?? Waarom overheerste het zo enorm? Maar dat is wat verslaving doet..Toen ik er zelf nog middenin zat, overheersten al die hersenspinsels en kon me niet voorstellen er ooit vanaf te komen.

 

Ik besloot het te gaan zien als 'uithongeren' van een vals beest. Geef het niet meer wat het wil, en het gaat uiteindelijk slapen.... Mijn 'beest' ligt nu braaf in zn mandje. En dat is zó fijn! Gun ik jou ook zo! Als hij begint te schreeuwen, trek alles uit de kast om niet te luisteren. Eind wandelen, iemand bellen etc. Dag voor dag. Tis geen makkie, kost soms bloed, zweet en tranen, maar de volgende dag komt al de eerste beloning: opluchting! En na een x-aantal 'vandagen' kijk je om en merk je dat hij... slaapt! de ultieme beloning voor al het harde werk!

Dag voor dag....  :rose:  :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

mijn persoonlijke ervaring: na zes maanden ofzo, kostte het me geen moeite meer. Maar ik was even niet scherp na vijftien maanden droog en in drie dagen, was ik hard op mijn gezicht gegaan (figuurlijk). Het gaat dus allemaal makkelijker uiteindelijk maar je moet er altijd aan blijven werken/scherp op blijven...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Hummer,

Veel succes voor vandaag. Met de drank,maar ook met alle omstandigheden die het je blijkbaar moeilijk maken.

Ben zelf op zoek gegaan naar vaardigheden die ik mis om met moeilijke dingen om te gaan. Ik heb wel het gevoel dat dat helpt. De manier van denken alleen al maakt me sterker. ( maar misschien is het ook een vorm van vluchtgedrag?)

Een ding weet je al zeker: je kan zonder drank! Dat heb je jezelf al bewezen.

Vandaag weer een nuchtere dag?

Succes alvast en veel sterkte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zaterdag voor het laatst gedronken. Liep uit de hand en ik schaam me enorm. Loop al een tijdje rond met allerlei frustraties en tja, met alcohol komt het er dan, zij het zeer ongenuanceerd, uit.Ik heb mijn lief gekwetst en dat doet enorm pijn. Ondanks dat houdt hij van me. Gisteren dus niet gedronken, voelde me zoooo klein en was hele stukken kwijt van de avond ervoor. Langzaam dringt het tot me door dat ik echt verslaafd ben. 

 

Vanavond weer naar mijn groep, stap 1.........

Er gaat veel veranderen de komende tijd, daar moet ik helder voor blijven. Lief heeft nu zijn eigen huis, echt volledig huisje, boompje beestje samenwonen gaat het niet meer worden. We houden van elkaar, maar willen ook ons eigen stek. Ik vind dat nog steeds lastig, maar achter dat gevoel zit toch ook het gevoel van uitdaging om mijn leven anders te gaan inrichten. Het moeilijke is dat lief daar veel verder in is dan ik. Dat maakte dat ik me afgewezen voelde en ik verweet hem dat hij niet genoeg van mij hield. 

 

Mijn zoon en schoondochter hebben een leuk appartement in Rotterdam, zij hebben de behoefte om groter te gaan wonen met hun dochter van bijna 3 en zijn op zoek naar een huis met een tuin. Ik ga in hun appartement wonen. Weer terug vanuit Brabant naar mijn roots, naar mijn kinderen, kleinkind, vriendinnen en de bekende omgeving. Ik ga dan lekker op mijn kleinkind passen in ieder geval 1 dag per week. Daarnaast heb ik misschien in Rotterdam sneller een baan. Rotterdam / Roosendaal is prima aan te rijden dus lief en ik kunnen zoveel bij elkaar zijn als we willen.  Pfff vind het spannend. Ik ben nooit alleen geweest, behalve onder verdrietige omstandigheden. Dat triggert me. 

 

Vandaag geen alc. voor mij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...