Spring naar bijdragen

Een nieuw begin


Akkordeon

Aanbevolen berichten

Gadverdamme wat een rotnieuws. Het zit je ook niet mee met die behandeling. Wat MG schrijft heb ik ergens ook vertrouwen in, als je had kunnen drinken deed je dat niet. De illusie van drank werkt niet meer.

 

Eerst maar ff niks en rust. Kijken hoe je weer te herpakken.

bewerkt door erik
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi.

Vandaag weer leuk nieuws.

Ben gaan shoppen voor een nieuwe bril. ( want de andere heb ik gisteren een beetje stuk gegooid)

En ik heb een super leuke gevonden! Blijkt dat het ziekenfonds de volledige prijs terug betaalt! En binnen 2 weken kan ik hem afhalen. Das dus 2 keer blij voor geen geld!

Mijn hoofd werkt nog niet goed. Dus kiezen en beslissen is te moeilijk. Maar lief was mee en heeft me geholpen. Samen lukte het wel.

Zo doe ik dat dus: weigeren te kijken naar mijn problemen en leuke dingen doen. Zo raak ik er weer bovenop. Ik zou wel graag ooit die problemen opgelost krijgen. Maar dat moet dus niet vandaag.

Ik hoop dat ik morgen genoeg hersteld ben om weer bij jullie te komen lezen en schrijven.

Fijne avond!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi,

Ik probeer nu al haast ee n uur om hier te lezen en te schrijven, maar het gaat me echt nog niet af.

En eigenlijk moet ik hier voor mezelf zijn en niet om te proberen iedereen te steunen...

Wens dus van hieruit iedereen sterkte die het nodig heeft en iedereen een dikke proficiat die goed bezig is!

En ik ga wat anders doen wat me wel lukt.

Fijne dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Akk, EERST JIJ. Sowieso ben je hier ten eerste voor jezelf. 

 

Iets wat ik ook nog aan het leren ben. Sinds ik op het forum kwam had voor mezelf een routine opgebouwd. Namelijk elke dag reageren op de laatste draadjes. Maar routine kan omslaan in een gevoel van verplichting (en dat deed ik uiteraard helemaal lekker zelf). Nu probeer ik eerst te kijken naar mijn hoeveelheid tijd en energie, niet koste wat kost reageren ook al kwam ik zelf daardoor in tijd- of energiegebrek. En dit voelt veel natuurlijker, reageren wanneer ik zin/puf/energie etc heb. 

 

Dus Akk, neem tijd voor jezelf, schrijf gewoon lekker op je eigen draadje wanneer je behoefte voelt, ZONDER verplichting te voelen naar wie dan ook. Of even niet schrijven, wat voor jou maar goed voelt. Is een hele goede oefening in voor jezelf zorgen (met af en toe een teken van leven zodat we niet heel bezorgd worden?) Dikke knuffel 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geen zorgen!

Ik had 2 slechte nachten, maar afgelopen nacht was goed.

Ben nu bezig met naaien. Dat leid me helemaal af en dat werkt. Ik voel me best goed nu.

Het is me nu super duidelijk dat ik erg goed ben in het ontkennen van problemen. En als ik ze niet kan ontkennen ( bijvoorbeeld op het werk) dan kan ik er niet mee om. Dat moet dus ooit wel opgelost geraken. Maar niet vandaag. Ga zo beginnen aan een nieuwe blouse. Fijne dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is toch niet gek dat je even pas op de plaats maakt, je had gedacht dat je een intensieve behandeling in zou gaan, dat is wel even heel erg schakelen dat het niet doorgaat omdat het domweg geen goede plek is voor jou. Ik zou er ook even helemaal van af liggen.

En van dat schrijven hier dat is heel herkenbaar en een mooie plek om hier te oefenen dat je hier toch echt alleen voor jezelf bent en pas bij anderen kunt schrijven zodra je daar ruimte voor hebt en voelt. Het is niet dat je niet wilt maar het zit er soms gewoon niet in, zo voelt het voor mij en ik denk voor vele anderen. Heel herkenbaar.

Veel plezier met je blouse vandaag, goed om bezig te zijn en het hoofd en ziel wat rust te geven.

fijne dag :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben het helemaal met Poppy eens, ik merk zelf ook dat ik niet altijd zin en ruimte heb om te reageren of te lezen op het forum. Ik ben sowieso geen computer freek. Wel vind ik er afleiding als ik me alleen voel. 

 

Neem je tijd Akk. We zien je vanzelf weer verschijnen :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Allemaal,

Zo fijn, al dat begrip!

Heb het nu even zo gehad met moeilijkheden en problemen!

Mijn hoofd is terug redelijk helder. En ik hou me bezig met leuke dingen. Dat gaat goed!

Mijn nieuw bril is ook geleverd. Ook al fijn!

Het is wel zo dat ik nu in overdrive ga met het maken van leuke plannen, dat ik daarin dan weer geen rust vind. Slapen is dus moeilijk.

Maandag een afspraak bij een nieuwe psychiater. Misschien weet die wat me kan helpen. Want ik weet ook wel dat wat ik nu doe ( alles in de kast zetten) op termijn niet houdbaar is.

Ik heb nog getwijfeld om refusal te stoppen. Omdat ik zo weinig alternatieven heb om te drinken op café. AV bier vind ik wel te doen, maar daar zit vaak toch een klein beetje in. En dat durf ik dus niet proberen met refusal. Maar ik durf niet. Ben niet zeker dat ik toch niet weer eentje ga proberen dan. Met alle risico's vandien. Op mijn herval na, ben ik bijna 5 maanden gestopt. Dat kan ik maar beter zo houden.

Fijne dag aan allen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even zaken parkeren (in de kast zetten) is soms niet verkeer. Maakt bij mij tenminste dat ik er helderder naar kan kijken, als ik ze later (stukje bij beetje) er uit haal. Dus even verstand op nul nu, niks mis mee. Soms nodig.

Enneuh, lekker doorgaan met refu, t lost nooit iets op, alleen een probleem erbij. Maar ik vertel je niks wat je zelf niet weet ; )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 maanden wil je zo maar niet weggooien!

Je rust nu zoeken, dingen even in de kast (kop bewust in het zand?) en zachtjes aan de prioriteiten terug vinden.

Te veel plannen maken.. ik ken dat ook wel. Maar dag bij dag leven is zo fijn!!

 

Ben je nog zo jong dat je op cafe wilt?

Hum, is niet echt aan leeftijd gebonden natuurlijk... voor mij hoeft het gelukkig niet!

 

Keep up the good works! :musicnote:

 

 

p.s. ik lees pas op bl. 16 !

bewerkt door smart
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie morgen!

Even iets in de kast zetten, daar is inderdaad niks mis mee. Probleem bij mij is, dat ik het er niet meer uit kan halen. Als ik kijk naar wat er in zit, word ik zo door emoties overspoeld dat ik de controle verlies. Dat was 1 van de redenen om in behandeling te gaan. Er zit namelijk super veel in die kast. Maar onder de begeleiding die ik daar had, verloor ik ook de controle. En dat gaat gepaard met automutilatie gedrag , agressie en suïcidale neigingen. Dat wil ik dus echt niet!

De vraag van Smart of op café gaan zo belangrijk is, heeft me wel bezig gehouden. Al zie ik niet dadelijk de link met leeftijd. Nee, ik ga helemaal niet meer zo graag op café. Even een koffie drinken, dat wel. Maar daarna wil ik liefst naar huis. Je mag er niet roken en ze hebben er niets voor mij om te drinken.

Waarom ik dan toch wil gaan? Om nog enig contact te hebben met lief. Die blijkt niet in staat tot communicatie als hij nuchter is. En hij wil geen drank meer in huis. Om mij te steunen, zegt hij. Maar ik denk ook om zijn eigen gebruik binnen de perken te houden. Duvel koop je minstens met 6 flesjes gelijk. En als die er zijn, gaan die op. Als hij een beetje wil drinken, kan hij dus niet anders dan op café. Nu gaat hij meestal alleen. Maar af en toe wil ik toch eens met hem praten. En ik vind het niet leuk om steeds alleen thuis te zijn terwijl hij op café zit. En daarom zit ik dus vaker op café dan ik zou willen. En dat zou minder lastig zijn als ik er wat kon drinken. Door mijn gevoelige maag kan ik maar 1 drank met cafeïne of koolzuur, en geen fruitsap. Dan blijft alleen water zonder gas over of AV bier...

Op zaterdag gaan we al 2 jaar samen naar een ontmoetingscentrum. Vroeger een excuus om al om 13:00 uur te drinken. Nu lastig, omdat ik er wel van geniet om onder de mensen te zijn, maar dus niet weet wat drinken. Want lief wil na 1 koffie van mij niet naar huis.

Thuis drink ik kruidenthee, licht bruisend water met siroop of AV bier waar echt niets in zit.Maar dat hebben ze dus niet op café.

Nu ja, een ramp is dat allemaal niet. Straks maar weer 1 koffie en 1 cola en daarna maagpijn. Liever dat dan weer alleen thuis te zitten.

En verder nog wat naaien. Heb doorheen de jaren meer stof gekocht dan ik gebruikt heb. Gisteren nog een rok gemaakt van stof die ik gekocht had voor een kostuum voor toenmalig lief. Hij ging weg voor de broek af was. Na 10 jaar heb ik dus gratis een nieuwe rok. Daar word ik dan weer blij van! Vooral omdat dit een stuk is wat ik door de week aan kan. Gewoonlijk maak ik kleren die alleen voor feestjes geschikt blijken. En ik ga haast nooit naar feestjes...

Fijne dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Naar dat je zo weinig aan andere drankjes verdraagt!

Bij ex proefde ik zijn favoriete drankje: ginger ale 1/4e en de rest bronwater zonder koolzuur.

 

Ik hou ook niet van bubbels. Zag al dat mijn winkel het hier niet verkoopt dat ginger ale.

Ik vond het goed te doen!

 

Best apart natuurlijk om je lief in het cafe te treffen...

 

Zet m op meiske!! :musicnote:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...