Spring naar bijdragen

Anouk stelt zich voor


Anouk

Aanbevolen berichten

Al jaren en jaren worstel ik met alcohol, beter gezegd met wijn. Bier, sterke drank, daar geef ik helemaal niets om. Elke dag werk ik een liter wijn naar binnen en merk dat het meer gaat worden. Ik voel me vaak als een vis op het droge, spartelen en spartelen, maar geen steek verder komen. Ik ben een kei in pogingen om te minderen. Steeds meer kom ik tot het besef dat minderen voor mij waarschijnlijk niet werkt. Aan de andere kant denk ik ook: ik ben best een sterke vrouw, dus dit moet ik ook kunnen? Als ik 2 glazen op heb, treedt er keer op keer een soort mechanisme in werking, waardoor alle eerder genomen voornemens 'verdampt' zijn. En toch bleef ik het ontelbare keren proberen. Hoe stom kan een mens zijn?

Ik heb al een aantal keren op dit forum meegelezen, er is zoveel herkenning. De aanmelding hier en vooral het actief zijn, is voor mij een enorme stap. Immers, ik moet het toch zelf kunnen? Ik hoop hier steun te vinden, omdat ik wil stoppen. Hoe lang weet ik nog niet, ik vind het moeilijk om hierin plannen te maken. Omdat ik gemerkt heb, dat goede voornemens 'gevoed' moeten worden, heb ik een lijstje gemaakt met wat het me fysiek en mentaal oplevert als ik niet meer drink. Maar ja, ik ben heel goed in lijstjes maken, maar daarna? Ik wil hier regelmatig schrijven en hoop op tips en trucs in mijn worsteling!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Anouk, welkom :rose:

 

Erg herkenbaar allemaal. Ik heb vijf jaar lopen rommelen en begreep ook niet, waarom ik nou niet gewoon als een normaal mens af en toe wat kon drinken.

 

Op een gegeven moment begon ik door te krijgen, dat ik mogelijk verslaafd was. Het is heel moeilijk om dan zonder hulp van de drank af te komen.

Ik heb me aangemeld op dit forum en voor de internetbehandeling van Tactus. Sindsdien heb ik geen druppel meer gedronken en ben dat ook niet meer van plan. Dit bevalt me veel te goed!

 

Vandaag ben ik een jaar en vier maanden verder. Ik heb veel geleerd over mezelf en heb eigenlijk jaren stilgestaan in mijn ontwikkeling. Ik leef nu weer voor mezelf, in plaats van voor drank. Het is wel een heel proces geweest en ik ben nog (lang?) niet klaar. Maar zo is het goed.

 

Grappig dat je een lijstje hebt gemaakt over de voordelen van niet drinken. In mijn behandeling heb ik een lijstje gemaakt over de nadelen en de voordelen van drank voor mij. Na ruim een half jaar heb ik dat nog eens opnieuw gelezen. De voordelen kon ik, in mijn geval, eigenlijk ook wel wegstrepen.

 

Lekker lezen hier, schrijven ook. Wij roepen wel.

 

Ik wens je veel succes!

 

Na dit bericht stuur ik je een PB, een persoonlijk bericht, met wat algemene informatie over het forum. Misschien heb je er wat aan.

Als je aangemeld bent, zie je het envelopje rechts bovenin beeld rood kleuren ten teken van het ontvangen van zo'n bericht.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

welkom hier Anouk

en ook al doe je het niet alleen

daarom doe je het nog wel echt zelf hoor.

net als de velen die jou voorgingen

en die ook vaak dachten het wel te kunnen

minderen of stoppen

en meestal bleek stoppen het makkelijkst,

het duidelijks en het sterkst☺

sterkste!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom Anouk! Je schrijft: ik moet het toch zelf kunnen..... Dacht ik ook in het verleden, maar ging keer op keer op mijn plaat... Met wat hulp en steun (onlineprogramma en forum) ben ik dit keer een heel stuk verder gekomen. Tuurlijk kan niemand anders het voor je doen, maar helemaal alleen hoeft niet, en persoonlijk zou ik dat niet gered hebben.

Vooral veel van je af schrijven, lezen, en af en toe lekker steunen op de mensen die je voor gingen met stoppen. Is goud waard!

Heel veel succes Anouk  :rose:  :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag lieve mensen,

Hartelijk dank voor jullie welkom en reacties!

Indigo, je schrijft dat je ook keer op keer op je plaat bent gegaan, dat vond ik zooooo goed om te lezen. Op de ene of andere manier heb ik het idee, dat de meeste frummers (dat woord ken ik dus al

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Anouk, en ook een warm welkom van

deze Koning van de Uitglijders naar een Terugval.

Ondanks vele cognitieve therapieën, een Leefstijltraining,

de I-behandeling hier van Tactive de afgelopen 12 jaar,

ben ik zo'n 25% niet AdB. Mijn winst is wel de afgelopen

jaren dat ik wel driekwart van mijn leven NU wél AdB ben.

Ik was ook een wijndrinker. Jaren geleden al tot het inzicht

gekomen dat minderen niet werkt (lees hier ook ergens het

artikel 'TIQ's op Herhaling' ) en dat volledig stoppen zoveel

meer RUST geeft. Immers, je hoeft niet meer die fles wijn

te organiseren en elke keer ook meer aan 'boodschappen'

besteed dan eigenlijk nodig was.

Wat voor mij ook nu goed werkt is een ZINVOLLE invulling

van je week te hebben. Je zintuigen worden weer helder en

scherp en je leven staat niet meer, zoals MG het zei, stil.

En om sinds kort weer bij de les te blijven is het bezoeken

van een Buitenveldert praatgroep 1x in de week.

Ik zal ook het artikel 'De Cirkels van Van Dijk' voor je

naar boven halen.

Ik hoop niet dat ik je heb ontmoedigd. Wat dat laatste betreft

lees het laatste artikel, want we zijn allemaal anders en hoe we

als individu AdB worden, is voor een ieder weer een ander

verhaal.

Hou je ons op de hoogte van je proces.

Lieve groet, Joris

bewerkt door Joris
Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote

Hoe stom kan een mens zijn?

 

JE BENT NIET STOM.

Ik geloof je op je woord dat je een sterke vrouw bent. Maar verslaving is zó sterk, dat red je niet in je eentje. Vraag hulp, hier op het forum, of elders.

Haal de verslaving uit de stiekemheid en vraag mensen om je te helpen. IK heb een probleem, WIJ kunnen dat aan, zoiets.

Welkom en succes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Och Anouk, je wilt niet weten hoe lang en vaak ik op mijn plaat ben gegaan.... En niks is zeker, maar momenteel gaat het lekker, ik kijk niet verder dan vandaag, per dag leven. En vandaag drink ik niet  :)

 

Wat voor mij het verschil maakte was de online training en vooral actief worden op het forum. Voorheen ook 'meegelezen' maar op de een of andere manier werkte dat niet voor mij. Te vrijblijvend denk ik... Dus als zelfs zo'n 'terugvaller' als ik het momenteel vijf maanden droog kan houden....  ;)

Al die jaren 'uitproberen', een beetje maar, af en toe maar, alleen in het weekend, een weekje niet etc etc. Kon me nooit aan afspraken met mezelf houden. Vind het stoppen nu 100 x prettiger en rustiger dan telkens dat gevecht in mijn hoofd over hoeveel, wanneer, wel/niet, pfoe wat werd ik daar moe en ellendig van. En dan heb ik het nog niet eens over de progressie, het werd steeds meer, vaker... brrr!

 

Hoop dat je je lekker uit gaat leven op het forum, veel schrijven en lezen, brengt vaak inzichten en besef. En de volgende stap is eenvoudig, morgenochtend bij het opstaan besluiten: Vandaag niet, wát er ook gebeurt  :)  En de dag daarna opnieuw.... En als ik voor mezelf spreek, hebben al die 'vandagen' zich aaneen geregen tot een langere periode, en wordt het steeds soepeler.

Fijne avond! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goede middag,

Sinds afgelopen maandag ben ik hier actief, even een bericht hoe het nu gaat. Maandag en gisteren samen met mijn vriend een fles wijn opgedronken, maar dinsdag toch wel weer een hele alleen opgedronken. In vergelijking met tot nu toe is het een stuk minder, het was immers 1,5 fles, richting 2 flessen. Maar als ik eerlijk ben, was dat eigenlijk niet de bedoeling. Het plan was om helemaal te stoppen. Ik hoop dat dit misschien een soort overgangsfase is.

Joris, Monster en Indigo, dank voor jullie bericht. Ook ik heb vorig jaar de stap gezet naar hulp, maar dat was een grote teleurstelling. Nadat ik huilend bij de huisarts had verteld over mijn drankprobleem, werd ik doorverwezen naar verslavingszorg. Door mijn werk ken ik aardig wat mensen in de plaats waar ik woon. En daar zat ik in een volle wachtkamer. Er ging een deur open, pal naast de wachtkamer, met daarnaast een bordje VERSLAVINGSZORG. De therapeut zei met een duidelijke stem: mevrouw ...., dat was ik dus. Ik kon wel door de grond zakken. Afgezien hiervan was de therapeut verder in de drie sessies dat ik daar was alleen bezig met protocollen, vragenlijsten en testen. We zaten op totaal verschillende golflengtes.

En Joris, je hebt me niet ontmoedigd, iedereen moet zijn eigen weggetje zoeken, denk ik. De cirkels ga ik zeker goed bekijken, lijkt me wel confronterend. Over zinvolle bezigheden gesproken, die heb ik wel, ik werk en dat gaat wonder boven wonder nog altijd niet onaardig. Ik denk dat mijn collega's zich rot zouden schrikken als ze zouden horen over mijn drankgebruik.

Al ben ik nog niet waar ik wil zijn, afgelopen dagen waren anders, omdat ik ook 's avonds iets deed i.p.v. om uitgeblust op de bank te hangen. Een hoop in de tuin gedaan en twee kasten opgeruimd, geeft ook een goed gevoel in mijn hoofd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Anouk, fijn dat je er weer even bent!

Het is heel herkenbaar, ook voor mij, om je dan toch weer niet aan je voornemens te kunnen houden. Het is mij ook niet gelukt om in één keer daar te komen, waar ik zijn moest qua drank.

Je hebt een nare ervaring met het vragen van hulp. Zoals je het beschrijft is dat ook niet leuk; en ook niet erg professioneel als je het mij vraagt.

 

Heb je al eens bij een internetbehandeling gekeken? Ik heb dat bij Tactus gedaan en mij heeft het goed geholpen.

 

Blijven schrijven hier, ook als het niet gaat zoals je wilt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

als jij nu besluit dat je

het als overgangsfase bestempelt

kies je vanaf nu alsnog voor de 0

Als je dan toch jezelf voor de gek houdt

laat het dan de laatste keer zijn geweest

en maak van de nood een deugd.

Ik herken het gesjoemel nog wel uit mijn tijd

dat ik geen keuzes kon maken en helemaal

gevangen zat in het gemarchandeer met mezelf.

Daarmee stoppen was een extraatje naast het stoppen

met drinken.

Minderen gaat zo ook niet lukken ben ik bang Anouk.

Er schijnt iets meer kans te zijn als je eerst een jaar niet drinkt,

en dat geloof ik wel, dat drank eerst uit je systeem moet zijn

voor een echte keuze.

En na dat jaar, wat zou minderen dan nog toevoegen?

Maar eerst maar eens dag per dag kiezen

en volhouden. Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat Royco zegt, was voor mij heel belangrijk: voor jezelf nagaan waarom je toch gedronken hebt.

 

Net zoals het lijstje met de voor- en nadelen van drinken, hoort het vastleggen van je triggers ook tot de internetbehandeling. je kunt dat natuurlijk ook zelf doen. En voor jezelf opschrijven.

Hoelaat, waar, wat, hoeveel, wie waren er aanwezig, wat was je aan het doen, wat gebeurde er, hoe heb je gehandeld, wat dacht je et cetera. Bij mij kreeg ik de situaties en emoties al vrij vlot in beeld en daar kon ik mee verder.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ben nog geen ervaringsdeskundige Anouk, nog maar 5 maandjes droog. Vorig jaar zat ik ook nog in het 'proces' dus alles nog haarscherp voor ogen. Blijkbaar had ik dat vallen en opstaan, op mijn plaat gaan nodig om echt te kunnen erkennen dat ik alcohol niet de baas ben, maar het mij de baas is. Nou wens ik het absoluut niemand toe om zo lang 'eigenwijs' te zijn, maar ik moest persoonlijk blijkbaar echt aan den lijve ondervinden, het onderspit delven, erkennen, en waren al die valpartijen uiteindelijk toch ergens goed voor. Ik kon zo nog eeuwen doorgaan, of na de tigste keer buigen en erkennen dat 'vriend' wijn de regie absoluut in handen had...

Begin mijn leven terug te krijgen, mezelf weer terug te vinden en zou willen dat ik dat jaren geleden voor mekaar had gekregen. Want het is zo fijn! Niet meer gedirigeerd door die verslaving, maar je leven weer in eigen handen met steeds minder gevechten..

Beste besluit ooit, wens ik jou ook zo toe! En nogmaals, nog maar vijf maandjes, maar al zo veel winst. Hoop dat jouw moment snel voor je komt!  :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

lieve Anouk,

Voorafgaand aan echt stoppen heb ik ruim een jaar gepoogd te stoppen in m'n eentje ...... :blink:  :wacko: ..........huh?

Gepoogd te stoppen in m'n eentje betekende in mijn geval: oke, ik stop en doe het op mijn manier. Ik ga het zus en zo aanpakken. Die en die mogen het weten, anderen niet. Ik heb een probleem, ik ga mijn best doen en ik los het op.

Dat is mij niet gelukt.

Echt stoppen betekende voor mij: oke, ik heb een probleem. Ik kan dit niet alleen. Samen kunnen we mij clean leren blijven. Het verschil zit in meerdere zaken:

1. Ik moest leren hulp vragen en suggesties opvolgen.

2. Ik moest leren eerlijk worden. En bereid om te veranderen.

 

Dit schrijf ik niet als lesmateriaal. Dit is wat het was voor MIJ. 

Wat wél gevaarlijk was, is dat in dat jaar van pogen en falen een moment kwam dat ik besefte: ik kan het niet. Ik ben zó sterk, maar nu ga ik niet winnen. Ik ga verliezen. Ik ben beu van dit gevecht. Oke. Ik ben alcoholist en ik kán niet zonder drank. Ik kán het niet. Weet je wat? Ik stop met vechten, het lukt toch nooit om te stoppen. Dan ga ik toch wat eerder dood? Who cares?

Eng. Want ik heb een man en een dochter.

 

lieve Anouk, je mag nét zo lang op jouw manier proberen te minderen of te stoppen als jij wilt. Je mag nét zo veel hulp vragen als jij aandurft. Alles mag, werkelijk alles mag zolang jij daar achter staat want het is immers jouw leven. Zodra je merkt dat je het vechten beu bent, denk dan NIET dat het tóch niet lukt! Als het mij is gelukt, kan zal het jou óók lukken! Er staan grotere hulptroepen voor je klaar dan je je voor kunt stellen.

 

Succes en tot schrijfs.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo lieve mensen,

Daar ben ik weer met een update: vandaag eindelijk niets gedronken! Ben er heerlijk mee.

Vanmorgen was het op de ene of andere manier genoeg, het besef dat ik dag in dag uit iets doe, wat ik helemaal niet wil. De wijn die nog in huis was heb ik weggegeven en dat gaf rust. Als het er niet is, is het er niet. In de namiddag (mijn moeilijkste moment van de dag) heeft mijn vriend een biertje gedronken en ik ook, alleen dan zonder alcohol. Het viel me mee, het was eigenlijk best lekker.

Ik weet dat de trek zich zeker zal aandienen, ik twijfel hoe ik dit ga aanpakken. Iets anders gaan doen, maar ik las hier ook over gewoon uitzitten.

Monster, het eerste deel van jouw bericht, dat ben ik tot nu toe. Maar mijn aanmelding op dit forum houdt wel degelijk een hulpvraag in. En wat je schrijft over het gevaar van berusten, omdat het toch niet lukt, omdat ik het toch niet. Deze gedachten schoten soms ook door mijn hoofd, maar ik krabbel elke keer weer op en probeer het opnieuw.

Royco en Gerrit, waarom inde afgelopenweek ondanks mijn voornemens toch de fout ingegaan ben? Ik zou het echt niet weten, behalve dat het een gewoonte is van jaren en jaren en jaren. Ik voelde me op die momenten niet ongelukkig, triest, depri of wat dan ook.

Als het me vandaag is gelukt, moet het morgen ook lukken, toch?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hé Anouk, de eerste is binnen! Goed gedaan :rose: 

 

Uitzitten of iets anders oden, ach, wat maar werkt voor jou. Misschien wel allebei.

Voor mij was het doorbreken van patronen belangrijk. Als de namiddag voor jou het moeilijkste moment is, dan kun je daar misschien iets anders voor bedenken?

Hier even op het forum lezen en schrijven, douchen, wandelen, een rondje fietsen, maakt niet uit ...

 

Succes morgen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha, fijn, dag 1 in the pocket!! En het kan inderdaad, als je elke ochtend heel stellig beslist, vandáág niet. Wat er ook gebeurt, ookal staan zaken op hun kop, vandaag niet. En daardoor steeds een beetje sterker worden, het wordt steeds vanzelfsprekender zonder dat glas.... En ook ik kan niet in de toekomst kijken maar vandaag wederom zeker dat ik niet drink. Geeft rust. Steeds minder gevechten. Dus Anouk, dag 2? :)   :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

Dank voor jullie bemoedigende reacties, het doet me goed. Vandaag dus dag 2, ben heel blij dat het goed gegaan is. Ik voel me niet slecht, wel vannacht belabberd geslapen, zal vandaag niet anders zijn. Maar vooruit maar, het is voor het goede doel☺️

Indigo, als ik het bont heb gemaakt met de wijn, sta ik de volgende ochtend steevast op met een ijzersterk voornemen om die dag niets te drinken. Maar in de middag begint een stemmetje te zeggen: vandaag nog 1 x, morgen ga ik echt stoppen. Dit stemmetje hoor ik nooit in de ochtend. Dan zijn het louter goede voornemens.

Vandaag dus goed gegaan en ja, Royco, het smaakt naar meer, dus morgen op naar dag 3!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...