Spring naar bijdragen

Ik ben nieuw


Ree

Aanbevolen berichten

Ja, eigenlijk maakt het niet uit of anderen het wel of niet opvalt dat ik niet meer drink. Dus geen goed of slecht teken als het wel opvalt, haha.

 

Het moment van vanochtend moet ik goed in mijn geheugen prenten. Ik heb weer ontzettend goed geslapen, werd redelijk vroeg heel fit wakker. De zon scheen, de lucht was oranje gekleurd en ik had zin in de dag. Wat uitgebreider ontbeten met mijn man en genoten van die eerste kop koffie.

Net op ons gemak boodschappen gedaan.

Als ik weer zin krijg in een wijntje, zal ik weer aan deze ochtend

denken. Dat gevoel van uitgerustheid, vrolijkheid.....lang geleden. En dat wil ik nog heel veel keren meemaken.

Gun ik jullie ook allemaal.

 

Heel fijne zaterdag gewenst.

 

Ree

 

PS: Ik klik regelmatig op 'vind ik leuk'. Eigenlijk vind ik alle reacties, hoe kort ook, heel leuk en vooral fijn om te lezen. Tips neem ik zeker mee, ze zijn welkom en bruikbaar.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

tip van boots dan maar weer:

mijn vader legde altijd een knoop in zijn zakdoek als hij iets wilde onthouden;

ikzelf heb altijd wel een kastanje, die doe ik dan in mijn zak, elke keer als ik

die voel herinnert die me dan aan iets, een voornemen, symbool, iemand enz.

Ik heb altijd graag iets tastbaars, want mijn hoofd is één grote chaos vaak ;)

als je kunt schilderen, dan is een tekening mooi om in je kamer te hangen

en sommige mensen tekenen iets op de badkamerspiegel (heb je lipstick? :D )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Yep, daar is een weg. En die ben ik nog even aan het zoeken. En wie zoekt, zal vinden, dus dat komt vast wel goed. Als je adresjes weet ergens in Noord Brabant, laat maar doorkomen. Vrij kleien of iets. Ik wil het wel eens uitproberen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kan het altijd proberen, toch?! Laat maar komen. Kan ik nog altijd kijken wat ik ga doen. Dat laat ik jullie dan natuurlijk wel even weten, lieve dames.

 

Gisteren een beetje paniekaanvalletje gehad. Wat als ik weer heel erg terugval? Wat als ik mijn leven lang zo tegen de alcohol moet knokken? Is het dan allemaal nog wel leuk genoeg?

Maar ik heb al een paar keer gelezen hier dat je niet te ver vooruit moet denken. Van dag tot dag en anders van uur tot uur. Het is gelukkig gezakt.

Komt weer goed.

 

Fijne zondag.

 

Ree

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hoi Ree, 

Dat herken ik wel: Wat als ik terugval? Dat overleef ik nooit!

De schaamte.

Het beschadigde vertrouwen weer opbouwen.

Weer die trek.

Zelfvertrouwen terug naar nulpunt.

 

Niks mis met deze angst toch? Stel je voor dat je dan rustgevend dacht: "Och, ze zullen het wel begrijpen. Ze zullen me snel weer vertrouwen. Ik kan het best maar ik wou gisteren gewoon effe geen herstel. Is wat het is toch?" Zou je je dáár dan zo lekker bij voelen?

 

Je bent lekker begonnen, al lekker onderweg en HET BESTE MOET NOG KOMEN. Wat wil je nog meer?

Het komt inderdaad weer goed.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hé die Ree,

 

Ik weet niet of het mogelijk is om jou te leren tekenen, boetseren of schilderen via internet anders wil ik dat best proberen hoor. Boetseren zal niet makkelijk zijn omdat je 3d. moet leren denken en zien als je bezig bent. Dat kan ik je niet via de comp. leren, maar schilderen of tekenen wel. Misschien is het wel leuk als we het eens gaan proberen met een apart draadje hier? Gewoon maar eens kijken of dat lukt, en misschien dat meer mensen dan mee willen doen. Als je foto's kan plaatsen kan je laten zien wat je aan het maken bent, en wat ik dan misschien nog wat bij kan sturen. Gewoon lekker bezig zijn is het belangrijkste, niet zo zeer het resultaat.

Wat ik zelf altijd doe omdat ik het tekenen niet meer hoef te leren is gewoon overtrekken als ik een schilderij wil maken. Vroeger tekende ik het ook maar was dan een week bezig terwijl ik er daarna toch overheen moest schilderen. Maar als je wilt leren tekenen kan dat ook denk ik. Laat maar weten of je het wilt proberen dan help ik je daar graag bij.

Onder mijn berichtjes kun je wat schilderijen zien die ik heb geschilderd. ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oei Skip ik heb de ballen verstand van Facebook. Ik sta er op omdat iemand dat voor mij gedaan heeft, maar zelf kan ik er geen wijs uit.

Nee ik bedoelde dat ik dan hier een nieuw draadje aan ga maken waarin ik kan proberen om wat uit te leggen over schilderen en zodoende wat kan helpen.

 

Ja Ree ik woon ook in Brabant maar het moet toeval zijn dat jij vlak bij woont.

Ik denk dat ik morgen of zo maar een draadje aan ga maken. Wat zou je willen leren tekenen of schilderen? Tja en de vraag is of de moderator het goed vind, maar als je het ziet als een hele goeie bezigheid en een paar heel belangrijke dingen zijn, je wordt er ontzettend rustig van, je moet je zo concentreren waardoor het kan gebeuren dat je, als je trek hebt, die helemaal verdwijnt. Het ontspant, je maakt iets waardoor je trots kunt zijn op jezelf, dan geloof ik niet dat de moderator hier bezwaar tegen heeft. :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Bolletje,

Ik denk dat ik dan met tekenen zou beginnen. Daar heb ik al wel wat spullen voor. Ik denk ook niet dat het een probleem is. Het is een leuke bezigheid met een gunstige uitwerking.

Kan niet slapen, vandaar dit berichtje op zo'n raar tijdstip :-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Monster,

Nog een late reactie op je berichtje. Is zo fijn dat je het gevoel herkent van angst om te falen. We mogen fouten maken, maar we moeten de moed niet te snel laten zakken. Phoe, een uitdaging is en blijft het voorlopig wel.

Heb jij nog vaak van die grote twijfels of een beetje van die moedeloze buien? Het gaat bij mij nu op en af. Heeft denk ik ook wel tijd nodig.

Ree

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal,

 

Ik heb nu dus weer als een roos geslapen. Ja, het wisselt. Had gisteren ook weer gesport, en dus meer in beweging geweest dan afgelopen weekend. Maar ik hou die tip van lady jane wel in gedachte.

Alweer een dag zonder alcohol doorgekomen. Gisteren zonder problemen. Nog wel even aan een glaasje gedacht, maar die gedachte bleef niet zo lang hangen. Gelukkig.

Ik wil nu van alles ondernemen, maar weet dat ik het allemaal niet tegelijkertijd kan. Alhoewel ik na deze ochtend werken wel vrij ben tot  5 januari. Dus wie weet wat voor creatieve dingen er nog uitkomen hier ;)

Het forumboek nog niet uit, maar dat scheelt niet alles. Wat ik aan gedachten en gevoelens heb, wordt daar mooi verwoord. Op dit forum trouwens ook. Dat schept toch een band en geeft steun, al kennen we elkaar niet echt. Ik zal nog wel een tijd hier op mijn eigen draadje te vinden zijn. Misschien iets minder de komende dagen, want wie weet wat we nog gaan doen. Echte plannen hebben we niet gemaakt, we kijken wel waar we wanneer zin in hebben.

Het gaat jullie goed vandaag. Geniet van de dag. Hier stormt het trouwens.

 

Ree

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja leuk is dat hè die band met elkaar .. Soms denk ik wel eens aan jullie gewoon overdag tijdens mijn werk of tijdens t koken. Goh hoe zou t zijn met Ree of Bondie. Of zou Monster weer aan t motorrijden zijn ( met deze wind ? Kijk maar uit ) of het kleinkind van Nancy.

Ik zie lady Jane volleyballen en kruidenthee voor de klas staan. Enz

Het is gek dat mensen in je gedachten een eigen gezicht krijgen bij de stem die ze hier op t forum hebben.

En het steunt mij enorm dat ik het niet alleen hoef te doen. Ik hoop dat het voor jou ook zo werkt

Maar voorlopig... Gaat het goed hier ! Houden zo

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Skip, dan moet het wel tegenvallen als ik je vertel dat ik dagelijks 40 km fiets, en alleen van vrijdag tot zondag de motor beklim. Niks leren pak dus, gewoon een spijkerbroek op een gewone fiets en op de terugweg boodschappen doen. Net als de rest van NL.

 

 

Ree, je vroeg of de faalangst minder wordt?

JA gelukkig wel. 

Die halveert per kwartaal, en gaat pas weer groeien nadat je zelf meer op je zelfvertrouwen gaat vertrouwen dan dat je hulp blijft vragen en accepteren.

(zo, met die zin daar is Ree wel effe zoet mee, hierna ga ik zelf teruglezen of ik het er eigenlijk wel mee eens ben, met die zin  :wacko: )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...