Spring naar bijdragen

Opname


Aanbevolen berichten

Hoi Lotus66,

 

Het wordt een volledige opname. Dus dag en nacht. Eerst de detox fase en daarna de verpleeggroep. Ik gebruik ook Xanax retard. Dit blijft 4 tot 6 weken aantoonbaar in je urine. Al die tijd dus op de detox afdeling, zonder vrijheden. Ik mag dus niet van het terrein af. Alleen een kopje koffie in het restaurant. Het wordt een lange zit al met al.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel voor je antwoord. Dat is zeker een lange zit. Ik kreeg in de detox fase in de tweede week wel vrijheden, het was dan wel afmelden, aanmelden en evt testen bij terug komst. Maar je zult zien, een kopje koffie in het restaurant kan dan ook erg breken hoor. Toi toi toi hoor! Fijn te lezen dat je er zo voor gaat! Petje af!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

Het wordt een volledige opname. Dus dag en nacht. Eerst de detox fase en daarna de verpleeggroep..... Het wordt een lange zit al met al.

 

Dutch Vinnie, ik heb het halve jaar 2006 in een kliniek gezeten.. De tijd vloog om doordat ik me in volledige overgave in die behandeling heb gestort.

Niet (teveel) tegensputteren, dat had me in het verleden alleen maar dát opgeleverd waardoor ik in die kliniek terecht kwam.

Ik ben nog nooit zo braaf geweest als in dat halve jaar.. nu noem ik dat nederig. Ik nam zo'n beetje voor het eerst in m'n leven goede raad aan, deed dingen tegen m'n zin om te ervaren dat de voldoening dan des te groter is als het is volbracht..

Nog nooit heeft braafheid/nederigheid me zoveel opgeleverd/voldoening gegeven als in dat halve jaar.

 

Grijp deze kans met beide handen en vooral ook met hoofd en hart.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allemaal,

 

Bedankt voor de positieve reacties. Ook van degenen die niet opgenoemn zijn geweest. En van degenen die wel opgenomen zijn geweest: ik wordt mij steeds meer bewust dat opname de juiste stap is. Al moet ik wel zeggen dat ik er steeds meer tegen op ga zien nu het zo dichtbij komt. Ik krijg het vluchtgedrag gevoel. Maar alle vluchtroutes zijn afgesloten. No way back.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Jootje

 

Heb je de gesprekken al achter de rug. Ik ben benieuwd hoe het gegaan is.

 

Ben je er veel wijzer van geworden? Bij mij bleef het een beetje vaag. Alleen de regels zijn mij echt duidelijk geworden.

Het behandelplan week een beetje af van wat ik met mijn SPV-er had opgesteld. Maar de goede man kon ook niet zo goed over weg

met het computersysteem en vond zo dingen niet terug die in mijn dossier staan.

 

Ik hoop van je te horen.

D.V.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

DV, het is logisch dat je wat zenuwachtig wordt. Wij zijn controle freaks avant la lettre en vanaf opname is alle controle uit handen gegeven. Dat is een mooi begin van oefenen in overgave. Slechts een begin. De overgave aan het programma is één, overgave aan de hulp en kennis van anderen is twéé. Die nederigheid, waar Kohtje het ook over had, gaat je alles geven wat je nu zoekt. En daarna kun je weer op eigen benen staan. Wat een fijn vooruitzicht!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kohtjes posting misschien uitprinten en meenemen?

Ik heb dus geen ervaring met opname, maar gebaseerd op andere ervaringen lijkt me dit goed (en doorleefd) advies.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Kohtje en Monster,

 

Die nederigheid is iets wat ik mij nu nog niet kan voorstellen. Maar ik zal het beslist ondervinden. Het opzij zetten van je ik en luisteren naar anderen is niet niks. Maar als ik jullie reaties zo lees is overgave het enige wat mij te doen staat. Zowel aan het programma als aan de kennis van anderen. Ik heb wat betreft het drinken duidelijk de wijsheid niet meer in pacht. Ik zal op anderen moeten leren vertrouwen. En dat gaat verder dan alleen alcohol gebruik.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

DV, je hebt goed overzicht. Het gaat verder dan alcohol alleen. Er zijn wel mensen voor wie alcoholisme een uit de hand gelopen hobby is, maar 9 weken kliniek hebben mij geleerd dat bijna iedereen op de vlucht was. Voor zijn emoties of voor zijn gebrek aan eigenwaarde of zijn machteloosheid. Bijna niemand gebruikte middelen vanwege zweetvoeten. Zodra dat onderliggende stukje problematiek aangestipt wordt, kun je zelf beslissen of je het aan wil pakken of nog dieper weg wilt stoppen. Allebei is moeilijk, allebei is naar. Ik hoop dat dát je zenuwen zijn, en niet die alcohol. Want die allesoverheersende zucht naar roes die is weg voor je er erg in hebt. Dat deel van je ziekte zal je het minste energie kosten. Wat een vooruitzicht he?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Yep Monster. Het gaat om het onderliggende probleem. Waarom wil je door middel van alcohol niet in de werkelijke wereld zijn. Ik ken mijn problemen maar al te goed. Dit heb ik ook duidelijk aangegeven tijdens mijn behandelplan. Ik heb in het verleden psychoses gehad, ben drie maal opgenomen geweest, en die kwamen niet uit de lucht vallen. Ik sliep al een jaar niet meer. Waarom? Ik ga er nu niet verder op in maar ik weet het. Maar de punten die je noemt, eigenwaarde, machteloosheid, komen hier zeker aan de orde, waardoor dan ook. Ook dit heb ik aangegeven tijdens de gesprekken met mijn SPV-er. Ik hoop dat dit ook aan de orde komt tijdens mijn opname. En anders moet ik het zelf ten berde brengen. Het gaat immers om mij, niet om de therapeut.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo iedereen,

hier even een upate van mij. Ik ben inmiddels opgenomen in de kliniek. Heb hier wifi dus vandaar....

Het was mijn eerste dag , dus weet nog niet zo veel. Eerste indruk viel mij erg mee.

Vriendelijke mensen. Heb wel veel medicijnen gehad tijden het eten.

Dit is tegen de ontwenning. Ik hoop dat ik goed zal slapen. Ik zit op de detoxafdeling.

Mag eventueel naar buiten maar moet dat wel aangeven.

Het is allemaal snel gegaan. Vorige week dinsdag zat ik nog in de wachtlijstgroep en zou weer een gesprek hebben over

twee weken. Maar maandag belden ze dat ik woensdag al kon komen. Heb niet geaarzeld maar de kans aangenomen.

Hoop dat jij ook snel aan de beurt komt DV.Want uit ervaring weet ik dat hoe langer je wacht de zin steeds minder wordt.

 

Groetjes van Jootje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Jootje,

 

Ik sta op de wachtljst, komende week of de week erna. Ik hoop dat het met mij net zo snel zal gaan als bij jou. Ook ik heb wifi, maar mijn laptop niet. Dus heb ik maar een wifi-usb aangeschaft. Ik hoop dat dat werkt. En je hebt gelijk. Hoe langer het duurt, des te meer je er tegenop gaat zien. Maar het is de enige keus. Ik ben blij voor je dat het bevalt. Ik weet nog niet zo goed wat ik kan verwachten.

 

Ik laat wel weten wanneer ik aan de beurt ben.

 

Zet hem op Jootje.

 

Groetjes D.V.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jootje, wat fijn dat het toch nog zo snel is gegaan! Ik weet nog goed dat ik me op wilde laten nemen...Dat was 'NU'. Poeh wat zou het op een wachtlijst gezet te worden moeilijk voor me zijn geweest. Fijn te lezen dat je een hele goede start hebt gemaakt op de Detox. Zet um op!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

iedereen bedankt voor de lieve wensen. Dat geeft de burger moed.

EN ik hoop voor DV dat ie ook gauw aan de beurt is,

'Tis voor ons allen moeilijk in het begin. Maar we slaan  os er door heen

 

groetjes van Jootje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jootje, sterkte!! Je bent in goede handen nu. En D.V. goed van je dat je je laat helpen!!!! Allemaal kanjers.

Je kan alleen genezen als je zelf inziet dat je een probleem hebt en dat je hulp nodig hebt.

En dan nog met beide handen die hulp aannemen..... op weg naar een beter leven!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt allemaal,

 

dag drie van de detox zit erop.

Heb nog nooit zoveel medicijnen en dan 3x per dag moeten slikken.

Ben er behoorlijk moe van , maar de echte afkickverschijnselen zijn bijna achterwege gebleven.

We zitten in een mooie omgeving en tal van mogelijkheden tot wandelen fietsen en andere sporten.

Naast de beperkte vrije tijd worden er heel veel gesprekken gevoerd met artsen, verpleegkundigen en andere behandelaars.

We zijn er een hele dag zoet mee.

Tot zover weer even de update, mijn oogjes vallen toe,

Liefs Jootje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Jootje,

 

Ik vraag mij af hoe het met je gaat? Ik ben eindelijk aan de beurt. Na een aantal weken op de wachtlijst te hebben gestaan,

ben ik komende dinsdag aan de beurt voor opname. Er ben er best wel zenuwachtig over: war staat mij allemaal te wachten.

Maar ik hoor veel positieve berichten, dus ik laat het maar over mij heen komen.

 

Ik hoop wat van je te horen!

 

Groeten D.V.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...