Spring naar bijdragen

Dutch Vinnie

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    81
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Man

Dutch Vinnie's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Dutch Vinnie

    Suikertje

    Hoi Suikertje, Mijn ervaring met opname is ook niet zo positief. Jammer dat het voor jou ook geen baad geeft gehad. Ik herken mijzelf in jou psychische problemen. Heb er ook mee te kampen gehad, zo'n sociale fobie. Ik ben erdoor in de WAO gekomen, had er op den duur ook psychoses bij. Ik zit nu 13 jaar in de WAO en ben nu eindelijk zover dat die klachten over zijn.Nu de alcohol nog. Ook ik drink nog steeds, al is het minder dan in het verleden. Ik ben begonnen met cognitieve therapie. Dit leert je anders naar jezelf te kijken, de valkuilen ontdekken. Vaak ken je ze al maar in je onderbewuste. Goed te zien dat je weer terug bent op het forum. Al ben ik er ook niet zo vaak. Laat maar weten hoe het verder met je gaat. Ik wens je in ieder geval veel sterkte toe. Houd je haaks, D.V.
  2. Dutch Vinnie

    Opname

    Heb ik in het verleden wel gedaan ja, maar het is een beetje verwaterd. Ik kom nu na een tijdje weer terug op het forum. Ga het wel weer meer volgen, er staan zoveel positieve berichten op. Ik hoop er wat aan te hebben, zoals je zegt, meer lezen en minder drinken. Nu maar hopen dat het werkt. Ik vertrouw mijzelf niet zo. Heb net mijn medicatie genomen en ga zo slapen. Tot binnenkort.
  3. Dutch Vinnie

    Opname

    Yep Gerrit, het leven zit vol valkuilen, ieder heeft de zijne. En beter vrijwilligerswerk dat je graag doet dan dat je het opgedragen wordt. Je hebt dan toch nog het idee dat je een beetje meedoet in de maatschappij. En neem niet te veel op de hals, dat is ook weer niet de bedoeling. Ik ben trots op je dat je het zonder drank uithoud. Ik ga hier ook voor knokken. Beetje bij beetje kom ik verder, al doet het mij pijn dat het zo moeizaam gaat.
  4. Dutch Vinnie

    Opname

    MijnGerrit, zonder dat zou ik niks meer hebben.
  5. Dutch Vinnie

    Opname

    MijnGerrit, het heeft bij mij met meerdere dingen te maken. Een negatief zelfbeeld, angststoornissen, een traumatische jeugd. En wanneer ik bezig ben met mijn vrijwilligerswerk heb ik geen behoefte aan drank. Dit begint zodra ik thuis kom.
  6. Dutch Vinnie

    Opname

    kruidenthee, niemand kan mij het juiste advies geven, ik moet hier zelf achter komen. En dat wordt nog een lange weg. Ik heb de eerste stapjes gezet. En nu de rest nog. Maar ooit ga ik er komen. Als ik dit niet meer geloof kan ik beter stoppen, en dat wil ik niet. Bedankt dat je mij sterkte wenst
  7. Dutch Vinnie

    Opname

    Ja MijnGerrit, al het vrijwilligerswerk weer opgepakt. God zij gedankt wel. Anders had ik helemaal niks te doen. Heb het er gelukkig naar mijn zin.
  8. Dutch Vinnie

    Opname

    Hoe ik dit ga oplossen. Geen idee. Ik ben begonnen met cognitieve therapie. Hoop anders naar mezelf te leren kijken. Ik ben hiermee net begonnen, dus nog even afwachten wat dit doet. Ik schrijf regelmatig dagboeken. Maar ik kom er op het moment niet verder mee. Het is zo vermoeiend om steeds weer op te schrijven dat ik weer gedronken heb. Ik heb moeite om het positieve te halen uit de dagen dat ik niet gedronken heb. Ik heb een meervoudige aandoening, er speelt zo veel. Ik raak soms de draad kwijt. Het is bij mij niet alleen alcohol. Ik heb dan ook twee psychiatrische trajecten naast elkaar. Beiden met therapie en medicatie. Ik sta onder consult bij twee artsen, twee spv-ers, en een psycholoog. Ooit moet hier iets uit voort komen. Bedankt voor je interesse MijnGerrit
  9. Dutch Vinnie

    Opname

    Het is alweer een poosje terug dat ik iets van mij heb laten horen. Het gaat nog steeds op en af. Soms een paar dagen clean, dan weer een paar dagen dronken. Het is al wel een stuk minder dan vroeger, maar abstinentie is nog niet aan de orde. Maar ik blijf vechten. Ooit kom ik van die klere drank af. Sorry voor mijn bewoording. Ik heb aangegeven dat nooit meer drinken geen optie is. Hierdoor gingen er direct deuren dicht bij verslavingszorg. Ik ga nu wel voor abstinentie. Dit wordt aangepast in mijn behandelplan. Alleen in het weekend een paar glazen is geen optie. Ik blijf vechten en hoop op jullie steun. Alvast bedankt. Ook jullie het beste, Groeten D.V.
  10. Dutch Vinnie

    Opname

    MijnGerrit Ik haal juist veel uit mijn vrijwilligerswerk. Dit heeft mij er de afgelopen week doorheen gesleept. De uren die ik draai komen bijna overeen met de tweedaagse dagbehandeling, tegelijkertijd. Ik wil graag weer onder de mensen zonder problemen komen. Voor mijn gevoel heb ik hier op het moment meer aan. Cognitieve therapie, samen met wekelijkse gesprekken met mijn SPV-er en regelmatig contact met de verslavingsarts vormen goede nazorg. Tevens heb ik nog contact op de reguliere afdeling van de GGZ. Ook hier heb ik contact met een SPV-er en een psychiater. Het lijkt mij op het moment voldoende nazorg. Mocht dit niet het geval zijn kan ik altijd nog kiezen voor dagbehandeling. En ja, tijdens mijn opname lag het vrijwilligerswerk stil. Bedank voor je reactie in iedergeval, ook jij Kate. D.V.
  11. Dutch Vinnie

    Opname

    Hoi Jootje Ik ben sinds vorige week dinsdag weer thuis. Heb vijf weken in de kliniek gezeten. Toen ik thuis kwam ging het de eerste dag goed. Maar je komt bin je oude patroontje terecht. Hierna heb ik vijf dagen gedronken. Maar inmiddels ook al weer vijf dagen droog. Ik ben mij er bewust van dat het echte gevecht nu pas is begonnen. En dat zal met vallen en opstaan gaan vrees ik. Heel veel mensen in de kliniek zitten er met een strippenkaart. Ik ben blij voor je dat het goed met je gaat. Maar houd er rekening dat wanneer er niks verandert in je leven een kans op een terugval groot is. Ik wens je veel stertke bij thuiskomst. Aangezien de grote hoeveelheid vrijwilligerswerk dat ik doe heb ik geen tijd voor de dagbehandeling. Wel heb ik iedere week een gesprek met mijn spv-er. Ook is het de bedoeling om cognitieve yherapie te gaan volgen. Maar dit moet besproken worden in een multi disciplinair overleg en mijn spv-er is de komende drie weken op vakantie. Ik heb voor deze periode wel een vervanger voor de wekelijkse gesprekken, met een man waar ik eerder goede gesprekken mee heb gehad. Hij was mijn hoofdbehandelaar tijdens mijn opnam. Ik hoop dat je het met de nazorg kunt redden. Laat maar weten hoe dat gaat. Heel veel goeds en groeten van D.V.
  12. Dutch Vinnie

    Opname

    Hoi Suikertje Het is inderdaad een poosje geleden dat ik wat van mij heb laten horen. Het slapen ging erg slecht, waardoor ik psychische problemen kreeg. De medicatie is voor de zoveelste keer aangepast en nu heb ik voor het eerst drie nachten van acht uur achter de rug. Ik voel mij nu een stuk beter. Ik tref het met de mensen, ik zit steeds in een leuke groep. Ik zit nog steeds op de detox afdeling omdat ze mij nog te onstabiel vonden voor de behandelgroep. Waar ga ik komende dinsdag over en begin ik gelijk met resocialisatie. Dus ´s middags naar huis en koken voor mij zelf. Dan om een uur of ´s avonds weer terug naar de veilige haven die de opname is zodat ik geen kans heb op een terugval. Misschien dat ik volgend weekend van zaterdag op zondag thuis slaap. Maar dat ligt er aan hoe het thuis gaat komende week. Ook ik ben benieuwd hoe het met Jootje gaat. Ik hoop er wat van te horen. Groeten D.V.
  13. Dutch Vinnie

    Opname

    Hoi Suikertje, vannacht voor het eerst goed geslapen. 10,5 uur. Het is weekend dus uitslapen. Geen therapie in het weekend dus het is behoorlijk vervelen. De Lorazepam wordt stapje voor stapje afgebouwd. Daarna de Xanax nog. Ik weet niet hoel lang ik nog op de detox moet blijven. Ik tril nog wel hevig als ik opsta maar daar helpt de Lorzepam goed voor. Ik heb nog een behoorlijke zucht naar drank. Dit moet nog slijten. Verder gaat het wel goed en ik zit in een leuke groep. Franeker ken ik niet. Groeten D.V.
  14. Dutch Vinnie

    Opname

    Hoi Agnieta. Ik gebruikte nog geen Lorazepam. Wel Xanax Retard. En de lorazepam is standaar en verplicht. Er wordt ook gekeken of je het wel echt inneemt. Elke dag gaat er wat van af tot de detoxperoide voor de alcohol voorbij is. Hierna wordt de Xanax afgebouwd.
  15. Dutch Vinnie

    Opname

    Hoi An en Yvonne, Gisteren volgeladen met Lorazepam. 10 tabletten in totaal. Plus mijn eigen medicatie nog. Ik was bang dat ik niet zou kunnen slapen zonder alcohol maar geslapen als een roosje Maar van de Lorazepam gaar elke dag wat af. Redelijk veel vrije tijd, maar wel een leuke groep. Verder nog niet zoveel te vertellen. Komt later wel.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...