Spring naar bijdragen

NU dan echt?


dribbeltje

Aanbevolen berichten

Hoop dat het zo simpel is MG, met die vlooien. Vanmorgen de andere kamers gedaan en nu liggen er nog 5 wassen te wachten. Tja, het alles of niets type hè? Heb geen kussen meer liggen, de kinderen waren al boos vanwege het ontbreken van hun fleecedekentjes op de bank.

Hardlopen, poging gedaan, direct een blaar gelopen en 2 dagen ongelofelijke spierpijn, beetje teveel gedaan dus. Vond dat ik me niet moest aanstellen, en door moest lopen.....heb ik wel spijt van. Probeer 2 x pw te spinnen op de sportschool.

Morgen beginnen de scholen weer dus eens kijken of ik dan meer structuur kan aanbrengen in mijn sportactiviteiten!

Dribbel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De tijd zal het leren..dribbel

Nuchter kan je echt beter beslissingen maken...het echte gevoel hierbij

Nuchter is ook een wereld van ontdekken dus ook geen snelle verwachtingen

Nuchter is rust vinden in jezelf...en dat geef je aan anderen ook door

Fijne is dat anderen ook vaak anders hierna gedragen

Merk dit ook aan mijn man...ben wel ongeduldig..das is mijn valkuil..daar moet ik mee dealen

Werk eerst aan jezelf..houd het klein...de rest komt vanzelf.

Of niet...dan houdt het op

Als je weet wie je bent ..weet je wat je weten moet

Vond het een mooie..vertrouw op jezelf

Go dribbel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dribbel, toen ik net in herstel kwam, veranderde ik heel snel heel veel. Het leek wel of alleen mijn ongeduld nog hetzelfde was. Je snapt dat ik vond dat mijn man niet snel genoeg méé veranderde. Pas na lange tijd ging hij nieuw gedrag uitproberen, vragen stellen, hulp vragen. Hij ging veranderen.

Uitdrukkelijk wil ik stellen dat dat niet dankzij mij is, maar ondanks mij. Ik heb alleen maar ongevraagd advies achterwege gelaten. Daarvoor moest er wel een DIK slot op mijn mond, want oh wat weet ik het toch altijd beter..................

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Er gebeurt inderdaad veel, of ik zoveel verander weet ik niet, ben ook bang dat drank niet de oorzaak is van onze problemen. We hebben enkele jaren terug al relatietherapie gevolgd, heeft wel wat lucht gegeven maar we zijn wel weer terug bij af. Ik denk juist dat de problemen tussen ons mede een reden is geweest om meer te gaan drinken. Of ga ik nu wel heel kort door de bocht. De Problemen tussen ons, wegdrinken. Ik heb vanaf mijn 12de al vriendjes gehad. Van de een naar de ander, van mijn 15de t/m 19de al een vaste relatie die me niet beviel en zo door naar de volgende, waarmee ik dus inmiddels getrouwd ben. Gewoon omdat het zo hoort, hij vond mij leuk en ik vooral de aandacht. Zonder kinderen gingen we veel onze eigen gang en hadden we het best aardig samen. Met de komst van de kinderen zijn de problemen groter geworden. Maar overal is wel wat bedenk ik me dan. Natuurlijk is er wel een soort van houden van maar we zijn dan ook al 23 jaar samen. Toch wel met elkaar opgegroeid en ik ben bang dat ik me anders ontwikkeld heb en dat we daarin niet meer naast elkaar staan. Maar ja, is dat nodig? Ik weet het niet. Is het fout om voor de kinderen bij elkaar te blijven, ook dat weet ik niet.

Vanmorgen 45 min. Achter de taxibus aangereden voor de eerste schooldag....spannend, emotioneel en toch ook blij dat dit allemaal mogelijk is. En wat een rust op de school, heerlijk voor haar. Ik heb haar nog nooit zo rustig gezien op haar eerste schooldag ! Moet ze vanmiddag wel voor het eerst met de taxi naar huis....ik geloof dat ik slechter geslapen heb dan zij. Ben behoorlijk gespannen.

Ook ons zoontje natuurlijk voor het eerst naar de nieuwe school en dat ik hem niet zelf kon brengen was een lesje loslaten. Is niet mijn sterkste kant!

Voor vanavond een plannetje maken , ben alleen thuis en moet ook nog met de kinderen naar de tandarts einde van de dag.

Vanavond moet ik die spanning kwijt weet ik!

Dribbel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Inmiddels in week 4!

Gaat me lukken, Hut, maar ik merk dat ik weer wat vaker wat ga eten als vervanging dus dat ik het gevoel weg- eet en dit wil ik ook niet. Leren voelen, het ervaren is veel moeilijker dan dat het klinkt! Wat zit ik toch raar in elkaar.

Kinderen doen het goed op school tot nu toe, mijn dochter zei gisteren : ik denk dat ze daar niet eens doorhebben dat ik autisme heb. Wat een prachtige opmerking! Zoontje had gisteren al zijn 1ste speelafspraak! Wat een fijn gevoel...dat kan ik dan weer wel voelen met direct om de hoek, dat moet gevierd worden MET......bakje kwark met banaan.

Zit te denken om weer op de dagdraad mee te schrijven maar in het verleden is me dag niet zo goed bevallen, lees zo nu en dan weer wat mee maar lastig om bij te houden en bang voor de reacties, toch wel!

Dribbel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey vakantieganger, hoe is het met jou? Zag je idd op dd voorbij komen, dat jullie eerder terug kwamen vanwege het slechte weer. Dat si wel balen zeg, fijn weer terug te zijn? Hoe is het met het (niet) drinken gegaan? Jullie hebben nu natuurlijk ook nog vakantie?

Ga je helemaal niet meer schrijven op je eigen draadje?

Inderdaad MG, de keus is dan snel gemaakt maar naast het feit dat ik te zwaar ben, wil ik ook niet compenseren vanwege het feit dat ik nu niets meer nodig wil hebben om mijn gevoelens te dempen! Ben weer eens alleen thuis en na een kilo tomaten, lichtelijk overdreven, ben ik toch ook weer brood gaan eten en ik heb echt geen trek. En waarom, omdat ik een uur bezig ben geweest om niet boos te worden op mijn dochter. Ze was onmogelijk en ook al weet ik dat de spanning er uit moet bij haar raakt het me toch als ze zo tekeer gaat. Als ik haar dan rustig heb sta ik zelf op ontploffen van binnen en wil ik eigenlijk maar 1 ding en dat is drinken, aangezien dat geen optie meer is blijft nr 2 over. Volgende keer eerst hier schrijven misschien? Het is wel goed te merken dat ik nu steeds meer situaties herken waarin de ' trek' sterker wordt, nu nog meer in oplossingen gaan denken.

Dribbel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

LJ, als ik dan zo op ontploffen sta ben ik vaak alleen en kan ik niet weg. Ik hoop 2 avonden te kunnen spinnen in de sportschool maar zelfs dat is al lastig, daarom weer het hardlopen oppakken dan ben ik iets vrijer in de tijden maaaaaar ik vind het gewoon echt niet leuk en ik heb of oppas nodig of mijn man moet thuis zijn.

Gisteravond weer misse boel hier met mijn dochter, ook een mail van de juf dat ze veel boze buien heeft gehad op school. En weer was ik alleen met de kinderen na een dag werken, dan lijk ik het iets beter aan te kunnen maar ze is dan zo heftig in haar reageren dat het gewoon echt moeilijk is om hier mee om te gaan. En ik kreeg visite vanwege de voetbal, die zender hebben wij. Dus van die heerlijke Belgische bieren gehaald want dat drinken ze. Wel afgepast, want ik wilde niets over houden. Voor mezelf de alcoholvrije variant en een klein hapje. En toch vind ik het gezelliger als ik ook drink, dat gevoel laat me níet los. Of eigenlijk, dan merk ik niet dat ik niet zo' n zin in visite had want als ik maar mag/ kan drinken vind ik alles wel best. Juist fijn als er mensen zijn want dan had ik juist meer redenen om meer te drinken. Ik had ook altijd commentaar als de visite " nou al wegging" ...dat betekende dat ik ook moest stoppen, behalve dat afzakkertje dan nog en dan echt de allerlaatste nog. Ze vertelden nog wel een verhaal waar ik bij was geweest maar ik kon het me allemaal niet meer zo herinneren, toen bedacht ik wel dat dat ook een van de redenen is waarom ik niet meer wil drinken.

Vanavond kennismakingsavond op school van ons zoontje, spannend, allemaal nieuwe mensen, houden we beiden niet van. Meestal ga ik dan even alleen maar ik heb nu gezegd dat hij wel een keer mee mag/ moet. Alle groepen, alle leerkrachten en alle kinderen. Sprak net een moeder die vroeg of we ook kwamen en het eerst was, " oh, gezellig, kom dan even bij me een wijntje drinken". Tja, ff op de tanden bijtenvanavond want het ongemakkelijke gevoel kan ik vanavond niet weg drinken. En ongemakkelijk ga ik me zeker voelen!

Vanmiddag eerst op beide scholen gesprekken met de leerkrachten, vanmorgen ook al een rondje scholen gedaan want de kinderen mochten beiden terugkomen bij de tandarts. Dus vanaf 07.30 uur al op pad.

Dribbel

bewerkt door dribbeltje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dribbel, je zou zo mijn verhaal kunnen schrijven,

bijna griezelig soms met al die overeenkomsten.

Ook jij verheerlijkt drinken nog steeds (in gedachten)

waardoor je het ook meer macht en kracht heeft, dan

eigenlijk nodig.

Heus, als de knop om is kan hij om blijven!

Ik heb nog spijt van die jaren drinken, maar ik wist zo

weinig van adb, fora, medicijnen en verslavingsartsen,

want ik zat nog steeds in de ontkenning destijds.

Een spannende avond, een gezellige avond, een ruzie-avond,

maakt allemaal niks uit. Met drinken verdrink je altijd iets, als je

zoals wij, probleemdrinker bent.

Ik kom het nog wel eens tegen, dat mensen me "verleiden"/verlekkeren

met zo'n aanbod. maar ik weet nu uit ervaring dat de avonden/momenten

me juist dierbaarder zijn zonder drank.

Minder goede kennissen zeg ik soms: ik vind dit spannend en dan ga ik het

liever aan zonder drank, want ik wil fir blijven om alle zeilen bij te kunnen zetten.

de gezellige avonden zijn meestal met mensen die weten dat ik gestopt ben, en die dringen nooit aan.

Ze benoemen het soms wel, en soms vind ik dat vervelend, en soms ben ik er juist trots op,

net hoe mijn pet staat of hoe ik in mijn vel steek.

Maar altijd is het maar één moment"nee dank je, doe mij maar iets fris en dan is het al weer voorbij.

Houd die knop om Dribbel, en heus je komt er!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey LJ,

Zoveel overeenkomsten, dan moet het met mij ook helemaal goed komen dus..;-))))

Ik verheerlijk het drinken inderdaad maar ook omdat ik weet dat het de snelweg naar het beloningssysteem is en dat werkt nu eenmaal, ook al is het kortdurend en is de nasleep erg vervelend! Ik weet waarom ik wil stoppen maar het blijft knagen. Zal voorlopig in veel gevallen ook wel zo blijven, eerst allemaal rotzooi opruimen en mijn leven meer op de rails krijgen zoals ik het wil. Meer eigen invloed uitoefenen en het me niet zo laten overkomen. Snap je wat ik bedoel ? Ik merk doordeweeks al dat het me iets beter/ makkelijker afgaat ook al is het nog wel continue in mijn gedachten. Vandaag drink ik niet! Mijn man vroeg zich af of ik in september met alle feestjes en etentjes die we hebben ook echt niet ga drinken. Hij vindt het knap maar vlg mij stiekem ook wel ongezellig. Ik wil dan natuurlijk eerder naar huis, niet doorzakken meer. We zullen het gaan beleven. Ik durf nu ook vaker hardop te zeggen dat ik niet drink, gewoon omdat ik het niet wil.

Vrijdagavond was zeer ongemakkelijk op de kennismakingsavond, ben met mijn dochter na een uur gewoon weggegaan. Langer hield ik het niet uit. Het zij zo. Kan ik natuurlijk niet overal doen.

Gisteravond nog de kledingkasten van de kinderen helemaal opgeruimd, zou ik anders op de zaterdagavond toch echt niet doen want dan zat ik al lang aan de wijn en dat geeft toch ook weer een trots en fijn gevoel.

Aankomende donderdag een maand en dat ga ik zeker halen!!

Dribbel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

.Meer eigen invloed uitoefenen en het me niet zo laten overkomen. Snap je wat ik bedoel ?

 

ja die snap ik en ook ik was zo.

Dat versterkte dus het slachtoffergevoel en het anderen de schuld geven van mijn misère.

Stoppen was nodig voor mij, om hieruit te komen. Niet makkelijk, want ik had die rol in het

leven ook als voorbeeld gehad, van beide ouders notabene, en ik wist niet beter dan dat

omstandigheden mijn leven bepaalden. Of mensen dus.

Nou, ik ben er inmiddels achter dat dat maar voor een heel klein deel waar is.

Ik had er geen invloed op waar ik werd geboren en als kind kon ik weinig invloed uitoefenen

Maar de laatste 5 jaar kom ik er achter dat ik veel meer bepaal dan ik zelf wist.

Dat is ook eng wel, en geeft meer verantwoordelijkheden dan ik soms leuk vind, maar ik

heb er wel veel meer zelfvertrouwen en eigenwaarde door gekregen. verdiend, is misschien

een beter woord. Want het is hard werken soms. maar ook hard oogsten nu dus.

Ja dribbel, voor jou is er zeker nog hoop, want ik stopte pas op mijn 55ste.

Dus jij bent al veel verder als ik. Jouw gezin gaat hiervan mee profiteren. je man vindt het

stiekem misschien niet gezellig als jij jouw grenzen aangeeft en ernaar gaat leven ook.

Maar hij krijgt wel de Dribbel terug, waar hij ooit verliefd op werd. En je kinderen gaan ook merken

dat jij meer authentiek bent zonder drank. Niet bewust waarschijnlijk, want zij nemen je zoals je bent,

ook met drank dus. Maar ze ervaren wel degelijk jouw echt zijn. En voor hen is dat dus het nieuwe voorbeeld.

Zij mogen ook zichzelf en echt zijn. Dat is een mooi geschenk als kind hoor, ik wilde dat ik dat gehad had!

Want drank is niet alleen gezellig. het vervormt je. Het vergroot wat er binnen in je leeft.

Soms is dat gezelligheid, maar vaker komt er ook de binnen gehouden rottigheid door naar buiten.

En dan heb ik het nog niet over de "the day after".

Geniet jij maar lekker van je opgeruimde kasten.

De gezelligheid zonder meedrinken ga je ook nog ontdekken meis.

Dit is een nieuw pad wat je nu loopt.

Het zal soms kronkelig zijn en op de splitsingen kom je soms in de verleidingen,

maar als je in contact blijft met je wezenlijke Dribbel, dan loop je een mooi pad.

Vergeet niet tussendoor om je heen te kijken en te oogsten, je bent al ver :rose::present::rose:

bewerkt door lady jane
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat automatisch de BOB zijn bevalt mij man ook wel...;-))

In de kroeg en het leuk hebben en maar eenmaal de gedachte die drank gerelateerd was. Wow!

Wat een prestatie, wie weet over enkele maanden. Ik zie alle drankjes nog staan en aan me voorbij gaan.

Bedankt voor je verhaal en ik hoop over enkele maanden of eerder iets soortgelijks mee te maken.

Dribbel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank! Dank! De kop is eraf, nu inderdaad doorrrrrrzetten!

Ik zit nu nog vol van het eten van gisteravond, dat heb ik dus wel gedaan, iets ...ahum....meer gegeten omdat ik aan de Spa was. Waar ik normaliter stop en me stort op de wijn at ik nu nog een ronde mee. Was heerlijk maar te vol is niet prettig heb ik gemerkt. Zeer slecht geslapen vannacht, net al ruzie op ruzie tussen de kinderen en dat kan ik dan minder goed ' hendelen' . Knap nu een beetje op van jullie berichtjes. Fijn!

Op het werk is het hoger opgelopen en wil de manager me spreken, helaas had hij geen tijd dus dat moet wachten. Is niet goed voor mij maar het zij zo. Dat schema waar ik het laatst over had in de dagdraad is volledig van tafel gegooid en nu hebben ze mij 40 uur ingeroosterd. Ik stond op ontploffen, en heb dat ook kenbaar gemaakt, wel netjes natuurlijk. Maar mijn volgende stap is mijn recht halen via andere kanalen want ik ben er helemaal klaar mee! Voel me wel sterk staan maar heb er wel ongelofelijk veel last van.

Dribbel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou Dribbel, ze hebben je wel erg hard nodig he

als ze je fulltime willen hebben.

Dat is wel een boost voor je zelfvertrouwen.

Maar aan een Dribbel met burn-out hebben ze ook niks

dus ga voor wat jij wilt meis.

Je staat momenteel sterk, dus t wordt tijd om de

augustus-oogst maand nog even te benutten.

succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb ouderschapsverlof opgenomen, laatste jaar dat het kon zodat ik nu per week maar 16 uur werk en 1 uur spaar die ik over het jaar wel moet werken dus zeg maar eens per maand een halve dag extra. Het is verdeeld over 2 dagen op de werkvloer en 1 maal ambulant. Bewuste keus omdat ik zoveel afspraken rondom de kinderen heb.

Nu wordt er ook verwacht dat ik voor veel vergaderingen terug kom, en die zijn natuurlijk allemaal op niet werkdagen!

Ik heb nu aangegeven dat ik dat niet meer ga doen, eens per maand vind ik de max. Het is nl altijd na schooltijd maar eigenlijk wil ik daar eens per 2 mnd van maken, dat durfde ik dan weer niet te zeggen. Ga ik nog wel doen. De consequentie daarvan is is dat ik ook minder inbreng heb maar ik denk dat meer afstand van mijn werk wel goed is nu. Andere keuzes maken. Meer tijd voor mijn gezin en voor mezelf, wat wil ik echt, waar word ik blij van? Inhoudelijk word ik nog steeds blij van mijn werk maar het gezeur rondom het werk geeft me teveel stress. Misschien door duidelijker nee te zeggen en ook daadwerkelijk niet te komen leren ze misschien dat het nu echt klaar is. Ik moet alleen even weten wat mijn rechten en plichten zijn.

LJ, zo had ik het nog niet bekeken! Ik ben inderdaad wel goed in wat ik doe, dat ik dat zomaar hardop durf te zeggen...

Dribbel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

zelfkennis is ook wijsheid meis

niet zomaar arrogantie hoor.

En misschien kun je punten via de mail

of een kollega inbrengen vantevoren

dan laat je zien dat je meedenkt

en betrokken blijft. Juist op wat afstand

kan dat sleurvergaderingen doorbreken.

Ik heb ooit voorgesteld om ellenlange diskussies

in de notulen alleen nog met besluitenlijstjes samen

te vatten. Toen werd pijnlijk duidelijk dat er naar

verhouding veel gepraat en weinig bereikt werd.

Maar als ik jou zo lees heb ik er alle vertrouwen in

dat jij ondanks minder lijfelijk, toch heel prominent

aanwezig bent. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...