Spring naar bijdragen

Woensdag 22 november 2006


BamBam

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 162
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Hè BB dat wou ik ook zeggen.

Hoewel, dan zijn we samen één vuist tegen onze Vijand, die zich vermomt als vriend.

Eén voordeel aan dit forum heb ik al weer ontdekt.

Ik vind deze maand het moeilijkt. In afwachting van de écht moeilijke maand, december, hoewel ik me daar dan wel weer doorheen sla (al jaaaaaaaaaren) is het heerlijk om iedere avond bewust in bed te gaan liggen en langzaam op te warmen door je bed (en niet oververhit door de drank) en te denken: vandaag was een droge dag, ik heb het vandaag gered (hoewel "gered" klinkt wat raar voor mij, maar in het begin hield ik me daar aan vast "vandaag heb ik het gered" vandaag is de winst binnen, morgen zien we verder.

Nu denk ik meer: fijn, ook vandaag is weer erbij geteld. Een beetje van een soort ketting met goeie kralen, die steeds langer wordt, waardoor je hoopt dat je de broddel aan het begin (nou ja 20 jaar lang) niet meer ziet). Dat duurt lang, maar misschien moeten we elke goeie dag 10 kralen geven, dan schiet het lekker op.

Mijn psych zei ooit: (gouden uitspraak)
"het leven is geen breiwerk, je kan het niet uithalen, je kunt alleen proberen zo netjes mogelijk verder te breien zodat je na verloop van tijd het gebroddel aan het begin niet meer ziet". Mooi hè.

Ik brei en haak me te pletter sinds ik ADB ben, dus er zijn al heel wat bere-kleertjes gepasseerd. Handwerken is een heerlijke afleiding voor de TV dan heb je wat in je handen als je je glaasje mist.

Zo, genoeg gekletst, ik hoop dat het goed is gegaan met degenen die het moeilijk hadden, ik ben heus ook in dat jaar wel eens de mist in gegaan hoor, maar ik heb afgesproken dat dat niet meetelt, want dan zou je alle goeie dagen weggooien en een klein broddeltje zie je niet, als je maar meeteen netjes verder probeert te breien.

En allemaal stemmen hè !!! Ons grootste democratische recht niet verwaarlozen.

Jullie kiezen allemaal voor jezelf, dus kies ook voor een regering die het waard is de baas over jou te zijn.

Warme groeten,

--------------------------------
Per dag, en soms per uur

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zeeman, speciaal voor jou:

"O woensdag, schoonste dag der dagen.....
des ochtends nog een halve week
des middag slechts twee dagen ...."

Oud grapje op kantoor tegen onweten collega:
Er staat een meneer voor je bij de balie.
huh?
Ja, hij zegt dat hij een afspraak met je heeft
ik zou maar gauw naar beneden gaan
huh?
het is meneer Zaagmans hoor
hij komt de week doormidden zagen.

Altijd leuk !!!

---------------------------
per dag, en soms per uur

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En Zeeman, ga je voor het verhaal uit de oude doos?
Zondag okee?
Zaterdags ben ik er nooit

Fijne hobby met twee kinderen die hockeyen allebei in de competitie
en moeders scheurt het land door
en mag als beloning als het grut ligt bij te komen
nog de boodschappen doen
wauw, zo'n leven
wie wil dat nou niet?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Zeeman,

Ik ben toch wel een bofkont hoor. Hoef geen week doormidden te zagen want ik heb geen weekeinden. Of misschien heb ik alleen wel weekeinden. Alle dagen heb ik de keus aan het werk te gaan of niet (alweer dat kiezen..) niemand behalve ikzelf die op mijn werk zit te wachten. Als het werk af is willen ze het wel hebben, maar een schilderij blijft een luxe-artikel, men vind het leuk om te hebben maar kan ook heel goed zonder. Dus geen werkdruk van buitenaf, alleen innerlijke drang.

Wat betreft Nestor, ik neem daar geen aanstoot aan, het is geen scheldwoord of zo, maar ik vraag me alleen af hoe je er bij komt me zo te noemen... Zoals ik gisteren al zei, ik ben niet oud en grijs (hoewel oud een relatief begrip is) en eerbiedwaardig en schrander al helemaal niet. Ik denk dat de vlag Nestor de lading niet dekt in dit geval.

Nou Koekie, je bent er druk mee. Met je kinderen het land doorscheuren, boodschappen doen en je dan ook nog te pletter breien en haken.... Ik wens je veel succes en benzine toe.

En nu ga ik weer even m'n werkdruk stoom af laten blazen.... Tot later.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal,

Iedereen al vroeg in de weer zie ik. Ik heb heerlijk uitgeslapen, week weer iets verder doormidden, en nu staat mijn hondje te popelen om eruit te gaan, maar er barst net een gigantische hoosbui los, dus ik ben bang dat hij nog heel eventjes moet wachten. En dan maar hopen dat het zo weer ophoudt.

BamBam, als jij de huidige regering het midden noemt, dan ben ik bang dat ik wel héél erg links ga stemmen. En nu maar hopen dat we iets krijgen waardoor ook werkende alleenstaande ouders met studerende kinderen er een heel klein beetje op vooruit mogen gaan, of althans iets terug mogen krijgen van wat ze er de afgelopen paar jaar op achteruit zijn gegaan, want dat was niet niks. Maar ach, ik maak me al jaren geen illusies meer over de politiek.

Koekie, breien heb ik vroeger veel gedaan, maar nek- en schouderklachten staan dat niet meer toe. Ik heb echter een uitstekende vervanging in het forum gevonden. Mijn boek ligt er al drie weken onuitgelezen, en films heb ik ook al een poosje niet meer gezien. Hoezo, verslavend.

Inmiddels is mijn hond er alweer bijna in geslaagd op mijn schoot te kruipen, en dat typt bepaald niet gemakkelijk. Het is hem ernst. Dus, zij die zeiknat gaan worden groeten u!

Tot later.

Anna

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kohtje,
Toen ik net op het forum actief was kwam ik je raad voor anderen vaak tegen. Ik had toen effe een beeld van je als zijnde de vraagbaak, vredestichter, je weet wel. Dat is een taak voor meestal een wat "oudere" ;) serieuzere persoon en die associeerde ik met "de Nestor". Vandaar.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Femmy, ik las net je berichtje op het dagdraadje van gisteren. Het is jammer dat jij je door de soms wat ruzieënde sfeer hier wilt terugtrekken. Ik kan wel begrijpen wat je zegt. Zelf word ik ook heel onrustig en onzeker van ruzies. En ik weet ook dat er mensen zijn die door deze sfeer in een vroeg stadium al afhaken, en dat is erg jammer.

Ik ben bang dat het bijna onvermijdelijk is, dat op een plaats waar zoveel mensen samenkomen wel eens onenigheid bestaat. Ik ben er ook een voorstander van dat dit openlijk wordt uitgepraat. Proberen mensen of opmerkingen waar ik me aan stoor te negeren werkt voor mij niet, dat heb ik inmiddels ook al ontdekt. Dus zeg ik liever gewoon wat ik ervan vind, of vraag iemand op de man/vrouw af om uitleg. Ik vind dat dat ook moet kunnen.

Het valt mij ook iedere keer weer op dat dit forum in feite ook heel fleksibel is. Steeds als er iets vervelends gebeurt, wordt het uitgepraat, worden wonden gelikt, en gaan mensen weer verder. Moeizaam vaak ja, maar ik denk vaak ook een stukje sterker, en met iets meer duidelijkheid. De sfeer is zich nu weer duidelijk aan het herstellen volgens mij.

Ik zou daarom jou, en ook alle nieuwe forumleden, en anderen die moeite hebben met conflicten, willen vragen dit medium toch een kans te geven. Naast de wat mindere momenten wordt er hier ook heel veel steun gegeven en naar elkaar geluisterd. Iedereen kan zijn verhaal kwijt, voor iedereen is er begrip en een opbeurend woord.
Als de sfeer even niet goed is, blijf je gewoon even weg, uit zelfbescherming. En je kunt, net als iedereen, gewoon zeggen wat je ervan vindt. Dat moet je ook doen. En als je het weer even moeilijk hebt - en die momenten zullen er vast weer komen - kun je hier gewoon weer terecht. Mijn ervaring is dat elke discussie spontaan omslaat in betrokkenheid en steun, als iemand meldt daar behoefte aan te hebben.

Katrina, even met betrekking tot jouw reactie op Femmy's opmerking over haar pb's. Het lijkt mij niet meer dan normaal en respectvol voor de afzender dat je iets, wat jou in vertrouwen in een pb gezegd is, niet openbaar op het forum plaatst.

Femmy, en iedereen die hulp en steun zoekt op dit forum, blijf alsjeblieft!

Liefs, Anna

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Brrrr, Zeeman.

Ik schreef laatst nog ergens dat ik geen last van hoogtevrees heb, maar er is toch een uitzondering. Ik word helemaal naar van voetstukjes. Ik weet dat het aardig bedoeld is en vind het ook ergens wel een compliment, maar wil mezelf absoluut niet zo zien. Laat mij maar met beide voeten op de grond staan, is me meer dan hoog en moeilijk genoeg...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Koekie,

Voor mij breekt nu ook een moeilijke tijd aan. De feestmaand. Waar je ook komt overal, hoor je al.
Heb je dan of dan tijd voor een borrel? Afscheid van het oude jaar, of een nieuwjaarsborrel. Ligt het aan mij? Dat het me nu opvalt, dat ze ernu al over beginnen? Terwijl de maan december nog moet beginnen
Of verbeeld ik me dat?

Benieuwd, groet Ferry.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zeeman en Katrina,

Nee, ik heb (nog) geen eigen website. Ben er wel over aan het nadenken. Samen met mijn vrouw kan ik wel zoiets gaan opzetten, zij de computerachtige kant, ik het beeldmateriaal. Ik zal jullie op de hoogte houden. Moet ik er wel even rekening mee houden dat m'n hele leven zich dan onder de naam Kohtje moet gaan afspelen anders is m'n annonimiteit weg... Dilemma.. Nou, dat lost zich wel op, ben ik niet bang voor...

Weet je wat, ik begin maar vast te zeggen dat ik Roberts heet (=voornaam) en Rob genoemd word.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even teruggelezen, Joann gaat het met de kids weer beter?

Sneeuwwitje/Marion, geweldig weer warme voeten, ben zeer geinteresseerd. Laat verder weten
hoe de behandeling gaat!

Ferrie, ja de feestmaand, iedereen is hier duidelijk stil van. Ik denk dat iedereen zo z'n problemen hier mee heeft. Zal het niet alleen het alcoholgebruik zijn, dan zal het familie of vrienden omstandigheden
zijn. Door alcohol gebruik zijn mensen vaak contacten kwijt geraakt, zo ondermeer ik. Ik heb me van
veel zaken afgesloten waardoor je of niet meer uitgenodigd wordt, of men je niet meer gezellig vindt, of
what zo ever. Het is zeer confronterend. Tevens heb ik een moeder die dit jaar voor het eerst met
de feestdagen alleen is, en zeer claimend op haar omgeving inwerkt. Onze familie ligt aardig uiteen,
als die komt, komt die niet. Is het nog te volgen? Overduidelijk het komend probleem van allen!
Hoe gaan wij hier mee om en komen ongeschonden deze tijd door?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kohtje, je krijgt het nog druk met al die kunstwerken tegen ADB-prijsjes. Opdrachten zelfs zonder dat men iets gezien heeft, dat vind ik knap. Kunstwerken zijn helaas voor mijn budget niet weggelegd, maar misschien heb je nog ergens een afvallertje?

Joann, is het allemaal een beetje gelukt met de zieken? En hebben ze elkaar niet aangestoken?

Ik ben zowaar droog thuis gekomen met mijn boodschappen, de stem is uitgebracht, en nu is mijn huis aan de beurt. Laters.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit sluit geheel niet aan bij wat jullie w.s. bezighoudt, maar ik wil het graag toch kwijt.
Kwam vannochtend uit de nachtdienst, reis per openbaar vervoer, wil met de bus mee.
Staat daar iemand die ik al lange tijd observeer, dat heb je in een dorp. Zag haar in het verleden al uit een zakflacon bij de bushalte drinken. Ze heeft een zoontje van ong. 12 jaar , en aan dat jong zag ik dat hij zich schaamde voor zijn moeder, met name haar gedrag in de bus. Slanke dame, netjes gekleed, maar als zij gaat spreken is het net zo als de reclame van lekker-ge-noten. Herkennen jullie hier iets in?
Net iets te hard, net iets te vrolijk, net iets te geinteresseerd in een vreemde, ga zo maar door.
Om 9.00 uur 'sochtends stond zij ook op de bus te wachten in het dorp, had boodschappen gedaan, ik ook gelijk naar mijn nachtdienst. Alleen zij was onder invloed en ik nuchter, wat een tegenstelling!
Een tegenstelling omdat ik de helft kleiner ben en twee maal de breedte bevat.
Een hoop ellende, ik hield de bus aan, zij kon met moeite instappen en kon haar evenwicht nauwelijks bewaren. Een tas bleef buiten staan. Ik heb haar gestut de bus ingeduwd, en haar tas van de straat meegenomen, in een blik zag ik , afgeladen met flessen drank. Toen ze op de plaats van bestemming was zei ze tegen de buschauffeuce dat ze de boodschappen in gedeeltes eruit zou halen. Ik heb dit maar even aangezien, maar de busschauffeuse heeft toen zelf maar de boodschappen uit de bus geholpen.
Naar alle klanken te horen 3 tassen met flessen en bovenop een bosje bloemen.
*Kwa uiterlijk gaat deze vrouw er heel erg achteruit op, uiterlijk, Overmatig acne, Haar uitval (kale plekken van de hoofdhuid), Constante loopneus, Waterige ogen. Wankel loopgang, Spiervkrachtermindering.

Dit lijkt gewoonweg een casus te worden, is geworden.
Lijkt me niet slecht voor dit forum, om hier over na te denken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...