Spring naar bijdragen

Zaterdag 2 december


moesje

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 179
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ja Stien, als ik met degene naast mij of tegenover mij praat gaat het wel. Maar dan moet die persoon zich ook echt op mij richten, en dat gebeurt meestal niet in die groepsdiscussies. Had ik vroeger op school ook al, dus ik stond er altijd maar zo'n beetje bij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hihi Helder, ik stond vroeger ook altijd uren voor de bar te wachten tot ik een keer aan de beurt was, maar dat moment kwam nooit. Gelukkig was ik een meisje, dus meestal kon ik wel aan een jongen vragen een rondje voor mij te bestellen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weet jij trouwens wat dat is Helder, dat jij niet goed tegen die herrie kan? Mijn jongste zoon heeft hetzelfde. Er is niets mis met zijn gehoor, maar hij kan ook niet tegen de herrie als veel mensen door elkaar praten, en ook niet tegen bepaalde geluiden, bijvoorbeeld zo'n opgevoerde brommer. Dat doet bij hem heel veel pijn aan zijn oren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maar voorlopig blijf ik verjaardagen vieren met een etenje dat bevalt mij heel goed en ook met dat stomme drinken gaat het dan prima en heb ik genoeg gehad met een paar biertjes, zo anders dan een feestje jakkie, je drink tempo ligt dan veel te hoog, dus maakt het ook een hele zit, de laatste jaren vind ik verjaardagen trouwens weer leuker worden omdat er zoveel gelopen word door mensen die een peukie gaan doen buiten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Helder, hij is al 17 maar die overgevoeligheid voor geluiden heeft hij altijd gehad. Hij is trouwens op andere gebieden ook high sensitive ja, zal dus wel bij elkaar horen. Dat verband had ik eerlijk gezegd nog niet gelegd, het leek mij iets lichamelijks.

Joann, bouwen we bij de volgende gelegenheid gewoon een besloten feestje. Kunnen we het allemaal volgen, en worden we niet gek. :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Groepen mensen waar door elkaar gepraat wordt geven mij vaak ook een gevoel van er niet bij horen. Eenzaam voel ik me meestal niet, maar wel alleen. Het komt bij mij door een gebrek aan gevoel van controle. Als iemand wat zegt en je wilt wat terug zeggen maar een ander is je voor, dan raak ik de controle over het gesprek kwijt waarop ik niks meer zeg. Een ander gesprek oppikken is vaak ook niet mogelijk omdat zich daar hetzelfde voordoet. Ik sluit me dan af van het groepsgebeuren en luister naar het grote geheel, een onsamenhangende wolk van geluiden, stukjes gesprek, een hoop gelach. Alsof ik het van bovenaf bekijk en beluister.

Harde geluiden zijn ook een crime. Heb jarenlang veel in de nieuwbouw gezeten als schilder. Werd knettergek van boren, zagen, timmeren vier radio"s door elkaar heen etc... Maar kan nog steeds niet tegen harde geluiden. Ruzie is er daar een van..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...