Spring naar bijdragen

zaterdag 13 oktober 2007


blacky

Aanbevolen berichten

goeden morgen adb'ers,
charlie ik hoop dat jij je gevecht gewonnen hebt .
vertrouwen en wantrouwen door het gebeurde met mijn ma ben ik ook veel van mijn vertrouwen in de mens kwijt , maar stillekes aan komt er soms al een scheurtje in die muur welke ik om mij heen gebouwd heb , maar soms krijg ik een klap en stort mijn huisje in , aan mij om dan weer mijn vertrouwen in andere mensen te leggen en ja er lopen nog veel van die mensen rond .
de laatse dagen loop ik veel te denken ivm die opname en neen ik sta er niet 100% achter want altijd zal er iets zijn dat mij eventjes terug naar dat trieste verleden brengt en er van weglopen (opname) heeft weinig zin allez dit is mijn gevoel .
charlie dat er drank in je huis is is uiteraard niet makkelijk , ik zou het ook liever niet hebben maar indien jij je missie adb volbracht hebt dat gaat jou dit vandaag een goed gevoel geven indien je jou missie niet volbracht hebt dan is het knieetjes afkuisen en er weer tegen aan gaan :present:
de gedachten aan dat verleden brengen ook bij mij momenten naar boven om te drinken het verzuipen in een roes maar de schrik om nadien niet terug recht te komen zit er bij mij diep in dus blijf ik hoe moeilijk soms ook gewoon van dat eerste glas
morgen 14 ste is mijn ma 33 maanden dood en ja dat vreet aan mij want ondanks alles mis ik haar enorm maar ik kan niet anders als het aanvaarden
shiny fijn dat joe cocker goed was
wat ga ik vandaag doen eerst verder wakker worden en dan eens proberen te genieten van dit weekend en dat zal wel lukken samen met jullie
wens iedereen een fijne adb dag toe

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 106
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

goeden morgen delta ,
verdronken verdriet is onverwerkt verdriet als je mij begrijpt ??
mijn ma is 33 maanden dood maar ik ben nog maar 13 maanden adb en het verwerken op normale manier kan pas gebeuren eens men adb is , maar uiteraard is dit mijn mening .
en ja ik geef eerlijk toe dat het allemaal harder aankomt maar het is tenminste zuiver al gaat het soms tot op het botje tot diep in het hart

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goede morgen of goede dag voor de uitslapers.

Gister had ik mezelf voorgenomen om eens niet te drinken, en het is me gelukt.
Hoewel ik er elke seconde mee bezig was, heb ik de verleiding weerstaan.
Ik mag wel zeggen dat ik trots ben op mezelf, het sterkt me in mijn gedachten dat het me allemaal gaat lukken.
Ik heb 2 dagen geleden kennis gemaakt met mijn hulpverlener bij adb, en ga er vol goede moed tegen aan.

Fijn weekend allemaal. Knuf Monique

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen Delta en Blacky: Ja Blacky het leven valt niet mee. Ik probeer deze morgen ook maar weer de draad op te pakken. Vreselijk geslapen, zelfs vannacht opgestaan. Dat hakt erin zo'n avondje waarin ik in gevecht was met de gremlins. Drank in huis werkt dus echt niet bij mij.
Als ik de luxe had dan mochten ze wel een half jaartje ergens opnemen. Een plaats waar ze mijn hersens eens op de goede plaats zetten. Of opnieuw programmeren

Positief denken en doen.
- ik ben fit en heb geen schuldgevoelens
- doordat ik niet gedronken heb kan ik vandaag doen wat ik wil

Vandaag dat doen waar ik zin in heb, genieten van de kleine dingen en niet in die piekerspiraal blijven hangen. Dus vooruit met de geit. Morgen ben ik maar mooi alweer 2 maanden ADB.

VANDAAG DRINK IK NIETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTt !!!!!!!!!!!!!!!!

Wie doet er mee?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen,
An, dan hebben we morgen weer een feestje? Alvast een :present: voor je bijna 2 maanden adb, en deze dag maak je ook wel vol.

Blacky mijn moeder is dan niet problematisch voor mij, maar ik mis haar nu, na 11 jaar, nog steeds. Het is nu wat minder, maar jarenlang dacht ik vaak: Oh dit moet ik gauw even aan mijn moeder vertellen, en dan zat ik al halverwege haar telefoonnummer voordat ik me realiseerde dat ze er helemaal niet meer is.

Het is een wat grauwe dag hier, ik ga er iets zonnigs van maken en dat wens ik jullie allemaal toe.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal,

Wat een gevechten werden hier gisteren geleverd! Goed dat jullie allemaal hebben volgehouden!

An, ik heb 8 maanden (inclusief "voorprogramma" bijna een jaar) een programma gevolgd in een kliniek. Ik heb er heel veel geleerd en ik heb er een stevige basis kunnen leggen voor een ADB leven en ik heb er dus helemaal geen spijt van, maar het was KEIHARD werken en ik kreeg geen nieuwe hersenpan, noch werd ik opnieuw geprogrammeerd. Misschien zou zoiets ook wat voor jou kunnen zijn, maar denk er niet te licht over!

Hier is het nog heel mooi hertstmistig -- straks komt denk ik de zon! Ik heb weer een heelijk kinderweekend voor de boeg en voel me goed!

Ik wens jullie allen een fijne dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

RJB jij klinkt helemaal optimistisch!!! Als ik kon ging ik zo !!! maar ik kan het me niet permitteren om weg te gaan. Maar oh wat ben ik blij met dit forum!!!!!! Ik dacht nooit meer uit die put te komen waar ik ingedonderd was.... maar kijk eens aan! Mijn gevoelens gaan erg op en neer en dat merk ik vooral doordat ik schrijf op het forum. De ene keer heel optimistisch en de andere keer weer down. Dus straks gaat het wel weer beter. Geef nu mijn haar een verfje...

..als je haar maar goed zit....dus ff tijdelijk een grijs koppie................ straks DE grote verandering

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen,

Ik heb een ander icoontje genomen. Ik begreep dat ik verwarring stichtte met mijn icoontje, dat al in gebruik is.

Charlie, ik hoop dat je vanmorgen weer gezond bent opgestaan en dat je trots kunt zijn op jezelf.

Van de muziek op mijn oren, kwam vannacht niks meer. Toen ik mijn kussen rook, sliep ik.

Een fijne zaterdag allemaal!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Shiny daar kan jij niks aan doen, er is gewoon een gebrek aan icoontjes. Er is al zo vaak aan de Moderator gevraagd of er meer keuze in koppies kan komen. Je hebt nu hetzelfde icoontje als Pippi, geloof ik.
En ik zie nu ineens An met het icoontje van Tolie...... straks vlammend rood haar, An?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha An,

Dus je bent je haar een kleurtje aan het geven. Daar ben ik een paar jaar geleden maar mee opgehouden. Ik had op mijn 23ste al mijn eerste grijze haren. Ben nu bijna spierwit op mijn 55ste.
Ik pak zo af en toe een zonnebankje. Steekt lekker af bij mijn witte haar.

Groetjes,
Shiny

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen,

Shiny en An jullie zijn onherkenbaar! Hoewel An, jij straks weer je vertrouwde hoofd hebt?

An,
morgen ee 2 maanden ADB feestje! We blijven hier aan de gang! Wel een goed teken dat we hier allemaal jubilea vieren!

Blacky,
ik denk dat je gelijk hebt voor wat betreft je rouwperiode. Als je het eerst bijna 2 jaar verzopen hebt, dan heb je het als het ware uitgesteld. Bovendien willen we in deze werled alles maar snel, snel, snel. We mogen niet meer uitzieken en rouwen daar is ook niet voldoende tijd voor. Terwijl we die tijd gewoon nodig hebben! Twijfel niet aan jezelf, het lijkt me allemaal volkomen normaal. Blijft wel het feit dat je het een plaatsje moet geven anders kan je niet verder. Of dat middels een opname is of niet dat moet je voor jezelf beslissen. Jij kan dat alleen, hoewel je misschien ook raad kan vragn aan iemand die jou heel goed kent en die je vertrouwt?
Sterkte met de beslissing, het komt allemaal wel goed. Dit soort dingen heeft helaas zijn tijd nodig!
:heart:

RJB,
geniet van je kinderweekend en ik ben blij dat je je zo goed voelt.

Benthe,
nog leuke plannen voor het weekend? De neiging de telefoon te pakken om naar je moeder te bellen herken ik wel. Ik heb dat ook met specifieke dingen van mijn vader. Regelmatig verzucht ik dan ook dat een van mijn ouders dit of dat zo leuk had gevonden om te weten!
Aan de andere kant ben ik blij dat ze niet hebben geweten wat voor een probleem alcohol voor mij is geworden!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

goeiemorgen allemaal! het zonnetje gaat schijnen! Heerlijk, zometeen lekker mijn beddegoed wassen en buiten ophangen en dan vannacht in een heerlijk fris en schoon bed
ga ook meteen mijn electrische deken maar eens op het bed leggen want heb al heel wat avonden lang koude voeten en dat komt zo lastig in slaap.

Ik zit nog steeds niet top in mijn vel.. maarja het is even niet anders dus zal het wel weer tijd zijn om me daar bij neer te leggen.. dus vandaag cocoonen, mijn huis opruimen en tussendoor via de balcondeuren die al openstaan wat zon opvangen, de natuurlijke lichttherapie... actie dus en orde scheppen!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen,

Zo, de eerste wasjes hangen al weer buiten aan de lijn in het zonnetje te drogen en ik heb er weer zin vandaag. Het is hier (het westen) prachtig weer en dat geeft me altijd een ontzettende energie-stoot.

Monique: Het begin is er.... goed gedaan :present:.

Charlie: Ik zag dat je vannacht nog tot laat op het forum was. Ik wil even in gaan op iets wat je schreef. Dat je het gevoel had dat iedereen over je heen viel en dat je anders altijd genegeerd wordt. Ik wijt dat maar aan de opstandige bui waar je gisteravond in zat. Want ik meen me toch heel duidelijk te herinneren dat jezelf degene was die op een gegeven moment op het forum aan alle aanwezigen vroeg je te helpen. Als mensen dat dan goedbedoeld doen dan vind ik het niet terecht dat je dan achteraf met zo'n verwijt komt. Dat laat bij mij een beetje een wrange nasmaak na. Maar ja....dat is mijn probleem.

Sjakkie: Hoe zit het? Heb je je 1e week erop zitten?

An: Morgen 2 maanden, je loopt op me voor. Houden zo. Ik doe vandaag met je mee.

Dani

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tapas, hier de pijamaspecialiste, van een heel gewaardeerde vriend kreeg ik alpacaharen bedsokjes met pompoms er op (jawel) en ik moet zeggen, dat slaapt stukken knusser zonder van die kouwe poten waar je zelf van schrikt. Alleen vinden de katten die pompoms erg leuk om me te spelen 's nachts. Zo hou je altijd wat.
En er gaat bijna niets boven wasgoed dat in de buitenlucht is gedroogd.

Gem, voor vandaag heb ik maar 1 plan en dat is het werk af krijgen voor maandag, dus hopelijk morgen weer wat vrije tijd.
Jij nog een plan?
Oh en natuurlijk nog een tweede plan en dat is alweer een dag zonder alc erbij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedevandaag,

Ik ben een beetje afwezig de laatste dagen, maar dat betekent niet dat het niet goed gaat. Alles onder controle, beetje druk van vanalles en nog wat. Zonder ergens afbreuk aan te willen doen of tegen schenen te willen schoppen moet ik zeggen dat er inmiddels nog meer in het leven is dan het forum. En dat is alleen maar goed, natuurlijk.
Het fijne is dat, mocht het ineens onverhoopt niet goed gaan, ik altijd opnieuw terug kan komen hier. Ik ben dan ook absoluut geen voorstander van het verwijderen van mensen die een tijd niet geschreven hebben of iets dergelijks. Hoevelen van ons zijn hier niet na korte of langere tijd weer terug gekomen, omdat ze even de steun weer nodig hadden? Natuurlijk kun je je altijd opnieuw aanmelden, maar als je leven toch al overhoop ligt is die drempel nog veel hoger dan gewoon even binnen te wippen. Volgens mij.

Ik heb begrepen dat sommigen het moeilijk hadden gisteren, ik heb het draadje niet gelezen, en ga dat ook niet meer doen, want het is veel te lang. Fijn als jullie het toch gered hebben, dan ben je vandaag weer een stuk sterker opgestaan.
Mijn ervaring is dat je na ieder gewonnen gevecht, na iedere trigger die je droog doorstaan hebt, bij een volgende gelegenheid sterker in je schoenen staat. Eigenlijk moet je alles een keer ADB meegemaakt maken, om rust te vinden zonder drank. En al is dat nog zo moeilijk, het is zeker de moeite waard!

Allemaal een fijn weekend!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...