Spring naar bijdragen

Zaterdag 21 juni 2008


ferry

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 185
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Morge beste forumnisten ;)

Forumruzies.
Ben met dit onderwerp best aan het stoeien de laatste tijd. Wat moet ik ermee, kan ik ermee als het zich HIER voordoet? Wil nogal eens als een ridder op het witte paard tussenbeide komen, maar dan blijkt al snel dat ik op een hobbelpaard zit en ik een soort Don Quichote ben :(
Het gaat goed met mij. Ik geloof niet dat ik nog in alcoholdenken zit, m.a.w. ik dankzij de onthouding van drank ook nuchter kan denken inmiddels. Sta nu bijna 5 maanden droog en heb een totaal ander leven gekregen waarin wrok, frustraties, angst, woede géén plaats meer hebben. Het kan ik me opwellen maar ik leef er niet meer naar, kan er afstand van nemen en de draad weer oppakken.

Hoe anders kan het met ruzies gaan in het leven. Terecht of onterecht, je komt in situatie waaraan je zelf deel nog part hebt, maar wel om wat voor reden dan ook mee laat trekken.
Ik zit nog steeds zo in elkaar, dat ik grote moeite heb met wat in mijn ogen onrechtvaardig is.
Dat is allemaal best als de ruzie werkelijk met jou te maken heeft, je ontkomt er dan niet aan. Maar het wordt anders als je je in andermans ruzie gaat mengen, hoe goed bedoelt dan ook.

Heb zelf bijna nooit ruzie, werkelijk waar. Dat wil niet zeggen dat ik een doetje ben en alles maar over mijn kant laat gaan...nee, ik zie er het nut niet van in. Makkelijk gezegd...beetje onwerkelijke stelling misschien maar dat komt omdat ik de argumenten van mij en die ander vrij goed op een weegschaaltje kan leggen. Mijn eigen aandeel kan zien en dat van de ander. Zou een goed diplomaat kunnen zijn en dat heb ik dan ook wel eens als compliment meegekregen.
Uuh....voor de duidelijkheid, ik praat nu wel over de jaren waarin ik de drank kon laten staan.

Hoe anders is dat met virtuele ruzies. Wat weet ik nou van die ander? Helemaal niets. En wat verwacht ik in godshemelsnaam op een forum waar een deel van de mensen nog in de prille fase van werkelijk nuchter worden verkeren? Nuchter ben je niet zomaar door de drank te laten staan, nee...soms jaren van verwrongen denken moet je weer of voor het eerst helder zien te krijgen.
Kon ik van mezelf verwachten dat ik de dingen helder kon zien toen ik nog onder invloed was? Nee, natuurlijk niet want mijn emoties waren een andere mening toegedaan....ze gingen met de waarheid aan de haal.
Zelfs onder de 'nuchtere' mensen hier kan het knallen. We zijn en blijven allemaal mensen nietwaar?

Dus: IK HEB HET GEHAD MET DE RUZIES HIER. Scroll er voortaan gewoon overheen. Heb genoeg te stellen met mijn eigen nuchterheid te bewaren en onderhouden. Daar kan ik van leren door juist mijn mond dicht te houden. De volgende fase van nuchter denken. Wie ben ik om daar goed mee om te gaan?
Dat kan en mag ik niet meer van mezelf verwachten.
Het wordt wat anders als iemand klem zit en om hulp vraagt, maar ik ben voortaan meteen vertrokken als daarbij met het vingertje naar de ander wordt gewezen. De groeten, zoek het zelf maar uit. Heb ik ook moeten doen in mijn leven.
No more Don Quichote op het hobbelpaard :D

Zo, ga me eens klaarmaken voor de dag. Ga vandaag met M. naar Maastricht, zijn we al tijden van plan en nu zijn er de centjes en het redelijke weer :) Ruzie hebben we trouwens nooit, wel kunnen de meningen verschillen maar we weten dat uit te praten. Dus ik weet zeker dat ons niets in de weg staat om er een fijne dag van te maken.
Toedels, ik wens jullie ook een ruzievrije dag toe ;) en vooral een droge dag want dat helpt de ruzies buiten de deur te houden en het eigen ongenoegen helder te zien.
Latersss :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De langste dag zonder ruzie.
Een ruzieloze langste dag van het jaar!
Hou het droog har, en keep on smiling! :)

Ik heb mijn harloopkleren al aan, ga eerst met dochter naar de kapper!

Pip :heart: Alles goed meis?

Tot later!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Har, je denkt teveel... :P
Loslaten joh. Ik zie het zo: ik zit hier voor mezelf en mijn nuchterheid, en als ik af en toe een ander daarmee een hart onder de riem kan staken is dat mooi meegenomen. Bij ruzies reageer ik gewoon niet, ik heb daar geen behoefte aan en laat dat lekker bij de ander. Wat dat betreft heb ik wel het een en ander bijgeleerd.

Pippi, kop op meiske, ik geloof in jou, nu jij nog... en ik ben blij dat je dat soort dingen wel vertelt want dat betekent dat je tenminste niet in je uppie zit te zuipen en te simpen. Je denkt er nog over na en je bent er nog mee bezig en dat lijkt mij een goed teken. Ja, leven kan soms hard en saai en frustrerend en stom en duur en vermoeiend zijn, maar het is wel jòuw leven en je moet daar dus zelf mee om kunnen gaan. Lieffie, met alles wat je al hebt meegemaakt, is de rest toch een eitje? Weten wat je wilt hoor!
Bij de weg, ik heb inmiddels ook mijn conclusies getrokken betreffende mijn haperende LAT-relatie.
Dus ook in dat gevoel ben je niet uniek. :huh:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

goedemorgen op deze langste dag,

Heerlijk om het zo bewust mee te maken!!!
Het wordt superweer en vanavond een mooie voetbalavond met ik hoop een mooie afloop.
Ik heb nogniets gedronken de afgelopen week .Het kost me moeite maar wil deze langste dag dan ook eens lang bewust nuchter meemaken!!

weet niet of dit bij ditjes datjes past

groetjes Annie

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Pippi

Ik ben ook blij dat je het wel vertelde gisteren.
En ik hoop ook dat je toch weer je knietjes afkuist na dit weekend wat je gewoon even nodig hebt.
Er zijn meer wegen die naar Rome gaan en jij zit op de jouwe.
We moeten het allemaal doen zoals we zelf kunnen en durven.
Dus ik hoop dat je het verlies van je nieuwe vriend met een goede vriendin kan bespreken en er vrede mee hebt.
Of misschien kunnen jullie het uitpraten.
Ik wens je een weekend die goed is voor jouw!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen,
Vond het zo'n leuke nieuwe ervaring gister voor het eert op dit forum, dat ik meteen weer wilde kijken!
Kreeg gister een aantal berichtjes dat mijn profiel zichtbaar was, niet dat dit nou zo een ontzettend groot drama is maar ik vroeg mij af is dat nog zo is of inmiddels veranderd, mede door jou Saffi en Marjo??

De langste dag, vind ik altijd wel een beetje jammer, word iedere volgende dag weer korter, ik ben een zomermens, hou van warmte en lange zwoele zomeravonden...

Oj en ruzie op het forum, daar kan ik mij helemaal niets bij voorstellen??

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Sonja, welkom!
Dat profiel, dat lost de moderator (Tactus) wel voor je op.
Die zomeravonden, daar komen er nog genoeg van, genieten maar!
En ruzies, ach, 't is hier soms net het echte leven... en 't komt altijd wel weer goed. ;)
Hoe is het nu met jou?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen,

Ik heb voor mijn doen vreselijk lang geslapen! Wat zijn forumgenoten toch vermoeiend, als je ze in levende lijve ziet! ;)

Pip,
fijn dat je je even hebt gemeld! Neem je rust.....

Annie,
ik doe met je mee vandaag! Die langste dag van het jaar wil ik ook (weer) nuchter meemaken!

Water,
jij ook weer vrijgezel???? Je postings te lezen zat dat er al een tijd je aan te komen!
Sterkte en een fijne dag!

Har,
veel plezier in Maastricht!

Fijne dag allemaal!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik schoot bijna mijn sap over mijn toetsenbord, een DonQuichot op een hobbelpaard, Har, je hebt me hardop laten lachen, heerlijk.

Ik vind dat ik het gisteren allemaal prima gered heb, de Roa belde vanmorgen of ik nog boos was (ja, ik ben nog boos ja, ik ben zelden heel erg boos maar dan gaat het ook niet snel over), en ik heb me heel bewust voorgenomen niet te gaan ping-pongen (maar ik heb voor jou dat-en-dat gedaan)......dat houdt het zuiver, goed hè.
Ik kreeg gisteren namelijk het verwijt dat ik zo prikkelbaar was (ja duh-huh) dus toen heb ik gezegd dat een verder gesprek dan geen zin heeft hè :D als ik prikkelbaar ben, doooeeeiiiiiii. Belde die vanmorgen of ik nog boos was. En ik hang dan erg aan een "sorry" dat wel.

Voorlopig maar eens flink terugschakelen. Ik ga zelf boodschappen doen, moet voor de hele week de buit nog binnenhalen, en natuurlijk voor vanavond het nodige in huis halen, het moet wel leuk worden. En maar duimen hè dat ze winnen, het is wel een nationale gekte.

Ach, van de week was er een psycholoog die vertelde dat Nederland wacht op verbroedering na Fortuyn, Geert Wilders en Rita Verdonk, en dat zal dan wel zo zijn. Ik geniet er wel van, al die mensen samen die geen ruzie maken. Blijf ook maar steeds TV kijken met al die herhalingen op die oranje-campings en in de straten van Bern, nou schijnen er 150.000 mensen naar Basel te komen. Tjonge jonge, als dat allemaal in pais en vree gaat geweldig toch? Ik houd niet van voetbal maar dit vind ik geweldig leuk.

Ik heb drie dagen was liggen en twee weken vouw- en strijkwerk dus vandaag ben ik onder de pannen :D.

En ja, natuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurlijk ga ik ook de eerste laten staan zeg. (Voordeel van nuchter ruzie maken is dat je precies nog weet wat die ander heeft gezegd gnagna en ook wat ik zelf heb gezegd).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

He Water, goedemorgen..

Heb voor de zekerheid ook maar even een berichtje naar de moderator gestuurd, dus dit zal wel geregeld worden..
Nuchter vanaf 1 april? welk jaar?????

Aardig dat je vraagt hoe het met mij is, ik ben 16 maart gestopt met drinken, WEER alleen ,nadat ik weer zo gevallen was, helemaal lazerus gevonden in een grote plas bloed, door mijn allerliefste,
dit was niet de eerste keer, soms ben ik echt blij dat ik er nog ben....
Na 16 maart nog 3x gedronken, beviel me helemaal niet, ik bleef het proberen, maar walgde van mijzelf.

5 mei ( mooie dag bevrijdingsdag) ben ik voor het eerst naar de AA gegaan, en sinds die dag heb ik niet meer gedronken.. Ik werk er keihard aan, wil echt niet meer drinken, ben nu aan het herstellen wat ik kapot gemaakt heb toen ik dronk, dat gaat goed en voelt goed, ik ben blij en vrolijk, ga naar mijn clubje
maak nieuwe vrienden, deel mijn tijd helemaal anders in en ben echt trots op mijzelf, dat vind ik een heerlijk gevoel, nu nog volhouden.....want het zijn natuurlijk pas 6 weekjes, maar wel hele intensieve en prettige weken, ondanks alle emoties, gevoelentjes. stemmingswisselingen etc etc, maar ik blijf vechten,
want drinken wil ik echt niet meer, heb genoeg GEZOPEN!!

Iedereen die korten gestopt is dan ik, en meestal denkt: Jezus waar doe ik het allemaal voor, hou vol het is de moeite waard, je gelooft het nu nog niet want je denkt wat moet ik in hemelsnaam met mijn leven zonder drankje, maar het wordt elke dag beter en leuker en frisser en vooral helderder

fijn weekend allemaal

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Sonja,

Harstikke goed van je.

Je profiel is nog zichtbaar maar ik stuur ook even een berichtje naar de moderator, in het weekend loggen ze ook in om te modereren (geen controle, maar ze kijken wel of iedereen zich aan de regels houdt, die kun je vinden onder "werking van het forum" geloof ik.

Wat goed joh je staat al bijna 2 maanden droog op 5 juli a.s.

En wat is het toch vreselijk hè om zoveel te veel te drinken en je grenzen kwijt te zijn.

Je bent in goed gezelschap hier want er gaan er best veel naar de AA, maar er zijn er ook heel veel die de internetbehandeling gevolgd hebben van Alcoholdebaas.nl. Mij heeft dat echt doen inzien dat ik verkeerd bezig was.

Nou ik ga eens doen wat ik vandaag moest doen allemaal, en kom hier later nog terug.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geer !!!!!!!

Blij je te lezen man. Vroeg me gisteren nog af hoe het met je ging. Heerlijk, zo'n opwekkend verhaal, en dat euforische is óók toch wel even heerlijk, daar mag je toch ook wel van genieten maar gelukkig heb je een goede bedrijfsarts en een psycholoog.

Je gaat goed !!!!

(en ik ben al een uur op weg naar de supermarkt, het wil niet lukken, ik blijf hier plakken dus).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sonja,
al een lange tijd droog! Een positief stukje schrijf je daar. Waarom zouden we dan in vredesnaam (weer) gaan drinken?
Ik heb met perioden echt nog wel moeite om gemotiveerd te blijven, maar iedere keer neem ik toch de eerste niet. Bekijk ik het over de hele tijd dat ik niet drink, dan is het inderdaad de beste beslissing ooit die ik heb genomen!
Hou vol!

Geer,
Goed weer wat van je te horen! Nog even en je hebt je eerste week erop zitten!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je gaat goed Geer! Zou haast zeggen, fantastisch!!!

Weer 7,5 kilometer in de benen. Het gaat steeds beter! Was eigenlijk niet van plan om te gaan vandaag (had ik gisteren al bedacht), maar mezelf in het nekvel gegrepen, en gedacht, júist in zo'n -geen zin- situatie wel te gaan! En zie! Gelukt en tevreden... :) Mooi toch!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...