Spring naar bijdragen

Donderdag 29 april 2010


Vie

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 197
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

VM, ik heb me suf zitten zoeken ook in het heerlijke kookboek van L.P, Boon, maar volgens mij bedoel jij zuringsoep? En dat is inderdaad heel erg lekker.
Pietjeparel ik heb je ook nog niet anders gekend dan op het woorddomino. Voor mij dan geen bijdrage waar ik iets mee kan, maar kan voor anderen anders zijn.

Jane heel fijne vakantie toegewenst.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De plant wordt door het vee gemeden vanwege het oxaalzuur. Toch wordt ze wel door mensen gegeten en staat zo bekend als 'zurkel'. Soms wordt op een stengel gekauwd omdat die sappig en zurig is. In de keuken kunnen de blaadjes worden gebruikt voor salades, soepen en de bereiding van sauzen. Ook in "Paling in het groen" wordt zuring verwerkt. Ze bevat veel ascorbinezuur. De plant staat vaak in de buurt van brandnetels, en heeft ongeveer dezelfde werking als azijn bij een brandnetelsteek (evenals hondsdraf en weegbree).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik vind het echt vreselijk moeilijk om nu niet even een drankje te pakken, zou vanavond een werkafspraak hebben en die is afgezegd, hoef nu dus niet weg. Moet de knop dus nu weer even helemaal omzetten om iets anders op te pakken..pffff. Valt echt even niet mee als je je ergens op ingesteld hebt en het gaat niet door
Hoe doen jullie dat???

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ikky, makkelijk is het nooit! En wie ben ik om te zeggen knop omdraaien!!

Ga iets leuks doen??? Blij zijn datje niet hoeft! Kijk desnoods naar Sponge bob op tv.

Laat je niet sturen door de rest, als er iets out of planning valt, doe je gewoon iets anders!
Klinkt natuurlijk heel simpel, maar weet dat het niet zo is!
Maar nu drinken lost zeker niks op!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja precies VM, en dan moet je daar de steeltjes van af halen, anders krijg je harige soep.
Kun jij dat in het Belgische kopen dan, zuring? Hier moet ik het zelf zaaien, net als snijbiet, trouwens, dat kan je ook bijna nergens meer kopen.
Maar nu weet ik dus hoe het in het echt heet: zurkel.

:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ikkehier,
dit soort tests hoort erbij, het is nooit een reden om te gaan drinken.
Tenzij je er een zoekt natuurlijk.
Bij tips staan hele handige dingen, de kookwekker van Houtje bijv.
wat vroeger koken als de trek komt rond etenstijd.
Iets gezond leuks gaan doen, in bad, naar de sauna, wandelen, fietsen.
En vooral geen alcohol in huis halen want dan verlaag je de drempel mega.
En dan morgen weer spijt en opnieuw beginnen natuurlijk.
De belangrijkste tip vergeet ik nog: hier komen voor je koopt of drinkt,
maar gelukkig heb je die zelf al bedachtB). Go girl!!
Morgen ben je trots!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...