Spring naar bijdragen

zaterdag 6 november 2010


Yvonne

Aanbevolen berichten

Fout Monstertje, die 2 dagen zijn niet voor niets geweest. Je hebt twee dagen nuchter doorgebracht, en dat is het begin van een langere droge weg die je gaat bewandelen. Probeer het positief te zien want balen is een goeie trigger en niet nodig. Je bent hier op het forum gekomen en we gaan er tegen aan. Wij met z'n allen, samen met jou.:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 292
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Okay..Maar denk dat ik niet de enigste ben die zich rot/schuldig voelt als je steeds mislukt.Weet ook niet hoe ik dit met mijn man moet regelen.Hij drinkt graag zijn biertje maar nooit in mijn toestand als de mijne(laveloos).
Hij probeert al lang in mijn voorstellen mee te gaan,niet halen,alleen hij drinken,
ik met mate etc.Lastig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als ik daar echt op zou staan zou hij dat doen maar hij zou het erg missen zonder klagen.Even opsteker naar hem,hij heeft sinds 2 jr een relatie met een borderliner met alcoholprobleem,adopteerde haar kind met adhd en autisme.We zijn 3mnd geleden getrouwd en hebben een boerderij in duitsland gekocht waar we as zomer gaan wonen/emigreren.Klinkt als een mop maar ik ben bloedserieus en val van geluk in pure wanhoop.Is niet niks.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Monstertje heb je al vaak geprobeerd te stoppen? Het is ook ontzettend moeilijk en het lukt niet zo gauw. Maar je bent er mee bezig en dat is zo belangrijk. Het zal je op een gegeven moment echt wel lukken maar gun jezelf de tijd meid, echt. Iets wat je jarenlang gedaan hebt en waar je je jarenlang aan vast geklampt hebt, kun je niet ineens los laten. Dat is een rouwproces, je moet afscheid nemen van een (goeie vriend) waar je jarenlang op gesteund hebt. De tijd dat je het zelf kunt gaat echt komen. Geloof me maar.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Monstertje niemand van ons kan zeggen dat ie definitief stopt, dat gaat niet. Iedereen van ons zal heel vaak alert moeten zijn, als we dat niet doen, zit voor ons ook de kans erin om weer te gaan drinken. Maar we zijn met z'n allen heel gemotiveerd om het te blijven proberen. En natuurlijk gaat er af en toe iemand gruwelijk op z'n bek maar dan wordt die door veel handen weer opgetild en vaak vol begrip toegesproken, nee je bent geen uitzondering.
In het begin was ik ook erg vaak gespannen maar merkte doordat ik er hier veel schreef, dat de spanning toch minder werd. Grotendeels doordat ik met lotgenoten was en wist dat als ik zei, "mensen ik heb zo'n trek in drank" dat iedereen wist hoe moeilijk ik het had. Dat was zo fijn want ik stond er niet meer alleen voor.
Ik hoop dat je blijft komen, wat er ook gebeurd meid, want dit is echt een gouden forum met hele toffe en lieve mensen.:);)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oh toch wel. Als je borderline hebt heb je ook ptss. Borderline omvat dat, is erger zeg maar. Weet ik ook nog niet zo lang. Dan word ik nu ook even persoonlijk. Heb jij zeker vroeger ook veel meegemaakt? Hier hoef je niet op te antwoorden hoor. Maar dat is denk ik wat ik onbewust met drank en andere dingen onderdruk altijd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...