Spring naar bijdragen

Maandag 25 juli 2011


Yvonne

Aanbevolen berichten

Het is Israel Bol waar ik ga wonen, maar ik vergeef het je... het zijn buren ...en het is dankzij de Egyptenenaren dat de Israelieten reeds in de 13de VC "officeel" werden vermeld in historische bronnen.
En ja ... ik heb al met volle hart kunnen opgraven, er is nog veel op te graven maar vooral nog veel te leren!
En met 9 maanden volle (soms wel te hete) zomers voor de boeg... ik zie er naar uit en tel af!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 269
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

en wat die 'Salam Aleikum' betreft had je goed begrepen alleen dat je het in fonetisch in het Arabisch had geschreven, terwijl het in het fonetisch Hebreews ' Sjalom aleechem' wordt geschreven
(ik ga niet in op de alfabet van beide ... te technisch en mijn klavierbord laat het ook niet toe...)
Je ziet beide talen zijn zeer verwant = lees 'close' spijtig dat de politiek daar niet zo over denkt...maar das een ander verhaal

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kom maar heel ff binnenspringen...moet aan de kook :)

zonnetje :sun:

Gabske, het is niet dat zijn blowgedrag plots uit de lucht komt vallen. Ik heb de indruk dat dit maar pas een probleem is geworden na dat jij bent gestopt met drinken en roken. Of zie ik dat fout?
Het is als een partner die nog steeds drinken wil. Als jij dat niet kan dat aanzien moet je of kappen met de relatie of afspraken maken. Zo simpel is het toch?
Als je nu pas ziet dat ie eigenlijk voor jou te afhankelijk is maar vooral dat ie geen compromissen wil sluiten tja dan blijft er niet veel over toch?
Met te zeggen dat hij iemand beter verdient of iemand die met zijn blowgedrag kan omgaan zeg je eigenlijk gewoon dat je eigenlijk niet met hem wil verdergaan als hij zijn gedrag niet aanpast maar je geeft daarmee niet aan wat een oplossing voor jou kan zijn binnen jullie relatie. Kan me voorstellen dat zulke dingen zeggen ook kwetsend zijn voor hem en je hem het gevoel geeft in een hoekje te duwen.
Eindeloos spelletje als je mij vraagt.
Om te zeggen dat zijn gedrag volledig te wijten is aan zijn afhankelijkheid of gebruik van wiet vind ik te ver gaan. Het zou kunnen..Je speelt het spel net zo goed als hij.
Ik denk dat het ook voor een groot deel ligt aan het samenspel binnen jullie relatie. Als iets niet lukt moet je beslissingen nemen. Jullie zijn gewoon héél vaag tegen elkaar en vooral die beslissingen nemen jullie geen van beiden.

Ik kan zeuren :D
Op naar de saus!!

Later

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed goed sunshine :)

Ik weet niet of ik al terug pb's kan sturen. Zit niet zoveel in mijn postvak en tegenwoordig meer problemen dan anders daarmee.
Als je zin hebt en tijd hebt moet je maar eens zeggen wanneer je afspreken kan. Ik ben deze week nog vrij..tussendoor nog wel een beetje te doen.

Moet er vlug vandoor nu..balletjes staan op het vuur

:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Albertina (*en ook snoep en jaap),
Wat is er gebeurd dan? Probeer uit die negatieve spiraal
van niet-helpende gedachten te komen, maar ga vooral
iets doen om af te leiden. Een wandeling, boekje lezen
met een mok thee erbij. Blijf de komende uren hier,
dus kun je het van je af schrijven. :present: alvast voor jou!

*aangepast

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@verrandering, lekker een boek besteld? Zalig dat je die rust kan vinden en wel verdiend.

Ik merk dat ik in een vicieuze cirkel zit en onrust in mijn lijf voel. Zodra ik een poging doe niet te drinken, komen er zoveel dingen op me af, vooral achterstallige zaken. De rust om een boek te lezen lijkt nog ver weg. Na 1 regel spring ik alweer op, omdat ik eigenlijk toch beter iets 'nuttigs' kan gaan doen, maar echt veel komt er niet uit mijn handen. Ik spring van het 1 in het ander. Dan 's avonds wil ik dat hoofd stil leggen en daar heb ik dan een tijdelijke oplossing voor. De volgende dag uiteraard nog drukker, omdat ik niets weg werk, maar weg druk/uitstel.
Ook nu ik dit aan het schrijven ben, tussen mijn administratieve bezigheden door, kan ik me nergens echt volledig op concentreren. Zooooooooooo veel te doen :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Albertina, vreselijk he, ik heb het ook, gister heel erg, heb hele dag in bed gelegen, ik wou dat ik iets kon zeggen, maar ik weet het niet, ik heb extra refusal geslikt, dus ik kan niet drinken nu....

@ Fleur, bedankt voor je posting, het is altijd fijn om het ook eens uit een andere hoek te lezen, N zijn smsjes zijn nu een beetje in de trant van ''arme ik'' ik had zoveel voor je willen doen (tuin) en nu is er die grote leegte, maar HIJ is degene die zijn spullen heeft gepakt en is opgestapt, ik niet, als ie erachter komt dat ik al iets geregeld heb voor de tuin zal ie zich wel weer gepasseerd voelen, ik vindt dit zo moeilijk, weet ff niet wat te doen, het is net wat je zegt, die cirkel zal een keer doorbroken moeten worden, weet alleen nu ff niet hoe of wat, dus reageer maar even niet. Extra refu geslikt net.

Bor ik heb even gegoogled op systeemtherapie, en dat zou wel wat zijn, moet N natuurlijk wel willen meewerken, maar hij zegt dat ik hem veroordeel of over hem oordeel, terwijl ik nooit heb gevraagd of ie wil stoppen met blowen, ik weet dat mensen daar niet vanaf komen, en hij blowt al vanaf zijn 14e. Voorheen merkte ik er minder van , nu blowt hij in zijn auto ,dus als ik daarin zit wordt ik ermee geconfronteerd, de geur zit in zijn kleding/huid, en ik heb wietplanten naast me in de tuin (ok kan hij niets aan doen) was net even m'n terras aan het vegen, en hoppa meteen gef***t door de lucht, therapie zal goed zijn, al heb ik er in therapieen vaak over gesproken, verder dan; misschien is er ''ooit'' ''iets'' gebeurd waarbij je wiet rook, wat je verdrongen hebt, zijn we nooit gekomen, ja zo ken ik er ook wel 10 :(

bedankt voor jullie reacties :heart::present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Aicha, ja lastig is dat. Ik krijg het uiteindelijk wel af, maar ik doe er uuuuuuuuuuuren over. Het is meer het verschuiven van stapeltjes, eruit filteren wat ik eerst moet doen en dat nog eens filteren. Dan weer even bellen, boterhammetje eten, draaikonten, wasje ophangen, nog eens door die stapel heen..., maar vooral heel druk zijn in mijn hoofd. Oh ja, dit moet (eigenlijk) nog, oh ja, dat moet (eigenlijk) nog... etc.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...