Spring naar bijdragen

Eet - Draadje !!!


Otje

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 396
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 6 months later...

quote:


Originally posted by:
Madelief

Dit is Ć©Ć©n van mijn favo salades.


Serveren met stokbrood en een frisse sla.




Auberginesalade met feta en tomaat


Ingrediƫnten voor 4 personen


2 grote aubergines


2 sjalotten


200 g fetakaas


2 tomaten


3 teentjes knoflook


sap van 0.5 citroen


3 eetl. olijfolie


500 ml griekse yoghurt


1 eetl. fijngehakte platte peterselie


zout


1 snufje cayennepeper




Voorbereiding


Verwarm de oven voor op 250 graden. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de ongeschilde aubergines. Snipper de gepelde sjalotjes. Snijd de feta in blokjes. Snijd de tomaten in plakjes.




Bereidingswijze


Leg de aubergines net zo lang in de hete oven tot zij van binnen zacht en gaar zijn en de schil er hier en daar zwart geblakerd uitziet. De oventijd, die minstens een half uur bedraagt, hangt af van de grootte van de aubergines. Snijd de aubergines in de lengte door en schep het vruchtvlees in een kom. Laat het afkoelen. Pureer het vruchtvlees samen met de sjalotjes en de gepelde knoflookteentjes met behulp van de foodprocessor. Roer het citroensap, de olijfolie, 150 gram feta verkruimeld en yoghurt door de puree. Breng deze op smaak met zout en cayennepeper. Zet de afgedekte auberginesalade een uur in de koelkast. Verdeel de auberginesalade over de schaaltjes en garneer met de rest van de feta, plakjes tomaat en fijngehakte peterselie.



Hier het eet-draadje zoals beloofd.
Heb nog niet alles nagelezen, maar ik heb er wel wat recepten op geplaatst.
Ga het even verder bekijken/lezen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4 5 1
Herkomst: Belgie
Categorie: Hoofdgerechten - Ovenschotels
Hoofdgerechten - Vlees
Recept is van: Vanessa Derous








Ingrediƫnten
1 grote broccoli
700 gr aardappelen
500 gr gehakt
100 gr geraspte kaas
350 ml melk
boter
peper, zout,nootmuskaat
ui
teentje knoflook
25 gr bloem





Bereiding
Kook de aardappelen gaar en maak met wat melk, boter, peper zout en nootmuskaat een puree.
Hak de ui en de knoflook fijn en meng met het gehakt. Bak het geheel in wat boter door steeds te omroeren.
Maak de broccoli schoon en kook deze gaar.
Maak ondertusse een witte roux, laat 25 gr boter smelten en voeg dan 25 gr bloem toe, blijven roeren met de garde tot je een glad mengsel bekomt, voeg dan 250 ml melk toe. Ook wat nootmuskaat voor de smaak. Voeg de uitgelekte broccoli bij de saus.
Neem een ovenschotel en leg er de puree in, daar boven het gehakt en dan de broccoli met saus.
Strooi wat geraspte kaas over het geheel en plaats deze in een voorverwarmde oven op 180 graden. De schotel is klaar wanneer de kaas gesmolten is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...