Spring naar bijdragen

Maandag 26 september


Jaap

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 344
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Originally posted by: bolletje


Kohtje het zou misschien beter zijn als we dan wat meer aandacht aan anderen geven;)
Wie weet zitten er nu mensen mee te lezen die eigenlijk heel graag ook even wat willen vertellen.:)quote>


Misschien wel, Bolletje. Misschien ook niet. Ik weet het niet. En meelezers die wat vertellen willen kunnen dat toch doen? Het forum hoeft toch niet stil te blijven tot het zover is?

Lief bedoeld, Bolletje, dat beschermende. Maar ik schoot nooit iets op als iemand me in bescherming nam. Ik groeide het meest als ik m'n eigen boontjes moest doppen. Vooral toen ik dat eigenlijk niet kon omdat ik te ziek was om me teweer te stellen. Ik heb een tijd in een kliniek gezeten om op krachten te komen, maar eenmaal weer buiten bleek dat ik het zelf moest doen.
Hulp was nodig en welkom, in de vorm van de weg wijzen, maar de hand boven m'n hoofd houden was koren op mijn molen, in die zin dat ik mijn eigen verantwoordelijkheden weer niet hoefde op te pakken. Ging al gauw weer richting: hunnie hebben het gedaan en ikke ben zielig.
Het beste voorbeeld voor hoe ik niet wil zijn ben ik zelf. En de enige die daar verandering in kan aanbrengen ben ik zelf. Maar alleen doordat anderen mij wijzen op mijn duistere karaktertrekken. Alleen kan ik dat niet zien, blinde vlek. Ik heb de uiterst pijnlijk confronterende spiegel van anderen nodig om mezelf te zien zoals ik ben en nog steeds. Ik ben een compleet mens met duistere en lichte kanten. Die duistere kanten heb ik sterk ontwikkeld om mijn verslaving in stand te kunnen houden. Ik begin ze steeds duidelijker te herkennen en durf ze ook steeds meer te erkennen. En dan kan ik er wat aan doen.

Stoppen met drinken heeft mij niet van de drank afgeholpen. Medelijden heeft me niet van de drank afgeholpen. Mijn omgeving die me op een gegeven moment met een onuitgesproken walging alleen nog maar zo'n beetje gedoogde heeft me niet van de drank afgeholpen. Wat mij van de drank afhoudt is mijn erkenning dat ik zelf, alleen ikzelf, verantwoordelijk ben voor mijn leven en wat ik anderen aandoe en de erkenning dat ik niet kan drinken. En het besef dat verantwoordelijkheid en drinken in mijn geval absoluut tegengesteld zijn aan elkaar. Door mijn verantwoordelijkheid te nemen en te accepteren dat het nu is zoals het is en dat ik geen controle heb over de toekomst maar er wel op kan vertrouwen dat ie komt, hoe dan ook, hoef ik mij niet terug te trekken uit het leven, in een roes.. maar kan ik die eerste laten staan.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oh ik vergeet nog iets te vertellen. Daarom logde ik in.

Dit weekend hadden we straatfeest. We droegen allemaal naamplaatjes. Jaap, zo heet een buurman van me, was er ook en heeft zijn naamplaatje verloren. Die heb ik vanochtend gevonden. Dus nu heb ik ook een naamplaatje met mijn eigen naam en een met Jaap.

Jaap dronk trouwens wel.:angry::o:huh:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weet ik Kohtje maar dadelijk gaat het hier dezelfde kant op als wat je ooit om de t.v. ziet bij een politiek debat. Dan vliegen ze elkaar in de haren. Maar dat is ook wel eens geinig om te zien hoor.

En ik bescherm niet zo ik zou alleen graag willen zien dat DE AANDACHT EENS NAAR IEMAND ANDERS GAAT:);)

Das niet zo mooi dat Jaap gedronken heeft, Jaap:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...