Spring naar bijdragen

Dinsdag 9 oktober 2012


Yvonne

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 293
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Originally posted by: kirky
Originally posted by: Lenie
sja...hahaha...
god wat mis ik m'n werk.......

ga ff RH doen

(aanpassing..is voor Kirk)quote>


deze vat ik niet helemaal.quote>


ik deed hetzelfde werk als jij.
we flikte ook heel wat hoor, wel lachen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allen,

voor het geval het is opgevallen dat ik na 2 weken elke dag op het dagpact intekende en droog weer afmeldde: ik was niet aan de zuip, maar ten slachtoffer gevallen van de salmonella die in de gerookte zalm zat.

Voor ik van de radar verdween had ik hier nog zitten klagen dat het wel leek of ik me slechter i.p.v. beter ging voeeln na het stoppen. Maar toen zat ik al in de incubatie tijd.

Alleen weet je dat natuurlijk niet.

Ik verzeker jullie, dan heb je geen dagpact nodig. Het laatste waar je aan denkt is drank.

Het gaat nu wel weer, nog wat slap, maar dat heeft wat tijd nodig.

Ben wel bijgelezen, kost weinig inspanning en houd me bij de les.

Zal morgen weer meedoen met het dagpact.

Goede avond en eet smakelijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Originally posted by: meiske
Lenie

Balkenbrei wordt gemaakt van varkenskop
kan je het nog voorstellen
lekker lang laten trekken
en dan de tanden eruut halen
en het vlees verder verwerken
NAH bah hoor dan eet ik liever kruudmoesquote>


Nee, balkenbrei of "kèrboët" is in midden limburg een gerecht wat bij de slacht gemeekt wordt van varkensbloed. Het varken wordt geschoten en gestoken en dan moet er snel iemand met een emmer bij om het bloed op te vangen. Er gaat mee, spekvet en specereien doorheen. Ik heb de eer gehad om met een ontblote arm in die emmer te roeren terwijl de boerin het mengsel compleet maakte. Men liet het in doeken hard worden in grote hompen. Daarvan werden stukken en later schijven gesneden, 3/4 cm, en in een pan in vet gebakken. Heerlijk op brood met een laag appelstroop eroverheen. En als die boetrham was besmeerd met reuzel was het helemaal te gek.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha ha

het wordt steeds spannender met wat

balkenbrei is

maar ik blijf er bij

dat het is een aftreksel van een varkenskop

en daardoor konden wij let wel

bij de slager afhalen worstenat

en dan konden wijzelf hiervan

balkenbrei maken

echt zelf meegemaakt en opgehaald

die worstennat

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedenavond luitjes,

weer een dagje gemantelzorgd

bij mijn Pa.

Ik doe het met liefde maar héél stiekum moet

ik zo nu en dan diep zuchten.

We hebben het altijd heel gezellig maar

oh, oh, wat is het soms een mannetje.

:huh:

Ik dacht nog aan Hannah hihihi.

Maar goed, door mijn eigen gedoe

was er een beetje de klad in gekomen

de laatste tijd.

Nu weer de structuur van 2 á 3 keer per

week en dan is alles weer op de rit.

Wel is het zo dat hij zo enorm blij en

dankbaar is, dat maakt het dan weer

een stuk makkelijker.

Helmaal blij met zulke vanzelfsprekende

dingen, ik ben dan zóóó bij dat ik het

kan doen voor hem.

En eerlijk is eerlijk, ik zat in de auto

naar huis en opeens schoot ik vol,

het idee dat hij er niet meer zou zijn,

het werd me even teveel.

Sentimenteel tiepje ben ik.

Nu even achter de pannen.

;)

Wellicht tot later.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Originally posted by: meiske
Ha ha
het wordt steeds spannender met wat
balkenbrei is

maar ik blijf er bij
dat het is een aftreksel van een varkenskop
en daardoor konden wij let wel
bij de slager afhalen worstenat
en dan konden wijzelf hiervan
balkenbrei maken
echt zelf meegemaakt en opgehaald
die worstennatquote>


Alweer ben ik het oneens met je. Van een varkenskop werd "kopvleis" of zult gemaakt.
Daar weet ik het proces niet van want zo'n kop openpeuteren vond ik net wat ver gaan.

Als dit meningsverschil halsstarrig wordt, vermoed ik gewoon een verschil in benaming in de verschillende landsdelen. Ik had veel boeren in de familie, hielp als tiener vaak mee op het land en bij de slacht. Zoals ik het omschrijf geldt voor Midden Limburg, begin jaren 60.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@gwen: moet ook niet veel langer meer gaan duren, die opname. Heb het gevoel dat ik steeds minder dagstructuur heb en langzaaman achteruit boer. Het minderen gaat een paar dagen goed, maar dat lijk ik dan weer te moeeten inhalen.

Ik moet er gewoon helemaal, blijvend, voor altijd vanaf.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Balkenbrij wordt gemaakt van bouillon, gekookt varkens slachtafval

(kop, ribbetjes, spek, lever) boekweitmeel en kruiden.

Ik kom uit een slagersfamillie en heb even geinformeerd.

Woon zelf in Gelderland en mijn oom maakt het nog steeds zelf en heeft

met leverworst en balkenbrij verschillende 1e prijzen gehaald.

Zelf vind ik het heerlijk( maar denk er dan maar niet aan wat er in zit).

Nou ja meer weet ik er ook niet van.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jéémig, dit is toch niet bij te houden zeg! Wat wordt er veel geschreven in een dag tijd. Ik moet eerst even leren wie wie is en wat sommige afkortingen betekenen (ADB??). Ik kan dan ook echt niet op iedereen reageren aangezien ik nu pas weer achter de computer kan.

Fijne avond!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ Diesel: in ieder geval eten slakken paddestoelen, ook vliegenzwammen. Ik heb het gezien op m'n wandelingen.

@ Made: sterkte voor jou en manlief in deze onzekere tijden!

@ Jane: zweepslag, pijnlijk! Ik heb het ook gehad. Beterschap.

@ Aicha: fijn dat je weer terug bent. Ik had je al gemist.

@ Will: zo verleidelijk en ruikt zo lekker: niet doen! Fijn dat de verbouwing goed gaat.

Lytse.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...