blondie6173 Geplaatst 10 september 2010 Rapport Share Geplaatst 10 september 2010 Naar boven gehaald voor Dymph;) Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Odilia Geplaatst 16 september 2010 Rapport Share Geplaatst 16 september 2010 Ik kook graag, meestal vegetarisch. Vandaag eten we bietjessalade met couscous. Ik had van mijn vader een zooi bieten uit de tuin gekregen. Bieten koken, af laten koelen en in blokjes snijden. Komkommer in blokjes erdoor. Couscous bereiden (met bouillon) en op smaak maken met de kruiden waar je zin in hebt. Appeltje erdoor, gesnipperde rode ui erdoor, walnootjes erdoor, en van die lekkere zachte feta van de Turk. En dat gooi je dan allemaal door elkaar. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
witte Geplaatst 30 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 30 januari 2011 Omhoog voor Flipse Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 10 mei 2011 Rapport Share Geplaatst 10 mei 2011 excuses...haal deze even voor mijzelf omhoog.wat een lekkere recepten allemaal zeg?! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 10 mei 2011 Rapport Share Geplaatst 10 mei 2011 waarom excuses Lenie,is toch een kompliment?eet smakelijk:P Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 11 mei 2011 Rapport Share Geplaatst 11 mei 2011 dat gaat lukken...ziet er allemaal goed uit.en aangezien ik mijn eetpatroon "moet" aanpassen heb ik hier denk ik veel aan Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 21 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 21 juni 2011 Krachtvoer-pannekoek.Voeg aan pannenkoekbeslag een extra ei, melk en havermout en wat sesamzaad toe,kaneel, ( geraspte appel) en eventueel wat van.suiker. bak stevige pannekoekensmeer er een dun laagje choc. pasta op en beleg met plakkken banaan.Voorlopig geen honger meer:DIn mijn jonge jaren deed ik musli ipv havermout, stapelde dunnere pannekoekenmet die laagjes ertussen tot een taart, sneed er punten van en fietste er het IJsselmeer op rond! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Shahire Geplaatst 21 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 21 juni 2011 Jane, ik kom gauw een keertje bij je eten Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 21 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 21 juni 2011 is goed hoormaar weet waar je aan begint! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 22 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 22 juni 2011 oeh...klinkt goed Jane....dat is wel wat voor die hard-werkende pubers van mij...thanx! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 23 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 23 juni 2011 vanavond ravioli in een tomaten/knoflooksaus met Parmezaanse kaas er over. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
albertina Geplaatst 25 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 25 juni 2011 Voor 4 personen.1 pot Veldertjes.1 struik bleekselderi'j1 bakje kastanje champignons.2 uien.1 ananas2 tenen knoflook.1 pond lamsshoarma.Lamshoarma roerbakken.Dan de fijngesneden uien erbij2 tenen knoflook toevoegen.Dan de fijngesneden bleekselderijerbij.Als laatste de champignons toevoegenen alles op een hoog vuur roerbakken.Voor de de liefhebber nog wat extrashoarmakruiden en eventueel paprikaen kerrie poeder.De Veldertjes verwarmen.De ananas in schijfjes snijden.Veldertjes en vlees apart serveren,voor de frisse bite de ananas erbij.Eet smakelijk. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
fleurtje Geplaatst 25 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 25 juni 2011 Wat zijn veldertjes Tina? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Marc Geplaatst 25 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 25 juni 2011 Zijn Veldertjes geen jonge (gemarineerde) vleermuisjes? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 25 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 25 juni 2011 :D:D Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 25 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 25 juni 2011 jonge capucijners Fleurje kunt ze in potjes kopen en Appie heeftze ook in blik, errug lekker!!! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
albertina Geplaatst 1 augustus 2011 Rapport Share Geplaatst 1 augustus 2011 even omhoog. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 13 september 2011 Rapport Share Geplaatst 13 september 2011 en hier mag het Roti-recept nog bij:D Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Jaap Geplaatst 13 september 2011 Rapport Share Geplaatst 13 september 2011 Ik kan het een beetje uit mijn hoofd. De pannekoeken daar begin ik niet meer aan. Een keer gedaan, maar dat is specialistenwerk. Die koop ik apart. Niet bij de supermarkt, maar bij een toko of rotishop. Een als je daar toch bent... Een paar eieren koken, en pellen. Uien en knoflook bakken blikje tomatenpuree erbij meebakken. Kerrie, korianderzaad, komijn, kruidnagel erbij. Zout en peper en sambal erin. Kip, of welk vlees je maar lekker vind erbij. Kan ook zonder, voor vegetariers. Geschilde en in blokjes gesneden aardappelen erbij Ei erin als het wat droog is een scheutje water erbij even pruttelen Kouseband erin Nog even pruttelen en proeven en naar smaak afkruiden Als het niet goed is hoor ik wel van Lenie Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
albertina Geplaatst 14 september 2011 Rapport Share Geplaatst 14 september 2011 Gehaktballen á la Spike ben er beroemd om gehakt in schaal doen uitjes zo fijn mogelijk snijden en doorhusselen knoflook geknepen erbij kruiden: peper (als vers klein gesneden dan) sambal, beetje zout (niet teveel) etc wat je wil dan na goed door mixen ei erbij, als veel gehakt dan 2 weer doormixen, zodat alles goed plakt aan elkaar dan paneermeel (uit pakje) weer mixen en dan gaan kneden tot het van de schaal loslaat, tot die tijd dus steeds paneermeel bij blijven voegen tot het droog genoeg is om van schaal los te laten dan ballen draaien enneh: gaat ook leuk met augurksnippers etc... gehaktballen, kost een beetje je eet er dagen van Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 14 september 2011 Rapport Share Geplaatst 14 september 2011 Originally posted by: JaapIk kan het een beetje uit mijn hoofd.De pannekoeken daar begin ik niet meer aan. Een keer gedaan, maar dat is specialistenwerk. Die koop ik apart. Niet bij de supermarkt, maar bij een toko of rotishop. Een als je daar toch bent...Een paar eieren koken, en pellen.Uien en knoflook bakkenblikje tomatenpuree erbij meebakken.Kerrie, korianderzaad, komijn, kruidnagel erbij. Zout en peper en sambal erin.Kip, of welk vlees je maar lekker vind erbij. Kan ook zonder, voor vegetariers.Geschilde en in blokjes gesneden aardappelen erbijEi erinals het wat droog is een scheutje water erbijeven pruttelenKouseband erinNog even pruttelen en proeven en naar smaak afkruidenAls het niet goed is hoor ik wel van Leniequote> hihihihi. lach me rot....niet lullig bedoeld hoor, maar dit is de "Hollandse, makkelijk"versie.net zo zo lekker hoor.dit is mijn recept.... de keus is aan jullie...en ja ik ben te lui om de roti's zelf te maken.De pannekoeken haal ik kant en klaar bij de toko!! Ingrediënten voor de roti vulling: 2 kilogram drumsticks, of 2 per persoon (niet gemarineerd) 1 ui gesnipperd 1bundel kouseband 2 teentjes knoflook 2 eelepels kerrie (masala) 1 eetlepel sambal (of madam janet peper) 1 blikje tomatenpuree 2 bouilonblokjes olie en boter 4 grote aardappelen 1 ei per persoon Bereidingswijze voor vulling roti: Was de kip in water met azijn en verwijder het vel. Was de kip hierna weer in schoon water. Maak de kip droog. Verhit olie in een grote braadpan of wok en voeg wat boter toe Bak de kip in porties bruin. Bak de ui, knoflook mee. Bestrooi het geheel met kerriepoeder(ongeveer 3 eetlepels). Voeg de tomatenpuree en bouillonblokjes toe. Voeg de gehalveerde aardappelen toe. Voeg er zoveel water aan toe dat alles onder staat en laat 1 a 2 uur zachtjes gaar worden. Kook de eieren hard, pel ze en doe ze in de pan bij de kip en aardappels De kouseband kook ik altijd apart.... eerst beetgaar koken (in stukjes van 2 cm) en daarna met 1 ui en 2 tenen knoflook 1 tomaatje, en een theelepel masala bakken. Om alles te neutraliseren kan je er gekookte witte kool bij doen. (alleen even gaar koken met wat zout) Dit gerecht smaakt het lekkerst als het een dag van te voren gemaakt wordt en je kan het zo pittig maken als je zelf wilt...let wel..een halve madam janet is erg pittig voor een pan kip en aardappels Schep van alles wat op je opgepiepte pannekoek en scheur steeds een randje pannekoek eraf en gebruik dat alsje bestek....roti eet je met je handen!!! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Shahire Geplaatst 16 september 2011 Rapport Share Geplaatst 16 september 2011 Lenie een halve madam Jeanet erg pittig??..........hmmmm.....nou.........smaken verschillen haha Ik zie dat jouw recept iets anders is, jij doet alles in 1 pan...ga ik ook eens op jouw manier doen net mijn recept maar eens doorgelezen want ik doe het altijd uit mijn hoofd wel weet ik dat ik er altijd 2 madammetjes door doe en ook ik maak de rotivellen niet meer zelf.....dat is echt een handigheid die je moet hebben overigens zijn de dames prima in te vriezen snijden als ze nog net niet ontdooid zijn (ik heb er zelfs handschoentjes voor) èèn keer in mijn oog gewreven ooit heb geloof ik echt een half uur lopen huilen met een theedoek voor m'n oog!! over pittig gesproken..... En Jaap is inderdaad denk ik de Hollandse versie Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 17 september 2011 Rapport Share Geplaatst 17 september 2011 Ik heb ooit v.e. Sur.vriendin geleerd roti-vellen te maken, eens maar nooit meer dus, wat een werk. Maar lekker... Ik weet bijna zeker dat er geen tom.puree in ging, maar heb het ff gegoogled en soms wel toch. Dat is toch typisch Hollands? Ikzelf houd van wat meer kerry erin, en tegenwoordig gebruik in dan ook de Mar. kruidenmix Ras El hanout jaune, zoooo lekker! Ze hebben m nog bij de ldl uit een themaweek. Ik doe die ook bij geb.aard./spekjes/en wokgroenten/knoflook hmmm Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 17 september 2011 Rapport Share Geplaatst 17 september 2011 ja ik doe er zelf ook meer in hoor Sha, maar voor sommige is dat gewoon te veel. en je kan er maar beter wat minder in hebben dan te veel he?...want dat krijg je niet meer weg. ken ik niet Jane... Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 17 september 2011 Rapport Share Geplaatst 17 september 2011 Cougettesoep eenvoudig recept. 1 pot kippenbouillon + 2 kipbouillontabletten 2 kleine of 1 grote courgette 2 uien (middelmaat) 2 tenen knoflook 1 prei (niet te groot) Verse selderij 2 aardappels 2 gekookte eieren 1 laurierblad Kookroom, en naar smaak zout (meestal niet, even proeven), peper, nootmuskaat en heel veel kerrie. Zeef de bouillon(zoveel water toevoegen als op pot staat) en warm dit op met de grof gesneden uien, laurierblad, bouillontabletten. Na een half uur toevoegen: knoflook, grof gesneden aardappels (schone eieren even 8-10 minuten mee laten koken) Als de aardappels gaar zijn de grof gesneden courgette, selderij en prei toevoegen. Na totaal +/- 1 uur laurierblad verwijderen, gepelde eieren toevoegen en dit alles met de staafmixer fijn maken. Op smaak brengen met de kruiden en binden met de room, fijn gesneden stukjes kip toevoegen. Eet smakelijk. Uitgebreid recept. Bouillon trekken van 2 a 3 kippenpoten met laurierblad, uien, zout, peper en bouillontabletten Als dit gaar is de bouillon zeven en afmaken zoals ander recept na een half uur etc. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen
Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten
Account aanmaken
Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!
Registreer een nieuw accountAanmelden
Ben je al lid? Meld je hier aan.
Nu aanmelden