Spring naar bijdragen

Goed eten als je stopt met drinken


Vie

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 227
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik kook graag, meestal vegetarisch. Vandaag eten we bietjessalade met couscous. Ik had van mijn vader een zooi bieten uit de tuin gekregen. Bieten koken, af laten koelen en in blokjes snijden. Komkommer in blokjes erdoor. Couscous bereiden (met bouillon) en op smaak maken met de kruiden waar je zin in hebt. Appeltje erdoor, gesnipperde rode ui erdoor, walnootjes erdoor, en van die lekkere zachte feta van de Turk. En dat gooi je dan allemaal door elkaar.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 months later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...

Krachtvoer-pannekoek.

Voeg aan pannenkoekbeslag een extra ei, melk en havermout en wat sesamzaad toe,
kaneel, ( geraspte appel) en eventueel wat van.suiker. bak stevige pannekoeken
smeer er een dun laagje choc. pasta op en beleg met plakkken banaan.
Voorlopig geen honger meer:D

In mijn jonge jaren deed ik musli ipv havermout, stapelde dunnere pannekoeken
met die laagjes ertussen tot een taart, sneed er punten van en fietste er het IJsselmeer op rond!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voor 4 personen.

1 pot Veldertjes.
1 struik bleekselderi'j
1 bakje kastanje champignons.
2 uien.
1 ananas
2 tenen knoflook.
1 pond lamsshoarma.

Lamshoarma roerbakken.
Dan de fijngesneden uien erbij
2 tenen knoflook toevoegen.
Dan de fijngesneden bleekselderij
erbij.
Als laatste de champignons toevoegen
en alles op een hoog vuur roerbakken.

Voor de de liefhebber nog wat extra
shoarmakruiden en eventueel paprika
en kerrie poeder.

De Veldertjes verwarmen.

De ananas in schijfjes snijden.

Veldertjes en vlees apart serveren,
voor de frisse bite de ananas erbij.

Eet smakelijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Ik kan het een beetje uit mijn hoofd.

De pannekoeken daar begin ik niet meer aan. Een keer gedaan, maar dat is specialistenwerk. Die koop ik apart. Niet bij de supermarkt, maar bij een toko of rotishop. Een als je daar toch bent...

Een paar eieren koken, en pellen.

Uien en knoflook bakken

blikje tomatenpuree erbij meebakken.

Kerrie, korianderzaad, komijn, kruidnagel erbij. Zout en peper en sambal erin.

Kip, of welk vlees je maar lekker vind erbij. Kan ook zonder, voor vegetariers.

Geschilde en in blokjes gesneden aardappelen erbij

Ei erin

als het wat droog is een scheutje water erbij

even pruttelen

Kouseband erin

Nog even pruttelen en proeven en naar smaak afkruiden

Als het niet goed is hoor ik wel van Lenie

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gehaktballen á la Spike

ben er beroemd om

gehakt in schaal doen

uitjes zo fijn mogelijk snijden en doorhusselen

knoflook geknepen erbij

kruiden: peper (als vers klein gesneden dan)

sambal, beetje zout (niet teveel)

etc wat je wil

dan na goed door mixen

ei erbij, als veel gehakt dan 2

weer doormixen, zodat alles goed plakt aan elkaar

dan paneermeel (uit pakje)

weer mixen en dan gaan kneden

tot het van de schaal loslaat,

tot die tijd dus steeds paneermeel bij blijven voegen

tot het droog genoeg is om van schaal los te laten

dan ballen draaien

enneh: gaat ook leuk met augurksnippers etc...

gehaktballen, kost een beetje

je eet er dagen van

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Originally posted by: Jaap
Ik kan het een beetje uit mijn hoofd.

De pannekoeken daar begin ik niet meer aan. Een keer gedaan, maar dat is specialistenwerk. Die koop ik apart. Niet bij de supermarkt, maar bij een toko of rotishop. Een als je daar toch bent...

Een paar eieren koken, en pellen.

Uien en knoflook bakken
blikje tomatenpuree erbij meebakken.
Kerrie, korianderzaad, komijn, kruidnagel erbij. Zout en peper en sambal erin.
Kip, of welk vlees je maar lekker vind erbij. Kan ook zonder, voor vegetariers.
Geschilde en in blokjes gesneden aardappelen erbij
Ei erin

als het wat droog is een scheutje water erbij

even pruttelen

Kouseband erin
Nog even pruttelen en proeven en naar smaak afkruiden

Als het niet goed is hoor ik wel van Lenie
quote>



hihihihi. lach me rot....
niet lullig bedoeld hoor, maar dit is de "Hollandse, makkelijk"versie.
net zo zo lekker hoor.

dit is mijn recept.... de keus is aan jullie...en ja ik ben te lui om de roti's zelf te maken.

De pannekoeken haal ik kant en klaar bij de toko!!


Ingrediënten voor de roti vulling:
2 kilogram drumsticks, of 2 per persoon (niet gemarineerd)
1 ui gesnipperd
1bundel kouseband
2 teentjes knoflook
2 eelepels kerrie (masala)
1 eetlepel sambal (of madam janet peper)
1 blikje tomatenpuree
2 bouilonblokjes
olie en boter
4 grote aardappelen
1 ei per persoon

Bereidingswijze voor vulling roti:
Was de kip in water met azijn en verwijder het vel. Was de kip hierna weer in schoon water. Maak de kip droog. Verhit olie in een grote braadpan of wok en voeg wat boter toe Bak de kip in porties bruin. Bak de ui, knoflook mee. Bestrooi het geheel met kerriepoeder(ongeveer 3 eetlepels). Voeg de tomatenpuree en bouillonblokjes toe. Voeg de gehalveerde aardappelen toe. Voeg er zoveel water aan toe dat alles onder staat en laat 1 a 2 uur zachtjes gaar worden.

Kook de eieren hard, pel ze en doe ze in de pan bij de kip en aardappels

De kouseband kook ik altijd apart.... eerst beetgaar koken (in stukjes van 2 cm) en daarna met 1 ui en 2 tenen knoflook 1 tomaatje, en een theelepel masala bakken.

Om alles te neutraliseren kan je er gekookte witte kool bij doen. (alleen even gaar koken met wat zout)

Dit gerecht smaakt het lekkerst als het een dag van te voren gemaakt wordt en je kan het zo pittig maken als je zelf wilt...let wel..een halve madam janet is erg pittig voor een pan kip en aardappels

Schep van alles wat op je opgepiepte pannekoek en scheur steeds een randje pannekoek eraf en gebruik dat alsje bestek....roti eet je met je handen!!!
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lenie :D een halve madam Jeanet erg pittig??..........hmmmm.....nou.........smaken verschillen haha

Ik zie dat jouw recept iets anders is, jij doet alles in 1 pan...ga ik ook eens op jouw manier doen

net mijn recept maar eens doorgelezen want ik doe het altijd uit mijn hoofd

wel weet ik dat ik er altijd 2 madammetjes door doe

en ook ik maak de rotivellen niet meer zelf.....dat is echt een handigheid die je moet hebben

overigens zijn de dames prima in te vriezen

snijden als ze nog net niet ontdooid zijn (ik heb er zelfs handschoentjes voor) èèn keer in mijn oog gewreven ooit :( heb geloof ik echt een half uur lopen huilen met een theedoek voor m'n oog!!

over pittig gesproken.....:D

En Jaap is inderdaad denk ik de Hollandse versie :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb ooit v.e. Sur.vriendin geleerd roti-vellen te maken,

eens maar nooit meer dus, wat een werk. Maar lekker...

Ik weet bijna zeker dat er geen tom.puree in ging, maar

heb het ff gegoogled en soms wel toch. Dat is toch typisch Hollands?

Ikzelf houd van wat meer kerry erin, en tegenwoordig gebruik in dan ook de Mar.

kruidenmix Ras El hanout jaune, zoooo lekker! Ze hebben m nog bij de ldl uit een themaweek. Ik doe die ook bij geb.aard./spekjes/en wokgroenten/knoflook hmmm

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Cougettesoep eenvoudig recept.

1 pot kippenbouillon + 2 kipbouillontabletten

2 kleine of 1 grote courgette

2 uien (middelmaat)

2 tenen knoflook

1 prei (niet te groot)

Verse selderij

2 aardappels

2 gekookte eieren

1 laurierblad

Kookroom, en naar smaak zout (meestal niet, even proeven), peper, nootmuskaat en heel veel kerrie.

Zeef de bouillon(zoveel water toevoegen als op pot staat) en warm dit op met de grof gesneden uien, laurierblad, bouillontabletten.

Na een half uur toevoegen: knoflook, grof gesneden aardappels (schone eieren even 8-10 minuten mee laten koken) Als de aardappels gaar zijn de grof gesneden courgette, selderij en prei toevoegen. Na totaal +/- 1 uur laurierblad verwijderen, gepelde eieren toevoegen en dit alles met de staafmixer fijn maken. Op smaak brengen met de kruiden en binden met de room, fijn gesneden stukjes kip toevoegen.

Eet smakelijk.

Uitgebreid recept.

Bouillon trekken van 2 a 3 kippenpoten met laurierblad, uien, zout, peper en bouillontabletten

Als dit gaar is de bouillon zeven en afmaken zoals ander recept na een half uur etc.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...