bibelle Geplaatst 15 mei 2007 Rapport Share Geplaatst 15 mei 2007 onze zoon werkt sinds kort in een zaak met electrische apparaten, hij heeft me beloofd dat ik -zodra hij zijn schulden bij vrienden heeft afgelost- voor mij een sap-machine zal kopen. ze schijnen steeds gemakkelijker en goedkoper te worden, dus ik kijk er naar uit. volgens hem kun je er alles n sappen: tomaten, kommers, wortels, hele appels - zelfs zonder te schillen - dus dat is een goed plan denk ik.gelukkig heeft hij niet veel schulden gemaakt in de tijd dat hij werkloos was, volgens mij moet dat apparaat er binnen een maand of twee wel komen.ik zal eens informeren of het geen leuk kado zou kunnen zijn voor een half jaar adb. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
casierluc Geplaatst 2 juli 2007 Rapport Share Geplaatst 2 juli 2007 Beste mensen,Ik zou willen iedereen een goeie raad geven:Alternatieve alcoholvrije drankjes zijn een grote boosdoener.Als u deze gebruikt,wil dit maar één ding zeggen over u zelf.Geestelijk bent u nog niet "nuchter".Er zijn genoeg andere drankjes op de markt,zoals frisdranken.Zelf begon ik na 1 jaar "nuchter" zijn alcoholvrije bieren te nuttigen,daarmee was de stap gezetom terug "gewoon" bier te drinken.1 week had ik gedronken met "verstand",daarna herviel ik in mijn oude gewoontes met alle gevolgennadien natuurlijk.groetjes,Luc Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
joann Geplaatst 2 juli 2007 Rapport Share Geplaatst 2 juli 2007 Hoi Luc,Dank voor de waarschuwing,een gewaarschuwd mens telt voor 2 zeggen ze niet voor niets!Ik ben aan mijn 6e droge dag bezig,en heb echt niet de behoefte een alcoholvrij biertje te nemen...Maar nu ik jou bericht heb gelezen...ga ik het ook zeker niet proberen.Ik hou het maar op fris en veel water!Verdorie een jaar nuchter, en dan zo hervallen door alcoholvrij bier....dat lijkt me een hard gelag!Ben je nu weer gestopt?Als je op de dagdraad (ditjes, datjes & dagdraad) bij de datum van de dagschrijft, krijg je sneller reactie omdat dat de plek is waar de meesten van onsschrijven! Tenminste als je daar zin in hebt hoor...het is geen moeten! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Hanny Geplaatst 29 juli 2007 Rapport Share Geplaatst 29 juli 2007 Ik heb al veel geprobeerd, maar het enige dat voor mij nuttig is, is de ouderwetse Schweppes Tonic !Heb in diverse berichtjes trouwens al ontdekt, dat ik niet de enige ben voor wie de Schweppes Tonic echt helpt, wanneer je 'zin' hebt-... Ik ben ook van mening dat een alternatief iets moet zijn wat je enkel en alleen drinkt als je zin te groot wordt- maw je moet er zorgvuldig mee omgaan- anders helpt het niet meer..Maar uiteraard voelt iedereen het anders. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Houtje Geplaatst 5 augustus 2007 Rapport Share Geplaatst 5 augustus 2007 voor Tolie Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Gem Geplaatst 19 oktober 2007 Rapport Share Geplaatst 19 oktober 2007 Even naar boven gehaald voor Medoc Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Gast Geplaatst 12 december 2007 Rapport Share Geplaatst 12 december 2007 Geen flauw idee of het mag maar anders vertrouw ik er op dat 't weggehaalt wordt.Gezien 't een veradelijke instinker kan zijn dacht ik de alcoholvrije versie hier neer te zetten.Gluhwein (alcoholvrij)100 Kcal / 419 Kjoules per glasVoor ca. 6 glazen1/2 l rode druivensap1/4 l water1 zakje GluhweinkruidenhoningDruivensap en water door elkaar roeren en met de kruidenzachtjes aan de kook laten komen. Een kwartier zachtjes latenkoken en dan het zakje eruit nemen. Zoeten met honing en danin hittebestendige glazen serveren. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Estrella Geplaatst 13 december 2007 Rapport Share Geplaatst 13 december 2007 Nu ik bij het uitgaan geen alcohol meer wil drinken,drink ik energy drankjes of cola light om wakker te blijven.En warme chocolademelk met slagroom is altijd een aanrader Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
safidepafi Geplaatst 13 december 2007 Rapport Share Geplaatst 13 december 2007 Geurige thee punch2 kruidnagelsschil van een manderijn1 kaneelstokje in 2-3 stukjes gebroken1 steranijs6 gedroogde pruimen300 ml cranberrysap50 ml cassis siroop6 g Earl grey75 gr kandy suikerSteek de kruidnagels in de schil van de mandarijn. leg het kaneelstokje met de kruidnagels de steranijs en de pruimen in een pan en schenk het cranberry sap erbij. Verwarm het opeen laag pitje en laat 10 minuten trekken. Zet de thee op de gebruikelijke manier en voeg de siroop toe en het cranberry sap en breng op smaak met kandij of suikerSchep het in hittebestendige glazen waar je eerst een puim in legt Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Username Geplaatst 28 december 2007 Rapport Share Geplaatst 28 december 2007 Coca cola zero voor mij.......of sinas light van de AH.......en spa-rood.... Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Cheyenne Geplaatst 7 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 7 januari 2008 Crodino vind ik nog steeds erg lekker. Dat bittere, daar houd ik van.Toch probeer ik het in principe alleen in het weekend te drinken, omdat ik het behoorlijk duur vind.De vorige keer, toen ik vijf weken dry was, kocht ik om de haverklap Crodino (en maltbier en Amé). Deze zeven dagen dat ik droog ben, drink ik ook heel veel rooibosthee. En dat is gezond en veel goedkoper. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Trees Geplaatst 27 februari 2008 Rapport Share Geplaatst 27 februari 2008 Even draadje omhoog halen voor Mercedes! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Otje Geplaatst 5 juni 2008 Rapport Share Geplaatst 5 juni 2008 spa rood, spa henriettecola lighten:Cup a Soup, die nieuwe met paprika, lekker hartig, jammie !!! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Har Geplaatst 6 juni 2008 Rapport Share Geplaatst 6 juni 2008 Spa&Fruit-appel (zonder toegevoegde suikers)..erg lekker, goede dorstlesser! Diverse smaken verkrijgbaar, uiteraard met mineraalwater.Thee (liefst rooibos) wat (verse) geraspte gember toevoegen; wat honing....koud ook goed van smaak. Een gemberknol kun je weken goed houden in de ijskast. Gember werkt ook nog eens reinigend voor de organen.Groentedranken...wel duur maar gezond en het geeft ook vulling bij een wat hongerig gevoel. Helaas heb ik geen foodprocessor.... Drink ze Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Gast Geplaatst 14 november 2008 Rapport Share Geplaatst 14 november 2008 Door de berichten over chocolademelk vandaag kreeg ik trek in de pittige variant van het spulPannetje melk op klein vuur laten verwarmen met stukjes gember naar smaakWanneer de melk kookt naar voorkeur cacao (ongezoete Droste) of gezoete.Paar blokjes Kandy if you want. Hmmm, lekker en je wordt er ook nog eens slaperig van. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
pimplank Geplaatst 17 november 2008 Rapport Share Geplaatst 17 november 2008 chinese tomatensoep haha.vooral het maken ervan, lekker bezig zijn..hier het recept zie website http://www.coquinaria.nl/recepten/04.3recept.htmen als het allemaal gelukt is heb je wel een drankje verdient Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Gast Geplaatst 21 november 2008 Rapport Share Geplaatst 21 november 2008 Homemade Milkshake banaan/chocolade of aardbeiBenodigdheden:Melkvanille schepijsNesquik banaan/aardbei of chocoladeGrote glazenRietjesen een mixerMelk, schepijs en een aantal scheppen nesquik naar smaak bij elkaar voegen en mixen maar tot een shake. Overgieten in grote glazen een rietje insteken en genieten maar! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Gast Geplaatst 21 januari 2009 Rapport Share Geplaatst 21 januari 2009 Ik zal 'm nog eens naar boven plaatsen. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
FishermansFriend Geplaatst 24 januari 2009 Rapport Share Geplaatst 24 januari 2009 Ik heb een nieuw drankje ontdenkt! Van de Aldi. kost 0,69 voor een literfles. Het heet: "World of Tea" en is er in verschillende smaken. Ik heb nu Groene Thee met Cactus-Vijgensmaak. Lekker fris, het bittertje van thee en niet te zoet. (fructose). Met natuurlijke aroma's en echte groene thee! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
FishermansFriend Geplaatst 31 januari 2009 Rapport Share Geplaatst 31 januari 2009 Voor mijn verjaardag verfrissende thee gehad.En verfrissend is -ie!Het is biologische thee, Vitality is de smaak, en er zit o.a. groene thee, groene rooibos, mathé, honeybush, rozenbottel, sinaasappel, brandnetel en pepermunt in. Erg fris voor in de middag en 's zomers!! Wel met caffeine, dus niet voor vlak voor het slapen gaan...Het is biologische thee van het merk: Piramide. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Rosan Geplaatst 1 februari 2009 Rapport Share Geplaatst 1 februari 2009 Hoi An,Vanmorgen schreef je dat jij lever pijn had en dat dat na een paar dagen was weg. Was dat die constant zeurende pijn net onder je ribbenboog, daar heb ik nl. ook last van. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Elvez Geplaatst 4 februari 2009 Rapport Share Geplaatst 4 februari 2009 Ik weet niet of het al gezegd is, maar jus d'orange mengen met Tonic, 50/50.Dan krijg je een soort stoere sinas. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Vie Geplaatst 3 juli 2009 Rapport Share Geplaatst 3 juli 2009 Ik zal even deze tipdraad weer omhoog halen.Mijn èchte drankje blijft nog steeds tomaten-groentesap met flink veel tabasco, naar smaak wat limoensap en (als het erg warm is) ijsblokjes. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Leet Geplaatst 6 juli 2009 Rapport Share Geplaatst 6 juli 2009 Cocktails maken zonder alcohol 1. Fruitpunch: Ingrediënten:halve liter sinaasappelsap 1 liter ananassap ¾ liter veenbessensap (cranberrysap) 1 liter Ginger-ale (gemberbier bevat geen alcohol) ijsblokjes - vers geplukte eetbare bloemen (viooltjes)Bereiding:Meng de fruitsappen en de Ginger-ale goed met elkaar. Deze mengeling serveren met ijsblokjes en afwerken met vers geplukte bloemen.2. Passie: Ingrediënten:125 ml sap van passievruchten een scheutje grenadine sap van een halve limoen water braambesBereiding:Vermeng in de shaker 125 ml passievruchtensap, een scheutje grenadine en het sap van een half limoentje. Voeg een paar ijsblokjes toe en meng goed. Schenk in het glas en leng aan met goed gekoeld water. Versier met een halve passievrucht op een houtenprikker, misschien kan er ook nog een braambes bovenop.3. Egg special: Ingrediënten:een vers ei een koffielepel fijne griessuiker ½ koffielepel vanille-extract 3 dl ijskoude volle melk witte chocoladeschilfers snuifje kaneelpoederBereiding:Klop 1 eitje los met een koffielepel fijne suiker, 1/2 koffielepel vanille-extract en 3 dl ijskoude, volle melk. Schenk in een glas en versier met witte chocoladeschilfers en eventueel een snuifje kaneel.4. Citrusbommetje: Ingrediënten:sinaasappel pompelmoes limoen kersensapBereiding:Pers het sap van een sinaasappel uit en doe er vers pompelmoessap (1,5 dl) en het sap van een halve limoen bij. Gebruik hiervoor steeds vers fruit.Leng dit geheel nu aan met kersensap en versier het glas met een fruitspiesje en eventueel een suikerrandje.5. Bosbessendrankje:Ingrediënten:bosbessen suiker kaneelpoederBereiding:Zet de vers geplukte bosbessen in een pan met een bodempje water. Verwarm ze tot de vruchten zacht zij en wrijf ze dan door een zeef. Voeg er suiker en kaneelpoeder bij naar smaak. Eén maal het sap goed gekoeld is kan men het puur drinken of wel aanlengen met tonic, spuitwater, yoghurt, vanillevla of op ijs.Volgende cocktailrecepten zijn niet volledig alcoholvrij door de toevoeging van Angostura*. Doch door het aanlengen met grotere hoeveelheden fruitsap is de aanwezige alcohol sterk gereduceerd.6.AA special: Ingrediënten:ananassap sinaasappelsap citroensap een weinig angostura bitter * een weinig grenadineBereiding:Vermeng in de shaker 6 delen ananassap, 6 delen sinaasappelsap en 1 deel citroensap. Voeg er een druppeltje angostura bitter *, een druppeltje grenadine en een ijsblokje aan toe. Shake en schenk in een niet te groot glas met een suikerrandje.*AngosturaDeze kruidenbitter vindt zijn oorsprong in Zuid-Amerika. De Duitse dokter Siegert stelde dit 'medicijn' samen met inheemse kruiden en gebruikte het als geneesmiddel voor de zieke vrijheidstrijders in Venezuela begin van de 19°eeuw. Het is een goed hulpmiddel bij verkoudheid of griep.Angostura heeft zijn naam te danken aan het Venezolaanse havenstadje waar het bittere drankje met zijn zeer krachtig aroma werd gebruikt. Dit kruidenbitter wordt ook gebruikt in de Caraïbische keuken in soepen, salades, compotes, en eierengerechten. Het best komt het echter tot zijn recht bij het samenstellen van cocktails en longdrinks.Het recept van Angostura dat wel 44% alcohol bevat wordt angstvallig geheim gehouden en slechts enkele personen kennen de unieke samenstelling.Angostura is zowel in België (drankspeciaalzaken, Delhaize ....) als in Nederland (in de betere slijterijen) te bekomen.7. Frambozensupreme: Ingrediënten:frambozen 2 citroenen ½ dl angostura bitterBereiding:Pureer de frambozen tot je er ongeveer 1,5 dl van hebt. Doe dit in een shaker samen met het sap van 2 citroenen en de ½ dl angostura bitter. Shake deze cocktail echter zonder ijs. Serveren doe je in een hoog glas en werk af met een spiesje frambozen. 8. Winterjuice: Ingrediënten:druivensap sinaasappelsap grenadine angostura sodawater of tonicBereiding:Giet samen bij 2 delen druivensap en 2 delen sinaasappelsap, 1 deel grenadine en 1 deel angostura. Leng aan met sodawater of tonic. Serveer in een glas met een suikerrandje en een rietje.Auteur: Van Hecke Wilfried van de site: http://www.tuinadvies.be/kruiden_cocktails.htmVeel plezier ermee!!Lief Leet Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Vie Geplaatst 11 juli 2009 Rapport Share Geplaatst 11 juli 2009 Het hangt er van af of je van zoet of pittig houdt. Ik hou van pittig.Gooi in de sapcentrifuge 4 tomaten en 1 grote wortel, een handje peterselie en naar smaak koriander en een snufje zeezout.Vul dit aan met wat yoghurt, het sap van 1 limoen en wat tabasco. Gooi er wat ijsblokjes in en versier je glas voor de feestelijkheid met een schijfje limoen.Drink smakelijk!Voor mensen die lastig kunnen ontbijten:Doe vruchten van het seizoen (wel ontpit) in de sapper (keukenmachine). Voeg hier aan toe een rauw ei en een soeplepel heel goedkope havermout. Neem hierbij wat vitaminepillen, vooral alle B-soorten.Echt een booster! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen
Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten
Account aanmaken
Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!
Registreer een nieuw accountAanmelden
Ben je al lid? Meld je hier aan.
Nu aanmelden