Spring naar bijdragen

2 mg Lorazepam afbouwen, positief gestemd


vriendjelorstoppen

Aanbevolen berichten

Ha allen,

Hier misschien een positief bericht over afbouwen van 'vriendje lor'.

Ooit begonnen (al weer 5 jaar geleden) met lorazepam vanwege angstklachten waardoor ik niet meer kon slapen, nacht op nacht waardoor ik door draaide. Toen in paniek naar de psychiater gegaan waar ik destijds liep, die mij vervolgens 180 mg lorazepam meegaf en soortgelijke hoeveelheid temazepam, met de boodschap 'nou nu slaap je wel'.

De beste man had helemaal gelijk, wel hield ik er een afhankelijkheid van lorazepam aan af. Ik slikte 2,5 mg.

Helaas is dat zo gegaan, later heb ik meer antidepressiva voor geschreven, maar de lorazepam zat ik al aan vast. Wel vrij makkelijk afgebouwd destijds naar 1,25 mg.

De jaren daarop heen en weer gegaan; geprobeerd af te bouwen en in tijden van stress en niet kunnen slapen (ondanks AD) weer verhoogd, met max 2mg. Ook soms bij afbouwen erg heftige ontwenningsverschijnselen gehad wat ervoor zorgde dat ik weer stopte met afbouwen.

Nu ben ik erg gemotiveerd om te stoppen. Ben nu in half jaar tijd (in slakken gangetje dus) van 2mg naar 1,25 mg gegaan. Ik bouw af met behulp van een heel licht gewicht weeg schaaltje (https://www.bol.com/nl/nl/p/kitchenwell-digitale-mini-precisie-keukenweegschaal-0-001-tot-100-gram-11-0-x-6-3-cm-pocket-scale-op-batterij-weegschaal-keuken/9300000121420313/?bltgh=o5b7Hdp-mZFkrhVpAZFEYQ.2_57.60.ProductImage zoiets), en probeer er zo min mogelijk bij stil te staan door gewoon mijn ding te doen en niet te snel af te bouwen.

Ben positief en hoop dat het goed blijft gaan. Wat mij helpt is dus langzaam afbouwen, ondersteuning van goede psycholoog (die niet zomaar een zak pillen mee geeft), support van vrienden en familie, de Asthon Manual, en je blijven richten op wandelen, creatief bezig zijn, werk, etc.

 

Wel ben ik benieuwd hoe mensen zich voelden nadat ze helemaal gestopt waren? Merk je veel (positief) effect?? Ik ben soms namelijk bang dat ik echt sneller me verward etc. voel door de lorazepam. Dit natuurlijk om gemotiveerd te blijven af te bouwen:wacko:

bewerkt door vriendjelorstoppen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • vriendjelorstoppen changed the title to 2 mg Lorazepam afbouwen, positief gestemd
  • 3 weeks later...

Bedankt voor het delen van de link. Ik geloof echter dat er veel dingen zijn die mensen kunnen helpen bij het verminderen van stress, angst of depressie. Ik heb deze uitdaging persoonlijk ervaren en hoewel ik geïnteresseerd ben in dit product, zijn ontspanningstechnieken ongelooflijk nuttig voor mij geweest.


Nogmaals bedankt


Simons

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 months later...

Hallo, 

Ik ben aan het afbouwen van 1 mg lorazepam. Zit nu op 0.75mg. Ik ben voornamelijk ongelooflijk misselijk en duizelig. Hoe lang gaat dit duren? Ben inmiddels bij twee artsen geweest die mij allebei zeggen dat misselijkheid niet van die pillen komt. En dat ik gewoon kan stoppen. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...