Spring naar bijdragen

baclofen


Gast

Aanbevolen berichten

Goedemiddag allemaal...

Ik doe t ook nog rustig aan hoor Monika..ik zit op 3x 20 soms 15 mg per dag..en heb drie daagjes geleden ook nog gedronken..

prober deze week weer iets te verhogen..toch de bijwerkingen..het duffe en slap benen blijft irritant..maar wil toch iets meer van de baclofen gaan merken..doe t voor t weekend..want suf op mijn werk vind ik ook niet lekker..dan kan ik maandag misschien nog een stapje terug als de verhoging te veel is.

sterkte allemaal..

groetjes en we denken ook aan jou bb ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee hoor Bobby, als het goed is, verschijnt hij over een week of 2 vanzelf weer hier.

Ik heb vanavond nauwelijks bijwerkingen gehad van dat halfje extra! Was geconcentreerd bezig met naaiwerk. Volgens mij helpt dat wel, met iets bezig zijn. Ik heb hier al eerder gelezen dat iemand meer last had bij het stilzitten. Maar dat halfje heb ik niet tegelijk genomen met een hele. Pas 2 uur daarna. Dus 10 mg om 09.30 uur, 10 mg om 14.30 uur, 5 mg om 16.30 uur en 10 mg om 19.30 uur.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Opmerkelijk is dat Baclofen vrijwel bij iedereen goede nachtrust geeft. Niet onbelangrijk. Je zou het bijna als slaapmiddel aanbevelen.Trouwens ben ik met mijn fietsvakantie en stoppen met drank inmidddels al 13 kg afgevallen. Mensen herkennen me niet meer. Je hebt ook niet meer z´on opgeblazen kop van de drank. Cortisol speelt hierin door drank een rol.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou allemaal goede berichten hierboven. Van mij ook deze keer. Na mijn verhoging met 5 mg 's avonds (zonder bw), ben ik gewoon gelijk vanochtend verhoogd van 10 maar 15 mg, en vanmiddag ook weer. Gek genoeg nu geen erge bijwerkingen. Vorige week kon ik nog niet eens 1 x deze verhoging hebben! Misschien heeft het ook geholpen dat ik er nu bij gegeten heb. Geeft een mens weer hoop!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik had ook iets met een tikfout. Fruitvlieg schreef eerder dit:

"Op de dageraad kom je ook genoeg mensen tegen die al heel lang droog staan."

Ik dacht.......is het mogelijk dat er TOCH nog een forum over verslaving is dat ik niet ken? Heb ik iets over het hoofd gezien? Ik vond "de dageraad" een beetje klinken als een vroeg 20e eeuwse drankbestrijdersorganisatie..........zoals "de opluchting" of "de volkswil" oid. Wie weet? Dus ik googelen.

Ik denk dat hij "de dagdraad" bedoelde.......toch, Fruitvlieg?:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou breekt mijn klomp. Moest ff naar Tactus Verslavingszorg, om een kopie uit een oud dossier te vragen. Moest ik voor tekenen bij toevallig de verslavingsarts. Ik vroeg hem ook maar gelijk, waarom Tactus geen Baclofen voor wil schrijven. Hij was verbaasd en zei dat artsen van Tactus natúúrlijk soms Baclofen geven. Moet je nagaan, ik had Tactus 6 weken geleden gebeld en kreeg een officieel antwoord terug, dat Tactus niet werkt met Baclofen, omdat het niet voldoende is onderzocht!

Maar ik kan het dus krijgen van die arts! Voorwaarde is wel dat ik me weer aanmeld voor een behandeling en weer door de mallemolen heen moet. Maar ik vind het prima, een stukje begeleiding bij het leven zonder drank! Ook wil hij een medicijnlijst van mij van de apotheek, hij vond het onverantwoord dat wij (ik) op eigen houtje aan het dokteren zijn. Wilde graag het forum bekijken, heb ik hem laten zien. Hij was verbaasd dat daar geen artsen op zitten, want dit forum is onderdeel van Alcoholdebaas.nl van Verslavingszorg.

Alle verslavingsinstituten hebben intranet, liet de arts mij zien. Daar staat een handleiding op, hoe om te gaan met Baclofen bij alcoholverslaving. Is geschreven door verslavingsarts Erik Paling van Novadic-Kentron. Is voor gewone mensen niet openbaar op internet te vinden, ik snap wel waarom.

Verder vertelde hij, dat de verslavingsklinieken ook gewoon meewerken aan het onderzoek naar Baclofen, door het AMC uitgevoerd.

Ook vertelde hij, dat artsen met name moeite hebben met de beginfase. Nog te weinig dosering om effect te hebben, dus doordrinken, dus meer bijwerkingen, dus niet verhogen. Ik zei dat ik ook tegen dit probleem was aangelopen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemiddag allemaal..

Heerlijk weer weekend..en geen drank in huis jippie ;) (zou de baclofen eindelijk inslaan hihi)

Monika zo das top..goed nieuws zeg...weet je al wat voor traject je gaat volgens?? waarschijnlijk eerst intake etc...je hebt t dus al eerder mee gemaakt..je kunt dus goed aangeven wat de vorige x niet lekker liep.

Via de optie vraag t de hulpverlener kan je vragen stellen aan mensen van alcohol de baas..weet niet of het artsen zijn.geloof het niet. maar mijn begeleidster vertelde dat er wel steekproef gewijs wordt meegelezen...het is natuurlijk een ervaringsuitwisselings forum..

Het klopt er doen meedere klinieken mee met het AMC onderzoek ..dacht eerst me daar ook aan te melden..toch iets te ver weg uit t Haagse vandaan..dus ik was allang blij dat mijn huisarts niet moeilijk deed.

Hoe voel je je nu na de verhogen..je laastste berichtje van gister was positief! Ik zit nu op de 3x 20 mg..en voel me goed..

Groetjes en liefs allemaal

Link naar opmerking
Deel via andere websites

nog een vraagje..ik merk na de verhoging dat ik zo scherp ben..en me beter kan consenteren..hebben meedere dit?

is alleen maar meegenomen natuurlijk...wel t gevoel dat ik staar oogjes krijg.van dat focussen naar bv het pc scherm..

ik ben nogal een dromelot..dus misschien ligt t aan mij..;)

doeii

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik wist al wel dat commerciele verslavingsbedrijven ontdekt hebben dat je klanten binnen kan halen door te laten blijken dat je niet onafwijzend staat tegenover het voorschrijven van Baclofen. Veel wanhopigen doen dat dan ook. Nemen de complete, misschien wel overbodige behandeling op de koop toe. De staat betaalt toch.

3 commerciele bedrijven doen mee aan dat AMC-onderzoek. Ze wilden me graag mee laten doen.............maar inderdaad..........alleen weer in combinatie met een intensieve behandeling. ze mailden dit:

"Momenteel loopt ons onderzoek bij de SolutionS kliniek (www.addiction-solutions.nl, 12 steps Minnesota model, klinische opname van 28 dagen), bij U-center (www.u-center.nl, breedspectrumbehandeling, klinische opname van 49 dagen) en bij Ready For Change (www.readyforchange.nl, 12 steps Minnesota model, dagbehandeling van 28 dagen). "

Degenen die het standaard niet voorschrijven zijn vooral de grote gevestigde verslavingsinstituten. Huisartsen ongeveer 50/50. GGD artsen veel. Zelfstandige psychiaters ook veel.....psychiaters in dienst van de grote zorgkolossen weer niet of nauwelijks. Dat lijkt mij op het ogenblik zo'n beetje de toestand in NL. Daar zit wel beweging in. Allemaal doen ze het echter WEL bij hopeloze gevallen.van die mensen waarvan je weet dat als er niets gebeurt ze binnen 2 maanden dood zijn. Ook kan het bijna niet anders dan dat er binnen organisaties meningsverschillen ontstaan.

Goed nieuws voor jou Monika! Ik zou er helemaal voor gaan en ook de behandeling toch nog maar een keer heel serieus nemen. Ook al zal veel mss wel bekend voor je zijn. Bij jou denk ik dat er toch veel winst te halen kan zijn.

Raar dat die arts hun forum niet kende. Op de website van Tactus zie ik zo gauw geen verwijzingen (meer) staan. Ze zouden het toch niet alleen maar nog onderhouden voor ons? Dat ze het niet meer actief promoten maar het naar voor ons vinden om het van ons af te pakken? Alleen dus

maar om filantropische redenen? Zo mooi, zo aardig.....tranen in mijn ogen. Maakt Baclofen van een mens een pacifistische bloemenpluk-hippie? Maar misschien keek ik te haastig.

Aan de andere kant....als zo'n arts zich zo'n zorgen maakt over het hobbyisme van nog steeds meer dan de helft van de NL-gebruikers..waarom publiceren ze dan niet dat stuk van Novadic-Kentron? Voor dit doel circuleert trouwens wel een uitstekend stuk op het web van een groep Franse artsen. Gratis.

Gaat Tactus ook die ubernietszeggende standaardantwoorden in " vraag het de hulpverlener" aanpassen? Er zit geen arts op dit forum. Tactive beweert medische vragen aan een arts voor te leggen ( en komt dan terug met precies dezelfde, nietszeggende antwoorden.:))

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dan nog even terugkomend op Trijsje en Mollie01. Over dat effect dat jullie omschrijven heb ik veel gehoord. Ameisen noemde het een lucide manier van denken (die bij hem, opvallend, meteen al bij minimale begindosis optrad......de alcoholonverschilligheid kwam bij hem pas bij een idioot hoge hoeveelheid). Heel veel mensen melden dit. En niet alleen omdat daar velen bijzitten die uit een jarenlange alcoholroes komen, waarvan het effect natuurlijk sowieso is dat de mist optrekt en je helderder gaat denken. Het komt OOK door Baclofen. En velen hebben, zoals ik, hun drinkgedrag al veel eerder weten te veranderen.

Ik merk het niet. Mijn denken is op de een of andere manier wel rustiger geworden, wel prettig, en ik kan ook wel "diep" denken. Maar concentreren gaat soms juist slecht. Ik zit soms erg diep in mijn gedachten.....als er op mijn werk of ergens anders iets plotseling gebeurt heb ik het idee dat ik eerst even moet "terugkomen". In een winkel zoek ik in mijn zak naar een muntje maar weet opeens niet meer welk muntje. Ik noemde al eerder warriger, verstrooide-professorgedrag.

En duizelig. Gisteren nam ik per ongeluk kort na 40mg nog een keer 40mg. Ik was even vergeten dat ik dat al gedaan had (warrig). Voor het eerst een bijwerking die zonder meer als heftig te omschrijven valt. WHOA....het was niet echt angstig maar ik vind bijvoorbeeld autorijden in zo'n toestand niet vanzelfsprekend...

Het trok wel weer weg.

Ik voel me soms ook eigenlijk wel degelijk een beetje "onder invloed" van dit middel. Ik heb weinig ervaring met benzo's, maar daar lijkt het wel een beetje op. Het was nadrukkelijk niet de bedoeling dat "het de ene drugs voor de andere vervangt". De werking zou daarvoor te subtiel zijn. Ik maak me er wel eens een beetje zorgen om maar ik denk dat het te maken heeft met de opbouwfase. De echte benefits en het verdwijnen van bijwerkingen treden op na langere tijd op stabiele onderhoudsdosis. En de benefits die ik merk zijn veel groter dan die paar bijwerkingen.

Mollie01, voor mij dreigt dat ook weer over een tijdje. Dat ze opraken. Eigenlijk wel sadistisch om een middel dat voor iemand goed werkt en misschien wel levensreddend is weg te nemen. Ik dacht eigenlijk..........ik koop het zelf wel, en als het werkt stel ik de arts gewoon voor een voldongen feit. Dan MOET hij wel voorschrijven. Maar ik kom daar een beetje van terug. Ik denk dat ze dat dwingelandij vinden.

Goed dat je in ieder geval hebt afgebouwd. Er zijn verhalen over mensen die op de intensive care terechtkwamen omdat ze dat niet gedaan hebben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

https://dl.dropboxusercontent....-of-Alcoholism-Don.pdf

Kanttekeningen:

-Het gedeelte over off-label voorschrijven is denk ik van toepassing op de UK of Franse situatie. Niet dat off-label voorschrijven niet mag. Er zijn regels voor, maar een arts kan dat zonder risico doen. Een bekend voorbeeld van off-label voorschrijven is anticonceptiepillen tegen puistjes.

-Er staat een schema in. Dat is ook maar een mening. Er zijn wel meer schema's. Ik zou niemand aanraden om zomaar een schema te pakken. Het gaat meer om de uitleg.

-Ik heb erover gedacht om dit, of andere publicaties naar mijn arts te mailen. Maar volgens mij vinden ze dat bemoeiallerige arrogantie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hier ook in NL, hoewel is dit Nederlands? :) Of Vlaams? Het lijkt wel door Google-translate gegooid. Wat een onbeholpen vertaling. Ik zou indien mogelijk maar de Engelse versie lezen. Vlaams Meisje, Jen, zuiderburen.....dit is toch geen Vlaams?

http://www.baclofen.be/handleiding.pdf

Bovenaan in de link verwijzingen naar de originele Franse en een Duitse versie.

Ik hoop dat het de laatste versies zijn.

In de NLversie stan de bijlagen er niet bij!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...